Print this page
2013 április 26, péntek

Őrző-védő (kommandó) szállta meg Kajászó közbirtokosságban művelt szántóját

Szerző: Gazdatanácsok Szövetsége titkársága

Mi is változott? Egyszerű a válasz :semmi!!! Csak a vörös váltott narancssárgára, de aki meg is akar élni abból a földből - amiért Ősei is itt éltek, és haltak - az jobb ha szedi a "sátorfáját", de minimum - mint a három majom-rabszolgaként behódol, és robotol azoknak, akik eddig is, és ezután is elárulják, elárulták a saját népüket, és Ház-Haza-Hazájukat! A "nemzeti együtt (nem) működés kormánya" IS ugyanazt teszi, cselekszi, mint dicstelen elődei, és erősen támogatja azt a csányit,és hasonszőrű társait,akik az előző "rendszerben" Is, és a most IS különbek a különbnél, és megtehetnek BÁRMIT, és BÁRKI ELLEN, CSAK HOGY MÉG TÖBB MARADJON a "CSALÁDI KASSZÁBAN"!!! 

Attól hogy "valaki felveszi a "bocskai"-t még nem lesz "szívében is magyar",mert ahhoz úgy is kellene élnie! A "hölgyek,és urak" elfejtették-nagyon! - hogy miért is ücsörögnek a magyar??Parlamentben! A valódi kisgazdák pedig szántanak. vetnek, és aratnának, HA HAGYNÁK,és nem űznék el Őket arról a földről,amiből az ÉLET ered! Akkor most-mint ahogy kezdtem - MI IS VÁLTOZOTT????!!!
Dobrova Éva


Az NFA "magán" háborút folytat a kajászói gazdák ellen.

A tegnap előtti napon előzetes bejelentésünk ellenére az NFA nem fogadta a Kajászói Gazdatanács, a Gazdatanácsok Szövetsége küldöttségét, megtagadta a petíció átvételét, a közintézménybe való belépést (sajtót és képviselőt beengedtek volna, igen, de kajászóit még véletlenül sem) a tájékoztatást, a pályázati eredményekbe és szerződésekbe betekintést, tehát mindent, ami elvárható volna egy állami földeket kezelő hivataltól, miközben szerződésre kínált az NFA egy olyan kajászói területet Varga Ferenc mezőgazdasági vállalkozónak (véletlenül sem kajászóinak), amelynek jogállása a mai napig tisztázatlan (a 122/1 hrsz-ú területről leválasztott szántót). Varga Ferenc még aznap este nemmel válaszolt a szerződéskötésre.

NEM VETTÉK ÁT A GAZDÁK PETICIÓJÁT! "- Mi közük maguknak az állami földekhez?" -Tették fel a fölényes kérdést. - HÍRADÓ BUDPEST

A tegnapi napon az NFA az előző levelünkben tételesen cáfolt állításokkal adott ki közleményt, kimerítve azon jogsértéseket, amelyeket a büntető feljelentésünk okaként már felsoroltunk, miközben egy tabajdi gazdának (véletlenül sem kajászóinak) kínálták a fenti területet hasznosításra, aki azon nyomban alá is írta, ám estére meggondolta magát és visszalépett a szerződéstől

Törvénytelenség jogot nem alapít – A Gazdatanácsok Szövetségének nyílt levele

A mai napon az NFA őrző-védő (kommandó) sereggel szállta meg Kajászó közbirtokosságban művelt szántóját. Egyenruhásokkal vetette körbe a területet, hogy a kajászói gazdák nehogy művelhessék azt, miközben gőzerővel keresnek egy vállalkozót (még véletlenül sem Kajászón), aki hajlandó szerződni velük, hogy Magyarország évtizedek alatt megsemmisített közbirtokos rendszerének újréledését és szárba szökkenését, feltámadását és kivirágzását még csírájában elfojthassák.

Háborút indított az NFA Magyarország első újjáéledő közbirtokossága ellen?

Jelszavuk (?): Az ég adta világon mindent lehet, csak egyetlen egyet nem, a törvénytelenséget feltárókat, a földet művelve tüntetőket nem ismerhetik el, őket nevükön nem nevezhetik sohasem, csupán "öncélú csoportocskáknak" nevezhetik őket, akik nem "menetelve", hanem munkálkodva adnak "élet"-jelet, azaz a helyieket. Vajon kikből indulhatnak ki ott fenn, hogy nem veszik észre a GAZDÁT, a KÖZEMBERT? .

Nem ismerhetik talán el, hogy a 21. századra már kihaltnak vélt, de 2012-ben újjáéledő – már csírájában is törvényi (jegyzői) felügyeletre és önkormányzati (polgármesteri) együttműködésre alapozott – első községi KÖZBIRTOKOSSÁG Kajászón megszületett?!
Nem "politikusok", hanem helyi GAZDÁK – értve van?!
Az NFA háborút folytat a rég várt és – valójában a községek túlélését biztosító – régi-újszülött KÖZBIRTOKOSSÁG ellen?!

Érti valaki ezt az esztelenséget? Mi a célja ennek, hogy nem állnak szóba a gazdákkal, választott képviselőikkel? Csak nem az a cél, hogy a gazdáknak ne legyen érdekvédelme? Azért létezhetnek még, vagy mi az ítélet?

Hagyják végre élni a vidéket! A földalapkezelő szervek az adófizetők pénzét ne a törvénytelenségek leplezésére, hanem az életért folytatott helyi küzdelmek elismerésére, támogatására fordítsák végre!

Gazdatanácsok Szövetsége titkársága

Nemzeti InternetFigyelő


Kapcsolódó közlemény:

A Gazdatanácsok Szövetsége megmozdulást szervez az NFA által elkövetett törvénytelenségek miatt
El az idegen kezekkel a helyi földektől!

Beküldte: Dobrova Éva