20240420
Last updateCs, 08 febr. 2024 7pm

rovas logo

2011 november 30, szerda

VMDK: Magyarázatot a behívókra!

Szerző:

Kedves honfitársak!
Már októberben kaptam olyan nyugtalan leveleket melyek olyan anyukáktól, feleségekétől érkeztek akik sehol, egyetlen magyar képviselettől nem találtak választ a sorozásokkal kapcsolatos kérdéseikre. Mivel a nagy távolság végett nem tudtam mihez nyúlni, hiába keresgettem az interneten bármi magyarázat után, nem találtam. Egyedi válaszadás bizalmában a VMDP vezetőjéhez címeztem meg levelemet amit itt most le is közlök majd alatta a ma érkezett válasz félét. Habár ez a válasz nem az én levelemre jött hanem a szokásos VMDP hírlevél tartalmaként, annak ellenére én ezt is válasznak veszem és így az októberi levelem alá másolom. Igaz itt semmi szó nem esik a Koszovóba sorozásról, de bízunk arra is találnak választ.

 Kedves András!
kelt: 2011-10-05 13:03

Hírleveleidet már nagyon régóta járatom és van amikor a honlapomon is megjelentetem egy egy írást. Most a nyugtalanító kérdéseimre szeretnék választ kapni mert még csak említést sem írtál erről.
Nagyon gyanakvóan figyeltem az általatok által is használt szó szerint; a "politikai porfelhőt, felhőket" amit, saját tapasztalatom szerint a VMSZ is egy rejtett sarokból "tömlővel" segít.
Most hogy a VMDP is illetve ti is megpendítettétek a "figyelem elterelését", és is pendítek illetve pengetek rajta én is, mert én nem csak a temerini ügy félét hanem az elvett vagyon visszaszármaztatás megtagadása féle humbugot is ide sorolom és pont ez végett írok neked mert nem abban látom az elterelési okot amiben Te vagy Ti!
A szerbek megint vérengzésre készülnek!?

Aggasztó panaszok érkeznek hozzám az újabb sorozásról ott Délvidéken (Vajdaságban) Az anyukák tehetetlennek érzik magukat mert 76 és 88 -ban született és katona szolgálatot végzett fiatalokat soroznak, vagy HAJTANAK BE többek közt Versecre akik onnan Koszovóra lesznek irányítva! Nincs senki aki foglalkozna panaszaikkal. Elhagyatottnak érzik magukat. Hol vannak most a magyarság képviselői? Azt is mondják, hogy a szerbek 200 euróval kiválthassák a szabadságukat és semmi bajuk sem esik ha megtagadják a behívót. Azokat sem viszik egyenlőre akik civil szolgálatosok voltak. Az első határidő október 27. Addigra Versecen kell lenni a kellő létszámnak. Hogy lehet, hogy nekem ennyi adat érkezik Svédországba Ti pedig semmit nem tudtok erről? Vagy szerintetek nem annyira fontos, hogy a magyar anyák tudjanak róla?

Amikor már a második panasz is megérkezett hozzám, megértettem az egész politika porfelhők falzavarásának az okát. Tudtam, hogy a szerbek nem lehetnek olyan lükék, hogy most egy ilyen vissza-nem származtatási törvénnyel rukkoljanak elő, mikor eddig szinte havonta jártak udvarolni Budapestre.
Valami komolyabb dolognak kell a háttérben lenni. Ezek szerint egy újabb balkáni szerbek által provokált háború ahova még a maradék magyarságot be lehet vetni és így majd a magyar gond is vele vész.
Itt már nem csak asszimilációiról lenne szó, itt már a teljes magyar nemzet kiirtásról. Elég siralmas ha ebben a magyarokat képviselő pártok aktívan részt vesznek olyan formában, hogy hallgatnak erről.
Azon nem csodálkozom, hogy a VMSZ besimul de Ágoston Andrásnak csak nyerni valója lenne ha újra kiállna a még megmaradt magyarság megvédésében ott Délvidéken.
Bízom a nemrég felvett kitüntetés ebben nem akadályozza .

Mi a teljes igazság a kényszer sorozásokról?

Szeretettel:
>Zoli<
http://www.magyarmegmaradasert.hu/
http://www.magyarmegmaradas.eoldal.hu/

UI

Mellékesen: Mivel majd ugye mindenféle nemzetközi, meg ilyen olyan "nyomásra" nem lesz a szerb törvénybe foglalva, (ezt terve szerint megy) hogy a kollektív bűnösség végett nem jár a visszaszármaztatás, így a csatlós VMSZ viszi a győzelmi pontokat ezért mert még a Magyar kormány is csak őket említi egyedüli ellenkezőknek. Jön az újabb öndicsérés még a csapokból is, hogy ha ŐK nem szóltak volna.... Persze mint már tudjuk ennek a "pontoknak" az ára újra nagyon drága lesz még a maradék magyarságnak ott Délvidéken. A VMSZ -nek sok magyar jogot kell ezekért a kitalált harci győzelemért pontokért a szerbszőnyegek alá söpörni.
>Zoli<


VMDK: Magyarázatot a behívókra!

 Nyugtalanítónak tartja a behívók kézbesítésének mértékét Csonka Áron, a Vajdasági Magyarok Demokratikus Közösségének (VMDK) elnöke. A politikus telefonon feltett kérdéseire a nagykikindai katonai részleg válaszolt, ahol a többi között elmondták, a tartalékos szolgálatot az érvényben lévő védelmi törvény írja elő annak ellenére, hogy a kötelező sorkatonaság már megszűnt. Csonka szerint szükség van magyarázatra minisztériumi szintről is.

- Az elmúlt napokban pártunkat felkereste számos katonaköteles egyén Vajdaság legkülönbözőbb területeiről a kézbesített behívók miatt – nyilatkozta Csonka Áron a Vajdaság Mának. – A behívóban értesítik őket arról, hogy katonakönyvükkel, személyigazolványukkal meg kell jelenniük az adott katonaügyosztályhoz tartozó központban, ahol tartalékosokként meg fogják kapni a háborús beosztásukat. Ez érthető módon félelmet keltett az emberekben, mivel köztudomású, hogy Szerbia és Koszovó között határviták vannak. Elhangzottak már a sajtóban olyan vélemények is, hogy a kettő összeköttetésben áll.

A jelentkezések alapján megállapíthatjuk, hogy a behívók két kategóriába sorolhatóak. A fiatalok, akik most váltak katonakötelessé, képezik ez egyik csoportot, ők kaptak olyan értesítéseket, amelyben felszólítják őket a katonai nyilvántartásba vételre, annak ellenére, hogy a kötelező sorkatonaság már nem létezik. A másik csoport számunkra a nyugtalanítóbb: különböző körzetekben olyan emberekhez is érkeztek behívók, akik már a közelmúltban letöltötték sorkatonai szolgálatukat, katonarendőrként, sofőrként, felderítőként, stb., és most őket helyezik tartalékos állományba. A nagykikindai katonai részlegen, telefonos beszélgetésünk alkalmával, kérdésünkre elmondták, a védelmi törvényben benne van, hogy tartalékosokra annak ellenére szükség van, hogy a sorkatonaság már nem létezik. Abban az esetben, ha háborús helyzetbe kerülne az ország, nekik kellene védvonalként reagálniuk. A katonai részlegen elmondták, hogy vannak olyan személyek, akik koruknál fogva már nem hadkötelesek, és a pótlásukra küldték ki ezeket a behívókat. A kérdésünkre, ami arra vonatkozott, hogy mi történik akkor, ha valaki nem tartózkodik otthon, és nem tudja átvenni az értesítést, azt válaszolták, hogy továbbra is keresni fogják őket a behívó kézbesítése miatt, de ezen felül semmilyen következményre nem számíthatnak. Aki viszont átvette, annak meg kell jelennie az adott időpontban.

Mi, mint politikai szervezet ezeket a behívókat rendkívül nyugtalanítónak tartjuk, és nagyon reméljük, hogy a szerb hatalom nem arra készül, hogy a vajdasági magyarságot valamilyen konfliktusba belerántsa. Azt előre borítékoljuk, hogy mi nem fogunk támogatni semmi olyan megmozdulást, ami a vajdasági magyarokat fegyveres konfliktusba vezetné. Ezért a honvédelmi minisztériumtól hivatalos magyarázatot fogunk kérni, mert nekünk is, mint Szerbia minden polgárának, jogunk van tudni, mi a háttere ezeknek a behívóknak: miért pont most, és miért ilyen mértékben osztják szét őket. (VajMa)
 

Hozzászólás  

#5 sound 2011-12-06 10:03
Idézet - Zoli:
Különben elég késve kaptam egy értékes véleményezőlapot amit még mindég lehet használni már csak azért is, hogy lássuk mi a többség véleménye.

A link itt: www.surveymonkey.com/s/BCL3TW7


Elég kár, hogy most tudtuk meg.
#4 Zoli 2011-12-06 09:58
Különben elég késve kaptam egy értékes véleményezőlapot amit még mindég lehet használni már csak azért is, hogy lássuk mi a többség véleménye.

A link itt: www.surveymonkey.com/s/BCL3TW7
#3 Kósáné K Mária 2011-12-06 09:05
Nálunk is lesz összeírás megint, de nálunk kicsit máshogyan:
"Ennek érdekében a jogszabály 2012. január 1-jével létrehozza a Magyar Honvédség Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokságát, a honvédség katonai igazgatási és központi adatfeldolgozó szervét.

A jogszabály alapján békeidőben a hadkötelesek nyilvántartása az állami szervek és más jogi személyek által vezetett adatok alapján történik majd, az állampolgárokat azonban nem kötelezik adatszolgáltatásra. A parancsnokság a nyilvántartás összeállításához a személyiadat- és lakcímnyilvántartási központból, továbbá a rendvédelmi, illetve a rehabilitációs szakértői szervektől gyűjt be adatokat, a katonai szolgálatra való alkalmasság megállapítása érdekében pedig a kezelőorvosoktól kér egészségügyi adatokat.

Újdonság, hogy a sorozás előkészítése érdekében a sorozó szakfőorvos már békeidőben megállapítja a férfiak előzetes egészségi alkalmasságát.

A törvény emellett meghatározza a hadköteleseket terhelő megjelenési kötelezettséget, illetve a sorozás szabályait. Sorozást ugyanakkor csak a hadkötelezettség bevezetését követően tarthatnak."
ch-serverhosting.com/postaimre/news.php?readmore=4602
#2 Kósáné K Mária 2011-12-06 08:53
Idézet - Zoli:
A mai VMDP hírlevélből:

"A törvény immár csak egyéni felelősséget ismer, de még abban a körben is lehetővé teszi, hogy felmentést nyerjen valaki a vele szemben hozott ítélet hatálya alól.
Szerbia uniós integrációjának szempontjából és a magyar-szerb kapcsolatok szempontjából is pozitív döntés született. Ezt üdvözöljük és örömmel nyugtázzuk - fogalmazott Martonyi János.
Leszögezte: Magyarország ezzel az ügyet rendezettnek tekinti. Elismerését fejezte ki a VMSZ-nek és mindazoknak, akik közreműködtek a "megfelelő eredmény" elérésében."

A jóslatom bevált. Dicséretek minden csapból, hiszen eddig is "valamitől, valamiről elvonták a figyelmet, és az utolsó pillanatban mint előre is láttam egy enyhe változást iktattak a törvénybe, és így a kecske is jól lakik meg a káposzta sem evődik meg teljesen, mivel a sokat vitatott törvény még így nagyon sok zárható ajtót hagyott amivel még továbbra is alázhassák a magyarságot.


2011. december 6., kedd
A legfényesebb délvidéki kudarc
bozokiantal.blogspot.com/
#1 Zoli 2011-12-05 21:54
A mai VMDP hírlevélből:

"A törvény immár csak egyéni felelősséget ismer, de még abban a körben is lehetővé teszi, hogy felmentést nyerjen valaki a vele szemben hozott ítélet hatálya alól.
Szerbia uniós integrációjának szempontjából és a magyar-szerb kapcsolatok szempontjából is pozitív döntés született. Ezt üdvözöljük és örömmel nyugtázzuk - fogalmazott Martonyi János.
Leszögezte: Magyarország ezzel az ügyet rendezettnek tekinti. Elismerését fejezte ki a VMSZ-nek és mindazoknak, akik közreműködtek a "megfelelő eredmény" elérésében."

A jóslatom bevált. Dicséretek minden csapból, hiszen eddig is "valamitől, valamiről elvonták a figyelmet, és az utolsó pillanatban mint előre is láttam egy enyhe változást iktattak a törvénybe, és így a kecske is jól lakik meg a káposzta sem evődik meg teljesen, mivel a sokat vitatott törvény még így nagyon sok zárható ajtót hagyott amivel még továbbra is alázhassák a magyarságot.

A hozzászólások lehetősége 2023.11.03-án megszűnt.

Alrovatok

Új írások

Hozzászólások