Magyar Megmaradásért

Nem adjuk fel

 

Szo2020Jul11

2012. Október 10., Szerda 11:22

További kötelező oltások jöhetnek. Felnőtteknek is!

Írta:  Eszter
Értékelés:
(12 szavazat)
Már túl vagyunk az első őszi hónapon. A napok úgy szaladnak, hogy észre sem vesszük. Csak akkor derül ki, hogy túl vagy egy napon, amikor már besötétedett, és eszedbe jut, mennyi mindent meg kéne még tenned, de máris este van...

Azon a napon, amikor a kör bezárult, és újra rájöttem, hogy hiába van jogom, ha megakadályoznak abban, hogy éljek vele (konkrétan 6 éves kisfiam kötelező védőoltása és a szabad orvosválasztás összefüggésében), szóval eme csodálatos nap estéjén, mintegy a nap megkoronázásaként találtam rá erre a cikkre. Mit mondjak...nem vagyok egy agresszív alkat, de ez már nekem is sok volt. Nem ragadok ki részleteket, mert szinte minden második mondatába bele tudnék kötni. Ferdítés, mellébeszélés, néphülyítés...ráadásul az eredeti cikkben lévő "kanyarójárvány" link nem is mutat semmire. Legalábbis nem elérhető. Ennyit a hitelességről.

Két új kötelező védőoltás jöhet

Jelenleg tíz kötelező és egy kötelezően ajánlott védőoltást biztosít térítésmentesen az állam. A rendszer továbbfejlesztésével a lista bővülhet a lányok HPV-vírus elleni oltásával, valamint bárányhimlő elleni vakcinával.

"Jelenleg az állam egy gyerek beoltására 14 éves korig 58 800 Ft-ot költ. Ez 10 kötelező védőoltást, valamint egy kötelezően ajánlott oltást jelent" - mondta el dr. Ócsai Lajos, az ÁNTSZ Országos Tisztifőorvosi Hivatal járványügyi főosztályának vezetője. A kötelezően ajánlott oltás a Pneumococcus elleni védőoltás, amelyet a két év alatti gyerekeknek ajánlanak. Jogilag a gyermekorvosnak kötelező az oltás felajánlania, de ebben az esetben a szülő döntheti el, hogy az oltást beadatja-e gyerekének. A Pneumococcus baktérium okozta fertőzés meghatározó a gyermekkori torok-, mandula-, középfül-, tüdő- és agyhártyagyulladások kialakulásában.

"Amikor a rendszer továbbfejlesztésén gondolkodunk, az első helyen a HPV-vírus elleni oltásnak a kötelező védőoltások közé való beemelése áll, legalább a lányok számára" - mondta el a szakember.

A HPV-vírus ellen azonban nehéz védekezni, mert a vírusnak több mint száz fajtája létezik, az oltás pedig csak a négy legveszélyesebb törzs tisztított fehérjéit tartalmazza. Az oltás elsősorban a szexuális élet megkezdése előtt álló, 9-15 éves lányok számára javasolt. Drága oltás (a 3 oltás ára meghaladja a 90 ezer forintot), de preventív jelentősége nagy, mert megelőzhető vele a méhnyakrák, amely a nők második leggyakoribb rosszindulatú betegsége.

tovabbi_kotelezo_01 A fejlesztési lista második helyén a bárányhimlő elleni oltás áll. "A betegséget évente 40-50 ezer gyerek kapja el, közülük 2-300-nál alakulnak ki szövődmények, 1-2 esetben ezek nagyon súlyos szövődmények. A bárányhimlővel a másik probléma, hogy hosszú, 2-3 hét a lappangási ideje. Sok családban fordul elő, hogy anyuka visszamegy dolgozni, óvodás gyermeke elkapja a fertőzést, majd amikor már éppen kigyógyulna belőle, hirtelen a másikon is megjelennek a tünetek, ez pedig már olyan kiesés, amit a munkáltatók nem szívesen tolerálnak" - mondja dr. Ócsai Lajos. Jelenleg a bárányhimlő elleni védelem két oltás formájában szerezhető meg, és egyéves kor felett ajánlott. Térítéskötelesen az ára 7-8000 Ft.

Növekvő oltásellenesség

Miközben a tisztifőorvosi hivatal a rendszer továbbfejlesztésén gondolkodik, az oltásellenes mozgalmak itthon is egyre hangosabbak. Többek között azzal érvelnek, hogy Európa legtöbb országában kevesebb védőoltást kapnak meg a gyerekek. Az ÁNTSZ azonban úgy véli, hogy a rendszer sikerét többek között az jelzi, hogy Ciprus, Izland és Magyarország kivételével mindegyik európai országban tört ki az elmúlt években kanyarójárvány, amely halálos áldozatokat is szedett.

"Az oltásellenesség az orvosok körében is tapasztalható már. Felnőtt ugyanis már egy olyan orvosgeneráció, amely nem találkozott a súlyos tünetekkel, szövődményekkel járó betegségekkel. Ha egy-két évig most nem oltanánk a gyerekeket, valószínűleg nem lenne nagy probléma, mert a környezetük átoltottsága magas, néhány év után azonban nálunk is felütné fejét például a kanyaró" - mondja Ócsai.

Védőoltások felnőtteknek

A hivatal arra is figyelmeztet, hogy az 1979 előtt születettek még csak egy kanyaróoltást kaptak, az ő esetükben a teljes védettség fenntartásához szükséges az emlékeztető oltás. Ugyancsak szükség lenne tízévenként a diftéria-tetanusz elleni védelemre is.

Forrás: http://antalvali.com/hirek/tovabbi-kotelezo-oltasok-johetnek-felnotteknek-is.html

Megjelent: 3168 alkalommal

Hozzászólások  

 
úgyistudodki
#2 oltásúgyistudodki 2018-09-19 19:22
akkor is működik a 3x10 gramm faszénpor 0,5 liter vízzel!! (még ha kitörlitek is) Nekem bevált!
Idézet
 
 
úgyistudodki
#1 olt-ásúgyistudodki 2018-09-19 09:40
Egyszerű a képlet! Minden kőtelezően beadott oltás után napi 3x10 gramm faszenet bevenni fél-fél liter vízzel,vagy minden órában naponta 8-10 alkalommal 3 MMS-cseppet.(klórdioxid) Közömbösíti a nehézfémeket,és a mérgeket. Az ANTSZ meg elmehet a fenébe,bármit mond a fentiekről, csak egy zsidó cégér!
Idézet
 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Új írások

Jó honlapok

Látogatók

Hungary 69.2%Norway 1.2%
Romania 5.3%Canada 1%
United States 4%Sweden 0.7%
Ukraine 3.4%France 0.5%
Russian Federation 2.8%Switzerland 0.4%
Germany 2.3%Netherlands 0.2%
United Kingdom 2%Australia 0.2%
Slovakia 1.9%Kuwait 0.2%
Serbia 1.3%Italy 0.1%
Austria 1.2%Poland 0.1%

Today: 130
This Week: 2679
Last Week: 3995
This Month: 5594
Last Month: 25176
Total: 2433172

Belépés