Print this page
2009 július 16, csütörtök

Kérelem a szlovák államnyelvtörvény hatályon kívül helyezéséért

Szerző: Polgár Info

Véleményünk szerint a pozsonyi kormányzat lépése nem más, mint a lelkében folyamatosan megalázott, rohamosan fogyó felvidéki magyarság teljes felszámolására tett intézményes kísérlet. A törvény elfogadása ellentétes az európai normákkal; valamint sérti az alapvetõ emberi jogokat, így az anyanyelvhez való jogot is

 Kérelem a szlovák államnyelvtörvény hatályon kívül helyezéséért

Kérelem címzettje:
Európai Parlament
Emberi Jogok Európai Bizottsága
Európai Tanács
Szlovák Köztársaság Nemzeti Tanácsa

Kezdeményezõ: Váralja Szövetség, Polgár Info
Várt aláírások száma: 10.000
Indítás idõpontja: 2009. július 14.
Petíció lezárásának tervezett idõpontja: 2009. október 6.

Kérelem!

Mi, ezen petíció aláírói tiltakozásunkat fejezzük ki a Szlovák Köztársaság Nemzeti Tanácsának 1995. évi 270. számú, a Szlovák Köztársaság államnyelvérõl rendelkezõ törvényének 2009. június 30-i módosításai és kiegészítései ellen. Követeljük a Szlovák Köztársaság parlamentjétõl, hogy a kisebbségek jogainak biztosítása érdekében e döntését vonja vissza.

Véleményünk szerint a pozsonyi kormányzat lépése nem más, mint a lelkében folyamatosan megalázott, rohamosan fogyó felvidéki magyarság teljes felszámolására tett intézményes kísérlet. A törvény elfogadása ellentétes az európai normákkal; valamint sérti az alapvetõ emberi jogokat, így az anyanyelvhez való jogot is. A szlovák államnyelvtörvény korlátozza a szlovákiai magyar és más nemzeti kisebbségek nyelvi, kulturális és közösségi kibontakozását.

Követeljük továbbá az Európai Uniótól és az Emberi Jogok Európai Bizottságától, hogy minden lehetséges lépést tegyen meg a törvény hatályon kívül helyezésére, továbbá a jövõben folyamatosan kísérje figyelemmel a magyarságot ért hasonló atrocitásokat és adjon hangot tiltakozásának a legmagasabb fórumokon is.

Váralja Szövetség / Polgár Info

Tízezer aláírás – tízezer lépés a felvidéki magyarságért.
Tegyen meg ebbõl Ön is egyet!

A petíció aláírható az alábbi linken:
http://www.polgarinfo.hu/modules.php?name=ePetitions&op=more_info&ePetitionId=13


Hozzászólások megtekintése a régi honlapról