Print this page
2019 november 05, kedd

Mérgezett Föld

Szerző: SBG Buddha

Az élelmiszertermelés igazságai - "Ilyen jól összerakott magyar dokumentumfilmet ritkán látni!"

Ha szeretnél összefoglaló kitekintést kapni a talajról, amelyen az élelmiszer termelés, s ezen keresztül az életünk múlik, ez a film betekintést nyújt a talaj fontosságába és benne a legnagyobb kárt okozó mezőgazdasági technológia, a szántás hatásaiba.

Nézzétek meg, még akkor is, ha elsőre nem feltétlenül érdekelne a téma, mert benne olyan fontos igazságok és összefüggések hangzanak el, amiket eddig csak az alternatív médiában lehetet hallani. De ezek szerint ébredeznek az emberek...

első változat'

Az ember 11 ezer éve foglalkozik földműveléssel, és körülbelül 2 és fél ezer év mióta ekét is használ. 1950-re a világ termőföld készletének a felel termesztésre alkalmatlanná vált az egyre intenzívebb mezőgazdasági technológia miatt.

2010-ig további 30 százalékot tettünk tönkre. A világ mezőgazdaságának egyre nagyobb embertömegeket kell táplálnia, egyre rosszabb feltételek mellett.

Az intenzív technológiának a legnyomósabb érve, hogy ennyi embert nem lehet máshogy élelemmel ellátni.

A talajforgatás, a műtrágyák és vegyszerek egyre nagyobb mértékű használata miatt a termőréteg elvékonyodik és a termőterület csökken.
Vajon mennyi élelmiszert lehet még termelni a rendelkezésre álló területen? Milyen összefüggések vannak a giliszták száma és a megtermelhető élelmiszermennyiség között?

Létezik egyáltalán bármilyen alternatíva az intenzív mezőgazdasági technológiák kiváltására?

A Mérgezett Föld ismeretterjesztő film, de a bemutatott példák, események ábrázolása dokumentarista módon történik. Ettől olyan drámai, ahogy a film a fenti kérdésekre keresi a válaszokat.

Ha gazdaságában szeretné valaki a talajpusztító technológiákat meghaladni, a Talajmegújító Mezőgazdaság keretrendszerével bebiztosíthatja, hogy a talaj védelme mellett már a 2021-től kezdődő támogatási rendszer követelményeinek is megfeleljen.

forrás: vilaghelyzete.com
Beküldte Antal Miklós