Magyar Megmaradásért

Nem adjuk fel

 

K2019Jun25

2013. Január 09., Szerda 19:42

Tiltakozás Székelyföld feldarabolása ellen

Írta:  Izsák Balázs
Értékelés:
(6 szavazat)
Kérem mindenki küldje tovább ismerőseinek, terjesszük a legszélesebb körben, beleértve a külföldön élő magyarok körét, hogy meg lehessen akadályozni Ponta román miniszterelnök Székelyföldet részeire bontó és a részeket más és más román megyékhez kapcsoló tervét, amely a székelyföldi magyarok új közigazgatási határokkal való etnikai feloldását eredményezné...

Tisztelt címzettek !

Ezt a levelet ma kaptam az Erdélyi Körök Országos Szövetségének (EKOSZ) Elnökétől. Küldöm is tovább, abban a reményben, hogy a ,, NAGY TERVET" sikerül megakadályoznunk, ha sokan tudomást szerzünk róla

Köszönettel :
Horváthné Nagy Mária
/ENKE Elnök /

Székelyföld: Román terv egy kultúra kiirtására az Európai Unióban!

A román kormány azt tervezi, hogy feldarabolja Székelyföldet (egy magyar enklávé Románia területén, ahol a magyarok a lakosság 75%-át teszik ki) és a három magyar megyét három újonnan egybekapcsolt területhez csatolja, ahol a magyarok jelentéktelen kisebbséggé válnának.
Az egyik ilyen új terület egy magyar megyét négy olyan román megyéhez toldaná, amelyek a Kárpátok másik oldalán helyezkednek el!

Az újítás egyértelmű célja a székely1) kultúra kiirtása a kényszerített asszimiláció eszközével, mely ugyanaz a módszer, mint Oroszország russzifikációjának 2) a cárok által megálmodott, majd Sztálin által kivitelezett módszere. Sztálin azonban egyik esetben sem rombolt le közösségeket: a Hanti-Manysi Autonóm Okrug ma is a néhány száz megmaradt, nem russzifikált oroszországi magyar otthona.
Egy még Sztálin által is elismert jogot az Európai Unióban lábbal tiporhatnak?

1960-ra Ceausescu már végrehajtott valami ahhoz hasonlót, amit a román kormány jelenleg tervez, de 1968-ban meggondolta magát és létrehozta a Székelyföldet ma is alkotó három magyar megyét, amelyek mindegyike autonóm közigazgatással rendelkezik.
Egy még Ceausescu által is elismert jogot az Európai Unióban lábbal tiporhatnak?
A román kormány terve nemzetközi egyezményekkel, EU szabályozásokkal, és a kultúrállamokban élő polgárok jogaival ellenkezik. Európát annyira lefoglalja a bankok „jogainak" védelme, hogy saját állampolgárainak jogaira már nem is figyel oda?3)

Nem Románia az egyetlen, hasonló nézeteket valló ország: Szlovákiának van egy hagyománya: az etnikai tisztogatást elősegítő "Beneš dekrétumok", régiók a romániaihoz hasonló reformja, majd pedig (már az EU tagjaként) egy törvény 6000 euróig terjedő büntetést szab ki azokra, akik nyilvánosan megszólalnak magyar nyelven!

Fiatal koromban nem erről az Európáról álmodtam!

1975-ben az Olasz Légierő tisztje voltam és Dél-Tirolban szolgáltam, amikor a régióban élő németek autonómiájukért harcoltak. Az etnikai feszültség olyan fokra hágott, hogy a főhadiszállás azt javasolta a csapatoknak, hogy ne hagyják el barakkjaikat csőre töltött lőfegyver nélkül, aminek magam is engedelmeskedtem.
Milyen lenne most az életem, ha akkor lőnöm kell?
Nagyon is jól tudom, hová vezethet az etnikai feszültség!

Ezt akarják?4) Újra fel akarják lobbantani az 1956-os szellemet a magyarokban?
TÁMOGASSA A SZÉKELYEKET, EGY ELNYOMOTT, BÉKESZERETŐ NÉPET, ÉS EGY „A NEMZETI RÉGIÓK VÉDELMÉT" SZOLGÁLÓ EURÓPAI UNIÓS JOGSZABÁLY MEGALKOTÁSÁT MEGCÉLZÓ "EURÓPAI ÁLLAMPOLGÁRI INDÍTVÁNYUKAT"! További információ: http://www.sznt.ro/ (6 nyelv közül választhat)

Ha szövegemet túlzottan agresszívnek (túlzottan indoeurópainak!) találja, kérem, olvassa el az alábbi, egy romániai magyar állampolgár, a Székely Nemzeti Tanács elnöke civilizált nyílt levelét: ha Ön a világ állampolgára, akkor érintett5), bárhol is sértenek állampolgári jogokat:


1 A székelyek Kárpátia magyar őslakos népe: ők már akkor ott voltak, amikor az első neolitikumbéli gazdálkodók megérkeztek keletről.
2 Lásd www.michelangelo.cn > Genetika > Magyar genetika > A finnek
3 Az én generációm hibát követett el: Európát a XIX. századi nemzetállamok közösségeként építettük fel, amelyet két világháború határozott meg. Az európaiak új, fiatal generációinak Európát önrendelkezéssel bíró nemzeti érzelmű népek közösségévé kellene alakítaniuk.
4 Mióta autonóm területté nyilvánították, Dél-Tirol lett a legbiztonságosabb terület Olaszországban; egy olyan hely, ahová, amikor csak tehetem, ellátogatok.
5 ... mert ha Ön Európa egyes országaiban, illetve az USA-ban élő európai, hamarosan egy kisebbséghez fog tartozni, és úgy bánnak majd Önnel, ahogyan Ön bánt saját kisebbségeivel!

Székelyföldet az UNESCO Világörökség részévé kellene nyilvánítani: a székely kultúra halála a legrégebbi európai kultúra lemészárlását jelentené: az európai civilizáció bölcsője volt; ne hagyjuk, hogy ez legyen a koporsója is!

Folytatás: Nyílt levél Victor Ponta Úrnak, Románia miniszterelnökének →

(1. oldal / 3)
Megjelent: 5017 alkalommal

Hozzászólások  

 
Ricus
#5 RoRicus 2013-02-12 10:38
Tisztelt Elnök Asszony!
NAgyon jó a kezdeményezés a levél továbbitása minden magyar és nem magyar felé, de ezzel csak olvasmányainkat bővitjük. Jó volna a tettek mezején is előrelépni és az irások végére szavazati iveket is tenni, mint ajhogy az European Referendum Initiative Newsletter körlevélen is lehet. Ezeket összegyűjtve továbbitani lehet a megfelelő szervezetekhez.
Sok bölcs embert a kivitelezéshez!

Ricus
Idézet
 
 
NTK Horváth Sándor
#4 Kaposvár, Ezredév u 8.NTK Horváth Sándor 2013-01-21 11:05
Kedves Olvasó!
Székely testvéreinket segíteni kell. minden jó magyar embernek!
Elvárjuk a Kórmánytól, hogy tegyen lépéseket a terv megvalósulása ellen.
www.youtube.com/.../
Idézet
 
 
NTK Horváth Sándor
#3 Kaposvár 7400NTK Horváth Sándor 2013-01-21 10:55
Tisztelt Grémium,
A terv szembemegy a Székely autonómia törekvésekkel és ez Kormányzati lépést is sürget.
Nem lehetünk közömbösek!
www.youtube.com/.../
üdvözlettel: NTK HS
Idézet
 
 
Denes Sandor
#2 sepsiszentgyorgy jovo ut 14Denes Sandor 2013-01-18 11:16
a SZNT vezetőségének javasólnám,hogy minnél tőbb utcai megmozdulást szervezzen meg a EMNP és a MPP segitségével bevonva a RMDSz t is.szerintem az RMDSz megint spekulál és abban bizik,hogy a MSzP fogja segiteni azzal,hogy megoldodjék a székely területi autonomia amit nagyon kétlek.Nem szabad engedjünk mert ez az utolsó esélyünk ellenkező esetben aláirjuk halálunkat!
Idézet
 
 
Osvath Laszlo
#1 Scarsdale NYOsvath Laszlo 2013-01-10 15:54
Ke'rem sze'pen a Magyar Megmarada's, Szekely NemzetiTana'cs, es' nem utolso sorban a Magyar Orsza'ggyuele'st e's Magyar korma'nyt hogy e oerdoegi terv ellen hata'rozottan le'pjenek fel Bruesselben e's az Ensz-ben .
Nem hogy a roma'n fe'l autonomia ta'rgayala'srol hallani sem akar , de me'g ezt a kultura -, gazdasa'g- ne'p ellenes tervet e's ve'ghez akarja'k vinni
Sze'gyen Europa'ra e's inte'zme'nyeire !!!
Idézet
 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Új írások

Jó honlapok

Látogatók

Hungary 67.9%Serbia 1.4%
Romania 5.5%Canada 1%
United States 3.9%France 0.4%
Russian Federation 3.3%Switzerland 0.3%
Ukraine 2.6%Netherlands 0.3%
Sweden 2.4%Australia 0.3%
Slovakia 2.1%Norway 0.3%
United Kingdom 2.1%Kuwait 0.3%
Germany 1.9%Spain 0.2%
Austria 1.4%Italy 0.1%

Today: 23
This Week: 704
Last Week: 4717
This Month: 16282
Last Month: 19742
Total: 2100548

Belépés