Magyar Megmaradásért

Nem adjuk fel

 

Cs2019Aug22

2019. Július 17., Szerda 15:20

Nincs bizonyíték az ember okozta éghajlatváltozásra

Írta:  ujvilagtudat
Értékelés:
(11 szavazat)
Egy finn kutatócsoport által végzett új tanulmány kevés bizonyítékot talált az ember által létrehozott éghajlatváltozás eszméjének támogatására. A tanulmány eredményeit nem sokkal később japán kutatók is megerősítették.

Egy finn tanulmány szerint "gyakorlatilag nincs" bizonyíték az ember okozta éghajlatváltozásra

A múlt hónap végén megjelent, "Nincsenek kísérleti bizonyítékok a jelentős antropogén klímaváltozásra" című tanulmányban a finnországi Turku Egyetem tudóscsoportja megállapította, hogy a jelenlegi éghajlati modellek nem veszik figyelembe a felhőfedések globális hőmérsékletre gyakorolt hatásait, ami az emberi eredetű üvegházhatású gázok hatásának túlbecslését okozza. (1)

A hivatalos szervek, például a Éghajlat-változási Kormányközi Testület (IPCC) által használt modellek "nem tudják megfelelően kiszámítani a megfigyelt globális hőmérsékletben lévő természetes összetevőt," mondta a tanulmány, és hozzátette, hogy "a felhők erős negatív visszacsatolása hiányzik" a modellekből.

A felhőfedési tényező és az üvegházhatást okozó gázok kibocsátásának figyelembevételével a kutatók megállapították, hogy az emberiség egyszerűen nem sok hatással van a Föld hőmérsékletére.

 "Ha figyelmet fordítunk arra, hogy a megnövekedett CO2 koncentráció csak kis része antropogén, fel kell ismernünk, hogy az antropogén klímaváltozás a gyakorlatban nem létezik."

A tanulmány szerzői kemény különbséget tesznek az éghajlati tudósok által az IPCC-nél kedvelt modell és a valódi bizonyítékok között, amely szerint "A számítási eredmények nem tekinthetők kísérleti bizonyítéknak," megjegyezve, hogy a modellek gyakran ellentmondásos következtetésekhez vezetnek.

A tanulmányban bemutatott bizonyítékokat figyelembe véve a finn csapat összefoglalta a következtetéseket és megállapította, hogy "gyakorlatilag nincsen antropogén klímaváltozás," hozzátéve, hogy "főként az alacsony felhők szabályozzák a globális hőmérsékletet."

Az eredmények nagymértékben ellentétesek számos környezetvédő, köztük az amerikai törvényhozók, mint például Alexandria Ocasio-Cortez állításaival, akik nem csak azt hangoztatják, hogy az éghajlatváltozás azonnali fenyegetést jelent a bolygóra nézve, hanem hogy nagyrészt ember okozta jelenség.

A Kobe Egyetem japán kutatói hasonló eredményre jutottak, mint a Turku Egyetem csapata, és egy július elején megjelent tanulmányukban megállapították, hogy a felhő lefedettség "esernyőhatást" hozhat létre, amely megváltoztathatja a hőmérsékletet a jelenlegi modellezés által nem tapasztalt módon. (3)
 
 
 
Megjelent: 162 alkalommal

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Új írások

Jó honlapok

Látogatók

Hungary 68.2%Austria 1.4%
Romania 5.5%Canada 1.1%
United States 3.9%Norway 0.6%
Russian Federation 2.8%France 0.3%
Ukraine 2.6%Switzerland 0.3%
Sweden 2.3%Kuwait 0.3%
Slovakia 2.1%Netherlands 0.3%
United Kingdom 2.1%Australia 0.3%
Germany 1.9%Italy 0.2%
Serbia 1.4%Spain 0.2%

Today: 532
This Week: 3229
Last Week: 4392
This Month: 13206
Last Month: 16784
Total: 2133452

Belépés