Magyar Megmaradásért

Nem adjuk fel

 

V2019Oct20

2009. Május 04., Hétfő 19:28

Világszenzáció lehet és magyar!

Írta:  Hirado
Értékelés:
(13 szavazat)
Egy magyar találmány áttörést jelenthet a felnőttkori cukorbetegség gyógyításában. A kutatott molekulát állatokon és embereken már tesztelték

Világszenzáció lehet az a magyar találmány, amellyel a felnőttkori cukorbetegséget lehetne gyógyítani - hangzott el a Magyar Televízió, A szólás szabadsága című műsorában.

A kutatók eredetileg más céllal láttak munkához: az onkológiai kezelések mellékhatásait akarták enyhíteni, ám kiderült, hogy a találmány áttörést jelenthet a felnőttkori cukorbetegség gyógyításában. A kutatott molekulát állatokon már tesztelték, az eredmények szerint a találmány eddig jól vizsgázott.

A diabétesz sokáig tünetmentes, azonban közben károsítja az idegeket és az ereket. A betegséget egy úgynevezett inzulinrezisztens állapot előzi meg. A magyar találmány mellett szól a többi között az is, hogy a jelenleg piacon lévő készítményekkel ellentétben - amelyek csontritkulást, érrendszeri problémákat vagy akár infarktust is okozhatnak - az új szer alapját képező molekulánál valószínűleg nem kell majd hasonló mellékhatásoktól tartani.

A Pécsi Egyetem Biokémiai Intézetének vezetője, Sümegi Balázs elmondta: a szert Balatonfüreden már embereken is tesztelték, egészségeseken, illetve olyanokon, akik még nem szenvednek a klasszikus cukorbetegségben, de már inzulinrezisztenciával küzdenek. Hozzátette: ha valóban orvosság lesz a szerből, az olyan nagy jelentőségű lesz, mint az antibiotikum.

A műsorban Literáti Nagy Péter gyógyszerkutató elmondta: körülbelül négy év, míg tényleg gyógyszer lehet a szerből. Úgy fogalmazott: nem állíthat olyat, hogy a gyógyszer végleg megakadályozza a diabéteszt, de remélik, hogy a betegek állapota javul majd. A cél, hogy a betegség semmiképpen se súlyosbodjon tovább. A szer fejlesztése dollármilliókat emészthet fel, így szükség van befektetőkre is.

 

Megjelent: 8103 alkalommal

Hozzászólások  

 
úgyistudodki
#1 cukor!?úgyistudodki 2018-11-12 10:54
Az 1-es és 2-es számú cukorbetegségekért, a szívproblémák harmadáért a coksakie-b virus a felelős! Hogy az "írástudók" mit hordanak össze az egy tereltetett vélemény és a lelkük(?) rajta!
"gyógyíthatatlan betegség nincs,csak gyógyíthatatlan beteg".
Az Isten óvjon mindenkit a sarlatánoktól és kufároktól,akik orv-osnak hívatják magukat és rablótanyájuktól ,amit ők kórháznak hívnak."
Idézet
 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Új írások

Jó honlapok

Látogatók

Hungary 68.7%Austria 1.3%
Romania 5.4%Canada 1.1%
United States 4%Norway 0.7%
Russian Federation 2.8%France 0.3%
Ukraine 2.7%Kuwait 0.3%
United Kingdom 2.1%Switzerland 0.3%
Slovakia 2.1%Netherlands 0.3%
Sweden 1.9%Australia 0.3%
Germany 1.8%Italy 0.2%
Serbia 1.4%Spain 0.1%

Today: 23
This Week: 3332
Last Week: 3748
This Month: 10674
Last Month: 17173
Total: 2166406

Belépés