Magyar Megmaradásért

Nem adjuk fel

 

Szo2020Oct31

2012. Január 27., Péntek 12:59

Sorosék ötlete az internetes szabadság korlátozására

Írta:  Thea
Értékelés:
(2 szavazat)
Soros György Open Society intézetének volt és a Stanford Egyetem jelenlegi munkatársa, Jevgenyij Morozov arra bíztat, hogy a Google és más keresőmotorok vállalják magukra a gondolatrendőrség szerepét és mostantól figyelmeztessék a felhasználókat az „összeesküvés elméleteket" tartalmazó oldalak meglátogatásának veszélyeire. Ilyen elméletnek minősíti például, hogy a globális felmelegedésnek nem elsősorban az emberiség az okozója, amit mellesleg ma már egyre több ember igaznak gondol.

Morozov, akinek önéletrajzából egyértelműen kirajzolódik, hogy jó kapcsolatokkal rendelkező bennfentesről van szó, leírja milyen remek eszköz az Internet a „globális felmelegedést tagadó" vagy például az „oltásellenes mozgalom követői" számára és felszólítja a Google-t, hogy biztosítson „társadalmilag felelős módszert" melynek segítségével, azaz a keresési találatok módosításával, ki lehetne szorítani az ilyen elméleteket az Internetről.

Szerinte „át lehetne alakítani a keresőmotorokat, hogy felelősebb módszerekkel állítsák össze indexeiket és nagyobb beleszólást engedjenek maguknak a találatok prezentálásakor a „globális felmelegedés" vagy „oltások" kifejezésekre történő kereséseknél. A Google már most is rendelkezik egy keresőszó (kifejezés) listával, amire rákeresve a felhasználók zömét áltudományokkal és összeesküvés elméletekkel foglalkozó oldalakra küldi, miért ne lehetne ezeket a kereséseket a normál keresésektől eltérő módon kezelni? Így az eddigi eljárás helyett a Google nem a szokásos találatokat adná ki, hanem mondjuk egy figyelmeztetést jelentetne meg a találatok felett, óva intve a felhasználót az érintett oldalaktól, felajánlva egy elismert oldalakból összeállított alternatív listát, hogy az illető felelős döntést hozhasson a kérdésben."

Morozov belátja, hogy egy ilyen lépés esetén felmerülne a vád, hogy a Google a „gyógyszeripari óriásokat és Al Gore-t" támogatja, de szerinte „az intézkedés megéri ezt a kockázatot."

A felvetés kísértetiesen emlékeztet Cass Sunstein „kognitív beépülés" elméletére, amellyel Obama elnök információs ügyekért felelős tanácsadója az ellentmondásos weboldalakat próbálja legyűrni (beleértve olyan oldalakat is például, amelyek azt hirdetik, hogy a napfény egészséges). Sokak által kigúnyolt értekezésében Sunstein „megoldásai" között felveti, hogy a politikai oldalakat kötelezni kellene rövid felugró üzenetek megjelenítésére, amelyek „az ellentétes véleményt prezentálnák egyszerű formában." Azt is követeli, hogy a más véleményen levőkre különadót vessenek ki, vagy egyes elméleteket egyszerűen tiltsanak be.

Kifejezetten felhatalmazni a Google-t, ami mára tulajdonképpen az Internet kapuőrévé vált és sokszor már eleve a még el sem fogadott SOPA törvényhez hasonló módon cenzúráz, hogy eldöntse mely politikai vagy tudományos pozíciók számítanak elfogadhatónak és melyek tartoznak inkább az összeesküvés elméletek kategóriájába, a gondolatszabadság súlyos megsértése és egy kínai stílusú diktatórikus hatalom érzetét kelti.

A Morozov által felhozott két példa ráadásul, a globális felmelegedés emberi eredete és az oltások káros hatása, sok millió ember, köztük számos tudós szerint híven tükrözi a valóságot és tudományosan megalapozott.

A legújabb felmérések szerint az amerikaiak egynegyede úgy gondoja, az oltások nem biztonságosak és sok esetben autizmust okoznak.

Morozov kirohanása természetesen csak egy a sok támadás közül, melyek az Internetet a hatalmi propaganda egyszerű visszhangjává akarják változtatni, kirekesztve minden egyéb hangot, ami kizárólag a nagy gyógyszergyáraknak és a globális felmelegedés hisztériából élő testületeknek, egyszóval az elitnek kedvez.

Az információs háború újabb csatája ez, amelyben a hatalom vesztésre áll, ahogyan ezt Hillary Clinton is beismerte, és most már nemcsak egy „Igazság minisztériumot" akar az Internet számára, hanem azt is, hogy ennek kapuőre maga a Google legyen.

Forrás: Idők jelei


Szerk.: Ha valakinek újdonságot jelentene, hogy a Google adatokat gyűjt rólunk (és valószínűleg nem szórakozásból dobják ki a dollármillókat az ablakon) akkor olvassa el a márciusban hatályba lépő "új" "adatvédelmi" irányelveket.

Megjelent: 2482 alkalommal

Hozzászólások  

 
Ithaka
#1 Ithaka 2012-01-28 21:55
Tisztelt Soros György Úr ! Nem értem miért vonaglott haza az Ó-hazájában, ha rövid idö mulva már a vasmadarával repitette Németországba magát a Kertész barátja után.Nemérezte kedvezö frisseségnek az ösihonjának tisztaságát , amit az önök szellemük diktáltak eddig. Most meg az internet cenzurájában akarnat bele kotorászni, hát szabad sajtó ez?! és szabadságvan ?! önöknek mindent szabad azt gondolják mert az a sok szines papirdarabkák önöket fedezi, amit vagonszámra gyártanak, de a szines papirdarabkákat semmi sem fedezi. Sokáig nem lehet a rosszat fehérstogával eltakarni, tudták maguk is T-Soros úr!! minden rossz egyszer kiderül ami az utóbbi idökben elég rohamosan történnek meg. Engem lelkileg bánt,hogy ilyen magyar honfitársaim vannak, vagy talán nem is magyarok?, bizonyára, csak a nemznevét bitorolják.?! Soros úr, sok-sok százeze honfitársam nevében kérem feledkezzen meg örökre a Magyarnépröl, nelegyenek ötletei velünk szemven. Az bántja, hogy nem tudták agyunkat teljes mértékben elhomályositani, hogy azt csináljanak velünk amit akarnak. A jó Magyar emberek soha nem vesztek el !, de soha nem is fognak a mig kegyes Szüzanyánk , fogja a kezünket.!!! :eek:
Idézet
 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Új írások

Jó honlapok

Látogatók

Hungary 68.2%Austria 1.3%
Romania 5%Canada 1.1%
United States 4.5%France 0.9%
Ukraine 3.4%Sweden 0.8%
Russian Federation 2.8%Switzerland 0.4%
Germany 2.4%Netherlands 0.2%
Slovakia 2%Australia 0.2%
United Kingdom 1.9%Kuwait 0.1%
Norway 1.4%Italy 0.1%
Serbia 1.4%Poland 0.1%

Today: 107
This Week: 3578
Last Week: 5363
This Month: 21324
Last Month: 18373
Total: 2500717

Belépés