Magyar Megmaradásért

Nem adjuk fel

 

Sze2020Sep30

2008. Július 04., Péntek 10:51

A magyar az ellenség

Írta:  Fodor István
Értékelés:
(12 szavazat)
A cél szentesítette az eszközt, de nem egészen biztos ám, hogy az általam nem túlzottan tisztelt magyar kormányfő nem akar ebédelni Ficóval.

 

A magyar az ellenség

 Egykoron azt hittük, hogy Magyarország európai uniós csatlakozása, meg az ezzel együtt járó „határ-légiesítés” megoldja világjáró gondjainkat. Kiderült, hogy nem. Ám korántsem csupán az utazásról van szó, hanem a kisebbségi jogok egyéb érvényesüléséről.

Mi is történik most?

Az a valószínű, hogy az uniós csatlakozás érdekében Szlovákia és Románia is ígéretet tett, hogy a kisebbségek egyenrangúvá válnak, miközben a Felvidéken „bekeményített” az oktatási miniszter (Slota embere), ugyanakkor Kárpátalján is (nekik annyi közük sincs az EU-hoz, mint nekünk) igyekeznek teljesen átfaragni az oktatási rendszert, vagyis pár év múlva már jóformán csak az ukrán nyelv érvényesülne. Miként Szlovákiában – fokozatosan leépítve a magyart – a szlovák. De a románokat sem kell nagyon félteni!

Reményik Sándor nem véletlenül fogalmazta meg versében, hogy nem szabad hagyni elveszni a templomot és az iskolát. Ez nemzethalált jelentene.

Hogyne tudnák mindezt az identitásukat kereső szlovákok vagy éppen az ukrán nacionalisták, akik a hatalmas orosz népesség ellen nem képesek semmit sem tenni, de meggyalázhatnak a Vereckei-hágón magyar emlékművet. Gondolom, ha nem teljesen primitívek – ők is tudják, mi is tudjuk – egyáltalán nem Ukrajna elfoglalásáról van szó, csupán a honfoglalásról. Szerintem még a legnagyobb magyar nacionalisták sem gondolják, hogy a Kárpátok csúcsától eredhetne Magyarország.

Eléggé egyértelmű, hogy Szlovákia (és Románia is) a kisebbségi ügyek intézésében addig volt társ, amíg be nem került az Európai Unióba. Azóta igyekeznek visszakozni!

A cél szentesítette az eszközt, de nem egészen biztos ám, hogy az általam nem túlzottan tisztelt magyar kormányfő nem akar ebédelni Ficóval.

A királyok sem maguk kóstolták meg az ebédet…

Fodor István

Forrás: magyarszo.com
 

Megjelent: 2179 alkalommal

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Új írások

Jó honlapok

Látogatók

Hungary 68.6%Austria 1.3%
Romania 5.2%Canada 1.1%
United States 4.1%France 0.9%
Ukraine 3.4%Sweden 0.7%
Russian Federation 2.8%Switzerland 0.4%
Germany 2.4%Netherlands 0.2%
Slovakia 2%Australia 0.2%
United Kingdom 1.9%Kuwait 0.1%
Serbia 1.3%Italy 0.1%
Norway 1.3%Poland 0.1%

Today: 67
This Week: 1197
Last Week: 4713
This Month: 17844
Last Month: 18017
Total: 2478864

Belépés