Print this page
2012 december 09, vasárnap

Eltitkolt orvosság: az ezüstkolloid

Szerző: Internet

Az ezüstkolloiddal számtalan betegséget lehet gyógyítani. Baktériumölő hatása nagyobb, mint bármely antibiotikumnak. A jó minőségű ezüstkolloid oldatnak nincsenek káros mellékhatásai! Más gyógyszerekkel nem lép kölcsönhatásba, hatásukat nem befolyásolja. Aranykolloiddal együtt tartósan fogyasztva támogatja és erősíti a szervezet természetes védekező rendszerét, javítja a közérzetet, fiatalon tartja a testet és a szellemet.

ezustkolloid3Mi az ezüstkolloid?

Az ezüstkolloid vöröses vagy átlátszó színű folyadék, létrehozásánál ionizált vízbe ezüst részecskéket - úgynevezett kolloidokat - kevernek. Az ezüst kristályos szerkezetű anyag, melyet jellemzően az emberi szervezet csak ilyen apró részecskékre bontva, tehát kolloid formában képes felhasználni. Baktérium-, vírus- illetve mikrobaölő hatása igen erős: a legtöbb antibiotikum féltucatnyi organizmust pusztít el, az ezüstkolloid azonban képes akár 650-et is.

A megfelelő mennyiségű kolloid ezüst a szervezetünkben úgy viselkedik, mint egy második immunrendszer. Rendszeres fogyasztása esetén ugyanis a fehérvérsejtekkel és a nagy falósejtekkel kölcsönhatva aktiválja az immunrendszert, valamint elpusztítja mindazokat a mikroorganizmusokat, amelyek közvetlenül érintkeznek vele.

Egyetlen ismert kórokozó organizmus sem képes megélni, ha az ezüstkolloid megfelelő mennyiségben jelen van a szervezetben.

Fertőtlenítő és betegségmegelőző hatása mellett alkalmas konkrét betegségek gyógyítására is, illetve a gyógyulás elősegítésére. Ez a termék milliomodrésznyi, nagyon apró ezüstrészecskéket tartalmazó homogén oldat, amelyben az ezüst nagy tisztaságú vízben van eloszlatva.

Nem tartalmaz stabilizátort, festéket, kötőanyagot vagy bármilyen más adalékot. Belsőleg vagy külsőleg egyaránt alkalmazható.

Már az ókori görögök és rómaiak is ismerték és felhasználták az ezüst jótékony hatását: ezüst edényekben tartották italaikat, melyek így hosszabb ideig frissek maradtak. Az amerikai telepesek pedig megfigyelték, hogy a tej hosszú ideig nem savanyodik meg, ha egy ezüstdollárt tesznek bele. Az ezüst esszenciális nyomelem mind a növények és az állatok, mind az emberek számára.

Az orvosi kutatások fényt derítettek az ezüst és a szervezetünket védő immunrendszer közötti szoros kapcsolatra. Dr. Gary Smith szerint a kolloid ezüst nélkülözhetetlen a szervezet védekezési rendszerében, az immunrendszer munkájának hanyatlása összefüggésbe hozható a test ezüsthiányával.

Dr. Robert O. Becker vizsgálatai szerint az ezüst igen hatásos csontregeneráló is, törésnél 50%-al lerövidíti a gyógyulás idejét. Ezenkivül elősegíti a bőr és más finomszövetek újraképződését, ráadásul sterilen is tartja azokat. Ezen előnyös hatások miatt már 1930-ban vékony, baktériumölő ezüstfóliákat javasoltak sebkötöző anyagként, és használtak sikerrel. Napjainkban az USA sebészeti és égéskezelő klinikáinak 70%-ában alkalmaznak ezüstöt.

Dr. Björn Nordenström, a svéd Karolinska Institute-nál ezüstkolloiddal kezelt rákbetegek gyógyulásáról számolt be. Állítja, hogy gyors gyógyulást eredményezett azoknál, akiket más orvosok reménytelennek tartottak. Nordenström professzor, és az osztrák dr. Rudolf Pekar nevéhez fûzõdik egyébként az ECT (Elektro-Cancer Treatment), ami egy igen hatásos rákterápia (kb 86%-os sikerrel)

Miért szorul mindenki ezüstpótlásra?

A műtrágyázáson alapuló nagyüzemi mezőgazdaságnak köszönhetően a termőtalaj nem tud folyamatosan regenerálódni, és ásványi anyag tartalma kimerül.
Az 1992-es Earth Summit Report szerint az USA-ban a talaj ásványi anyag tartalma 100 év alatt 85%-al csökkent. Ennek következményeként az utóbbi évtizedekben a növények nyomelem- és vitamintartalma is nagymértékben lecsökkent. R. A. Kehoe mérései szerint 1940-ben a zöldségek, gyümölcsök átlagos ezüst tartalma még 50-100 mikrogramm volt, míg napjainkban ennek csak a töredéke. A nyomelemhiány a tápláléklánc útján az embernél is jelentkezik, ami megfelelő pótlás hiányában betegségek kialakulásához vezet.

Milyen a jó minőségű ezüstkolloid?

A házilag egyenárammal gyártott ezüstkolloid átlátszó vagy halványsárga színű, és csak jóindulattal nevezhető kolloidnak, mivel 85-90 %-ban pozitív töltésű ezüstionokat tartalmaz, és csak a fennmaradó hányad a fémrészecske.
Jó minőségű, valódi ezüstkolloidot laboratóriumi háttérrel, speciális módszerekkel és nagyfrekvenciás váltóáramú elektromos berendezésekkel lehet előállítani. Az ilyen készítmény színe az ezüstkoncentrációtól függően élénksárga és sötétbarna között változhat, és zömmel 1-10 nanométer (a milliméter milliomod része!) közötti fémes állapotú ezüstrészecskéket tartalmaz, ezüstionokat nem vagy alig. Ez utóbbi készítmény biológiai aktivitása jóval nagyobb, mint a házilag előállított oldatoké, és mivel nem tartalmaz ezüst+ ionokat, nemkívánatos mellékhatásokat sem okoz.

Hogyan hat?

A vírusokban, baktériumokban, gombákban és parazitákban különböző enzimek segítik a kórokozók anyagcseréjét. Az ezüstkolloid ezeknek az enzimeknek gátolja az optimális működését, így okozva a kórokozó pusztulását, melyhez nagyjából hat percre van szüksége.

A Science Digest magazin közlése szerint (1978 márciusi szám) a vizsgált kb. 650 féle mikroorganizmus közül az ezüstkolloid kémcsőben hat percen belül minden kórokozót elpusztít. Az ezüst a kórokozók pusztulását úgy idézi elő, hogy a baktériumokba, gombákba, parazitákba kerülve gátolja a tiolenzimek működését. Az ezüstkolloid fogyasztásának nincs mellékhatása. A vastagbélben lévő hasznos baktériumokat nem károsítja, mivel legkésőbb a vékonybélben felszívódik.

A jó minőségű ezüstkolloid oldatnak nincsenek káros mellékhatásai!
Más gyógyszerekkel nem lép kölcsönhatásba, hatásukat nem befolyásolja. Aranykolloiddal együtt tartósan fogyasztva támogatja és erősíti a szervezet természetes védekező rendszerét, javítja a közérzetet, fiatalon tartja a testet és a szellemet.

Felnőtteknek a napi adagja 2x1 teáskanál, vagy megelőzés céljából 1 teáskanál. A gyorsabb felszívódás érdekében lenyelés előtt pár percig tartsuk a szánkban, öblögetve!

Használata javasolt:

Gyakorlatilag az összes testfelszínen lévő, illetve a test belsejében megbúvó fertőzéses betegségek, gyulladások esetén. Sikeresen alkalmazható torokgyulladás, nyelv-gyulladás, szájnyálkahártya gyulladás és –sérülés, fogínypanaszok, fogszuvasodás, légzőszervi és orrüregi fertőzések, influenza, szamárköhögés, tüdőgyulladás, fülgyulladás, szemgyulladás, kötőhártyagyulladás, gyomorfekély, bélpanaszok és candida fertőzés kezelésére. Rendszeres használatával megelőzhető többek között a láb, a köröm, a körömágy, a fül, a hónalj, a hüvely és egyéb testrészek gombásodása. A fejbőrbe maszírozva segít megszüntetni a korpásodást, és a fejbőr viszketését. Alkalmas a kiütések, pattanások, fekélyek, szemölcsök, ótvar, skarlát, bőrfarkas, ekcéma, herpesz, bőrrák és még számos bőrbetegség kezelésére. Hatásosnak bizonyult az AIDS, őzkullancs okozta Lyme-kór, agyhártyagyulladás, szifilisz, gonorrhoea, kolera, malária, lepra, bubópestis, vérélősködők, lépfene, rák, leukémia, nyirokérgyulladás, ízületi gyulladás esetében is. Az allergia és szénanátha esetén gyorsan megszünteti a megfázásos jellegű tüneteket, a szemviszketést percek alatt elmúlasztja. Felülfertőződés nélkül gyógyítja az égési sérüléseket, vágott sebeket, horzsolásokat. Napégésre fantasztikus!

Néhány praktikus tanács:

A torokgyulladás és egyéb szájban lévő gyulladás és –sérülés, a fogszuvasodás és a kellemetlen lehellet remekül kezelhető az ezüstkolloiddal történő többszöri gargarizálással és öblögetéssel.
Sebre, horzsolásra ezüstkolloiddal átitatott kötszert vagy sebtapaszt téve a gyógyulási idő lerövidíthető. A nemi szervek gombás, bakteriális és egyéb fertőzése esetén célszerű a kolloidot húgycsőbe, hüvelybe, hólyagba fecskendezni és pár percig ott tartani. A lábszag, hónaljszag, valamint a bőr gombás fertőzése eredményesen kezelhető, ha rendszeresen bepermetezzük a problémás testrészeket. A szem gyulladása, viszketése esetén szemcseppként kell alkalmazni. Az immunrendszer erősítése, aktiválása céljából fogyasszuk a készítményt rendszeresen. A kívánt hatás elérése érdekében ügyeljünk arra, hogy megfelelő kontaktus legyen a kezelendő testfelszín és a kolloid oldat között. A kezelést érdemes többször megismételni, hogy az esetleg megbúvó gócokból ne következzen be visszafertőződés.

A kertben:

Jól használhatjuk az ezüstkolloidot a kertben is, mivel a növények bakteriális, gombás és vírusos betegségeit is lehet vele gyógyítani. A növények növekedésére is pozitívan hat. Egyszerűen permetezzük a levelekre és a talajra. Elpusztítja a nemkívánatos mikroorganizmusokat a virágföldben és az öntözőrendszerekben. Megszünteti a növényi rozsdát és penészt, valamint a fa korhadását. Keverjünk vágott virágok vizébe a hosszabb eltarthatóság érdekében.
Ideális élelmiszertartósító. Gyümölcsöket, zöldségeket befújva az oldattal elkerülhető a rothadás és a penészedés. Az ezüst kiváló a hűtőszekrény szagtalanítására is.

Háziállatok:

A készítmény az állatgyógyászatban is használható, például égések, marások, harapások, gyulladások és fertőzések gyógyítására, valamint hatásos gyógyszere a kutyák parvo vírus fertőzésének.

Mire jó?

Használható a testfelszínen, külsőleg, belsőleg, gombás fertőzések, ekcéma és számtalan más fertőzés kezelésére.
Egyes kutatók szerint második immunrendszerünket biztosíthatná, ezáltal megvédene a legtöbb kórokozóval szemben. Több amerikai példa szolgál pozitív eredményekkel az AIDS, a herpesz, a gombásodás, a Candida, a szifilisz esetében, sőt bizonyos esetekben a rák leküzdésében is hatásos lehet.

Külsőleg milyen betegségekre használható?

Pattanások, ótvar, skarlát
Sok esetben a bőrrák kezelésében is nagyon hatékony
Szemgyulladás, fülgyulladás, szájfertőzések
Égés, fagyás, napégés
Szemölcsök, herpesz

Belsőleg milyen betegségekre használható?

Szénanátha, allergia
Tüdőgyulladás, megfázás, influenza
Staphylococcusos és streptococcusos fertőzések
Légzőszervi, orrüregi megbetegedések
Vérpanaszok, leukémia, agyhártyagyulladás
Gyomorfekély
Lyme-kór, szifilisz
Cukorbetegség
Több esetben a HIV-vírussal szemben is hatékonynak bizonyult

Milyen egyéb területeken alkalmazható?

Horzsolásra
Nyílt sebre
Ekcémára
Szúnyogcsípésre
Illetve bármilyen gombás fertőzés esetén, például: körömágyi gomba, lábgomba, hüvelygomba

Ha ennyire jó, akkor miért nem tudnak róla a betegek?

Ennek oka, hogy senki nem szabadalmaztatta, és valószínű soha nem is fogja. Ugyanis egyik intézet sem szeretne előállni azzal, hogy új ellenszert talált a rák vagy az AIDS ellen. Ha ezt megtennék, akkor új hatóanyagnak kellene nevezni, ez pedig ahhoz vezetne, hogy bevonnának minden ezüstkolloidot tartalmazó szert azzal az indokkal, hogy mint minden új hatóanyagnak, ennek is be kell vizsgálni a hatásait. Ez pedig minden 1938 előtt is használt gyógyszer - melyek törvény szerint jelenleg megengedett minősítésűek - újraminősítéséhez vezetne. Arról nem is beszélve, hogy ez a bevizsgálás akár évtizedekig is eltartana, így addig a betegek nem jutnának hozzá az ezüstkolloidhoz.

A másik fő oka a szer elhallgatásának az, hogy egyetlen gyógyszeripari cég sem szeretne csődbe menni. Képzeld csak el, hogy egy hatékony rák, vagy AIDS ellenes, vagy bármilyen vírusölő gyógyszer milyen profitoktól fosztaná meg a jelenlegi gyógyszergyártókat. Természeten az ezüstkolloid hatásának kutatása és orvosi bizonyítása nem tart még itt, de ki tudja, megfelelő körülmények között milyen valóban hatékony készítményeket lehetne belőle létrehozni.
Miért nem kapsz elég felvilágosítást a legtöbb tájékoztatóból?

Egyes cégek többször próbálkoztak az ezüstkolloid betiltásával, de szerencsére nem arattak teljes sikert. Azt azonban sikerült elérniük, 1999-ben az Egyesült Államok legnagyobb gyógyszerügyi hatósága közzétette azt a nyilatkozatot, miszerint az ezüsttartalmú készítmények nem egészségesek, sőt nagyobb mennyiség esetén használatuk nem biztonságos.

Mára annyiban változott a helyzet, hogy bár még mindig senki nem bizonyította laboratóriumi körülmények között az ezüstkolloid hatását, mégis egyre többen használják sikerrel. Azt azonban ne felejtsd el, hogy a sok jó tapasztalat mellett nem árt elővigyázatosnak lenned. Ha használnád az ezüstkolloidot, előtte feltétlenül egyeztess a háziorvosoddal.

Dr. Elek Csaba négy részes eladásaiban megnézhető részletesebben is az ezüst kolloid jótékony hatásairól szóló magyarázat.


 Forrásmunkák:

Dr. Hollán Zsuzsa (szerk.): Orvosi Lexikon, 245, 1967.
Dr. Otto-Albrecht Neumüller: Römpp Vegyészeti Lexikon, Műszaki Könyvkiadó, 892, 1983.
Dr. Knoll József (szerk.): Gyógyszertan 2, 678, 1995.
„Silver, Our Mightiest Germ Fighter" Science Digest, 1978. március
Dr. Paul Farber: The Micro Silver Bullet A Preliminary Scientifically Documented Answer to the Three Largest Epidemics in the World: Lyme Disease – Aids Virus – Yeast Infection – (and the Common Cold), 1997.
Dr. Ronald J. Gibbs: Silver Colloids – Do They Work?, 1999.
Dr. Robert O. Becker: The Promise of Electromedicine, the Perils of Electropollution, Cross Currents, 1991.
„Colloidal Silver as a Remedy for AIDS" Provo Herald, 1992. febr. 13.

www.purestcolloids.com/mesosilver.htm
www.cancerochallergifonden.se/priset1998.html
www.woundmanagement.net/history.html
www.silver-colloids.com