20240419
Last updateCs, 08 febr. 2024 7pm

rovas logo

2015 január 24, szombat

Ki menekítette vagy létesített védett házakat a kitelepített magyaroknak?

Szerző: Mihályfalvi János

Kossuth adón 2014.február 2. hallottam, hogy egy - egy zsidó családnak 25. m2 lakás járt a gettóban. Ha nagyobb volt a család, akkor több. Kijárás, naponta kétszer. Bizony ez szomorú! Mindez a német megszállást követően történt.

GONDOLKODJATOK VÉGRE MAGYAROK!

Gondolkodjatok Magyarok

https://www.youtube.com/watch?v=j-JEAvaozB4&feature=youtu.be

Kossuth adón 2014.február 2. hallottam, hogy egy - egy zsidó családnak 25. m2 lakás járt a gettóban. Ha nagyobb volt a család, akkor több. Kijárás, naponta kétszer. Bizony ez szomorú! Mindez a német megszállást követően történt.

A zsidókat menekítő magyarok, a keresztelő papok és lelkészek, az engedéllyel létrejött, különféle védett házak, működtek a mentésben. Nem kevés hamis igazolványt állítottak ki hivatalok és magán személyek!

De, ki menekítette a kitelepített magyarokat? Mely ország létesített védett házakat? Hány m2-es lakást jelöltek ki a kitelepítetteknek, a juhaklokon, istállókon kívül? Ki jött Magyarországra, magyarokat mentendő? Ki bújtatott magyarokat a saját lakásában a zsidók, kommunisták közül? Ki állított ki igazolásokat azoknak, akik bújtatták a zsidókat?

Ha beszélünk a zsidók gettóba zárásáról, beszélni kellene a magyarok börtönbe zárásáról, kitelepítéséről, és a zsidók, valamint a kommunisták együttérzéséről (?), a magyarok bújtatásáról (volt ilyen?). A zsidókat Dunába lőtték, a magyarokat kivégezték, elhurcolták a SZU-ba. Kitelepítették, kivégezték, kiagyalt "perekben" ítéleteket hoztak. A polgári, kulák és nemesi származású gyerekeket nem engedték tovább tanulni a szüleiket a szakmájukban dolgozni.

Ki tiltakozott a szovjet fogolytáborokban uralkodó állapotok miatt? Hol van a gulágokról, az ott életüket vesztett magyar hadifoglyok szenvedéseiről, megemlékező múzeum? Beszél-e valaki nyíltan arról, hogy a kommunista vezetők, irányítók nagyobb hányada zsidó volt?

-" Vígan politizál a volt ÁVOS-s gyerek,
- bolsi nevek tovább kísértenek.
- De elégedjünk meg! Javult a baloldal,
- Az apa gyilkos volt, fia már csak tolvaj!"
(Apáról fiúra. Fabos György)

Hosszú nyomozásokat folytattak/folytatnak a valamikori csendőrök ellen. De ki folytat nyomozást az ÁVH-s keretlegények ellen? Feljelentik a MÁV-ot, mert szállította a zsidókat, de nem jelentik fel a MÁV-ot és a szovjet vasutat, mert szállította a málinki robotra összefogdosott magyar férfiakat és nőket.

Visszaadják az elkobzott zsidó műkincseket (helyesen), de nem adják vissza a lopott, magyar tulajdonú kincseket, könyveket, sem a magyar múzeumokból sem az orosz sem a román sem a tót sem az osztrák-német múzeumokból.

Gettóba zárták az egész országot 1948. után, de nem akadt egyetlen egy ember sem az országot vezetők közül, aki parancsot adott volna egy új "Koszorús" főtisztnek a gettó megszüntetésére.

Egy Karsai, Gerő, Ungváry, megszólalása, egzisztenciális veszélyt jelent azoknak, akikkel ők nem értenek egyet, holott nem szakmailag cáfolnak, csak vádolnak rasszizmussal, antiszemitizmussal, nácizmussal, nacionalizmussal! Milyen érdekes, kommunizmussal nem vádolnak ezek az elvtársak senkit.

Hoznak törvényt, hogy bizonyos témákban még kérdést sem lehet feltenni (talán azért, mert a válasz, kétkedést szül?). A MTA. valamikori elnöke (Kosáry) hülyének nevezett mindenkit, aki a magyar nyelv eredetét firtató kérdéseket kutatja! Ez utóbbi látszólag ugyan nem függ össze az előbbi kérdéssel, de mégis mutatja, hogy a tudomány a politika szolgálólánya lett, mind a mai napig! Aki a Trianont követő kormányokról tényszerű, tudományos munkákat kíván kiadni, Klebersberg-től Horthy Miklósig, az vigyázzon, mert úgy járhat, mint Bakay Kornél, Szakály Sándor és még sokan mások. "Nem író" Nyírő József, Wass Albert, Tormay Cécile és még ki tudja hányan, mert egyeseknek nem tetszenek. Nem kell nagy fantázia és kreativitás ahhoz, hogy kitalálja valaki, kik azok az "Egyesek" és hogy a fent megnevezett írók miért nem tetszenek nekik.

Hős lehet itt mindenki, csak azok nem, akik helyt álltak a Donnál és a kommunizmus elleni harcban és nem közlegények, hanem esetleg magasabb beosztású tisztek, vezetők voltak. Hol van a Don-i emlékmű, és hol van a német megszállásra emlékeztető mementó? És a szétdaraboltatásunkra emlékeztető szobrok? Helyén a SZU. felállította a saját dicsőségét (megszállásunkat) hirdető szörnyűséget, és amikor valakiknek eszébe jut a másik szörnyűségre (német megszállás) emlékeztető szobor felállítása, akkor tiltakoznak azok, akik a rovásírás eltüntetését kormányprogramként hirdetik, a hallgatóság pedig ezen röhög! Apropó, el tudja képzelni egy kultúrember, hogy ha egy germán nyelvi környezetben ugyan olyan gúnnyal említi egy politikus a rúnaírást, mint ezt egy Gyurcsány nevű ember tette, akkor a hallgatóság röhög?

Ott tartunk állandó hátrálásunkban pl., hogy magát nem magyarnak tartó Kertészt magyar származásúnak, nem pedig (ahogyan kellene) magyarországi származásúnak írják!

Azt írják sokszor (leginkább zsidók), hogy mit vágunk fel a Nobel díjasokra, hiszen azoknak a többsége nem magyar, hanem zsidó. Tehát, akik ezt írják, nem tartják magyarnak a zsidó származásúakat. Csak nekünk kell annak tartani? Természetesen igen, mert a többségük nem tagadta meg magyarságát. Elgondolkodott-e valaki, hogy mi lehet az oka annak, hogy a Magyarországon tanult zsidó természettudósok közül miért lett annyi Nobel-díjas (a létszámukhoz viszonyítva) és a külföldi zsidók közül, a Nobel díjat illetően, meg sem közelítik ezt az arányt? Bizony, a magyar nyelven történő tanulásuk az oka.

Sok mindent lehetne még felsorolni, de jogosan teszi fel a kérdést bárki, hogy minek, mit kívánok elérni mindezzel? Válaszom: a békés megegyezést és a kölcsönös megbékélést.

Az Úr azt mondta a kiválasztott népnek: Mózes V.7.(törvény)21,22,23,24 versében " Ne félj tőlük! Mert közötted van az Úr, a te Istened, a nagy és félelmetes Isten. Az Úr, a te Istened ezeket a népeket lassanként mind kiűzi előtted. Nem irthatod ki őket egyszerre, mert túlságosan elszaporodnának a mezőn a vadállatok. Az Úr, a te Istened kiszolgáltatja őket neked, veszteség veszteségre éri őket, míg ki nem pusztulnak. Királyaikat hatalmadba adja, s te eltörlöd nevüket a földről. Senki nem áll meg előtted, míg ki nem pusztítod őket." HOGY NE ÍGY LEGYEN, AZÉRT KELL A MEGEGYEZÉS, A BÉKE.

"A HAZA MINDEN ELŐTT." (Kölcsey)

Én is ezt vallom! Brányik Ottó

Megjegyzés az utolsó bekezdéshez: Olvassátok el Sigmund Freud Mózes c. kis tanulmányát. Abban sok minden le van írva, többek között az is, hogyan találták ki magukról, hogy ők a választott nép.

K.

http://karpatiharsona.info/index.php?option=com_content&view=article&id=13601:a-gettok-letesitese-budapesten&catid=34:belfoeld&Itemid=58

A hozzászólások lehetősége 2023.11.03-án megszűnt.

Alrovatok

Új írások

Hozzászólások