Magyar Megmaradásért

Nem adjuk fel

 

H2020May25

2008. Július 04., Péntek 10:51

A magyar az ellenség

Írta:  Fodor István
Értékelés:
(11 szavazat)
A cél szentesítette az eszközt, de nem egészen biztos ám, hogy az általam nem túlzottan tisztelt magyar kormányfő nem akar ebédelni Ficóval.

 

A magyar az ellenség

 Egykoron azt hittük, hogy Magyarország európai uniós csatlakozása, meg az ezzel együtt járó „határ-légiesítés” megoldja világjáró gondjainkat. Kiderült, hogy nem. Ám korántsem csupán az utazásról van szó, hanem a kisebbségi jogok egyéb érvényesüléséről.

Mi is történik most?

Az a valószínű, hogy az uniós csatlakozás érdekében Szlovákia és Románia is ígéretet tett, hogy a kisebbségek egyenrangúvá válnak, miközben a Felvidéken „bekeményített” az oktatási miniszter (Slota embere), ugyanakkor Kárpátalján is (nekik annyi közük sincs az EU-hoz, mint nekünk) igyekeznek teljesen átfaragni az oktatási rendszert, vagyis pár év múlva már jóformán csak az ukrán nyelv érvényesülne. Miként Szlovákiában – fokozatosan leépítve a magyart – a szlovák. De a románokat sem kell nagyon félteni!

Reményik Sándor nem véletlenül fogalmazta meg versében, hogy nem szabad hagyni elveszni a templomot és az iskolát. Ez nemzethalált jelentene.

Hogyne tudnák mindezt az identitásukat kereső szlovákok vagy éppen az ukrán nacionalisták, akik a hatalmas orosz népesség ellen nem képesek semmit sem tenni, de meggyalázhatnak a Vereckei-hágón magyar emlékművet. Gondolom, ha nem teljesen primitívek – ők is tudják, mi is tudjuk – egyáltalán nem Ukrajna elfoglalásáról van szó, csupán a honfoglalásról. Szerintem még a legnagyobb magyar nacionalisták sem gondolják, hogy a Kárpátok csúcsától eredhetne Magyarország.

Eléggé egyértelmű, hogy Szlovákia (és Románia is) a kisebbségi ügyek intézésében addig volt társ, amíg be nem került az Európai Unióba. Azóta igyekeznek visszakozni!

A cél szentesítette az eszközt, de nem egészen biztos ám, hogy az általam nem túlzottan tisztelt magyar kormányfő nem akar ebédelni Ficóval.

A királyok sem maguk kóstolták meg az ebédet…

Fodor István

Forrás: magyarszo.com
 

Megjelent: 2087 alkalommal

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Új írások

Jó honlapok

Látogatók

Hungary 69.6%Norway 1.2%
Romania 5.4%Canada 0.9%
United States 3.8%Sweden 0.8%
Ukraine 3.3%Switzerland 0.4%
Russian Federation 2.8%France 0.3%
Germany 2.2%Netherlands 0.3%
United Kingdom 2%Australia 0.2%
Slovakia 2%Italy 0.2%
Serbia 1.3%Kuwait 0.1%
Austria 1.3%Poland 0.1%

Today: 493
This Week: 493
Last Week: 5208
This Month: 28592
Last Month: 30531
Total: 2402192

Belépés