20240419
Last updateCs, 08 febr. 2024 7pm

rovas logo

2018 október 24, szerda

Ukrajnában zsidó oligarchák finanszírozzák a szélsőjobboldali mozgalmakat

Szerző: Hunhír.info

Meglehetősen érdekes interjút közölt a Szombat, a zsidó kulturális és politikai hetilap. A gondolatébresztő interjúban többek között szó esik a zsidó ukrán oligarchákról, a nacionalizmusról és a magyar kisebbség elleni pogromok előszeléről.

Tamás Pál szociológus szerint ma megközelítőleg 100 ezer zsidó él Ukrajnában. Az interjú legizgalmasabb kijelentése itt hangzik el, mint mondja:

"Amikor ma ukrajnai oligarchákról beszélünk, jelentős részben zsidókról van szó."

Tamás Pál szociológus már az elején kifejti, hogy a kommunista időkben, Ukrajnában nagyon erős volt az antiszemitizmus. Mint mondja, "akkoriban sehol olyan utcai antiszemitizmust nem láttam, mint Ukrajnában. A szovjet hatalom ezt a – népi ukrán gyökerekből táplálkozó – antiszemitizmust csöndben támogatta."

Ez többek között abban nyilvánult meg, hogy nyíltan zsidóztak a villamoson, zsidókat csak úgy vettek fel egyetemre ha románnak adták ki magukat.

Mindezt egy érzékletes példával támasztja alá: "Kijevben az egyetemen volt egy Grinberg nevű csoporttársam, egy diáklány, akinek a neve nyilvánvalóan elárulta származását. Ő az egyetemi éveit ijedten, csöndben, meghúzódva, szinte fal mellett osonva töltötte el. Ilyen megrémített fiatal zsidót Pesten nem láttam. Talán ilyenek lehettek a zsidók 1933-38 között Németországban."

Az "ukránok" elsősorban azért voltak antiszemiták, mert a zsidók az orosz kultúrában éltek, azt erősítették, ami a radikálisabb ukrán nemzeti értelmiségiek szemében az ellenség támogatását jelentette.

Tamás Pál szociológus szerint ma megközelítőleg 100 ezer zsidó él Ukrajnában. Az interjú legizgalmasabb kijelentése is itt hangzik el, mint mondja:

"Amikor ma ukrajnai oligarchákról beszélünk, jelentős részben zsidókról van szó. (A többi is inkább orosz, tatár, stb.) Bizarr módon ők állnak a szervezett zsidó közösség élén, de ők azok is, akik az ukrán nacionalista kultuszt és a mindenféle ukrán szabadcsapatokat finanszírozzák. Ezen ma mindenki röhög Ukrajnában, de nyíltan antiszemitának lenni ma nem ildomos. Ezek az emberek egyébként rendszerint zsidó nevet viselnek, mert ott nem volt szokásban nevet váltani. És, miközben az ukrán nemzeti ügyet képviselik, kizárólag oroszul beszélnek. (Ahogy egyébként a nagy többség oroszul beszél az ukrán nagyvárosokban.) Vegyünk egy példát: egy Pincsuk nevű zsidó fiatalember, Leonyid Kucsma, korábbi ukrán elnök veje találta ki a gazdaságirányítás és tulajdonlás oligarchikus rendszerét, ami ma Ukrajnát jellemzi. Ő maga öntudatos zsidó, olyannyira, hogy a Tel-Avivi Egyetemen saját zsebből finanszíroz egy, az ukrajnai zsidóság történetét kutató intézetet."

Míg Magyarországon a zsidók többnyire elzárkóznak a nacionalizmustól (sokan még a patriotizmustól is), mert a fasizmus előszobájának tekintik, addig Ukrajnában a helyzet teljesen más. Ott a zsidó oligarchák finanszírozzák az ukrán szélsőjobboldali mozgalmakat"

Természetesen ezen ukrán nacionalista mozgalmak antiszemiták is egyben, de a mostani nagy oroszellenes ukrán nacionalizmusban a zsidók partnerek és nem emlegetik föl az ukránok viselt dolgait a Holokausztban. Pontosabban a németeket és a lengyeleket teszik felelőssé.

Az interjúban az is elhangzik, hogy Ukrajnában természetesen nem minden zsidó oligarcha, sőt a mostani miniszterelnököt is Grojszmannak hívják.

Az is kiderült amúgy, hogy az ukrán zsidó hitközség elnöke (az ottani Mazsihisz) egyben a legnagyobb ukrán bank, a Privatbank elnöke is. Mivel a bank központja Dnyepropetrovszk, az egyszerűség kedvéért a hitközség központját is ide telepítette egy tízemeletes épületbe.

(Szombat)
Forrás: Hunhír.info

A hozzászólások lehetősége 2023.11.03-án megszűnt.

Alrovatok

Új írások

Hozzászólások