Magyar Megmaradásért

Nem adjuk fel

 

Sze2020Aug05

2016. Október 11., Kedd 19:23

Nem volt kellő politikai akarat a CETA elgáncsolására

Írta:  hidfo.ru
Értékelés:
(7 szavazat)
Teljesen átláthatatlan és antidemokratikus módon működik az Európai Tanács, a kormánypártban pedig nem volt elég politikai akarat, hogy Brüsszelben elgáncsolja az EU és Kanada közti szabadkereskedelmi egyezményt. Átláthatóvá kell tenni a tanács működését, hogy a vezető politikusok ne tudják Brüsszelre hárítani a felelősséget.

A Zöld Válasz Egyesület környezetvédelmi szervezet közleményben reagált Kósa Lajos bejelentésére, miszerint a Fidesz Orbán Viktorfelruházza Orbán Viktort, hogy a miniszterelnök aláírásával kezdődjön meg a CETA ratifikációs szakasza. – írja az Alfahír. A Zöld Válasz szerint a kormány figyelmen kívül hagyta a visegrádi négyek agrárkamaráinak véleményét, mely az EU és Kanada közti szabadkereskedelmi egyezményt élesen elutasította. Mivel Kanada a világ legnagyobb GMO termelő országai közt van, ezáltal az Európai Uniót és Magyarországot eláraszthatják a GMO-fertőzött termékek.

A Jobbik-közeli híroldal azt írja, korábban a kormány annak lehetőségét is elmulasztotta, hogy a CETA-val létrejövő, a kizárólag a befektetők érdekeit szem előtt tartó vitarendezési mechanizmust az Európai Bíróságon támadja. A Zöld Válasz szerint ez az eset azt mutatja, hogy a kormánypártban nincs meg a kellő politikai akarat ahhoz, hogy szembeszegüljön az Európai Bizottság akaratával.

Az Európai Bizottság júliusban javasolta aláírásra a CETA egyezményét, ám már szeptemberben tényként kezelte az egyezmény ratifikálását, annak ellenére, hogy azt minden tagállam parlamentjei meg kell szavazzák előtte.

Az Európai Bizottság mindeddig megtehette, hogy egyszerűen átnéz a nemzeti kormányokon, mert a tagállamok e téren láthatóan nem mernek nyíltan szembeszegülni Brüsszel akaratával. Október 20-21-én az Európai Tanács ülésén az államfők, miniszterelnökök egyeztetnek majd az egyezményről. Ez az uniós testület azonban amellett, hogy teljesen átláthatatlanul működik, minden tekintetben antidemokratikus is. Nem véletlen, hogy a kormánypárt támogatandónak nevezi az egyezményt, hiszen ezen az októberi találkozón nagy valószínűséggel egyébként sem mernének ellent mondani – az Európai Tanács rendszerint konszenzussal hoz döntéseket, egy-egy ellenkező tagállamnak pedig nincs valós beleszólása, ehelyett birkamód alá kell írja, amiről a többség közt “konszenzus” kezd kialakulni.

Hogy mi a konszenzus? Amit a tagállamoktól elvár az Európai Bizottság.

Napokkal ezelőtt a Transparency International egy jelentése rámutatott, hogy az Európai Tanács döntéshozatali folyamata teljes titoktartás mellett működik, így a tagállamok csak egy nagyon hosszadalmas folyamat végén szerezhetnek tudomást arról, hogy vezetőik milyen döntést képviselnek a tanácsban. Ennek okán történhet meg, hogy miközben a tanácsban támogatnak egy döntést, saját országaikban úgy kommunikálják le mindezt, hogy Brüsszel kényszerít rájuk egy adott intézkedést.

A Council Transparency jelentése arra mutat rá, hogy ez a teljesen átláthatatlan döntéshozatali mechanizmus csak az emberek félrevezetésére alkalmas, a politikusok számára pedig lehetővé teszi a felelősség áthárítását. Ennek a gyakorlatnak a felszámolásához teljesen átláthatóvá kell tenni a tanácsban zajló szavazások minden vonatkozását; arra az esetre, hogy ha a kormány esetleg nem vétóz meg egy Magyarország számára kifejezetten káros megállapodást, arról a választók is azon nyomban tudomást szerezhessenek.

Forrás: hidfo.ru

Megjelent: 1919 alkalommal

Hozzászólások  

 
Zoli
#3 FIDESZ árulásokZoli 2016-10-19 10:29
Figyelemre méltó téma az ÁKTV műsorában:
www.youtube.com/.../
Idézet
 
 
orbaviki
#2 A CETAorbaviki 2016-10-14 00:13
És akkor 102 kormánypárti politikus felajánlotta a nemzeti szuverenitásunkat Brüsszelnek

Ismét történelmet írt az Orbán-kormány. Egy héttel azután, hogy a Fidesz-frakció felhatalmazta a miniszterelnököt, hogy aláírásával megkezdődjön az EU-Kanada szabadkereskedelmi egyezmény (CETA) ratifikációs folyamata, kedden a kormánypárti többség támogatta a CETA ideiglenes hatálybalépéséről szóló kormányzati álláspontot. Az egyezményt támogató 102 képviselő egytől-egyig a Fidesz-KDNP politikusa, így természetesen igennel szavazott Kövér László is.

reszletek: internetfigyelo.wordpress.com/ .../...
Idézet
 
 
NTK
#1 októberben a CETANTK 2016-10-12 08:01
októberben kerül aláírásra a CETA szerződése, amelyről szó sem esik a médiában, pedig a TTIP trójai falovaként vezetik be az EU-ban a nemzetek felszámolása érdekében.
Orbán bűnei közt első helyen áll 1 millió magyar távozása nyugatra, mert deviza adós hitelüket csak így tudták fizetni, második helyen a magyar fizetések alacsony szinten tartása áll, amely hozzájárult a külföldre távozáshoz.
3. helyen említendő a ceta szerződés elfogadása, amely a nagyvállalatok hozza pozícióba a nemzetekkel szemben a "választott" bíróságok előtt.
A magyar egészségügy leépítése, és az oktatásügy finnugrista béklyója tudatos nemzetrontás.
A fidesz korrupció, a fentiek megfejelése, a társadalom gerincének eltörése érdekében. Ennek csúcsa, a Matolcsy-Orbán 265 milliárdos üzlete a deviza károsultam rovására, amelyet alapítványokba konvertálnak, hogy hozzáférjenek a tőkéhez a kiváltságosok.
A föld privatizáció, a fidesz barárok földpályázata volt.
A Budacash, Qestor befektetők milliárdos botrányai még nem tisztázottak, mert az ügészség csiga lassúsággal dolgozik, ahogyan a kolontári vörös-iszap katasztrófánál is történt, és végül elsimították a felelősségre-vonást.
Idézet
 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Új írások

Jó honlapok

Látogatók

Hungary 69.1%Norway 1.1%
Romania 5.3%Canada 1%
United States 4%Sweden 0.7%
Ukraine 3.4%France 0.6%
Russian Federation 2.8%Switzerland 0.4%
Germany 2.4%Netherlands 0.2%
United Kingdom 1.9%Australia 0.2%
Slovakia 1.9%Kuwait 0.1%
Serbia 1.3%Italy 0.1%
Austria 1.3%Poland 0.1%

Today: 175
This Week: 1076
Last Week: 3299
This Month: 2138
Last Month: 19063
Total: 2445141

Belépés