Magyar Megmaradásért

Nem adjuk fel

 

K2019May21

2008. Május 13., Kedd 20:41

Elfogadott, ha a nők isznak - egyre több is az alkoholista köztük

Írta:  STOP
Értékelés:
(5 szavazat)
Ahogy egyre elfogadottabbá vált a nők számára az alkoholfogyasztás, úgy egyre többen lettek alkoholfüggők. Mivel a nők érzékenyebbek az alkohol hatásaira - mert magasabb véralkoholszint alakul ki náluk hasonló mennyiségű alkoholtól- így nagyobb a valószínűsége a függővé válásnak is
Újabb kutatási adatok szerint az alkoholfogyasztási szokások jelentősen megváltoztak az utóbbi évtizedekben. Az alkoholfüggőség már egyáltalán nem csak a férfiak körében gyakori: a felmérések szerint főként az Egyesült Államokban a második világháború után született fehér és latin-amerikai nőknél tapasztalható az alkoholfogyasztás mértékének jelentős emelkedése.

A mostani kutatás során a Washingtoni Egyetem orvosi karának kutatói két korábbi, 1991-92-ben és 2001-2002-ben végzett felmérés eredményeit használták fel. "Megfigyeléseink szerint a második világháború után született nők között jóval kisebb arányban fordulnak elő absztinensek, és jóval nagyobb arányban alkoholfüggők, mint az ezt megelőző években - nyilatkozta Richard A. Grucza, az egyetem epidemiológusa, a kutatás vezetője - Férfiak esetében ugyanakkor az absztinensek/alkoholfüggők aránya nem változott jelentősen."

"A legvalószínűbb magyarázat a jelenségre a nők alkoholfogyasztásának szociálisan elfogadottá válása. Ahogy egyre elfogadottabbá vált a nők számára az alkoholfogyasztás, úgy egyre többen lettek alkoholfüggők. Mivel a nők érzékenyebbek az alkohol hatásaira - mert magasabb véralkoholszint alakul ki náluk hasonló mennyiségű alkoholtól- így nagyobb a valószínűsége a függővé válásnak is - írja a MediPress.

A társadalomban beállt változások miatt a nők helyzete is megváltozott. Szabadon gyakorolhatták az addig csak férfiaknak 'engedélyezett' magatartásformákat, így az alkoholfogyasztást is" - tette hozzá Dr. Grucza.

A kutatók szerint szükség lenne a külön nők számára készült prevenciós programok kidolgozására, amelyek segítségével talán csökkenthetnék a nők alkoholfogyasztását. "Nagyon fontos, hogy a nők megértsék, eltérő anyagcseréjük miatt az alkohol bizonyos szempontból sokkal nagyobb veszélyt jelent rájuk nézve, mint a férfiakra - nyilatkozta Dr. Grucza - Megfelelő megelőző programok segítségével talán sikerülhetne megállítani a mostani romló tendenciát."

 STOP

Megjelent: 6795 alkalommal

Hozzászólások  

 
Rékabea
#1 Rékabea 2012-04-15 07:46
Ezt is mint minden rosszat a csodálatos zsidó-kultúrának köszönhetjük, amely körülvesz, behálóz és fogva tart bennünket.
Ezt a kultúrát kellene az egyén szintjén mindenkinek
elutasitani, bojkottálni - a minimumra redukálni.
Ezzel nem csak saját magunknak tennénk jót, mert mentálisan egészségesebbek lennénk, hanem a zsizsikeknek is beinthetnénk rendesen - ugyanis nem tudnának élösködni rajtunk.
Idézet
 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Új írások

Jó honlapok

Oldalainkat 79 vendég és 0 tag böngészi

Látogatók

Hungary 67.4%Serbia 1.3%
Romania 5.4%Canada 1%
United States 4.4%France 0.4%
Russian Federation 3.4%Switzerland 0.4%
Ukraine 2.6%Netherlands 0.3%
Sweden 2.5%Australia 0.3%
Slovakia 2.1%Kuwait 0.2%
United Kingdom 2%Spain 0.2%
Germany 1.9%Norway 0.2%
Austria 1.4%Belgium 0.1%

Today: 386
This Week: 1038
Last Week: 4232
This Month: 13134
Last Month: 20352
Total: 2077176

Belépés