20240420
Last updateCs, 08 febr. 2024 7pm

rovas logo

2008 június 12, csütörtök

Mi a hosszú és boldog házasság titka?

Szerző: ?

olvasd el a választ! - Egy kerti műhely!

 

Egy kerti műhely!
Abban a korban, ahol egyre több házasság fut előbb vagy utóbb zátonyra furcsán hangzik, hogy a válóperes ügyvéd helyett elegendő lenne idejében egy kerti műhelyre beruházni és örökre, minden a legnagyobb rendben lenne.
 
Valóban ilyen egyszerű a képlet?
 
Jamie Allen lelkész szerint azok a férjek, akiknek igény szerint lehetőségük van egy kerti műhelybe elvonulni és magányosan barkácskodni sokkal jobban viselik a házasság megpróbáltatásait, mint azon társaik, akik számára az “elvonulás” lehetősége nem biztosított.
 
Allen lelkész elmondása szerint a saját műhely, mint egy szentély biztonságot és lecsillapodási, elgondolkodási lehetőséget biztosít a problémákat a nőktől eltérő módon kezelő férfiak számára, mi több a házassági kérdések mellett a munkahelyi stressz levezetésére is hatékony megoldás. Mr. Allen javaslata minden házasság előtt álló, vagy már házas férfinak, hogy mihamarabb ruházzon be egy kis kerti műhelyre, mely sokkal olcsóbb. Hatékonyabb és boldogabb megoldást nyújthat, mint egy pszichológus, vagy egy jó válóperes ügyvéd.

 

Hozzászólás  

#3 Valóság!úgyistudodki 2018-11-13 15:59
Attól,hogy valaki nem tud valamiről, vagy nem akar tudomást venni ,az még létezik! Megtehette volna azt is,hogy fejcsóválva, Önmagában summázza, hogy idealista,vagy ostobaság az írás,mégis vette a fáradságot,hogy a tudassa velem. Tiltakozott az elméje,hogy elfogadja amit írtam,mert az ő érdekei kerülnek veszélybe,ha a figyelem a lélek irányába fordul. Mi van ,ha mégis igaz. Oda az eddig felépített tudás(?),ismeret a világról, benne az Emberről. A dialektikus materialista filozófia ,amit már régóta harsognak az abban érdekeltek, tagadva a lélek, és a Felsőlélek létezését, s mint olyat üldöz és megvet. Számára a világot az anyagban lévő mozgás viszi előre, nem fogadja el egy Teremtő létezését.
Szerelmi csalódás, elhagyás,elmúlás esetén ki után vágyodik az ember,hiszen ha csak a test számít,akkor azt egy másikkal lehet(ne) pótolni. Valami,valaki mégis hiányzik. Aki a test mögött van!

" megyek az utcán, szembe jön velem egy másik ember. Nem ismerem,talán soha nem is láttam,mégis olyan ismerős valahonnan,valami megfogott benne. Valami átsejlik inkarnációkon kersztül. A szeretet! Valamikor szerettem ezt az embert ".
Csodálatos dolog egy másikban megpillantani,megszeretni azt,aki a testen belül van! Magát az EMBERT! (Ezt próbáltam közölni) Persze "ez nem mindenkinek adatik meg ,mert többnyire a kölsőségek rabjai,aztán ha az megkopik jöhet egy új. (TF)
#2 A valóságÓ-ság 2018-11-12 22:45
Milyen igaz, csak nem valós.
"Beleszeretni a lelkébe" ?!
Nem olvasol te egy kicsit túl sok verset?
#1 boldog?úgyistudodki 2018-11-12 18:22
Hm.. Ne foglalkozzunk a problémával,nyomjuk el bármivel, csak elég mélyre? Ami előbb utóbb úgyis a felszínre fog tőrni. Minél mélyebben van annál magasabbra. Azért ez egy kicsivel bonyolultabb. Attól,hogy nem foglakozik az ember egy adott dologgal ott marad a tudatalattiában, és végzi a feladatát. Keresi a megoldást,vagy marcangol. Di-stressz. Ami öl! Probléma amúgy is csak egy van. Maga az ember! Feladatok vannak,és ha ezt jól oldotta meg,még rősebbé is válhat tőle. Ragaszkodás, a harag
,a vágyak,a kapzsiság és az ego,ami többnyire megmérgezi az ember életét, hogy az enyém kell hogy legyen, vagy nekem legyen igazam. Hogy csak az a valami,vagy valaki tud boldoggá tenni és ha azt nem kapom meg, büntetem magam,boldogtalan leszek. Ez a probléma a mai házasságokkal, 10-ből 8,5 -en elválnak,mert mindketten kapni szeretnének,így mindegyik csak a másik nyomorát kaphatja. Az meg neki is van,így köszöni szépen,odébb áll. Majd ha annyi szeretet lesz benne,hogy megosztaná valakivel,és a másik is így érez,akkor mind a ketten kapni fognak. Főleg ha nem a testébe vagy az erszényébe szeret bele, hanem a lelkébe,az mindig tartogat valami újat és szépet. Akkor majd nem akarnak egymás felett uralkodni, hanem a másikat a szó nemesebb értelmében SZOLGÁLNI. Ekkor már nem csak férj és fele-s-ég,hanem EGY-S-ÉG. Csak is azt adja és kívánja Neki,amit magának is szeretne.
Ma a legtöbb házasság üzlet. Te használsz engem,én használlak téged és kéz a kézben bandukolnak a sír felé. Meg lehet nézni az embereket amikor sétálnak, mint két halott ember. Hol van az öröm,a vidámság ,a szeretet? Hol van az,amikor a másik közelébe szerettem volna csak lenni,hogy lássam a mosolyát,érezzem a rezgését,az illatát?
Ó..., idők!

A hozzászólások lehetősége 2023.11.03-án megszűnt.

Alrovatok

Új írások

Hozzászólások