Magyar Megmaradásért

Nem adjuk fel

 

H2020Sep21

2008. Április 25., Péntek 21:07

Magyar ember magyar mezőgazdasági terméket vásároljon!

Írta:  Tamás Péter
Értékelés:
(6 szavazat)
Egyszerűen észvesztő. Nálunk már talán nem terem meg ez a gyümölcs, amit régebben tonnaszámra exportáltunk? Holland, osztrák és német sárgarépa. Nekünk nincs? Kipusztult? Belga karalábé.

 

Magyarország Európa éléstára… volt!

Próbáljunk meg elmenni zöldséget, gyümölcsöt vásárolni. Mindegy hová, mehetünk Tescóba, Sparba, Plusba, de CBA-ba vagy egy kis zöldséges üzletbe is. Mit látunk? Olasz, német alma. Az alma hazájában!

Egyszerűen észvesztő. Nálunk már talán nem terem meg ez a gyümölcs, amit régebben tonnaszámra exportáltunk? Holland, osztrák és német sárgarépa. Nekünk nincs? Kipusztult? Belga karalábé.

Hihetetlen. Holland káposzta. Elképesztő. Körte szintén Belgiumból. Német tojás. Már a magyar tyúkok sem tojnak? Bár elképzelhető, hogy nemzeti ünnepeink előtt sokkal több tojás fogy a megszokottnál. Spanyol paradicsom, francia krumpli, kínai fokhagyma…

Elemezzük ki egy kicsit a helyzetet. Nem kell hozzá közgazdasági végzettség vagy mélyebb matematikai ismeretek, elegendő a józan paraszti ész.

Ezek a növények mind-mind megteremnek (megteremnének) hazánkban is. Az ugyebár nem lehetséges, hogy olcsóbb lehet egy távoli EU ország terméke, mint a magyar, hiszen azokat nagy távolságból kell szállítani, aztán tárolni, elosztani. Mégis versenyképesek a hazai piacon. Miért? Csak egy magyarázat van rá, az önköltségi ár alatt adják. Akkor ez meg kinek éri meg, gondolhatnánk.

Nem nehéz rájönni, a külföldi árudömping célja a magyar termelők tönkretétele, és ami a legszörnyűbb, ehhez a magyarul beszélő kormányunk asszisztál. Emlékezzünk arra az idióta ötletre, hogy az őstermelőknek két szál petrezselyem eladása után (ami mondjuk 10 Ft) nyugtát kellene adniuk. Vagy a mostani ötletre, a fóliasátrak megadóztatására! Törvényileg előkészítették a magyar termőföld eladását! Tehát először a külföldi olcsó áruval tönkreteszik a hazai gazdákat, akik aztán kénytelenek lesznek eladni termőföldjüket, ami természetesen izr.. bocsánat, külföldi kézbe kerül. Ezután pedig ismét fel lehet emelni az egykori magyar földön termelt nem magyar termékek árát.

Másodsorban a szállítás miatti környezetkárosítás senkit nem érdekel! Állítólag az ember a legfontosabb, de úgy látszik, nálunk ez a legkevesebb.

Ez a cél, a szomorú valóság, kérdés, tudunk-e tenni valamit ellene. Igen, tudnánk, de attól tartok, nagyon kevés az olyan hazájáért aggódó és tenni akaró, aki hajlandó némi áldozatot is hozni azért, hogy termőföldjeinken ne loboghasson idegen zászló!

NE vegyünk olyan külföldről behozott árut, ami hazánkban is megterem! Hívjuk fel erre ismerőseink figyelmét is! Készítsünk „Vigyázz, nem magyar élelmiszer! NE vedd meg!” feliratú cédulákat, és szórjuk tele ezzel az érintett helyeket. Tegyük a német tojáshoz, az olasz almához… Ha az áru a kereskedőre romlik, el kell hogy gondolkodjon, mennyit hajlandó áldozni a magyar gazdaság tönkretételére.

Még valami. Ha magyar termőföld mégis külföldi kézbe jut, nagyon ajánlatos nagy értékű biztosítást kötni rá, mert idegen gazda hazánk területén NEM fog tudni termést betakarítani! Lesznek, akik ezt megakadályozzák, ebben egészen biztos vagyok!

Tamás Péter

Forrás: kuruc.info


Megjelent: 2514 alkalommal

Hozzászólások  

 
mehecske
#3 mehecske 2011-12-09 21:53
Egyebkent ahol ezek az un.termekek megvasarolhatok azt a helyet a Magyar emberek imadjak! azert vannak ott egyel tobben mint az oroszok.
Idézet
 
 
mehecske
#2 mehecske 2011-12-09 21:51
Jol irtad "eles tara volt"
Idézet
 
 
anikogyorgyi
#1 anikogyorgyi 2011-12-09 06:52
Itt link, érdemes körülnézni, én is meglepődtem :

www.magyar-termekek.hu/

Igaz az írás 2008-as, de ma még aktuálisabb.
Idézet
 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Új írások

Jó honlapok

Látogatók

Hungary 68.7%Austria 1.3%
Romania 5.2%Canada 1.1%
United States 4.1%France 0.9%
Ukraine 3.4%Sweden 0.7%
Russian Federation 2.8%Switzerland 0.4%
Germany 2.4%Netherlands 0.2%
Slovakia 2%Australia 0.2%
United Kingdom 1.9%Kuwait 0.1%
Serbia 1.3%Italy 0.1%
Norway 1.3%Poland 0.1%

Today: 417
This Week: 417
Last Week: 4572
This Month: 12351
Last Month: 16480
Total: 2473371

Belépés