Print this page
2011 június 27, hétfő

Válasz Bene Gábor: TRIANON-ra és a Felkészültünk a feltámadásra?

Szerző: Gyalai Korpos András

Ha az Úr valamit ránk bízott, majd ad alkalmat s elég erőt, hogy meg is oldjuk azt, csak hinni kell benne. Nekünk csak fel kell készülnünk rá, idejében. A feltámadás metaforáját sem tartom helyénvalónak, mert a feltámadás után következik a mennybemenetel, amit sok ellenségünk kíván nekünk (már gyűlnek is a keselyük, mint: Izrael, Kína, Ausztria és mások). De mi nemadjukfel !!!

 Válasz: Dr. Bene Gábor: TRIANON-ra és a Felkészültünk a feltámadásra?

Nagyon szép történelmi összefoglalás. Nagyon szép a metafora, benne van minden, amit illik tudni a trianoni békeszerződésnek nevezett diktátumról. Ami nem hozott sem békét, csak a fegyverkezési hajszát növelte az egekig, s előidézte a 2.-ik világégést a fegyvergyártók, a hadiipar és a tőke mágnások örömére (s az effektív hozzájárulásukkal s talán szervezésükkel is), s szerződés sem volt (legalább Magyarországgal) hisz az egyik szerződő fél visszavonult s nem írta alá a szerződéstervezetet. A második delegáció csak tudomásul vette és átvette az írat-csomót. Mindez szépen kítünik az írásból, vagy legalábbis ki-hallszik s én így értem.

Nagyon szépen fel vannak sorakoztatva az idevezető (látszólagos) okok, s az (ál) történések lefolyása. Mindenki érthet a kulisszák mögötti "bankárkaszti" machinációból, amellyel éltek az igazi okok eltitkolásáért, s ez még mindig tart.

Könyvtárnyi írás van az első világháborúról és a trianoni békéről, s ebből az értelemszerű összefoglalás, a hungárusok szemszögéből /v. részére/ egy pár oldalon érthetően és szükségszerűen, sem volt egy kis munka. Csak köszönet jár érte (mivel többel nem szolgálhatunk) és terjesztésére, pl.az interneten más weboldalakon is, és bármivel mással, hisz az elektronikus medián keresztül forradalmat is megszerveztek már (pl. Líbia és mások), fogadkozunk. Talán ettől fél a mostani úgynevezett "nemzeti" kormány is, korlátozva weboldalunk elérhetőségét is a "szólásszabadság" nevében.

Mindezeknek ellenére, nem tartom a legszerencsésebb megoldásnak a 14 magyar stáció kiemelését a szövegkörnyezetéből, mert így túl pesszimista ízt ad a kiemelt szövegrésznek, s nem talál, a mottónkkal (nemadjukfel), meg a weboldalunk címével (Magyar Megmaradás; igaz hogy nekem ez azt súgalja, hogy a Magyar Nemzet megmaradása).

Ezért azt ajánlom, hogy ne temessük még el a nemzetünket, mert még nem halt meg, vagyunk úgy ahogy egy páran, még akkor is ha egységes nemzet nincs, de akik hisszük hogy még lesz. A negatív kicsengésű vélemény, is vélemény s a materialisták szerint: az ellentétek viszik előre a tudományt. Igaz én ebben sem hiszek, de ez már más téma. "A nemzet" nincs, csak "nép" van (Wass Albert; l. Az egyik szemem nevet...c. írásomban), csak széjjelesett, dezintegrálódott ha úgy tettszik, szétszóródott a világban de még van. A nemzetet előbb meg kell határozni hogy kikből is tevődik össze, s ebben mindenki egyet kell hogy értsen, s azt felvállalja, lelkiből s nem hűségesküvel (pl. l. Gondolatok a magyarságról c. írásomban). Utána lehet csak egyesíteni (határok felett, alatt de inkább helyett mert a "diktátum nem jóhiszeműleg kötött egyezmények voltak, hanem erőszakos diktátumok, s így jogilag és erkölcsileg hamisak.”) (Pozzi, 225-226) (kiemelés tőlem)

A "Népszövetség alapgondolata, az annexió (bekebelezés) tilalma, valamint a nemzetek önrendelkezési joga" írod,amit nem tartottak be (pl. önrendelkezés, népszavazás, kisebbségi záradék stb.) akkor mért nem annexióról beszélünk vagy ha figyelembe vesszük még tovább a dák elmélet és a többi vád hamisságát, egyenesen gyarmatosításról kellene szóljon a diskurzus. Mikor fogjuk már egyszer nevén nevezni a gyermeket, akkor amikor már kimúlt?!!! (de erről majd máskor)

Nekünk optimizmusra, reális történelmi ismeretre és hitre van szükségünk, hogy büszkeséggel vállalják a magyarságukat, akik vállalják azt, és örömmel teljesítsék küldetésüket "Trianon ellen az tesz a legtöbbet, aki a legtöbb hazugságot írtja ki a magyar életből és a legtöbb igazságnak szerez érvényesülést" (Ravasz László).Megszabadulni ettől a hamis történelemtanítástól, ami már 150 éve tart (finn-ugor mese), vagy ki tudja mióta (ld. "A MAGYAROK TITKOS TÖRTÉNETE" GRANDPIERRE K. ENDRE), s elhitetni velük, hogy már vége a hazudozásnak s elhallgatásoknak közkinccsé téve; Kőrösi Csoma Sándor, Torma Zsófia, Stein Aurél és még mások hagyatékait (de erről még többet máskor), s egy szakrális vezérre stb. van szükségünk és sok-sok "apostolra" akik a népet újra nemzetté nevelik s behozzák a nevelésünktől elfecsérelt időt, amit az Akadémiánknak köszönhetünk, mert másra nem számíthatunk. A hatóság ha lesz igazán nemzeti,/s az mikor lesz/ elég ha az akadémiát nemzeti érzületűvé teszi s a jövő generációit e szellembe neveli, s ahhoz is idő kell, amiből nekünk is oly kevés van.

Ha az Úr valamit ránk bízott, majd ad alkalmat s elég erőt, hogy meg is oldjuk azt, csak hinni kell benne. Nekünk csak fel kell készülnünk rá, idejében.
A feltámadás metaforáját sem tartom helyénvalónak, mert a feltámadás után következik a mennybemenetel, amit sok ellenségünk kíván nekünk (már gyűlnek is a keselyük, mint: Izrael, Kína, Ausztria és mások). De mi nemadjukfel !!!

Még a Petőfi által használt metaforikus "Föltámadott a tenger", sem lenne helyénvaló, mert erőszakra szít, amire ugyancsak erőszak a válasz, amit már sokszor megtapasztaltunk.

Ami az oszd meg és uralkodj politikát illeti, aminek több, általad sorjázott stációnak is az okozója volt, nem Cézár találmánya, ahogy elterjedt a köztudatba (de volna még ilyen stáció elég) mert a jelenség a magyarok/ vagy elődeink/ történelmét végigkísérte.Úgy a szkíta -hun-avar-magyar , mint a hunok belsőázsíai-középkeleteuropai, valamint a sumer-pártus-dentumagyria-középkeleteuropai (ld. Badiny J.F. munkáit) szakaszát. S könnyű volt nekik e fegyverhez nyúlni hisz egy olyan néppel álltak szemben, amely nem szószegő de szerződéstisztelő, ahogy írod, s én még egy Grandpierre K. E. idézettel megpótolom, ami a fent-említett könyv egyik fejezetének a címe: "A MAGYAR NÉP SZAVA ISTEN SZAVA, vagyis AZ IGAZSÁG SZAVA." mert "mindenki magából indul ki" mondja a szállóige, s hitte (s még mindig hiszi) hogy minden ígéret mögött tevési szándék is van, s sokszor már ráfizetett.

Én azt hiszem, hogy a tőbbtízezer éves fennmaradásunk nem csak véletlen volt? S nem a véletlen szórt szét a nagyvilágba? (Máskülönben véletlenek nincsenek az univerzumban), hanem az Istenünk (Öreg-istenként maradt fenn a mindennapok használatában) küldetését teljesítjük. S az sem véletlen, hogy most kezdődött meg igaz történelmünk anyagi bizonyítékainak előkerülése mint például: a tatárlaki rovásírásos korongok, visocoi piramisok, a kaldeus nyelven íródott Biblia, magyar gének és még sorolhatnám, amiktől nem hangos a magyar úgynevezett "szabad" sajtó, de a mi weboldalunkon sokról olvashatunk, melynek korlátozták a hozzáférhetőségét!!!

Lehet, hogy kioktatásnak (vagy észosztásnak) tekinted a fentieket, akkor elnézésedet kérem mert nem ez volt a szándékom. Nálam az írás nem a feltörés, vagy a "kivagyok én"-ség megnyilvánulása, csupán a gondolataim leírása, s a publikálás: egy mással is megosztó szándék (már aki veszi fáradtságot, hogy elolvassa s elgondolkodjon az írottakon). Az irányadóm/mottóm/ Arany Jánostól van: „Ha későn, ha csonkán, ha senkinek Írjad!”

Sok tisztelettel: GYKA Kolozsvár 2011. jun. 27


Hozzászólások megtekintése a régi honlapról