Magyar Megmaradásért

Nem adjuk fel

 

Cs2018Nov15

2018. November 08., Csütörtök 15:56

Záhonyi aljas hazugsága Forrai Sándorról

Írta:  Friedrich Klára
Értékelés:
(8 szavazat)
Elnézést, hogy levelemmel zavarok, de a napokban akadtam rá egy kiadványra, melynek szerzője Záhonyi András és többek között a már halott Forrai Sándorra tesz egy aljas és hazug megjegyzést.

Forrai Sándor tisztelői részére

forraisandorA lejáratásokkal, idegen szavakkal, tévedésekkel telezsúfolt „műalkotás" címe: A tények azonban makacs dolgok. 2014-ben került kiadásra, a Rovás Alapítvány (Hosszú Gábor-Rumi Tamás-Sipos László) kiadásában, akik mint kiadók, bizonyára egyet értenek Záhonyival.

Záhonyi a 42. oldalon melegíti fel újra a Forrai Sándor elleni, az évtizedek alatt már többször cáfolt rágalmat, hogy Forrai egy Kr. u. 1000-ből való okiratot hamisított Szent István ellen. Ezt híreszteli „művében" Forrairól, a látását ekkor már elvesztett, keresztény, református presbiterről, az életét szorgalmasan végigdolgozott gyors és gépírás tanárról, aki ezen a területen is maradandót alkotott, de még maradandóbbat a rovásírás területén. Tette mindezt az aljas kommunizmusban, amit a hozzá hasonló becsületes emberek nagyon megszenvedtek. Ebben a kommunizmusban nem kedvelték a keresztény-hazaszerető, hazájukat felemelni akaró okos embereket. Ezernyi gonoszsággal igyekeztek őket tönkretenni. Volt, aki elmenekült előlük, pl. Fehérné Walter Anna kiadó-szerkesztő és Fehér Mátyás Jenő volt domonkos rendi történész Buenos Airesbe.

Innen Forrai elmondása nyomán folytatom: Forrai levelezett a rovásírásról a Buenos Airesben élő Fehérné Walter Annával, egy nagyszerű mű írójával (Az ékírástól a rovásírásig, 1975). Ezért a kommunista titkosszolgálat figyelni kezdte, sőt felszólította, hogy fejezze be a levelezést. Forrai erre nem volt hajlandó. De nem csak ez nem tetszett a kommunistáknak. Forrai levelezett Dr. Csallány Dezső régésszel, múzeum igazgatóval, szintén keresztény, nagyszerű magyar emberrel is, aki nagyszerű műveket írt a rovásírásról. Az avar rovásemlékeket pl. ő gyűjtötte egybe.

A kommunisták a következőt eszelték ki, hogy szétugrasszák a levelezőtársakat: 1969-ben Forrai nevében küldtek egy levelet Csallány Dezsőnek, benne egy gépírásos cetlit a Szent István rendelettel a rovásírás ellen. Csallány azt hívén, hogy Forrai küldte, lehozta a Nyíregyházi Jósa András Múzeum 1969-71-es évkönyvében (Nagyszerű írások vannak ezekben az évkönyvekben). Óriási
botrány kerekedett, Csallányt is sikerült lejáratni, Forrait is. Csallány nemsokára meghalt, Forrai ellen pedig két-három évente feldobja valaki az okirathamisítás vádját, főként azután lángolt fel ellene a gyűlölet és irigység, hogy Szakács Gábor többszöri beadvánnyal, több év alatt elérte, hogy a munkássága megkapja a Magyar Örökség Díjat.

Forrai sajnos ezt már nem érhette meg. 2007-ben elhunyt. És hét évvel később, 2014-ben Záhonyi leírja „művében" ezt az aljas mondatot: FORRAI ÁLLÍTÓLAG HALÁLOS ÁGYÁN BEVALLOTTA A „HAMISÍTÁST".

Nem azért írom ezt a levelet, mert Záhonyi a rovásírás szabványosításánál azok mellé állt, akik az arámi és kazár rovásírásból eredeztetik szkíta-hun-avar-magyar rovásírásunkat és a W, Q, X, Y-al szerették volna felhígítani. Nem azért írom, mert Záhonyi évek óta fosztogatja az írásaimat hivatkozás nélkül, ennek ellenére hazudozik rólam és most is abból él, hogy a Fríg Kiadóval kiadatott saját és Mandics György neve alatt egy könyvet, amely 75%-ban az én Torma Zsófia és Tatárlaka tanulmányomból, fényképeimből áll. Ezt a levelet nem ezért írom, hanem kizárólag Záhonyi halottgyalázó mondata miatt.

Kérdéseim:
Honnan tudja Záhonyi, hogy Forrai mit mondott halálos ágyán?
Csak nem hallgatták le Forrait még a halálos ágyán is?
És ha igen, akkor ennek eredményét hogyan tudhatja Záhonyi?


Üdvözlettel: Friedrich Klára 2018. Halottak Napja idején

Beküldte: Ballán Mária

Megjelent: 81 alkalommal

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Új írások

Jó honlapok

Oldalainkat 197 vendég és 0 tag böngészi

Látogatók

Hungary 67.5%Serbia 1.1%
Romania 5.3%Canada 1%
United States 4.4%Switzerland 0.4%
Russian Federation 3.4%France 0.4%
Ukraine 2.8%Australia 0.3%
Sweden 2.5%Netherlands 0.3%
Germany 2.4%Belgium 0.2%
United Kingdom 2.1%Italy 0.2%
Slovakia 2%Spain 0.1%
Austria 1.3%Poland 0.1%

Today: 111
This Week: 2071
Last Week: 4185
This Month: 8682
Last Month: 20572
Total: 1956041

Belépés