20240418
Last updateCs, 08 febr. 2024 7pm

rovas logo

2011 február 19, szombat

Iskola nélkül maradhat a magyarlakta délvidéki Bogaras

Szerző: Duna TV

A helybéliek úgy tudják: a szerbiai szabadcsapatok vezére volt, Arkan mellett szolgált a balkáni háborúban. De mostanra vállalatainak egy része állítólag csődbe jutott. A helyiek azt mondják: mégis tartanak tőle.”…

 

 

Iskola nélkül maradhat a magyarlakta vajdasági Bogaras

A Zenta melletti kistelepülésnek nemcsak az iskolája, de a posta, a nyugdíjas otthon és az egészségház is magánterületen fekszik. A telkek tulajdonosa most bezárással fenyegetőzik.

Szerbiában a privatizáció nem csak a külföldieknek, hanem a délszláv háború idején meggazdagodott embereknek is kedvezett. A Zenta melletti Bogarason azt mondják: egy gazdag ember bezárással fenyegeti az iskolát, ugyanis a telkén épült fel közmunkával az iskola, a posta, az egészségház, de még a nyugdíjas otthon is.

Üres a bogarasi iskola - csütörtökön már csak rövidített órákat tartottak. A helybeli mezőgazdasági birtok tulajdonosa ugyanis azzal fenyegetőzik: lakatot tesz rá. Megteheti, hiszen a birtokkal együtt az iskola telke is az övé.

A kilencszáz lelket számláló faluban csak alsó tagozat van: 24 iskolás és 16 óvodás jár ide.

A föld tulajdonosa, Mile Jerkovic a háború után Vajdaságban összesen 17 ezer hektár termőföldet és 30 vállalatot vásárolt fel. A helybéliek úgy tudják: a szerbiai szabadcsapatok vezére volt, Arkan mellett szolgált a balkáni háborúban. De mostanra vállalatainak egy része állítólag csődbe jutott. A helyiek azt mondják: mégis tartanak tőle.

Jerkovity nem akart nyilatkozni terveiről. Mezőgazdasági birtokának igazgatója azt mondja: mégsem zárják be az iskolát.

Az árverést egy későbbi időpontban tartják meg, az önkormányzat pedig addig is igyekszik visszaszerezni a középületek tulajdonjogát.

Forrás: Duna Televízió - Híradó -> Tv


Hozzászólások megtekintése a régi honlapról

Szabadka
(Andor, 2011.02.20 12:52)

1ha föld kb. 3000 euro

Válasz
 

A hozzászólások lehetősége 2023.11.03-án megszűnt.

Alrovatok

Új írások

Hozzászólások