Print this page
2020 április 24, péntek

Kész a magyar vérplazma a koronavírus ellen!

Szerző: kimondottigazsagok.com

Ha beválik, az egész világon végigsöpörhet a magyar gyógymód, igazi ellenszer nagyhatalommá válhatunk.

Megelőztük Amerikát: óriási magyar siker, kész a magyar vérplazma a koronavírus ellen!

Összefogtak a magyar tudósok és az Operatív Törzs a koronavírus ellen, és itt az első komoly eredmény!

A héten adják először súlyos állapotú koronavírusos betegeknek azt a szérumot, ami meggyógyíthatja őket a „citokinvihar" megelőzésével.

Ha kell, az Operatív Törzs szállítja a vérplazmadonorokat. Egy gyógyult adományozó két beteg életét mentheti meg: olyanokat keresnek, akik már átestek a koronavírus-fertőzésen.

Minél több ilyen beteg jelentkezik, annál több súlyos beteget lehet megmenteni.

Néhány nap alatt már harmincan jelentkeztek, de további donorokat várnak, minél többet, az ország minden pontjáról, hogy minél több embernek segíthessenek.

Itt jelentkezhet donornak:
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Telefon: 06-70-363-87-68

Ez az első magyar, koronavírus elleni kísérleti terápia, melyet felvettek a nemzetközi klinikai vizsgálatokat összegyűjtő adatbázisba.

A vérszérum- terápiákat fejlesztő magyar cég, az OrthoSera Kft. a Semmelweis Egyetem és a Pécsi Tudományegyetem Virológiai Kutatócsoportjával közösen folytatja a kísérletet.

A kutatók már eddig is kiemelten foglalkoztak az úgynevezett „citokin-viharral", ami most a koronavírusos halálesetek nagy részét okozza. A citokin egy jelzőmolekula.

Amikor a szervezet túl aktívan reagál a vírusra, egyre nagyobb mennyiségben keletkezik citokin, és ez súlyos gyulladásokhoz vezet a szervezetben.

A korábbi vizsgálatok kimutatták, hogy egészséges szérum hozzáadásával a gyulladást okozó citokinek termelődését gátolni lehet, vagyis megállítható a súlyos gyulladáshoz vezető folyamat.

„Az első donorok múlt csütörtökön adtak plazmát, és eddig harmincan jelentkeztek. Fontos: ha az egészséges szérumot olyan ember adományozza, aki már átesett a fertőzésen és vérében magas az ellenanyag szintje, akkor a kezelés két hatást is elérhet: egyrészt csökkenti a gyulladást, másrészt inaktiválja, közömbösíti a vírusokat„

– fejtegette a kérdésére dr. Lacza Zsombor, a Testnevelési Egyetem tudományos rektorhelyettese, a kutatás vezetője.

„Ezen a héten beadták az első szérumot. Továbbá először a súlyos állapotban lévő, kórházban fekvő emberek kaphatják meg, akiknek a szervezetében még sok a vírus, tehát nemrégiben fertőződtek meg.

A későbbiekben azonban bővíteni fogjuk a kezelt betegek csoportját, hogy kiderüljön: a betegség melyik fázisában, és melyik betegeknél a leghatékonyabb a kezelés."

Forrás: kimondottigazsagok.com