20240420
Last updateCs, 08 febr. 2024 7pm

rovas logo

2016 március 21, hétfő

Moss ecettel

Szerző: Divany.hu

Csodaszer fillérekért, kell ennél több a boldogsághoz? 10 ötletet adunk, hogy mosson vele! 

Mosson ecettel, és az élete megváltozik!

Moss ecettelNa jó, ez talán túlzás, de a ruháinak az élete mindenképpen máshogy alakul, és ez önnek is jó lesz. Az e-how gyűjtött össze 10 trükköt, amelyet bevethet a ruhái ápolása érdekében. 

1. Élénkítés

Fakulnak a ruhái? Akkor kapja elő az ecetet! Egy fél pohárnyi ecetet számoljon egy mosásra, és a mosás megkezdése előtt öntse a ruhákra. Az ecet növeli a mosószer hatásosságát, megvédi a színeket a fakulástól, és feloldja a ruhákban maradó mosószermaradványokat.

2. Öblítő helyett

Teljesen felesleges drága öblítőre költeni, ha van egy kis ecet otthon, ugyanis ugyanúgy puhítja a ruhákat, mint az öblítők. Adjon egyszerűen fél csésze ecetet az utolsó öblítési ciklus során a ruhákhoz. Saját tapasztalatunk szerint az is jó, ha az öblítő tartályba önti az ecetet, és nem, nem lesz ecetszagú mindene, ettől ne féljen. Ráadásul az ecet a statikusság ellen is hatékony, így nem fogja többé megrázni a ruhája.

3. A szappanmaradékok eltávolítása

Az ecet erre is tökéletes, ugyanis hatékonyan távolítja el a maradékokat a textilekből, amelyek irritálhatják az érzékeny bőrt. Egy csészényi az öblítés végén, és már meg is előzte a problémákat. Ha két csészényit ad a mosáshoz, amikor lepedőket, törülközőket és huzatokat mos, akkor a régi maradványokat is feloldja, és a törülközők olyan puhák és nedvszívóak lesznek, mint még soha.

4. Pehely és állatszőr elleni védelem

Nem csak csökkenti a statikusságot az ecet, hanem az állatszőrök ellen is hatékony védelmet nyújt. A mosás végén öblítőként használt fél csésze ecet oldja majd meg a gondjait.

5. A fehérek fehérek maradnak

A fehér ruhák nem sárgulnak be, illetve nem lesznek foltosak, ha másfél csészényi ecetet ad az utolsó öblítéshez. Ha viszont foltokat akar eltávolítani, akkor forraljon fel egy nagy lábosnyi vizet, adjon hozzá egy csésze ecetet és hagyja állni egy éjszakán át. Azt azért javasoljuk, hogy nézze meg előtte, hogy bírja-e az anyag a forró vizet, kasmír, gyapjú és selyem esetén ez totális öngyilkosság lenne.

6. Foltkezelés

Nincs több dráma a kiömlött kávé miatt. Töltsön meg egy spricnis flakont ecettel, és fújja rá a kávé, bor, üditő vagy csokifoltra. Csak olyan esetben alkalmazza, ha pamut vagy poliészter ruhát öntött le. Hagyja az ecetet a ruhán 10 percig, majd egy puha szivaccsal dörzsölje át a szövetet, majd kövesse a ruhában található mosási útmutatót. Ha foltot hagyott a dezodorja, akkor mártson be egy szivacsot ecetbe és dörzsölje be a foltot.

7. A szagok eltüntetése

Ehhez nem kell mást tennie, mint, hogy az utolsó öblítéshez ad 1 csészényi ecetet, és várja a csodát.Ha régi, dohos vagy füstszagú ruhái vannak, akkor is van megoldás. Töltsön meg némi forró vízzel egy kádat, öntsön bele 2 csésze ecetet és akassza a ruhákat a kád fölé. Hiphop, a szagok eltűnnek.

8. Elszíneződés? A múlté!

A színes ruhák ügyesen képesek összefogni a többieket. Ezt szerencsére meg lehet előzni (persze a legegyszerűbb, ha nem mossa össze őket). A frissen megvásárolt ruhadarabot áztassa egy rész ecet és két rész víz keverékébe 20 percre. A kezelés előtt érdemes tesztelni, egy nem látható részen ellenőrizze, hogy az ecet milyen hatással van a ruhára.

9. Kényes ruhák és fürdőruha

Használjon finommosószer helyett ecetet. Negyed csészényi ecetet rakjon a mosdókagylóba, és töltse meg kézmeleg vízzel. Hagyja benne 15-30 percen át, majd óvatosan csavarja ki, és levegőn szárítsa meg.

10. És még a mosógépnek is jót tesz

Havonta egyszer indítsa el üresen a mosógépet úgy, hogy egy csészényi ecetet önt az öblítő helyére. Az ecet hatékonyan távolítja el a mosószer maradványokat.

Forrás: http://divany.hu/tejbenvajban/2016/03/19/mosson_ecettel_es_az_elete_megvaltozik/

Ajánlotta: Kunavar

Hozzászólás  

#1 Moss ecettelAnna 2018-03-26 08:06
Ez így igaz - tapasztalatból tudom. Sőt felmosáshoz, ablak tisztításához is kiváló, mert csíkmentes lesz és ragyogó.

A hozzászólások lehetősége 2023.11.03-án megszűnt.

Alrovatok

Új írások

Hozzászólások