Magyar Megmaradásért

Nem adjuk fel

 

P2020Sep18

2012. Február 20., Hétfő 13:14

Az EU újabb jogfosztásra készül

Írta:  Naturhírek
Értékelés:
(5 szavazat)
Látszólag a TE érdekedben rövidesen meg fog szavazni az EU parlamentje egy veszélyes utasítást! Most zajlik az 1924/2006/EK rendelet módosítása! A jövő nemzedékeinek védelmében, írj európai parlamenti képviselődnek! Kizárólag szavazattöbbséggel lehet megakadályozni, hogy a tiltás törvényerőre emelkedjen az EU-ban. (Szerk: készül  a "SZÉP, ÚJ VILÁG")

eu-kepviseloAz állampolgárok alapvető joga, hogy hozzáférhessenek az élelmiszerek egészségre gyakorolt hatására vonatkozó információkhoz. Sokan csak ezek segítségével tudják kiválasztani a számukra megfelelő táplálékokat, és meghozni a saját egészségük és jó közérzetük szempontjából fontos döntéseket.

NE ENGEDD, HOGY AZ EU ELVEGYE TŐLED EZT A JOGOT! CSATLAKOZZ A FELHÍVÁSHOZ MOST!

Ha nem lépünk fel az ügyben, az Európai Unióban a legtöbb egészségre vonatkozó állítás feltüntetése az élelmiszerek csomagolásán hamarosan illegálissá válik. Így nem fogunk tudni különbséget tenni az egészséges és az alacsony tápértékű, értéktelen élelmiszerek között. Ez kizárólag akkor akadályozható meg, ha az EU állampolgárai tömegesen tiltakozást nyújtanak be az Európai Parlamentnek.

Fontosnak érzed, hogy amikor élelmiszereket és italokat vásárolsz magadnak és családtagjaidnak, megfelelő tájékoztatást kapj az adott termékek egészségre gyakorolt hatásáról? Ha igen, támogasd kampányunkat, melynek célja az egészségre vonatkozó állítások élelmiszereken való feltüntetésének tiltását szorgalmazó javaslat törvényerőre emelésének megakadályozása.

AZ EU SZABÁLYOZÁS SÉRTI AZ ÉRDEKEINKET

1. Emberek millióitól veszik el a lehetőséget, hogy egészséges étrend és életmód követésével kezükben tarthassák saját egészségi állapotukat.

Az embereknek szükségük van az egyes élelmiszerek egészségre gyakorolt hatásáról szóló tájékoztatásra, hogy ennek alapján meghozhassák az étrendjükkel és életmódjukkal kapcsolatos döntéseiket. A nemzetközi egészségügyi hatóságok és tudósok szerint egyes súlyos, krónikus betegségek (pl. rák, szívbetegség, elhízás és cukorbetegség) kialakulása nagyrészt a nem megfelelő étrendnek és életmódnak köszönhető. A tájékoztatás hiánya növelni fogja ezen betegségek kialakulásának a kockázatát.

2. A jövő nemzedékeit súlyosabban érinti a probléma. A mai generáció már kellően érti az étrend, az életmód, az egészségi állapot és a jó közérzet közötti összefüggést.

Sokan azért ismertük meg az egyes ételek, növények és természetes készítmények egészségre gyakorolt jótékony hatásait, mert a termékeket gyártó és értékesítő vállalatok tájékoztathatták az embereket azokról. Ha az Európai Parlament megszavazza az egészségre vonatkozó állításokról szóló törvényjavaslatot, a jövő nemzedékek nem ismerhetik meg ezen jótékony hatásokat. Következésképpen sokkal nehezebben tudják majd kiválasztani az egészséges élelmiszereket, és kevésbé tudják majd eldönteni, hogy az optimális egészségi állapot eléréséhez mely táplálékok és összetevők fogyasztására van szükség.

3. A piacon elérhető egészségre vonatkozó információ drasztikus csökkenése hátrányosan érinti azokat a kevésbé tehetős társadalmi csoportokat, akik családjuknak a legjobbat akarják.

A döntés legsúlyosabban a szegényeket és a kevésbé tanult népcsoportokat érintené, mivel ők az étkezéssel kapcsolatos megfelelő döntések meghozatalához kevesebb idővel és tudással rendelkeznek. Jelenleg ezek a rétegek szenvednek leginkább az étrenddel és életmóddal összefüggésbe hozható betegségektől, és nekik van a legnagyobb szükségük a túlterhelt egészségügyi rendszerek által nyújtott segítségre. Egy olyan korban, amikor az elhízás okozta betegségek egyre inkább terjednek, nagyon aggasztó lehet, ha az élelmiszereken nincs feltüntetve elegendő információ a testsúlyukat csökkenteni kívánók számára.

4. Az új törvényből elsősorban a nagyvállalatok profitálnának

Csak a nagy élelmiszeripari cégeknek van elég pénze arra, hogy embereken végzett klinikai vizsgálatok segítségével kimutassák egy adott élelmiszer vagy összetevő fogyasztásának az egészségre gyakorolt kedvező hatását. Csak akkor lehet egészségre vonatkozó állítást tenni, ha a termék jótékony hatását egészséges emberek vizsgálata során kimutatták. Az ilyen jellegű eljárásokat általában gyógyszeripari termékek (főként gyógyszerek) tesztelésére tervezték, kevésbé alkalmasak az emberiség által több ezer év alatt megalkotott ételek és tápanyagok vizsgálatára.

5. Sérti az szólásszabadságot és az alapvető jogokat

A kereskedelmi szólásszabadságot sérti, ha az élelmiszereket és az élelmiszer-összetevőket előállító cégek nem kommunikálhatnak szabadon a fogyasztókkal, és nem hivatkozhatnak olyan tudományos vizsgálatokra, melyek publikált eredményei az általuk gyártott termékek jótékony hatását igazolják. Félrevezető egészségre vonatkozó állítások nyilvánosságra hozatala valóban tilos, de a javaslat által eltörölni kívánt állítások döntő többsége egyáltalán nem félrevezető, csak egyszerűen nem felel meg a szükségtelenül szigorú követelményeknek.

6. A javasolt rendszer megfojtja az innovációt

A tervezett törvény a kisebb cégeket nem ösztönözné innovációra. Nem csupán azért, mert túl bonyolult lenne számukra az egészségre vonatkozó állítások engedélyeztetése, hanem azért is, mert ők szinte csak az ilyen jellegű állítások segítségével tudják a fogyasztók tudomására hozni az általuk gyártott termékek előnyeit. A történelem során az egészséges élelmiszerek gyártásánál a kisvállalatok voltak a legfőbb innovátorok. A korlátozás cégek megszűnéséhez, leépítésekhez és (amúgy elkerülhető) pénzügyi nehézségekhez vezetne.

HA ÚGY GONDOLOD, HOGY VAN LEHETŐSÉG BEFOLYÁSOLNI A KÉPVISELŐINKET, ÍRJ KÉRVÉNYT

https://www.secure.europarl.europa.eu/aboutparliament/hu/petition.html

KÉRDEZD MEG A KÉPVISELŐDET

http://www.europarl.europa.eu/meps/hu/

Töltsd le ezt a levelet és terjeszd:

http://www.naturhirek.hu/ftp/ANH_kampany.pdf

Ha tétlenek maradunk, akkor az élelmiszergyártóknak rövidesen két lehetőségük marad: nem tulajdonítanak egészségre vonatkozó hatást a terméküknek VAGY gyógyszernek minősítik. Egészséges élelmiszer nem lesz, csak gyógyszer.

A tiltakozás elindítója: Natúr Hírek

Megjelent: 2970 alkalommal

Hozzászólások  

 
Julia
#7 Julia 2012-04-25 16:33
A politikai partok egy erdekcsoport!!!, melyek azert alakultak, hogy a TAGOK es ne a többseg erdekeit kepviseljek. Egyetlen kepviselötöl se varjatok, hogy benneteket kepviselnek - a sajat anyagi erdekeitet tartjak szem elött - s azon röhögnek, hogy a nep arra var, hogy kepviseljek!
Idézet
 
 
Sándor
#6 Sándor 2012-02-28 10:41
Már több helyen elmondtam, hogy az ún. EU népszavazás 2004-ben csalás volt. A magyarok többsége akkor is tudta, hogy a belépés mekkora rácseszés lesz rövidesen. Igen! Egyértelműen ki KELL lépni, bármilyen módon! Persze ehhez okos emberek kellenek, akik tudják, hogyan lehet a legkisebb fájdalommal megszabadulni a birodalomtól. Magyarország képes az önellátásra, hiszen mindig is mezőgazdasági ország volt. Jó a föld, iható a víz, napfény is van bőven, munkáskéz is akad. Tegnap azt álmodtam, hogy egy milliárdos ( vagy több gazda összefogásából ) újra üzemelni kezdett a mezőhegyesi cukorgyár. Magánkézben, az állam gazdasági segítsége nélkül. A térségben elkeserítő munkanélküliség van, úgyhogy az emberek nagyon örültek! - persze ez csak egy álom volt, de éppúgy igaz is lehetne.
A görögökről pedig annyit, hogy biztosan hülye vagyok, de nem értem, hogy Európa egyik legnagyobb idegenforgalmával büszkélkedő országa hogy kerülhetett ebbe a helyzetbe??? Annyi pénzük van a turizmusból, hogy elméletileg simán tudni kellene kezelni a pénzügyi problémáikat. Egy okos ember elég régen azt mondta, hogy sosem a megtermelt javak mennyiségével van gond, hanem az elosztásával. Így pedig érthető a helyzet és nem kétséges, hogy Magyarország, Portugália és talán még Olaszország is térdre kényszerülhet, ha ők így akarják.
Idézet
 
 
pilardo
#5 pilardo 2012-02-22 00:14
Tisztelt Zoltán!

Az általad leírt szavakat,mintha én mondtam volna. Nincs saját földem,de vannak barátaim,akikkel összefogva megtesszük,ami tőlünk telik.Piacra járok vásárolni,bár a nejem még sokat vásárol olyan helyeken,ahol nem lesz feltüntetve az élelmiszer tartalma.Amit terveznek az EU-ban,azt végre is fogják hajtani,petíció ide vagy oda,mindegy.
Félre ne értsetek,természetesen aláírom,terjesztem.Örömmel teszem,mert ez is egy újabb erősödése a hitemnek,amivel várom az aranykort.Én arra igyekszem ráhangolódni.
Az én képviselőm-az a három-,azt teszi,amire számítottam.Nem sokat ér,de azért hallom én a hangjukat,
Cak kitartás!
Idézet
 
 
Zoli
#4 Zoli 2012-02-21 19:37
Az EU-ban semmit nem szavazhatnak meg ami nekünk jó.
Jól kérdez Éva. Kit képvisel az aki ott van? Ha nem engem, akkor azt jelenti nem tartozok oda. Ha pedig nem oda tartozok akkor nem is kell onnan sem kilépnem, sem energiámat pazarolni néhány fenéken billentéssel :-)
Tengezin is a szomorú valót írja. Nem lehet kilépni. Lásd görögöket és a következőket. De akkor mi tévők legyünk?
Így sorban ahogy írtátok:
Csinálj is úgy mint aki nem tartozik oda. (nem írhatom, hogy engedetlenségi mozgalom)
Képviseld magadat, családodat. Mutass példát a környezetednek. Termeld meg az egészséges élelmiszered a felesleget add oda akinek már semmije nem maradt. Ha panelban laksz keress olyat akinek földje is van és segíts neki. Ha nem vásárolsz szemetet, a profitból nem lesz profit. Ha "profit lángja csökken" az EU lufi is zuhanásba megy.
Ugye tudod mivel ijesztgették a Görögöket? Ha nem kapják meg a kölcsönt, akkor az egész ország gazdasági összeomlását hozza magával ami az EU-ból való kizárással jár.
Talán ez is egy megoldás, nem lehet kilépni de kidobathatom magamat. Vagyis a Görögöknek (is) két megoldás van. Vagy felveszik a kölcsönt a megszabott feltételekkel és akkor még egy kis ideig elhalasztják az összeomlást, vagy most azonnal kirúgják őket és maguknak kell lábra állni amiből tudnak.
Nem vagyok szakember de ha ugyan ez történne Magyarországon most azonnal, (kirúgás és újra indulás a semmiből) azok akik ma már önellátók (pl. Magfalva) az összeroppanást nem ugyanúgy éreznék mint akik még ma is a profitokban lássák a megoldást.
Idézet
 
 
Tengezin
#3 Tengezin 2012-02-21 18:20
Idézet - Rekabea:
Na, a képviselöm !!! Kit képvisel-ö valójában ?!

Ugyan kérem , ez egy cirkusz !!

De van rá megoldás, s...be rugdosni az összes politikust
és azonnal kilépni az EU-ból.


Kedves Bea,

Jó az ötleted, segítenék is benne nekifutásból, de kár megoldásnak nevezni, mert ezzel csak hiú reményt ébresztesz. Az EU-ból jogszerűen nem lehet kilépni, azt úgy csinálták meg. Kalickába záróink csak kéjesen röhögnek az ilyen megjegyzéseken. Komolyan, látsz esélyt a kilépésre?
Idézet
 
 
Rekabea
#2 Rekabea 2012-02-21 18:02
Na, a képviselöm !!! Kit képvisel-ö valójában ?!

Ugyan kérem , ez egy cirkusz !!

De van rá megoldás, s...be rugdosni az összes politikust
és azonnal kilépni az EU-ból.
Idézet
 
 
Éva Szfvár
#1 Éva Szfvár 2012-02-21 13:01
KépviselőM?????????????
Idézet
 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Új írások

Jó honlapok

Látogatók

Hungary 68.7%Austria 1.3%
Romania 5.2%Canada 1.1%
United States 4.1%France 0.9%
Ukraine 3.4%Sweden 0.7%
Russian Federation 2.8%Switzerland 0.4%
Germany 2.4%Netherlands 0.2%
Slovakia 2%Australia 0.2%
United Kingdom 1.9%Kuwait 0.1%
Serbia 1.3%Italy 0.1%
Norway 1.3%Poland 0.1%

Today: 257
This Week: 2749
Last Week: 4010
This Month: 10111
Last Month: 16425
Total: 2471131

Belépés