20240329
Last updateCs, 08 febr. 2024 7pm

rovas logo

2013 június 22, szombat

Hazaárulás: megszavazták a nemzetvesztő földtörvényt!

Szerző: Váralja Szövetség és Élőlánc

Csatát vesztettünk: elfogadták a nemzetvesztő földtörvényt. A mai napon eldőlt, hogy Orbán Viktor kormánya dezertált és átállt a nemzetközi tőkeérdekeltségek oldalára, ezért nemzeti ellenállást hirdettünk meg. Az új földforgalmi törvény ugyanis a nagybirtokrendszer felé tolja el Magyarországot, 2014-től pedig megengedi a külföldiek földvásárlását. A tervezet emellett ellentétes a helyi közösségek érdekével, a fenntarthatósággal, a megmaradásunkkal - az oligarcháknak és a maffiacsaládoknak kedvez. Ángyán József kilépett a Fidesz-frakcióból.

 

FIDESZ Hazaárulás

Közös sajtótájékoztató

Három szervezet - a Váralja Szövetség mellett az Élőlánc Magyarországért és a Gazdálkodó Családok Szövetsége - a Parlament melletti Alkotmány utcában várta a fejleményeket egy közös sajtótájékoztató keretében. A megjelent mintegy 150 honpolgár a kihangosított élő adást követve döbbenten vette tudomásul azt az ámokfutást, amit ma a kormánypártok hazánk ellen műveltek.

Tiltakozott az ország

Már rég nem csak a Váralja Szövetség és az Élőlánc tiltakozik a földtörvény ellen. A több mint kétszázhúsz civil szervezet mellett ma a gazdák is kitettek magukért: több mint 50 helyszínen demonstráltak félpályás útlezárással a hazaáruló tervezet ellen. Köszönjük ezt az egész ország nevében gazdáinknak!

A Jobbik megpróbálta megakadályozni a szavazást, ezért nem szavazhatott

A szavazás előtt a Jobbik valamennyi képviselője elfoglalta az elnöki pulpitust és megpróbálta a szavazást obstrukcióval megakadályozni, miközben az LMP képviselői is molinókra írt üzenetekkel támadták a földtörvényt. Az ügyből hatalmas botrány kerekedett, amelyre 1912 óta nem volt példa. A Fidesz végül a Házszabályt súlyosan megsértve a hangzavar és a botrány ellenére megszavaztatta a javaslatot.

Latorcai János levezető elnök ezt megelőzően kizárta a Jobbikot a szavazásból, így mindössze 270 képviselő jelenlétében döntött a T. Ház. Az sem volt akadály, hogy a Házszabály szerint név szerinti szavazást rendeltek el, Latorcai úr ezt is megoldotta egy egyszerű szavaztatással.

253 igen, 17 nem

A Fidesz és a KDNP 251 képviselője, továbbá Pősze Lajos és Balogh (Vak komondor) József (ál)független képviselők szavazatával Házszabály-ellenesen áterőszakolták a T. Házon a nemzetvesztő földtörvényt. A javaslatra NEM-mel szavazott a Fideszből Ángyán József és Bencsik János. Nem szavazott továbbá Wittner Mária, Kövér László és Orbán Viktor. A kormányfő lépését azonban őszintétlennek és a következmények elől való menekülésnek tartjuk, különösen, ha a szavazás után elhangzott (sokat mondó!) kijelentését értelmezzük: "A fideszesek és a KDNP-sek, ahogy egy nyugodt erőhöz illik, elvégezték a mai napra kiporciózott munkát." (Találós kérdés, vajon ki porciózza ki a "munkájukat"?)

Az MSZP-s elvtársakat is hatalmas dicséret illeti

Ők is segítették a hazaárulásban a kormányt, ugyanis mindössze hat képviselőjük vett részt a szavazáson. Ez azért volt fontos, hiszen a földtörvény megszavazásához a jelenlévő képviselők szavazatának kétharmada volt szükséges. Hasonlóképpen a gyurcsányista koalíció egyetlen embere sem vett részt a szavazáson. Döbbenetes: az MSZP-sek 88%-a otthon maradt.

Ángyán József erre utalva elmondta: "egy MSZP és Fidesz közeli maffiahálózat mozgatja a törvényhozást".

Ángyán József kilépett a Fidesz-frakcióból

Ángyán József, a kormány korábbi vidékfejlesztési államtitkára, aki mindvégig következetesen a kis- és középgazdálkodókra épülő modell támogatója volt, a mai napon végérvényesen távozott a Fidesz frakciójából - mindezt sajtótájékoztatónkon jelentette be. Ángyán József elmondta: mindvégig megpróbált fordítani a szekéren, de ez nem sikerült. 

Politikai mozgalom hazánkért

A sajtótájékoztatón a Váralja Szövetség részéről Hetzmann Róbert tolmácsolta álláspontunkat: a földtörvény megszavazása bebizonyította, hogy a magyar kormány nem a nemzet érdekében áll fenn és nem a nemzet oldalán áll. Éppen ellenkezőleg,Orbán Viktor kormánya "dezertált és átállt" a nemzetközi tőkeérdekeltségek oldalára - hangsúlyozta az elnök, nyilatkozatát pedig később az Elnökség is megerősítette.

Ángyán József a sajtótájékoztatón bejelentette: új politikai mozgalomra van szükség, amely képes összefogni azokat a tisztességes embereket, akik az elmúlt húsz évben nem szennyeződtek be. Ez lenne a Tisztességes Emberek Szövetsége, amelynek az a feladata, hogy a különféle szervezeteket összefogja és a váltott műszakban dolgozó maffiahálózatot leválassza az államról.

Külföldiek, oligarchák, bankok

A földtörvény tegnapi utolsó módosítása ráadásul újabb bűnnel súlyosbítja a helyzetet: most már a bankok is szerezhetnek földeket jelzálog formájában - rájuk pedig semmilyen korlát nem vonatkozik.

A földtörvény a nagybirtokrendszer kiteljesedéséhez vezet, ugyanis kiskapui további birtokkoncentrációt eredményezhetnek, a jelenlegi helyzethez pedig hozzá sem nyúl. Lehetővé teszi továbbá az EU valamennyi tagállama számára a termőföld tulajdonjogának megszerzését, ráadásul a magyar állam jogosítványairól szóló részeknél kihúzták a "magyar" szót.

Mit mond az Aranybulla?

"Hogy az országon kivül valóknak birtokot adni nem kell. Továbbá, birtokot az országon kivül való embernek ne adjanak.

1. § Ha valamelyest adtak vagy eladtak, azt a haza fiai válthassák meg."

(1222. évi XXVI. törvénycikk)

A földtörvény semmis

Mondjuk ki: "Semmis az a törvény, amelyet a magyar nép megkérdezése nélkül, a Házszabály kijátszásával, erőszakkal szavaztattak meg! A FÖLDTÖRVÉNY ÉRVÉNYTELEN!"

A harcot pedig a részünkről folytatjuk!

Nézze meg Ön is a hazaárulók listáját: → itt


Forrás: http://www.varaljaszovetseg.hu/h099.html

Beküldte: Hingyi Sándor

Hozzászólás  

#4 A bulgárok példás kiállásaleszerelt 2013-11-02 02:10
Bulgária törvényhozása új földtörvényt fogadott el. Magyarországgal ellentétben ők úgy döntöttek, nem akarnak megfelelni a brüsszeli elvárásoknak. A bolgár föld nem eladó a külföldieknek, semmi pénzért.

Bulgária is EU-tag, akár csak Magyarország. Ugyanazok a jogszabályok vonatkoznak rájuk is, mint hazánkra. Tehát 2014-től fel kellene oldaniuk a külföldiekre vonatkozó földvásárlási moratóriumot. Azonban a derék bolgárok nem teszik meg ezt, kerek-perec megtiltották a külföldieknek a földvásárlást.

A föld és a jövőjük megvédése érdekében Bulgária összefogott. Az a Bulgária, ahol sokkal mélyebb árkok húzódnak jobb és baloldal között, mint nálunk. A jelenlegi szocialista-kormány ellen az elmúlt hónapokban is folyamatosan tüntetett az ellenzék. A megmozdulások következtében Szófia csatatérré változott. Olyan harcok dúltak a bolgár főváros utcáin, melyhez képet a budapesti 2006-os események csupán szüreti mulatságnak tűnnek.

A szinte kibékíthetetlen konfliktusok ellenére a bolgár kormány elfogadta az ellenzék (!) által benyújtott javaslatot, és közösen, 71 százalékos többséggel olyan földtörvényt fogadtak el, amely tiltja a külföldiek földvásárlását. A bolgárok nem lesznek napszámosok saját földjeiken, nem adják, legfontosabb és talán az utolsó nemzeti kincsüket.

Ami pedig az egészben a legmegdöbbentőbb, hogy Brüsszel minden komolyabb akadékoskodás nélkül tudomásul vette ezt, és semmilyen szankcióval nem kíván élni Bulgáriával szemben. Ennyit a hangzatos kifogásokról és a magyar érdekérvényesítésről…

Eredeti angol cikk: Sofia News Agency (novinite.com). Ismeretlen összefoglaló/fordító
+1 #3 ?Anonymus 2013-06-28 09:12
Na, ezért mondom én, hogy egy-két magyartól eltekintve nincs magyar származású-érzelmű-szívű képviselő a parlamentben! A sok megtévesztett bunkó pedig mindig elmegy szavazni! Fel kéne már ébredni a "csipkerózsika álomból" és a szavazófülkéket messze elkerülve kimondani, hogy takarodjatok ki Izraelbe, mert mindannyian odavalók vagytok! Ez kiverte a biztosítékot nálam is.
+1 #2 Két fő problémám a törvénnyel:predi 2013-06-25 13:14
1. A bankok korlátlanul juthatnak földhöz. Vagyis idegen kézbe kerülhet minden termőföldünk.
2. EU konform módon lehetett volna, hogy csak a helyben élők juthassanak földhöz, és ezzel a hazai és a külföldi spekulánsok is kizárattattak volna.
+3 #1 Hazaárulók??Subartu 2013-06-23 04:40
Mióta van a patkányoknak hazája?

A hozzászólások lehetősége 2023.11.03-án megszűnt.

Alrovatok

Új írások

Hozzászólások