20240419
Last updateCs, 08 febr. 2024 7pm

rovas logo

2008 március 28, péntek

Gondolatok a világ legnagyobb piramisairól

Szerző: őrző

Pár éve olyan hírek kezdtek terjedni, hogy Európában piramisokat találtak. Boszniában, az 50000-es lakosú Visoko város térségében öt piramis alakú hegyet fedeztek fel, amelyeket növénytakaró borít. Ezeket elnevezték Nap, Hold, Sárkány, Szerelem, Földanya-piramisnak.

 

 

A boszniai piramisok 

Csodás világ

A Nap, és Hold-piramison már jó ideje ásatások folynak, hatalmas kőtömbök, és szabályosnak tűnő kőlapok borítják több rétegben. A Nap-piramis oldalából egy alagútrendszer nyílik, amelyben rovásírásos kőlapokat találtak. Semir Osmanagic, az ásatás vezetője azt mondja a piramisokról, hogy tetőtől-talpig építették őket, mesterségesek, és kb. 12000 évesek.

Tavaly elutaztam Boszniába, hogy saját szememmel lássam ezt a csodát. Igen megtévesztő látvány fogadott. A város fölé magasodó Nap-piramis, azaz Visocica-hegy valóban tökéletes piramisformának látszott, egészen addig, amíg a túloldalára nem kerültünk, az ugyanis már nem ilyen egyértelmű. Az ásatásokon a kb. 40 cm-es humuszréteg eltávolítása után tonnányi méretű kőlapok kerültek elő. Való igaz, hogy úgy tűnik, mintha az egész hegyet beborították volna vele. Több helyen kisebb, szabályosnak tűnő kőlapok borítják, mintha mozaik lenne. A Hold-piramis, amit lépcsős piramisnak mondanak, számomra nem sok szabályosságot árult el. A tetején egy plató, fennsík van, nem csúcsos, és az ásatásokon megfigyelhető, hogy kisebb-nagyobb négyzet, és téglalap alakú kőlapok borítják.

Ezen kívül előfordulnak hatalmas, egybefüggő felületű tömbök is. A szétdobált geológiai furatmintákból egyértelműen kiderül, hogy a hegy iszap, és az ún. kőlapok anyagából, ezek rétegződéséből áll. A pár kilométerre lévő másik ásatáson, ami kisebb dombok feltárásából áll, ugyanez a helyzet, mozaikszerű kőlapok mindenütt. A bizonyosság akkor ért, amikor a környék összes hegyén ezt a rétegződést figyeltem meg. Milyen piramisokról beszélünk akkor? A többi hegy felépítése is ugyanolyan. Nagy csalódás volt rádöbbenni az igazságra, hogy a világot ilyen szinten átverik, legendát kreálva egy nem létező dologból. Azt nem vitatom, sőt magam is úgy gondolom, hogy a múltban ezekből a kőlapokból utakat építettek, épületekhez, kultikus helyekhez felhasználták, na de hogy tetőtől-talpig épített lenne? Biztos vagyok benne, hogy már régen rájöttek arra, hogy ezek a hegyek nem mesterségesek, csak az idegenforgalom fellendítése miatt tartják még ezt a hitet az emberekben. Világméretű megtévesztés áldozatai vagyunk. Eközben a pólóra, amit a hegy tövében meg lehet vásárolni szuvenírként, egy szöveg van írva bosnyákul, s ez magyarra fordítva egy olyan embernek, akinek az ősei írtak azoknak a hegyeknek az alagútjaiba, nos egy józanul gondolkodó magyarnak enyhén szólva kinyílik a bicska a zsebében. A szöveg: Megb….hatja magát az a nemzet, amelyiknek nincsen piramisa!

Ettől a trágárságtól eltekintve egész kedvesek voltak. A kőzet, a kőlapok még a hegyek felemelkedése előtt keletkeztek, az évmilliók során lerakódott üledékrétegek megszilárdulásával, gyönyörűen követni lehet az éghajlatok változásait, a csapadékosabb, és szárazabb időszakok váltakozásait. A Visocica-hegy alagútja egy földalatti vízér, amely már a hegyek felemelkedése előtt létezett, és a hegyek felemelkedésével került magasabbra a heggyel együtt. Ilyen vízeret láttam már a saját szememmel, csak kisebb méretűt, Nagymaroson a löszfalban. Erre az alagútrendszerre mondják, hogy a kavicsot vagy sódert, amiből a járatok vannak, a piramis építői hordták be az alagútba. Ki hallott már ilyen butaságot! Tudós emberek, geológusok miért nem nyilatkoznak? Ezt az egészet geológusoknak kellene vizsgálni, igazi csemege lenne számukra, ez egy geológiai csoda, hogy egy földalatti vízeret belülről is megvizsgálhatnak. Ami itt régészeti lelet, és régészetileg további vizsgálatra szorul, azok a rovásírásos kőlapok, amelyek a MI ŐSEINK emlékei, csak ezt nem szeretik híresztelni.

Magyar vonatkozású leletek a bosnyák hegyekben! Azokat az alagutakat, pontosabban vízereket a mi őseink használták. Az ásatásokat az alagutakban, és a völgyben kellene folytatni, a településeik, temetőik nyomát keresni, ami érthető okokból nem érdeke Boszniának, mert még kiderülne, hogy a föld alatt is a magyar ősök nyugszanak. A rovásírás évezredekkel ezelőtt került a kőlapokra. Az egyik kőlapon több sorban is van írás, és a középen található nagyobb betűkkel írt sorban tisztán kiolvasható egy szó: VESZÉLYES, bár magánhangzó nélkül, csak mássalhangzókból áll: V SZ LY S. A szó után következő két ligatúra jelentése még vizsgálatra szorul. Az alagútban beljebb felfedezett hatalmas lapos kőtömbön szintén jelek vannak, rovás P, C, S, az NY-hez kapcsolt D, vagy I ligatúra. (edény? enyi? ennyi?) Az biztos, hogy az írás évezredekkel ezelőtt keletkezhetett, mert ezt a kőtömböt úgy ásták ki a kavicsrétegből. Érdekes még az egyik oldaljárat elején található mesterséges elfalazás, vagy nagyobb kövekből rakott fal, ami mögött a járat el van tömődve. Meg kell még említeni érdekességként a Boszna-folyó oldalából nyíló „bőrgyári” alagutat, ami belül palás szerkezetű, és a barlangjárat fala spirális alakban meg van csavarodva. Itt egy darabokra tört lapos, kerek követ találtak, ami valószínűleg őrlő, vagy malomkő lehetett.

Ha valakinek lehetősége nyílik elmenni Visokoba, feltétlenül tegye meg, s nézze meg a rovásemlékeinket, mielőtt eltűnnek. Minden velünk kapcsolatos régészeti leletet igyekeznek eltüntetni, mint legutóbb az iraki háborúban szándékosan lebombázott mezopotámiai emlékeink, s az Iraki Múzeum kirablása sem véletlen.

Mi magyarok méltán lehetünk büszkék a múltunkra, lépjünk már tovább a Habsburg-uralom óta mesterségesen életben tartott hamis történelemórákon!

 
 
 

Őrző rovata (orzo.virtus.hu)

A hozzászólások lehetősége 2023.11.03-án megszűnt.

Alrovatok

Új írások

Hozzászólások