20240329
Last updateCs, 08 febr. 2024 7pm

rovas logo

2013 február 10, vasárnap

Magyar családi ház ablakait törték be Temerinben

Szerző: Csorba Béla

Magyar családi ház ablakait törték be Temerinben - Egy újabb temerini incidensről adott hírt Csorba Béla a VMDP körzeti szervezetének elnöke és a Magyar Szó is

 

(A VMDP körzeti szervezetének közleménye)

Február 9-én éjjeli fél kettő táján vandál támadás érte Z. I. temerini lakos családi házát. Mint a családtól megtudtuk, utcai szóváltást követően szerb fiatalokból álló csoport üldözőbe vett három kiskorú magyar fiatalt, akik a túlerő és a röpködő sörösüvegek elől a közelben lakó barátjuknál, az esti szórakozásból korábban visszatért Z-ék fiánál kerestek menedéket. A támadók a bent tartózkodók magyar anyját szidva először a redőnyön dörömböltek, majd elmentek. Rövidesen számbelileg mintegy tíz főre erősödve visszatértek, és téglákkal, kövekkel betörték a ház redőnyét és ablakait.
Tégladarab találta el az egyik magyar fiatat is, de szerencsére nem okozott nagyobb sérülést. A család feljelentést tett a rendőrségen, amely információink szerint eddig két nagykorú gyanúsítottat állított elő. Mindkettőről úgy hírlik, hogy régóta a bűnüldöző szervek látókörében vannak, a helyi közvélekedés szerint egyikük kifejezetten gyakori résztvevője verekedésbe torkolló provokációknak, konfliktusoknak.
Az eset nagy felháborodást váltott ki a temeriniek körében, annál is inkább, mert alig több mint egy évvel ezelőtt már történt hasonló támadás egy magyar családi ház ellen.
A VMDP körzeti szervezete elítéli a támadást, melynek nyilvánvalóak az etnikai vonatkozásai, s ennek megfelelő erélyes fellépést vár el a bűnüldöző szervek részéről, beleértve a támadó csoport teljes felgöngyölítését is. Ugyanakkor elvárjuk az illetékesektől, hogy létszámában erősítsék meg a temerini rendőrállomást s zárják be a nyitvatartási időt be nem tartó vendéglátó-ipari létesítményeket és a különféle klubnak álcázott lebujokat. Ismereteink szerint a mostani bűncselekmény feltételezett elkövetői is az egyik engedély nélkül működő létesítményből indultak magyarokat zaklató, szégyenletes éjszakai portyájukra.
Temerin, 2013. február 9.
Csorba Béla
körzeti elnök


 

Újabb temerini incidens


Ezúttal egy magyar család házának ablakait törték be

Ezúttal egy magyar család házának ablakait törték be„Február 9-én hajnali fél kettő táján vandál támadás érte Z. I. temerini lakos családi házát. Mint a családtól megtudtuk, utcai szóváltást követően szerb fiatalokból álló csoport üldözőbe vett három kiskorú magyar fiatalt, akik a túlerő és a röpködő sörösüvegek elől a közelben lakó barátjuknál, az esti szórakozásból korábban visszatért Z.-ék fiánál kerestek menedéket. A támadók a bent tartózkodók magyar anyját szidva először a redőnyön dörömböltek, majd elmentek. Rövidesen számbelileg mintegy tíz főre erősödve visszatértek, és téglákkal, kövekkel betörték a ház redőnyét és ablakait. Tégladarab találta el az egyik magyar fiatat is, de szerencsére nem okozott nagyobb sérülést. A család feljelentést tett a rendőrségen, amely információink szerint eddig két nagykorú gyanúsítottat állított elő. Mindkettőről úgy hírlik, hogy régóta a bűnüldöző szervek látókörében vannak, a helyi közvélekedés szerint egyikük kifejezetten gyakori résztvevője verekedésbe torkolló provokációknak, konfliktusoknak.

Az eset nagy felháborodást váltott ki a temeriniek körében, annál is inkább, mert alig több mint egy évvel ezelőtt már történt hasonló támadás egy magyar családi ház ellen.

A VMDP körzeti szervezete elítéli a támadást, melynek nyilvánvalóak az etnikai vonatkozásai, s ennek megfelelő erélyes fellépést vár el a bűnüldöző szervek részéről, beleértve a támadó csoport teljes felgöngyölítését is. Ugyanakkor elvárjuk az illetékesektől, hogy létszámában erősítsék meg a temerini rendőrállomást s zárják be a nyitvatartási időt be nem tartó vendéglátó-ipari létesítményeket és a különféle klubnak álcázott lebujokat. Ismereteink szerint a mostani bűncselekmény feltételezett elkövetői is az egyik engedély nélkül működő létesítményből indultak magyarokat zaklató, szégyenletes éjszakai portyájukra" áll a közleményben.

Forrás: Magyar Szó

A hozzászólások lehetősége 2023.11.03-án megszűnt.

Alrovatok

Új írások

Hozzászólások