Print this page
2014 április 02, szerda

Közérdekű bejelentés és feljelentés!

Szerző: Tejfalussy András

SZENT MARGIT KÓRHÁZI SZÍVRONTÓ KARDIOLÓGUSOK ( közérdekű bejelentés és feljelentés , Bús Balázs óbudai polgármesterhez is

Tegnap egy ismerősöm meglátogatta az édesanyját a Margit Kórház Kardiológiai Osztályán. Az előtérben talált egy Merck Kft. „ReceptDoki" c. ÉTRENDI TANÁCSOK hipertóniásoknak, A SÓ, A sóbevitel mérséklése hozzájárul a magas vérnyomás csökkenéséhez" címekkel ellátott kiadványt. E kiadvány szerint az NaCl konyhasónál szokásos mennyiségben mindenkinek olyan étkezési sókat kell fogyasztania, a szívbetegeknek is, amelyeknek a 30%-a kálisó. 25 gramm ilyen sókeverékben 25 x 0,3 = 7,5 gramm kálisó van. A szívbetegek részére szívmérgező káliumtartalmú sókeveréket ajánlanak az Óbudai Szent Margit kórházi Kardiológiai Osztály orvosai, miközben a „2013 Óbuda" kiadvány egészségvédelmet hirdet?

1./Nem csak a hatályban lévő Magyar Szabványt sértik vele. E szabvány szerint az étkezési célra árusított sókban legalább 97% kell legyen az NaCl konyhasó, és tilos a kálisó. 2./ Aki (az OÉTI-s kísérletek során) fél liter vizet ivott 4 gramm kálisóval, annak a laborok által mérgezőnek feltüntetett 5,1 mmol/l-nél több lett a szérum-káliuma!! 3./A Medicina Orvosi Könyvkiadó által kiadott Tápanyagtáblázatok c. könyv szerint a sportolók (fizikai munka végzők) napi 15-25 gramm NaCl konyhasót kell pótoljanak. 4./A Magyar és Petrányi professzorok által írt „A belgyógyászat alapvonalai" c. orvosi tankönyv szerint egészséges felnőtt ember EKG-jét is eltorzítja a 24 óra alatt szájon át összesen bejutó 5 - 8 grammnál több kálisó ( 2,2 - 3,6 grammnál több kálium). Már ennyi is mérgezést (hyperkalaemia-t) okoz. 5./ A Varga Péter professzor által szerkesztett, „Az intenzív betegellátás elmélete és gyakorlata" c. tankönyv szerint a 11 gramm/24 óra kálium-dóziséval azonos mértékű veszélyes mérgezést okoz, ha a vérbe 1 órán belül több, mint 0,8 – 1,6 gramm kálium jut be. 6./Szabó Dezső professzor „A mellékvesekéreg biológiája" címmel (Medicina Könyvkiadó, „Technika a biológiában, 8. A Biológia aktuális problémái). Nobel díjas kutatók által végzett élettani mérésekre s további több mint 60 egyéb tudományos publikációra lett alapozva, amelyek szerint a szükségesnél kevesebb konyhasót és vagy a szükségesnél több káliumot bejuttató étkezés rontja a szívműködést, a keringést és számos további egészségkárosodást is okoz, pl. ivartalanít is stb. Idővel a nátriumhiány besűríti a besűríti a vért, ami magas is vérnyomást okoz. 7./Idézem Prof. Dr. Papp Lajos szívsebész professzor állásfoglalását az élettanilag optimális nátrium és kálium, valamint víz dózisokról:

„NYILATKOZAT

A Ringer oldat a testnedvekhez hasonló összetételű folyadék. A Ringer oldat ( 0,9% NaCl, 0,03% KCl, 0,025% CaCl2, 0,025% NaHCO3, 99% desztillált víz ) szerinti nátrium, kálium, klór és víz ptlási arány megfelel kóros veszteségek esetén, de ugyancsak optimális a napi étkezések során is.

Budapest 2010. január 6. Dr. Papp Lajos ny. egyetemi tanár, akadémiai doktor"

Ez azt jelenti, hogy 3 liter infúzióval 27 gramm NaCl konyhasót, de harmincszor kevesebb, 0,9 KCl gramm kálisót. Tehát az élettanilag optimális víz/NaCl dózisarány: 3 liter víz / 27 gramm NaCl = 110, az élettanilag optimális Na/K dózisarány: 12 gramm nátrium / 0,4 gramm kálium = 30.

A fenti bizonyítékok alapján vegyi fegyver alkalmazó tudatos tömeggyilkossá minősítem a Stop só program ajánlókat, akik a konyhasó dózis napi 5 grammra mérséklését és a káliumdózis napi 4,7 grammra fokozását, vagyis a 2 gramm nátrium / 4,7 gramm kálium = 0,43 dózisarányt ajánlják!

Melléklet: veseleziorol-140401 →

Mellékelt: A VILÁGEGÉSZSÉGÜGYI SZERVEZET IRTATJA A NEMZSIDÓKAT AZ EURÓPAI ÚNIÓBAN!?

Budapest, 2014. 04. 02. Tejfalussy András


Tejfalussy András okl. vill. mérnök (sz.szám: 1-420415-0215) AGROANALÍZIS TUDOMÁNYOS TÁRSASÁG gmk va. (1036 Lajos u. 115.), Cégbíróság által kijelölt végelszámoló, Ptk. Megbízás nélküli ügyvitel* keretében közérdekű feljelentéseivel, bejelentéseivel, javaslataival kárelhárító méréstani szakértő (www.tejfalussy.com, +36-202181408, Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.).