Print this page
2017 december 27, szerda

Aloe vera a halhatatlanság növénye

Szerző: ujvilagtudat

Mit tesz az Aloe vera a szervezetben, és miért nevezték az egyiptomiak a halhatatlanság növényének?

aloveraAz egyiptomiak a halhatatlanság növényeként ismerték, az őshonos amerikai indiánok pedig az ég varázsának nevezték az Aloe verát, amely számos csodálatos gyógyító tulajdonsággal rendelkezik, melyek közül néhányról már bizonyára sokan hallottak.

Lehet, hogy még saját Aloe vera növényed is van otthon olyan kisebb vészhelyzetek esetére, mint a karcolások, vágások és égések, de vajon tudtad, hogy az Aloe vera nem csak külső felhasználásra korlátozódik, hanem valójában sokkal előnyösebb a szervezet számára, ha belsőleg kerül fogyasztásra?

https://youtu.be/ZOh2sh1aP7c

Az Aloe vera több mint 200 biológiailag aktív, természetben előforduló összetevőt tartalmaz, amelyek között találhatók poliszacharidok, vitaminok, enzimek, aminosavak és ásványi anyagok.

A Journal of Environmental Science and Health tudományos folyóirat szerint az Aloe vera antibakteriális, vírusellenes és gombaellenes tulajdonságokkal is rendelkezik, amelyek segítik az immunrendszert a toxinok kitisztításában és a kórokozók elpusztításában. De még ez sem minden abból, amit az Aloe vera leve kínál. (1)

Ásványok

Az Aloe vera számos ásványi anyagot tartalmaz, köztük kalciumot, magnéziumot, cinket, krómot, szelént, nátriumot, vasat, káliumot, rezet és mangánt. Ezek az ásványi anyagok az anyagcsere folyamatok során működnek együtt.

Enzimek

Az Aloe vera olyan fontos enzimeket tartalmaz, mint az amiláz és a lipáz, amelyek segítik az emésztést a zsír és a cukor molekulák lebontásával. Különösen a Bradikináz nevű molekula az, amely segít csökkenteni a gyulladást.

Vitaminok

Egy tanulmány kimutatta, hogy az Aloe vera B12-vitamint tartalmaz, amely a vörösvérsejtek termeléséhez szükséges. Ez nagyszerű hír a vegetáriánusok és a vegánok számára, akik gyakran nem jutnak megfelelő mennyiségű B12-vitaminhoz az étrendjükön keresztül.

Más tanulmányok azt is kimutatták, hogy az Aloe fogyasztása növeli a B12-vitamin biológiai hozzáférhetőségét, ami azt jelenti, hogy a szervezet könnyebben felszívja és hasznosítja azt, ezáltal megelőzve a hiány kialakulását. Az Aloe vera emellett A, C, E, folsav, kolin, B1, B2, B3 (niacin) és B6 vitamin forrás. Bár továbbra is tisztázatlan, hogy támaszkodhatunk-e csak és kizárólag B12 forrásként az Aloe verára, ugyanakkor alkalmazható a felszívódás fokozására szolgáló kiegészítőként.

Aminosavak

Az Aloe vera az emberi szervezet számára szükséges 22 esszenciális aminosav közül 20-at tartalmaz. Szalicilsav is található benne, amely hatékony a gyulladások és a baktériumok ellen.

Az Aloe vera egyéb felhasználása

Eltekintve attól, hogy kiváló testtisztító, eltávolítva a toxikus anyagot a gyomorból, a vesékből, a lépből, a húgyhólyagból, a májból és a vastagbélből, az Aloe emellett hatékony enyhülést jelenthet azonnali betegségek, például emésztési zavarok, gyomorpanaszok, fekélyek és bélgyulladás esetén. Emellett erősíti az emésztőrendszert és kiválóan enyhíti az ízületi gyulladásokat.

Egy tanulmány megállapította, hogy az Aloe vera ugyanolyan hatékony, mint a szájvíz a plakk eltávolítása során, melynek hatóanyaga a klórhexidin. Ez sokkal jobb alternatíva, mert teljesen természetes, ellentétben a kereskedelemben kapható kémiai lehetőségekkel. (2)

Az Aloe vera géllel kapcsolatban pedig azt találták, hogy hatékonyan gyógyítja a szájfekélyeket, más néven az aftákat.

Hogyan fogyasszuk az Aloe verát?

Az Aloe-t közvetlenül a növényről lehet fogyasztani, de a legegyszerűbb és leginkább ízletes lehetőség valószínűleg az Aloe ital, amely a legtöbb élelmiszer áruházban megtalálható. Ugyanakkor kapható Aloe levél számos bio élelmiszerboltban, vagy akár magunk is készíthetünk az otthoni növényből saját gyümölcslevet.

Megvehetjük az Aloe italt és összekeverhetjük más gyümölcslevekkel és finomságokkal, vagy ihatjuk egyszerűen magában. Mindenesetre győződjünk meg róla, hogy tiszta Aloe italt vagy gélt vásárolunk, amely az egész levélből vagy csak a belső részéből készült. Ennek ellenére lehet kissé keserű az íze, ezért más dolgokat is keverhetünk hozzá. A csomagoláson megtalálhatóak a speciális adagolási utasítások, de bölcs dolog beszélni egy szakértővel, vagy végezhetünk kutatást a speciális adagolásra vonatkozó utasítások megtalálásához. (3)


(1) - https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3729540/
(2) - https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4006208/
(3) - http://www.collective-evolution.com/2016/03/09/what-aloe-vera

Forrás: http://ujvilagtudat.blogspot.se
Beküldte: Szalontay Béla