Magyar Megmaradásért

Nem adjuk fel

 

K2020Feb25

2012. Szeptember 07., Péntek 17:39

Megalakult A Magyar Megmaradásért Polgári Társulás

Írta:  Ismeretlen
Értékelés:
(20 szavazat)
A Csallóköz szívében, Dunaszerdahelyen alakult meg „A Magyar Megmaradásért Polgári Társulás”, amely tevékenységével Dunaszerdahely város és a környező régió fejlődését szeretné elősegíteni és támogatni, valamint a polgárok érdekeit képviselni.

A Magyar Megmaradásért Polgári Társulás tervei között szerepel, hogy olyan társadalmi és kulturális rendezvényeket, eseményeket szervezzen, melyek a város és régió társadalmi, polgári és kulturális fejlődéshez járulnak hozzá. Kiemelten szeretne foglalkozni a város és régió polgárainak jogvédelmével, a régióban élő magyar nemzeti kisebbség jogainak védelmével, melyeket nemzetközi egyezmények és a Szlovák Köztársaság Alkotmánya garantálnak. A Társulás céljai között szerepel továbbá a magyar nemzeti kisebbség kultúrájának támogatása olyan rendezvények és programok megszervezésén keresztül, amelyek a magyarság hagyományait és kultúráját erősítik.

Feladatának érzi az új Polgári Társulás azt is, hogy a magyar közösség fejlődésének és a polgárok közügyekben való részvételének elősegítésében támogatást nyújtson, valamint környezetvédelemre is hathatósan oda szeretne figyelni.

A Társulás elnöke Aranyossy Szabolcs, első alelnöke Hölgye Richárd, alelnöke Kázmér Ervin. A Magyar Megmaradásért Polgári Társulás tiszteletbeli elnöke a csallóközkürti Hodossy Péter is, aki testvérével együtt tavaly a Csallóközből Csíksomlyóba zarándokolt gyalogosan.

A Magyar Megmaradásért Polgári Társulást csallóközi magyar emberek hozták létre március 11-én. Magyarok, akik hiszik, hogy a magyarságnak nemcsak múltja, hanem jövője is van. Lehetnek nézetkülönbségek, de a célunk közös: újra elindítani a magyarság kátyúba ragadt szekerét. Úgy látjuk, hogy a nemzeti öntudat megtört, egyre többen választják a talán könnyebbnek tűnő utat, az asszimilációt (beolvadást), és feladják magyarságukat. Szeretnénk feléleszteni a reményeink szerint minden magyarban ott lévő szikrát, emlékeztetni mindenkit hőseinkre, nagyjainkra, hogy egy jóval több mint 1000 éves kultúra, nemzet tagjai, leszármazottai vagyunk olvasható a Társulás közleményében.

Alapításakor a Társulás a következő célokat tűzte ki maga elé:
- Fáradhatatlanul dolgozni azon, hogy az itt élő magyarság fogyását megállítsuk.
- Bár civil társulás vagyunk, minden bennünket érintő politikai, társadalmi döntésre reagálni kivánunk, hiszen ezek a döntések mindnyájunk életét befolyásolják, meghatározzák.
- Ellentmondást nem tűrően ragaszkodunk pártmentességünkhöz, ugyanis nem kívánunk semmilyen politikai és gazdasági érdekcsoport játékszerei és kiszolgálói lenni.
- Szeretnénk felvenni a harcot a „mértékadó, véleményformáló", ultraliberális és sokszor a magyar nemzeti érdekeket sárba tipró felvidéki magyar sajtóval szemben. Szeretnénk nemcsak résztvevői, de szervezői is lenni különféle kulturális rendezvényeknek.
- Kampányolni szeretnénk a beiratások idején a magyar óvodák és iskolák mellett. Minden eszközzel azon munkálkodni, hogy a felvidéki magyarok büszkén vállalják nemzetiségüket és tudjanak nemet mondani az erőteljes szlovák beolvasztási kísérletnek.
- Legfőbb célkitűzésünk, ahogy szervezetünk névválasztása is mutatja az, hogy évtizedek múlva is lehessen magyar szót hallani a Felvidéken.

Felvidék.ma,

Megjelent: 4306 alkalommal

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Új írások

Jó honlapok

Látogatók

Hungary 70.1%Canada 1%
Romania 5.6%Norway 0.9%
United States 3.4%Sweden 0.9%
Ukraine 3.1%Switzerland 0.4%
Russian Federation 2.8%France 0.3%
United Kingdom 2%Netherlands 0.3%
Germany 2%Australia 0.2%
Slovakia 2%Kuwait 0.2%
Serbia 1.3%Italy 0.1%
Austria 1.3%Poland 0.1%

Today: 58
This Week: 706
Last Week: 4668
This Month: 17835
Last Month: 79993
Total: 2311958

Belépés