Magyar Megmaradásért

Nem adjuk fel

 

P2020Oct23

2018. Október 08., Hétfő 08:22

Ezek koszorúznak? Kiss Ernő küzdött ellene, a VMSZ megszavazta

Írta:  R.P.
Értékelés:
(15 szavazat)
Délvidéken idén is Eleméren tartották meg az aradi vértanúk emléke előtt tisztelgő központi megemlékezést.

A tizenhármak egyike, Kiss Ernő honvédtábornok a helyi Szent Ágoston-emléktemplom alatti kriptában nyugszik. A bánáti településen gyászmisével és koszorúzással rótták le a kegyeletet az 1848/49-es forradalom és szabadságharc hősei előtt. Az anyaország, a politikai pártok, önkormányzatok és civil szervezetek képviselői elhelyezték a kegyelet virágait Kiss Ernő szobránál, megkoszorúzták a szentély alatti sírját és elhelyezték a kegyelet virágát a templom homlokzatán álló emléktáblán is – írja a Pannon RTV beszámolója.

Október hatodikán az aradi vértanúk örök érvényű példát mutattak – mondta Pásztor István, a VMSZ elnöke , mielőtt maga is megkoszorúzta volna Kiss Ernőnek a sírját.

Annak a Kiss Ernőnek a földi maradványait, akit azért végeztek ki golyó általi "kegyes halállal", mert ő a császáriak ellen sosem küzdött. Ugyanis 1848/49-ben csakis a Délvidékre rárontó és a magyar falvak lakosságát felkoncoló és gyilkoló szerb csapatok ellen vezetett rohamokat. Azok a szerb csapatok ellen, akik 1848/49-ben hátba támadták a tiszta szabadságharcunkat és lobogójuk alatt Délvidék ellen vonultak.

Azon zászló alatt, amelyet a Vajdasági Magyar Szövetség, Pásztor Istvánnal az élen két évvel ezelőtt megszavazott Vajdaság tradicionális zászlajának, és amely azóta minden önkormányzati és középületen ott lobog a VMSZ-nek is köszönhetően.

Pásztor István és áruló pártja maga tette a délvidéki magyarság kötelező jelképévé azt a lobogót, amely alatt vonuló csapatok magyar csecsemőket húztak a templom kerítésre és építettek piramist magyarok fejeiből Szenttamáson és Bácsföldváron, akasztottak magyarokat Csókán, fejekkel díszítették ki a szentháromságszobrot Zentán és még sorolhatnánk.

Kiss Ernő életében épp a Pásztor István féle pártütők ellen küzdött és azokat kíméletlenül hányta kardélre, most mégis az ellensége zászlaját magasba emelő politikus veri a legerősebben a mellét a porhüvelye előtt.

Szégyen.
Forrás: delhir.info/

Megjelent: 835 alkalommal

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Új írások

Jó honlapok

Látogatók

Hungary 68.3%Austria 1.3%
Romania 5.1%Canada 1.1%
United States 4.5%France 0.9%
Ukraine 3.4%Sweden 0.8%
Russian Federation 2.8%Switzerland 0.4%
Germany 2.4%Netherlands 0.2%
Slovakia 2%Australia 0.2%
United Kingdom 1.9%Kuwait 0.1%
Norway 1.4%Italy 0.1%
Serbia 1.4%Poland 0.1%

Today: 72
This Week: 2917
Last Week: 4695
This Month: 15300
Last Month: 18087
Total: 2494693

Belépés