Magyar Megmaradásért

Nem adjuk fel

 

Sze2019Oct16

2008. Július 04., Péntek 10:51

A magyar az ellenség

Írta:  Fodor István
Értékelés:
(10 szavazat)
A cél szentesítette az eszközt, de nem egészen biztos ám, hogy az általam nem túlzottan tisztelt magyar kormányfő nem akar ebédelni Ficóval.

 

A magyar az ellenség

 Egykoron azt hittük, hogy Magyarország európai uniós csatlakozása, meg az ezzel együtt járó „határ-légiesítés” megoldja világjáró gondjainkat. Kiderült, hogy nem. Ám korántsem csupán az utazásról van szó, hanem a kisebbségi jogok egyéb érvényesüléséről.

Mi is történik most?

Az a valószínű, hogy az uniós csatlakozás érdekében Szlovákia és Románia is ígéretet tett, hogy a kisebbségek egyenrangúvá válnak, miközben a Felvidéken „bekeményített” az oktatási miniszter (Slota embere), ugyanakkor Kárpátalján is (nekik annyi közük sincs az EU-hoz, mint nekünk) igyekeznek teljesen átfaragni az oktatási rendszert, vagyis pár év múlva már jóformán csak az ukrán nyelv érvényesülne. Miként Szlovákiában – fokozatosan leépítve a magyart – a szlovák. De a románokat sem kell nagyon félteni!

Reményik Sándor nem véletlenül fogalmazta meg versében, hogy nem szabad hagyni elveszni a templomot és az iskolát. Ez nemzethalált jelentene.

Hogyne tudnák mindezt az identitásukat kereső szlovákok vagy éppen az ukrán nacionalisták, akik a hatalmas orosz népesség ellen nem képesek semmit sem tenni, de meggyalázhatnak a Vereckei-hágón magyar emlékművet. Gondolom, ha nem teljesen primitívek – ők is tudják, mi is tudjuk – egyáltalán nem Ukrajna elfoglalásáról van szó, csupán a honfoglalásról. Szerintem még a legnagyobb magyar nacionalisták sem gondolják, hogy a Kárpátok csúcsától eredhetne Magyarország.

Eléggé egyértelmű, hogy Szlovákia (és Románia is) a kisebbségi ügyek intézésében addig volt társ, amíg be nem került az Európai Unióba. Azóta igyekeznek visszakozni!

A cél szentesítette az eszközt, de nem egészen biztos ám, hogy az általam nem túlzottan tisztelt magyar kormányfő nem akar ebédelni Ficóval.

A királyok sem maguk kóstolták meg az ebédet…

Fodor István

Forrás: magyarszo.com
 

Megjelent: 2009 alkalommal

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Új írások

Jó honlapok

Látogatók

Hungary 68.6%Austria 1.3%
Romania 5.4%Canada 1.1%
United States 4%Norway 0.7%
Russian Federation 2.8%France 0.3%
Ukraine 2.6%Kuwait 0.3%
United Kingdom 2.1%Switzerland 0.3%
Slovakia 2.1%Netherlands 0.3%
Sweden 2%Australia 0.3%
Germany 1.8%Italy 0.2%
Serbia 1.4%Spain 0.1%

Today: 287
This Week: 1343
Last Week: 3748
This Month: 8685
Last Month: 17509
Total: 2164417

Belépés