Print this page
2010 január 28, csütörtök

Felhívás! Munkaakció a bosnyák piramisoknál Visokoban / Újabb adatok

Szerző: ?

Munkaakció a bosnyák piramisoknál Visokoban!  Újabb adatok: Nyári tábor (MRAV) - Visoko 2010 - Kedves érdeklődők! Samir Osmanagiccal történt levélváltásom során a meghirdetett nyári táborral kapcsolatban az alábbi tájékoztatást kaptam.

A jelentkezés az Alapítvány Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. és boszniai 00/387-33-259-935 elérhetőségen történik.

Ha a címre magyarul írnak, lefordíttatják.

A jelentkezéshez a www.piramidasunca.ba/en vagy
http://www.piramidasunca.ba/en/dokumenti/Application_Form_for_Volunteers_3.12.2009..doc nyomtatvány kitöltése szükséges.

Saját honlapjuk www.piramidasunca.ba

A nyári tábor hivatalos nyelve az angol.

Az önkéntes érkezők tudassák a szervezőkkel a megadott elérhetőségeken, hogy mikor és hová (Visokoba vagy Sarajevoba) érkeznek. A szervezők értük mennek.

A tábor ideje 2010. júniustól 1 - szeptemberig 30.

Feltétel: betöltött 18. életév és büntetlen előélet.

Amennyiben, a jelentkező kiskorú, de szeretne önkéntesnek jelentkezni,ebben az esetben szülői felügyelettel vagy szervezettel kell érkeznie és egy délelőtti műszakot teljesíthet.

Ellátás ingyenes, napi háromszori étkezés.

Ingyenes szállás a visokoi kaszárnyában.

A munkaidő napi hat (6) óra.

Az önkéntesek munkatrikót (nyáron meleg van Visokoban) és szerszámokat kapnak.

A nap első fele munkával telik a feltárási területeken, a másodikat mindenki tetszése szerint kulturális és sportfoglalkozással töltheti.

Az önkéntes tábori munka időtartamát mindenki maga választja meg.

Egy személy 30 (harminc) napot tölthet munkával Visokoban, de kevesebbre is lehet jelentkezni. Ezalatt a szervezők szabadnapokat biztosítnak, ha valaki kéri, ebben rugalmasan járnak el.

Egyidejűleg 200 személy dolgozhat műszakonként, a négy helyszínen.

Elsődleges cél a régészeti munka (ásás, lelettisztítás), valamint a turisztikai infrastruktúra fejlesztése (a piramisokhoz vezető utak, továbbá lépcsők és korlátok építése a hegyoldalakban), tapasztalatgyűjtés a betontömbökkel, információs házak építése, stb.

Nincs szakképesítési előírás, minden szakma képviselőire számítanak, akár szakképzetlen segédmunkások is mehetnek.

A munka a Nap és Hold piramisoknál, a Nap piramishoz vezető Ravne alagútban, a völgy túloldalán lévő bőrgyári (KTK alagútban) és a Viskotól 5 kilométerre lévő Vratnica-ban folyik.

Visoko városvezetése és polgármestere támogatja a feltárás folytatását. A regionális (körzeti) kormány (Bosznia-Hercegovina kantonokból áll) anyagilag is támogatja, a Védelmi Minisztérium az elszállásolásban segít, a Kulturális Minisztérium pedig 2010. október 1-ig adott engedélyt a feltárás folytatására.

Klári

Sikeres jelentkezést:
Szakács Gábor tudósító,
a Tatárlakától a bosnyák piramisokig DVD készítője
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. és Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Beszámolók a www.rovasirasforrai.hu Kitekintő fejezetében.

APPLICATION FORM FOR VOLUNTEERS FOR SUMMER CAMP      
Friday, 04 December 2009

All interested individuals who want to take part in International Summer Camp for Volunteers "Bosnian Pyramids 2010" in Visoko, Bosnia should fill up the provided application form and send to e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it

See you in summer of 2010 at the most exciting archaeological site in the world :)

Download aplication


FELHÍVÁS EGY NEMZETKÖZI MUNKAAKCIÓRA!

Érdekelnek -e a múlt titkai?
Kész vagy -e munkát fektetni az arheológiai titkok feltárásába?
Szeretnél-e megismerkedni új emberekkel más tájakról?
Szeretnél-e barátkozni és ismeretségeket kötni boszniai és máj tajakról érkező fiatalokkal?
Szereted-e a nemzetközi karakterű eseményeket?

Felelj magadnak ezekre a kérdésekre. Amennyiben bár egy kérdésre IGEN a válasz, te kellesz nekünk!
Bosznia szívében, Visoko városában, Szarajevótól 30 km-re, június 1 től szeptember 30 ig .2010 ben Nemzetközi önkéntes munkaakciót szerveznek MRAV 2010 név alatt. A fő cél a földréteg éltávolítása az arheológiai lelőhelyen, valamint a lokáció turisztikailag atraktívabbá tétele. A MRAV 2010 négy váltásban bonyolódik le. (junius, július, augusztus és szeptember). Az váltásokban levő aktivitások a 80-as években kedvelt és szervezett munkaakciók mintájára történik. Délelőttönként az ásatásokon való munka, a délután a pihenés, a szórakozás jegyében zajlik majd. Este máglya mellett, zenével, sporttal és más egyéb szórakoztató eseményekkel tölthető az idő. Az elszállásolás, étkezés az akció számlájára történik. A szállás a Visoko város kaszárnyájában lesz. Napi három étkezéssel. Trikókat kapnak a résztvevők amiben dolgozhatnak.

A MRAV 2010 stábja kéri csatlakozz hozzánk. Veled erősebbek lehetünk. Szerszámot és a szállítást mi biztosítjuk. A trikókat ajándékba kapod.

Ha nagykorú vagy, fiatal, vagy úgy érzed, ha egészséges vagy, a fizikai munkát bírod, gyere el hozzánk Visokoba csatlakozz hozzánk. Mutasd meg, hogy szeretnél te is tenni valami nagyon fontosat és hasznosat, mutasd meg mit jelent önkéntesnek lenni, humánusnak, önzetlennek. Azok számára akik nem tudnak 30 napot eltölteni, lehetővé tettük a rövidített tartózkodást is, ami lehet egy nap, egy hétvége, egy hét vagy két hét is. Csak jelezd mely időtartamra tudsz időt szakítani és mi minden mast megszervezünk.

Amennyiben, még nem vagy nagykorú, de szeretnél önkéntesnek jelentkezni- gondoltunk rád is. Jöjj el szüleiddel vagy más szervezettel és töltsél velünk egy délelötti váltást.

Download aplication Hungarian language

A magyar nyelvű jelentkezési lap címét sikerült megtalálni:

http://www.piramidasunca.ba/en/dokumenti/Prijavni_list_za_volontere-madjarski.doc

Beküldte FRITZI

Eltárolt hozzászólások