Magyar Megmaradásért

Nem adjuk fel

 

K2018Jun19

2017. Március 23., Csütörtök 17:53

A Monsanto tulajdonába került a magyar termőföld

Írta:  vilaglato.info és Madarász László
Értékelés:
(15 szavazat)
A földárverés után végül a Monsanto tulajdonába került a magyar termőföld / Az Orbán-kormány az egyik oldalon lazítana a génkezelt-növényekkel kapcsolatos tiltáson, míg a másik oldalon sikerült magyar termőföldhöz juttatni a vegyipari cégből magát vetőmaggyártóvá átnevező Monsantot.

A Földet a gazdáknak! program nemcsak arra volt kiváló terep, hogy a földesurak birtokkoncentrációját elősegítse, a kisebb birtoktestek segítségével is sikerülhetett a különböző tőkeérdekeltségeknek elérnie a célját.

Egy ilyen zsebszerződésre emlékeztető eset után sikerült a Monsantonak magyar termőföld tulajdoni jogához jutnia, ezzel bővítve a hazai birtokait.

Még Magyar Zoltán, a Jobbik agrárpolitikusa vitte a parlament elé azt a különös ügyet, igaz, akkor még nem lehetett tudni, hogy emögött a Monsanto áll.

Az amerikai cég magyar leányvállalata bővíteni szerette volna Komárom-Esztergom megyei, nagyigmándi vetőmagüzemét. A szomszédos bábolnai oldalon, az üzemtől csak egy úttal elválasztva egy 86,76 hektáros állami föld terült el. Ebből szeretett volna magának egy darabot a társaság, de erre nem kapott lehetőséget a Nemzeti Földalapkezelő Szervezettől. Utóbbi azonban nem sokkal később megosztotta a területet: három darab háromhektáros részt kihasított belőle, és értékesítette őket három különböző magánszemélynek, emlékeztet keddi cikkében a Magyar Nemzet.

Hamarosan már egy tulajdonosa volt a három parcellának: a háromhektáros ingatlanokat a tulajdoni lapok szerint a bábolnai bejelentett lakcímmel bíró Bernáth István földműves vette meg, már 2014-ben. Bernáth István a parcellákat 2015 elején összevonta a már meglévő 1,9 hektárjával, így összesen 10,98 hektár földje lett. A földműves 2016 elején ugyanakkor már szántó és géptároló művelési ágra kért engedélyt az adott területre, idén január 17-én pedig épület létesítésének feljegyzése iránti kérelemmel élt. Ennek nyomán a korábbi szántóföld ma már „kivett telephely, udvar, géptároló és parkoló" minősítésű, és a Monsanto Hungária Zrt. tulajdona a tulajdoni lapra feljegyzett széljegy szerint. A földműves ugyanis eladta a területet a multinak, amely korábban hiába próbálta megszerezni, tudta meg a lap.

A hivatalosan GMO- és zsebszerződés ellenes magyar kormány a jelek szerint maga asszisztált ahhoz, hogy a Monsanto tovább terjeszkedhessen Magyarországon, ráadásul állami földön. Az ügy ismét rámutat a Fidesz-KDNP totális hiteltelenségére: maga vesz részt zsebszerződésekben és a GMO terjedésében, miközben ellenkezőjét prédikálja. Az LMP feljelentést tett az ügyben, és várja, hogy az bűnüldöző szervek kivizsgálják az ügyet”

– reagált az esetre közleményében Sallai Róbert Benedek, az ökopárt szakpolitikusa.

Arról viszont nincsen információk, hogy az állami földterület mennyiért cserélt gazdát, és hogy végén a Monsanto mennyit fizetett érte. Szépen összeállanak a mozaikdarabkák:

 Nyílt lapokkal: a Földművelésügyi Minisztérium lazítana a GMO-mentességünkön

Az FM 2016 61/2016. (IX. 15.) számú rendelete, amely a GMO-mentességre utaló jelölést határozza meg, elég világosan fogalmaz:

"A GMO-mentességre utaló jelöléssel ellátott növényi eredetű takarmány és élelmiszer GMO-t legfeljebb 0,1%-ban tartalmazhat, feltéve, hogy a GMO az Európai Unióban forgalomba hozatali engedéllyel rendelkezik és a takarmányban vagy élelmiszerben való előfordulása véletlen vagy technikailag elkerülhetetlen".

Most ezt a 0,1 százalékos szintet akarja a magyar felelős/nemzeti/polgári/keresztény tárca 0,9 százalékra emelni. Ez azt jelenti, hogy abban az élelmiszerben, amit a fogyasztó GMO-mentesnek gondol, és ennek tudatában vesz le a polcról, biztosan tartalmazni fog génkezelt alkotóelemet.

Forrás: vilaglato.info

Admin: A Monsanto és a Bayer AG fúziója miatt a magyar föld végül is  így német tulajdonba kerül majd.  Ezzel a megoldással a Monsanto lehetőséget kapott vetőmagüzemének bővítésére, így a ma még többnyire GMO mentes – Magyarországon termelt – vetőmagokat nagyobb mennyiségben tudja kivinni azokba a pl. EU-n kívüli országokba, ahol tiltják a GMO-val fertőzött magvak vetését, és helyette GMO-val fertőzöttel tudja elárasztani Hazánkat! “Köszönjük” “”magyar”” kormány, hogy mindent elkövettek népünk egészséges élelmiszerrel történő ellátása ellen! Ajánljuk olvasóink figyelmébe a honlapunkon megjelent korábbi írást: Ezt akartátok?! Megkapjuk...

Forrás: http://magaspart.hu/a-foldarveres-utan-vegul-a-monsanto-tulajdonaba-kerult-a-magyar-termofold/

Megjelent: 1262 alkalommal Utoljára frissítve: 2017. Március 25., Szombat 16:22

Hozzászólások  

 
nagy lajos
#1 belgium/Andennenagy lajos 2017-03-26 12:07
egy anekdótát ehhez :

olyan 1998 osz végén lehettünk. A vonatban, egy volt barátommal (belga, akinek két fiával együtt fociztak a mi kettönk néhány évvel elotte) találkoztam, aki megörült látásomnak (én is az övének) és röktön ezzel kezdte ; "most jövök haza az egy Mo-i utamról". Ahogy magát kifejezte, meg az, hogy olyan október felé jártunk ..., megértettem, hogy nem vakációról van szó. Na a kérdésemre ezt
mondta ; "az unokatestvéremet kisértem el oda. Tudod o állateledel-nagykereskedo." Na amikor ezt
hallottam, röktön arra gondoltam, hogy biztos venni
mentek oda (Mo, foként Belgiumhoz viszonyítva mezogazdasági ország). Kérdeztem merre jártak ? Erre azt messze, keleten ..., többek között úgy emlékszem Nyíregyházát mondott (ahogy kiértettem). Na akkor jött az igazi kérdésem ; mit vettetek ott ? Erre o egy kicsit meglepodve, hát nem
venni, eladni voltunk ott. Na erre már én csodálkozva ; de mit ? ... Na eere egy kicsit lehalkítva a szavát (hogy a környeztünk ott ne hellja) mondta ; tudod, hogy nálunk már több, mint egy éve tilos az állatok számára állati eredetu zúzott eledelt eladni, adni. Na a nagy készletét, amelyet nem égettetett el ... vittük oda. Ott ezt még
lehet ...

egy borzasztó elkeseredés, felháborodás ... érzése
vett engem hatalmában akkor ... amely ma, olyan 20 év után is kiérzodik ...

hogyan sulyedhetett le nemzetem ennyire !? Hogy a kummunizmus kiölte belolük a nemzeti érzést ..., az egy kicsit értheto, de hogy a józan eszüket is elvesszék, hogy az országot egy valami eldugott kis afrikai ország nívójára lesüllyesszék ..., arra soha nem gondoltam volna ....

na most az, hogy a Monsanto-t beengedik, hogy annak elárulják a magyar földek egy részét ... ennek csak folytatása ...
borzasztó ezt ... így kivülrol nekünk látnunk !!!

még ezt; a keresztfiam az anyjával (az idosebb novéremel) most jártam Mo-on és ... egyre jobban azon sopánkodnak, hogy odahaza egyre rosszabbak az ételek (ízetlenek, pl-ul) ...
"valami buzlik Dániában" ... a fészkes fenét ott !!

szeretettel (nagyon-nagyon elkeseredve), L
Idézet
 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Új írások

Jó honlapok

Oldalainkat 343 vendég és 0 tag böngészi

Látogatók

Hungary 67.6%Canada 1%
Romania 5.3%Serbia 1%
United States 4.7%Australia 0.4%
Russian Federation 3%France 0.4%
Germany 2.8%Switzerland 0.4%
Ukraine 2.8%Netherlands 0.2%
Sweden 2.2%Italy 0.2%
United Kingdom 2.1%Belgium 0.2%
Slovakia 2.1%Poland 0.1%
Austria 1.2%Spain 0.1%

Today: 14
This Week: 892
Last Week: 7718
This Month: 17192
Last Month: 29206
Total: 1852062

Belépés