Print this page
2019 szeptember 18, szerda

Nem összeesküvés-elmélet többé ...

Szerző: ujvilagtudat.

Az alábbi információk pontosak és 100%-ig valósak, annak ellenére, hogy a látszólag szkeptikusok másképp állítják. A bolygómérnökség vitatott témája, vagy másképp az időjárás módosítás - amelyet a "chemtrail" szóval népszerűsítettek és egyszerűsítettek le -, a főáramú média által tárgyalt kérdéssé vált, amely most már támogatja azt.

Nem összeesküvés-elmélet többé, miután a főáramú média is népszerűsíteni kezdte a bolygómérnökséget

Vegyí csíkok

A mikroszkopikus részecskék légkörbe történő permetezése, amelyek elhalványítják a napfényt, már nem az összeesküvés-elméletek világába tartoznak, hanem megjelent a főáramú médiában is, amely támogatja az ötletet. Ezen a héten a CNBC egy videót készített, amelynek címe: "Hogyan segítheti a Bill Gates által finanszírozott napenergia-bolygómérnökség az éghajlatváltozást."

A videó nem kevesebbről szól, mint a chemtrailekről. Nagyon bizarr, hogyan kerülhetett ez a téma az összeesküvések területéről a főáramú médiába szemrebbenés nélkül. Most, hogy Bill Gates jóváhagyta és finanszírozta azt, a világ hirtelen nyitottá vált annak a gondolatára, hogy megpróbáljuk módosítani a bolygó időjárását oly módon, hogy vegyszereket permetezünk a légkörbe, hogy eltakarjuk a Napot.

A bolygómérnökségről kongresszusi vita is folyt, szakértők által készített tanulmányok születtek, és nemrég egy Harvardi kísérlet tárgyává vált. A Harvard tudósai megkísérlik megismételni a vulkáni kitörések éghajlati hűtő hatását a világ első napenergia-bolygómérnökségi kísérlete során. Az egyetem 2019. júliusában bejelentette, hogy külső tanácsadó testületet hozott létre az egyetemi kutatók által kifejlesztett bolygómérnöki projekt lehetséges etikai, környezeti és geopolitikai hatásainak vizsgálatára. (1)

A Nature magazin szerint Louise Bedsworth, a kaliforniai Stratégiai Növekedési Tanács ügyvezető igazgatója, amely a fenntarthatóságot és a gazdasági jólétet elősegítő állami ügynökség, fogja vezetni a Harvard tanácsadó testületét, jelentette be az egyetem július 29-én. A másik hét tag között lesznek földtudományi kutatók, valamint környezetvédelmi és éghajlati törvényi és politikai szakemberek.

Ami nemrég még egy összeesküvés-elmélet volt, hamarosan bármelyik nap valósággá válhat.

 
A Stratospheric Controlled Perturbation Experiment (SCoPEx) néven ismert kísérlet során a föld felett magasan kalcium-karbonát részecskéket permeteznének ki, hogy utánozzák a vulkáni hamu hatását, amely blokkolja a napfényt, hogy hűtő hatást hozzanak létre.

A kísérletet a Nature magazin jelentette be tavaly, amely egyike azon kevés tudományos felületnek, amely megvizsgálta ezt a példátlan lépést a bolygmérnökségi tervezés felé.

A kísérlet természetesen sok embert érint, beleértve a környezetvédelmi csoportokat is, akik szerint a természet szerint az ilyen erőfeszítések veszélyesen elvonják a figyelmet az éghajlatváltozás egyetlen állandó problémájáról, az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentéséről.

Az az elképzelés, hogy ha részecskéket juttatnak a légkörbe, az lehűti a Földet, szintén hiábavalónak tűnik, figyelembe véve azt, hogy a tudósok a vulkánkitöréseket próbálják utánozni. Ha megvizsgáljuk a 20. század második legnagyobb kitörését, amely 1991-ben történt a Fülöp-szigeteken a Pinatubo hegyen, akkor 20 millió tonna kén-dioxid jutott a sztratoszférába. Az USGS tudósainak becslése szerint ez a 20 millió tonna mindössze körülbelül 0,5 Celsius fokkal csökkentette a bolygó hőmérsékletét, és ez csak egy évig tartott, mert a részecskék végül visszahullottak a Földre.

A Harvard csapata, Frank Keutsch és David Keith tudósok vezetésével, évek óta dolgozik a SCoPEx projekten, ám nem mindig voltak teljes egyetértésben. Valójában, amint arról a Nature is beszámolt, Keutsch - aki nem éghajlati tudós - korábban azt gondolta, hogy ez egy teljesen őrült ötlet. De azóta meggondolta magát.

A kísérlet megkérdőjelezhetőségét még az a tény is erősíti, hogy azt nagyrészt a Microsoft egyik alapítója, Bill Gates támogatja. Gates számára nem idegen dolog az ellentmondásos kísérletek finanszírozása, mivel ezek közül sokat államilag finanszíroznak, köztük azt is, amelynek keretében eszközöket ültetnének be a csecsemőkbe, hogy automatikusan megkapják az oltásokat.

Noha a Harvard csapatának kísérlete egy disztópikus tudományos fantasztikus filmből származó ötletnek tűnhet, a valóság az, hogy ez már régóta ott van a világ több kormányának és agytrösztjének az asztalán. Valójában egy tavaly novemberben, az Environmental Research Letters-ben közzétett tanulmány pontosan ugyanezt tette, a bolygómérnökségi tervezésről és a részecskéket légkörbe permetező repülőgépekről írt a globális felmelegedés megfékezése érdekében. (2)

Sőt, ez a tanulmány az akkori CIA igazgató, John Brennan érzéseit tükrözte, amikor 2016-ban a Külkapcsolatok Tanácsához fordult, részletezve a vegyi részecskék permetezésének hasonló folyamatát a légkörben a bolygó hűtésére.

 
Noha egyre többet hallunk a bolygómérnökségről, már nagyon régóta terítéken van, és nem csak az összeesküvés-elméletek területén. Valójában a tudósok már utaltak arra, hogy ez már most is folyamatban lehet teljesen akaratlanul.

A Nemzeti Óceán- és Légkörkutatási Hivatal (NOAA) kutatói azt sugallják, hogy a repülőgépek kondenzcsíkjai is okozhatnak bolygómérnöki hatást az égbolton.

Világossá válik, hogy senki sem állíthatja, hogy szakértő lenne az éghajlatváltozás vagy a bolygómérnökség hatásai terén. De egy dolog nyilvánvaló, hogy még mielőtt az emberek szándékosan megváltoztatnák a Föld éghajlatát, még sokat kell erről a témáról vitázni és rengeteg dolgot kell még megtanulni. A szén-dioxid kibocsátás visszaszorításának elmulasztása mellett, ha ilyen gyorsan alkalmazzuk ezt a módszert, az elindíthat egy láncreakciót, amely katasztrófális következményekkel járhat. (3)

(1) - https://www.nature.com/articles/d41586-018-07533-4
(2) - http://iopscience.iop.org/article/10.1088/1748-9326/a
(3) - https://thefreethoughtproject.com/geoengineering-mai