Magyar Megmaradásért

Nem adjuk fel

 

H2018Dec17

2014. Március 30., Vasárnap 09:42

Egy gyilkoshoz vezetnek a Seuso kincsek

Írta:  borsonline.hu
Értékelés:
(12 szavazat)
Emberölés miatt nyomoz a rendőrség a Seuso-kincset megtaláló Sümegh József halála ügyében. A nyomozók azt várják, hogy a kincsek hazahozatala megszólalásra sarkallja az eddig rettegô tanúkat.

Sümegh József gyilkosához vezetnek a Seuso-kincsek

Emberölés miatt nyomoz a rendőrség a Seuso-kincset megtaláló Sümegh József halála ügyében. A nyomozók azt várják, hogy a kincsek hazahozatala megszólalásra sarkallja az eddig rettegô tanúkat.
Gasztrokalauz, olvasói receptek, édes rombolás – Gasztromagzin keddenként a Borsban!

A Seuso-kincs néven ismert római kori leletegyüttesrôl folyó tárgyalásokról még olyan szakemberek sem tudtak, akik jelentős időt szenteltek munkásságukból a Seuso-kincsért folytatott harcnak.

– Teljesen váratlan volt a bejelentés, hihetetlen örömöt éreztem – mondta a Borsnak Nádorfi Gabriella régész, aki hosszú éveken át folytatott ásatásokat Szabadbattyán mellett, és egy olyan palotát tárt fel, amelyet feltehetően egy római nemes, a Seuso-kincs egykori tulajdonosa birtokolt. – Nagyon fontos eredmény, hogy a kincsek hazakerültek, így kutathatóvá válnak a hazai szakemberek számára. Budapestre utazom, hogy személyesen csodálhassam meg az ezüsttárgyakat. Ez éle­tem egyik nagy pillanata lesz – lelkendezett a régésznő.

Baán László, a Szépművészeti Múzeum főigazgatója ott ült a páncélautóban, amely Angliából hazahozta a kincseket, és azt állítja, előfordulhat, hogy a leletek további részeinek birtokosai bejelentkeznek alkudozni a magyar kormánnyal. A hazaszállítás pontos körülményeiről Baán csak annyit árulhatott el: szárazföldön közlekedtek.

 Bors Online  2014. március 30., vasárnap - Zalán Címlap Sümegh József gyilkosához vezetnek a Seuso-kincsek

2002 augusztusában Görgey Gábor kulturális miniszter kétmillió forintot adott a Szabadbattyánnál folyó ásatásokra, amelyeket Nádorfi Gabriella (jobbra) régész vezetett

A kincsek felbukkanása nem csak a tudományos világot mozgatja meg, a Bors információi szerint a rendőrség is reményeket fűz egy régóta folyó nyomozás előremozdulásához. Az eddig félő tanúk jelentkezhetnek, hiszen azt érezhetik, hogy a kincsek hazahozatala iránt elkötelezettséget mutat a kormány. Ismeretes: a Seuso-kincset egy Polgárdiban élő fiatalember, Sümegh József találta meg 1976-ban.

A férfi később rejtélyes körülmények között elhunyt, felakasztva találtak rá. Az ORFK Kommunikációs Szolgálata tegnap lapunkkal közölte: a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda emberölés gyanúja miatt folytat eljárást ismeretlen tettes ellen. Hivatalosan ennyit árul el a rendőrség a vizsgálatról.

Véres volt a trikó

Sümegh József nővére egy riportfilmben azt mondta: gyanús volt nekik, hogy a fiatalember trikója véres volt, holott felakasztotta magát. De akkor ezt a tényt a hatóságok figyelmen kívül hagyták, öngyilkosságként zárták le a haláleset vizsgálatát. Sümegh nővére arról is beszélt, hogy a gyilkosság előtt katonaként szolgáló testvére a leszerelése előtt bezárkózóbb, szomorú lett, nem írt levelet sem.

Utólag arra következtettek, már akkor tudta, hogy valakik az életére törnek a kincsek miatt.

Forrás: http://www.borsonline.hu/20140328_sumegh_jozsef_gyilkosahoz_vezetnek_a_seusokincsek


kapcsolódó cikk: Miért fizettünk a Seuso-kincsért, ha az a mienk? – Interjú Baán Lászlóval

 

 

Megjelent: 2442 alkalommal Utoljára frissítve: 2014. Március 30., Vasárnap 12:32

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Új írások

Jó honlapok

Oldalainkat 228 vendég és 0 tag böngészi

Látogatók

Hungary 67.6%Serbia 1.2%
Romania 5.2%Canada 1%
United States 4.4%Switzerland 0.4%
Russian Federation 3.4%France 0.4%
Ukraine 2.8%Australia 0.3%
Sweden 2.6%Netherlands 0.3%
Germany 2.2%Belgium 0.2%
United Kingdom 2.1%Italy 0.1%
Slovakia 2%Spain 0.1%
Austria 1.3%Poland 0.1%

Today: 74
This Week: 74
Last Week: 4356
This Month: 10150
Last Month: 18410
Total: 1975389

Belépés