Magyar Megmaradásért

Nem adjuk fel

 

Cs2018Jun21

2008. Július 08., Kedd 18:44

Az egészséges fogyókúra alappillérei

Írta:  vitaltippek.hu
Értékelés:
(3 szavazat)
A fogyókúra kiemelkedő segítőtársa a lédús gyümölcs, mely egyben az egészséges táplálkozás alapköve. Az alma kiváló tisztítószer és vitaminforrás.
A fogyókúra és az egészséges táplálkozás alappillére a zöldség. Ízlésünknek megfelelően szinte mindenféle zöldség fogyasztható párolva. Sok zöldség, kevés párolt hússal tökéletes ebéd. A zöldség mindenféle ásványi anyagokat, vitaminokat tartalmaz, amire szükségünk van, így fogyasztása különösen fontos.
Emellett a nyers zöldség is ajánlott, mivel ezek a vitaminok és ásványi anyagok igazi tárházai. A reszelt sárgarépa és reszelt cékla feltölti a szervezetet minden szükséges anyaggal. A nyers vegyes zöldségsaláta pedig igazi vitaminbomba. Retek, uborka, sárgarépa, cékla, hagyma és bármi egyéb, amit szeretünk felszeletelve, kefirrel leöntve remek étel és a sok rost miatt a fogyókúra értékes része. Lelje örömét az újfajta ételek elkészítésében, használja kreativitását, de számos könyv is kapható ebben a témában.
A fogyókúra kiemelkedő segítőtársa a lédús gyümölcs, mely egyben az egészséges táplálkozás alapköve. Az alma kiváló tisztítószer és vitaminforrás. Egyen ízlésének megfelelő almát és egyéb gyümölcsöt. Nyári gyümölcseink hasznos segítőtársaink a fogyókúra véghezviteléhez. A dinnye átmossa az egész szervezetet, kitisztítja a veséket. A szőlőkúra csodákat művel a szervezetben.
Hetente tartson egy gyümölcsnapot, amikor csak délután 5-6 óra tájékán fogyaszt szilárd, de könnyű ételt. De nem kell erőltetni. Ha csak délig bírja gyümölcsön, nem baj. A lényeg az, hogy heti egy alkalommal "pihentesse" az emésztőrendszerét azáltal, hogy könnyen emészthető ételt fogyaszt. Egy ilyen nap után másnap sokkal jobban érzi magát.
Az a jó fogyókúra, ahol a személy nem éhezik. Napról-napra jobban érzi magát a bőrében és a sikereit látva, később is mértéket tart, amikor már elérte a kívánt karcsúságot. Ez nem lehetetlen. Közben próbára teszi magát, hogy mire képes. Ellenáll az egészségtelen, hizlaló ételek csábításának.

Megjelent: 6609 alkalommal

Hozzászólások  

 
Kósáné K Mária
#1 Kósáné K Mária 2011-12-05 12:37
Egészséges fogyás lehetséges, dehogy egészséges fogyókúra? Már magában a megnevezésben, hogy fogyókúra, lehet látni, hogy arra utal, hogy mindig újra megismételt folyamatról van szó.
A fogyókúra sosem egészséges, - és nem is szabad sosem fogyókúrázni, - csak egészséget hozhat létre, de csak akkor, ha nem kúraszerűen hajtjuk végre, hanem életformaként változtatunk szokásainkon, az egészségügyi állapotunknak megfelelően, ami miatt maga a súlynövekmény létrejött. Ennek a folyamatnak az elején, lehet diétáról beszélni, de kúráról nem. A kúrák olyanok, mint az emlékeztető tetanusz oltások, a diéták jobbá tévő időszakos lehetőségek a szervezet részére, hogy időt adjunk neki az egészséges helyrehozatalra.
Akinek fogynia kell, azt kell megkeresnie, hogy mi miatt hízott meg, s azt kell gyógyítani szervileg, ha pedig a nem megfelelő táplálkozás az alapja és a hiánytünetek, illetve valamely ételek túlzott fogyasztása az oka a hízásnak, akkor lassan és folyamatosan át kell állítani a lehetséges legoptimálisabban elérhető táplálkozásra. Ennek a legoptimálisabbnak két tényezője van, egyrészt a róla való tudás, másrészt az anyagi háttér, de akkor is törekedni kell rá, mert az élelmekről való tudás, még a legolcsóbb alapanyagokból is kihozhatja az "egészséget".
Miután a kiegyensúlyozott étrend melletti fogyás létrejött, nem szabad visszatérni megint az előtte lévő táplálkozási szokásokhoz, mert így válik ez "pin-pong effektusossá". Valamint minél többször késztettjük szervezetünk drasztikus megoldások által erre a fogyási tevékenységre, annál jobban úgy gondolkodik rólunk, hogy "döntsük már el végre", hogy mit is akarunk, de addig is, míg ezt megtesszük, többet ő nem segít nekünk a fogyásban.
Ezen nem kell csodálkozni, hisz mi sem szívesen adunk kölcsön olyan embereknek, akik még az előzőleg adott kölcsönöket sem adták meg.
A fogyókúrázók tulajdonképen egy olyan folyamatot indítanak el önmagukban, amire a sejtjeik úgy reagálnak, hogy végre állandósult változás, és jobb élet fog eljönni utána a számukra, és nem egy leterhelt szervezetet kell majd tovább szolgálniuk. Ezzel ellentétben, miután a folyamatot megszakítják a fogyókúrázók, becsapják a saját szervezetüket. Ki hinne ezek után a legközelebbi alkalommal egy ilyen ajánlatnak?
Idézet
 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Új írások

Jó honlapok

Oldalainkat 153 vendég és 0 tag böngészi

Látogatók

Hungary 67.6%Canada 1%
Romania 5.3%Serbia 1%
United States 4.7%Australia 0.4%
Russian Federation 3%France 0.4%
Germany 2.8%Switzerland 0.4%
Ukraine 2.8%Netherlands 0.2%
Sweden 2.2%Italy 0.2%
United Kingdom 2.1%Belgium 0.2%
Slovakia 2.1%Poland 0.1%
Austria 1.2%Spain 0.1%

Today: 29
This Week: 2440
Last Week: 7718
This Month: 18740
Last Month: 29827
Total: 1853610

Belépés