Magyar Megmaradásért

Nem adjuk fel

 

Szo2020Jul11

2013. Augusztus 09., Péntek 15:37

Rendkívüli Közlemény – NEMZETGYŰLÉS

Írta:  Kásler Árpád
Értékelés:
(23 szavazat)
2013. augusztus 1-jén 11:00 órakor a Teve utcai Rendőr-főkapitányságon bejelentettem 2013. augusztus 19-én 09:00 óra és 2013. augusztus 20-án 21:00 óra közötti időre, a Budapest,XIV. kerület Regnum Marianum kereszthez (Hősök terétől öt perc gyalogút) összehívásra kerülő Nemzetgyűlést azzal, hogy amint nyilvánossá válik, az augusztus 20-i hivatalos állami ünnepség helyszíne, a tömeg szervezett formában átvonul és csatlakozik az ottani tömeghez.

Az ellenünk cselekvők és szervezkedők megtévesztésére, kénytelen voltam meghirdetni azt, hogy az április 21-én, húszezer ember részvételével megtartott „Összefog A Nemzet” Gyülekezőn augusztus 17-re kihirdetett Nemzetgyűlést október közepén fogjuk megtartani. Mint Önök is értesülhettek róla, politikai pártok már megtették az előkészületeket, hogy őszire rászervezzenek, addig a „jól megérdemelt” szabadságaikat töltik az „elitek”.

Így cselekedve minimálisra csökkentettük az ellenünk szervezőknek az esélyeit. Mint tudhatják Önök is, április 21-re, könnyebb támadási felületet biztosítottunk, mert elegendő idejük volt rá, hogy ránk szervezzenek több eseményt is, illetve az Adj Gázt motoros felvonulást, megpróbálták összemosni a mi Gyülekezőnkkel és a Hősök terén lévő fegyelmezett, jogkövető magatartást folytató magyar állampolgárokat neonáci tüntetésnek igyekeztek feltüntetni.

Az elmúlt hónapok eseményei azt bizonyítják, hogy rohamosan felgyorsították a kilakoltatásokat és végrehajtásokat. Addig, míg korábban több év is eltelt egy végrehajtás foganatosítására, ez most lecsökkeni látszik három hónapra. Olyan méreteket öltött a magukat betegre aggódók és az országból elmenekülő kifosztottak száma, hogy tovább nem halogathatjuk a Nemzetgyűlés összehívását.

A Felvonulási Téren a Regnum Marianum kereszt mögött ideális helyet választottunk. Óriás fák árnyékában, védve leszünk a tűző naptól mindaddig míg a kritikus létszám felfejlődik. Ez a végső esély, hogy a népakarat érvényt szerezzen a jognak és a jogállamiságnak. Február 9-től hosszú utat tettünk meg. Rengeteg tapasztalatot szereztünk és felismertük, hogy sokan vannak akik látszólag nemzetmentésben gondolkodnak, de valahogy mégis az uszítást és a megosztást táplálják. Viszont rengeteg tisztességes ember tudott ez idő alatt egymásra találni, akik képesek lesznek érvényt szerezni akaratuknak. Minket nem a bosszú hajt, nem valaki és nem valami ellen jött létre A Haza Nem Eladó Mozgalom, hanem valamiért. Ez a méltóságukért, a jogbiztonságért és a jogállamiságért kiálló emberek békés forradalma lesz.

Csak Önök tudják elérni azt, hogy a tudatos kritikus létszámú tömeg létrejöjjön. Sok mindent megtettünk eddig a cél érdekében, de egy valamit mi sem tudunk megtenni. Azt, hogy más helyett is ott legyünk. A Nemzetgyűlés létszámától, az ott megjelentek tudatosságától és elszántságától függ az, hogy azonnali hatállyal véget vetünk-e a kifosztásunknak. Nem csak a „devizahitelesek” kifosztásáról van szó, hanem a kisvállalkozók, a munkavállalók kifosztásáról, Magyarország kirablásáról. Arról, hogy van egy réteg Magyarországon, aki törvényen felülinek gondolja magát.

Aki eljön az maradjon is ott éjszakára, maradjon ott addig, ameddig szükséges, addig míg felfejlődik a kritikus tömeg. Az aki úgy gondolja, hogy lelkiekben elég velünk lenni, az önmagának hazudik elsősorban. Mindenkinek el kell jönni! A vidékieknek kell megmenteni az országot, mindaddig míg a fővárosiak is csatlakoznak. Puskás Ferenc annak idején megmondta, „kis pénz kis foci, nagy pénz nagy foci.” Puskás után szabadon, „kis támogatottság kis eredmény, nagy támogatottság nagy eredmény.” Hát tegyenek róla, hogy nagy eredmény legyen.

Az események egyre inkább felgyorsulnak, ezzel egy időben a személyemet ért nemtelen támadások száma és mértéke is. Ez teljesen normális egy nem normális világban. A hatalom nem tud mit kezdeni egy tiszta mozgalommal, a törvények mellettünk állnak. Marad a lejárató hadművelet. Minden előadásomon elmondom, hogy egy órát biztosítok kérdések feltételére, (kivétel, ha két előadás van egy napon és kevés az idő közöttük) bárminemű kérdést feltehetnek, a legintimebbtől a pénzügyekig. Nincs mit és nem tagadok semmit. A közelmúltban közzétették, hogy CIA ügynök vagyok, azért éltem Amerikában hat évig. Én tényleg ügynök, a magyar nemzet ügynöke vagyok, ha lehet így fogalmazni. A művésznő által közzétettekre, annyit reagáltam, hogy őrizzék meg a méltóságukat, mert ha azt elveszítik semmijük sem marad. Ami a doktori címet illeti, sohasem használtam, nem vagyok az és kiráz a hideg tőle, ha az adósok ledoktoroznak. Szerintem a természetes józan ész többet ér bárminemű címnél. Nem tartok attól, hogy alaptalan, értelmetlen és igaztalan állítások veszélybe sodorják a Mozgalmat, mert amit abban a levélben olvashatnak, nélkülözi az igazság szikráját is. Csak sajnálatomat tudom kifejezni miattuk, mert ettől sokkal többre lettek volna érdemesek. Aki erre meginog, az nem állt biztos lábakon, ez is egy szűrő, a természet rendje működik. Arra kérem Önöket is, hogy őrizzék meg higgadtságukat és csak tisztességgel, méltósággal válaszoljanak az ilyen kirohanásokra, ha válaszolnak. Csak bízni tudunk abban, hogy egyszer mindenki visszatalál a jó és helyes ösvényre, mi várni fogjuk az eltévelyedetteket is.

A további értesítésig mindenki vegye ki a részét és hirdesse, hogy 2013. augusztus 19-én 10:00-tól, több napon keresztül, NEMZETGYŰLÉS lesz Budapesten, kezdjék meg a buszok szervezését, hogy azok is eljussanak, akik már teljesen ki lettek fosztva.

Tisztelettel, Kásler Árpád.

Nemzetgyűlés szórólapok itt!

Megjelent: 3467 alkalommal

Hozzászólások  

 
Pálos Trend
#32 ORBÁN A VALÓDI HAZAÁRULÓ!!!Pálos Trend 2018-11-21 13:21
"Kedves" Orbán Viktor miniszterelnök "Úr"!

A rózsadombi diktátum óta nyílt titok, hogy sehonnai bitangok százezreit akarják a magyar NEMZETTESTBE oltani!
Itt most naprakész trükkjét mutatom be a Patkányforradalom unokái által működtetett egyik legnagyobb ómigráns betelepítő cégnek (Intrum Justitia! - ami manapság már csak INTRUM néven szedi áldozatait!).
Fontos megjegyezni, hogy Trianon második felvonása most zajlik a bankok és a Soros féle idegenszívű spekulánsok Jézus gyilkos fajtája által, akik már egyszer sikeresen felkoncolták Magyarországot!
Ezért sürgős ezt az újabb kivégzési kísérletet immár hathatós tettekkel, azonnali hatállyal meg is akadályozni…
Mindenki megtudhatta, hogy az ERSTE eladott 20 MILLIÁRD forintértékben bedőlt követeléseket az INTRUM JUSTITIA nevezetű hírhedt pénzmosó bandának!
Az INTRUM vezetője Felfalusi Péter !!!
Az Intrum kiíratja árverésre az ingatlant!!!
...és Felfalusi Péter másik cége a Lakóingatlan-Forgalmazó Kft!!! az árverésen megveszi!!!
Ja és a végrehajtó elfelejti kiértesíteni a tulajt az árverezésről!
Ma már százával vannak, akiknek elárverezték az otthonát és mindenütt ez a tetű jelentkezik „vevőként”!
Ezek a manőverek mintha választások után hatványozottan fordulnának elő!
Létezik, hogy ÚJ USRAHELL megteremtésén munkálkodik a jelenlegi kormány is a Rózsadombi Diktátum ránk erőszakolt pontjai szerint… vagy ÉN LÁTOK RÉMEKET?!...- és nincs összefüggés az új honfoglaló telepesek százezres lélekszám ugrásával?!
Mindennemű segítségét és közreműködését alig várom egy világraszóló, de ugyanakkor csak a magyar szíveket megdobogtató hétvégi nemzetközi sajtótájékoztató keretében!

Baráti üdvözlettel: Pálos Trend
www.youtube.com/.../
Idézet
 
 
Pálos Trend
#31 JELENTÉS ORBÁN LAKÁSMAFFIÁJÁRÓL!Pálos Trend 2018-08-25 19:46
ORBÁN VIKTOR UNOKATESTVÉRÉNEK VALLOMÁSA A BANKÁRKORMÁNY LAKÁSMAFFIÁJÁRÓL ÉS AZ ISRAEL PARANCSÁRA ZAJLÓ MAGYARIRTÁSRÓL‼️‼️‼️

TALÁLKOZZUNK 2018. 11. 11-én 11.00-kor A HŐSÖK TERÉN GÁBRIEL ARKANGYAL VILÁGTARTÓ OSZLOPA ALATT!!!
Idegeneknek nem akarod odaadni a hazád, házad, otthonod? Akkor ott vagy!
Nem akarod, hogy a házadba hazátlan telepeseket telepítsenek? Akkor ott vagy!
Eleged van a rabszolgaságból? Akkor ott vagy!
Eleged van a kizsákmányolásból? Akkor ott vagy!
Eleged van a bankárkormányból? Akkor ott vagy!
Eleged van az öncélú burzsoázia törvénytelenségeiből? Akkor ott vagy!
Emberi jogaidat érvényesíteni akarod? Akkor ott vagy!
Vissza akarod kapni ellopott életedet? Akkor ott vagy!
Nem akarsz HAZÁNKBAN se ó és se új migráns telepest? Akkor ott vagy!
Nem akarsz kivándorolni uzsorás elnyomóink miatt? Akkor ott vagy!
Tisztességes munkáért európai béreket akarsz? Akkor ott vagy!
Ott a helyed Neked is ha eleged van abból, hogy vadidegen régi-új honfoglalók és kollaboráns hazaárulók lopják el Jó Istenünk hagyatékát!
JUSSUNK EL EGYÜTT KÖZÖSEN A CÉLIG!
Minden magyar embernek egyetlen közös célja egy valóban magyar Magyarországért; - csakis az ALKOTMÁNYOZÓ NEMZETGYŰLÉS lehet!
MUTASD MEG A GYERMEKEIDNEK , hogy mi MAGOK VAGYUNK; - mert MAGYAROK vagyunk‼️‼️‼️
www.youtube.com/.../
Idézet
 
 
Remete
#30 Sértő?Remete 2014-04-25 11:23
[Törölve... Szerk.]
Idézet
 
 
leszerelt
#29 Figyelmeztetésleszerelt 2014-04-24 20:15
Kedves Remete,

Honlapunk használati szabályait súlyosan sértő hozzászólásodat kénytelen voltam törölni magyarmegmaradasert.hu/.../..., magyarmegmaradasert.hu/.../.... További szabálysértéseid fölhasználói előjogod visszavonását vonhatják maguk után.
Idézet
 
 
Remete
#28 Az én válaszomRemete 2014-04-24 14:17
[Törölve... Szerk.]
Idézet
 
 
leszerelt
#27 Válasz Remete honfitársunk Kásler-párt című hozzászólásáraleszerelt 2014-04-23 19:39
Idézet:
...róla is hasonló véleményem alakult ki már a tevékenysége elején, mint Patrubanyról.
Belátom, hogy vannak, akik nemleges véleményt alkotnak honfitársaikról. Mi ezen a honlapon igyekszünk tartózkodni az efféle tevékenykedéstől.

Idézet:
elfelejtettetek alaposan utánajárni Káslernek
Érthetetlen, hogyan tudhatja valaki azt, hogy embertársa mit felejtett el. Sajnos nem áll rendelkezésünkre olyan erőforrás, amilyent a hírek vagy megcáfolásuk érvényesítése igényel. Azt közöljük, ami legjobb meglátásunk szerint szolgálja e honlap céljait, függetlenül attól, hogy mi a véleménye egyes olvasóinknak az anyag szerzőjéről vagy mondanivalójáról. Ez a kérdés már korábban fölvetődött és meg is lett vitatva a Kiszely István ügy megjelentetésekor (magyarmegmaradasert.hu/.../..., magyarmegmaradasert.hu/.../..., magyarmegmaradasert.hu/.../...). Kétségtelen, hogy tévedhetünk. Ezért nyitjuk meg a hozzászólás lehetőségét, remélve, hogy ott honfitársaink kisegítenek bennünket értelmes viták keretében.

Idézet:
Nektek nem az számít hogy milyen fontosat ír vagy állít az illető, ha nem tetszik ahogyan írja, könyörtelenül kimoderáljátok! (Ez a jellemző rátok!)
Megalapozás nélkül ezen állítás első fele csak találgatásnak tekinthető. A második fele helytálló, kivéve azt, hogy a "tetszik" ige a szerkesztőség ízlését sejteti. Minden társadalomban vannak viselkedési normák. Úgy itt is. E honlap szabályait súlyosan sértő hozzászólásokat vagy részeiket nem tűrjük (magyarmegmaradasert.hu/.../..., magyarmegmaradasert.hu/.../...). Hogy ez esetleg jellemző ránk, azt elismerésnek tekintem.

Idézet:
Egy ilyen weblapot üzemeltetni mint ez, felelősség is!
Köszönjük. Tisztában vagyunk felelősségeinkkel.

Idézet:
A Kásler-féle valóságról is, volt lehetőségetek tájékoztatni a látogatókat, meg volt hozzá az alap a hozzászólásokban! De ti nem éltetek vele! (Ezzel sem.)
Amint azt már említettem, nem áll rendelkezésünkre olyan erőforrás, amilyent a hírek ellenőrzése igényel. Ugyanez vonatkozik a nemtetszéseket közlő hozzászólásokban megjelenő vádakra is.

Idézet:
Még Patrubanyira is visszatérve egy mondat erejéig: Kíváncsi volnék, míly magasságban leledzik az a küszöb, amely szinten még a ti fejetekben is felébred a gyanú, és egyszercsak fény gyúl a sötétség helyén?!
Tapasztalatom szerint, a gyanú küszöbe az egyén gondolkodását tükrözi. A tisztaszívű másokban is a becsületet látja, s emiatt jóhiszemű. Akinek saját cselekedetei becstelenek, az mindenkire gyanakszik. Az előbbi sokat szenved, de képes szeretni és jelentőségteljes életet élni. Az utóbbi kíméli önmagát a csalódásoktól, de képtelen szeretni vagy bármilyen jelentős személyes viszonyt fönntartani. Sötétség pedig ott van, ahol a világosságot már nem keresik, mert abban a tévhitben élnek, hogy azt már megtalálták.

Idézet:
...a magyarmegmaradasert.hu oldalon a szerkesztők tisztánlátásnak még a nyoma sem tapasztalható!
Tudtommal, az egyéni tapasztalat minőségét és mennyiségét az egyén fölfogóképessége korlátozza. Mindenki csak azt és annyit tapasztal, amit és amennyit képes észlelni.
Idézet
 
 
leszerelt
#26 Véletlenül törölt hozzászólásleszerelt 2014-04-23 19:28
Honfitársak!

Egy hozzászólás visszavonás helyett véletlenül mindenestől törölve lett. Élnézést kérünk. Azt itt újra bejegyzem, kitörölve annak e honlap szabályait súlyosan sértő szakaszát.


# Kásler-párt — Remete

Olvastam az oldalatokon Káslerről is. Azért említem, mert róla is hasonló véleményem alakult ki már a tevékenysége elején, mint Patrubanyról. Több a Káslerrel kapcsolatos cikk is fent van itt, közülük erre esett a választásom (amely alatt most írok), részben mert amikor feltettétek a cikket, ti elfelejtettetek alaposan utánajárni Káslernek. És a hozzászólások miatt is ezt a lapot választom.
Az itteniek, hasonló az MVSZ-hez kapcsolódó lapjaitokon tapasztaltakhoz. Az első hozzászólónak például ezt írtátok: „/EGYES RÉSZEK TÖRÖLVE LETTEK VAGY ÁTÍRVA. LEGKÖZELEBB AZ EGÉSZ TÖRÖLVE LESZ HA HASONLÓ MODORBAN ÍRÓDNAK/ >Zoli”
Nektek nem az számít hogy milyen fontosat ír vagy állít az illető, ha nem tetszik ahogyan írja, könyörtelenül kimoderáljátok! (Ez a jellemző rátok!)

[Töröltem e hozzászólás 4. bekezdését. Kérem a kedves hozzászólót fogalmazza azt újra, ezúttal tiszteletben tartva e honlap szabályait. Szerk.]

Nem tudom megállni hogy megjegyezzem: Igaz ugyan, hogy ez a honlap a tiétek és azt tehettek vele amit csak akartok, azt jelentettek meg (vagy nem jelentettek meg) amihez kedvetek van. De! Zoli! Egy ilyen weblapot üzemeltetni mint ez, felelősség is!
A Kásler-féle valóságról is, volt lehetőségetek tájékoztatni a látogatókat, meg volt hozzá az alap a hozzászólásokban! De ti nem éltetek vele! (Ezzel sem.)

Még Patrubanyira is visszatérve egy mondat erejéig: Kíváncsi volnék, míly magasságban leledzik az a küszöb, amely szinten még a ti fejetekben is felébred a gyanú, és egyszercsak fény gyúl a sötétség helyén?!

Így írnak a naívak! A magyarmegmaradasert.hu/.../... lapon írta Dobrova Éva: „Lenne ugyan egy-két hozzáfűznivalóm, DE nem teszem, bízva a tisztánlátásotokban!” Neki üzenem: Kedves Éva! Nyugodtan hozzáfűzhette volna a gondolatait, mert a magyarmegmaradasert.hu oldalon a szerkesztők tisztánlátásnak még a nyoma sem tapasztalható!
Idézet
 
 
leszerelt
#25 Sikerült!leszerelt 2013-10-12 07:37
Honfitársak!

A hozzászólások értékelése lehetőségét a fölforgatásra törekvő visszaélések miatt kénytelenek voltunk kikapcsolni. Esetleges értékelések továbbá is bejegyezhetők hozzászólásként.
Idézet
 
 
leszerelt
#24 Hohyan lehet kikapcsolni az értékeléseket?leszerelt 2013-10-10 05:56
Idézet - levi:
... A szavazási lehetőség szinte minden honlap esetében be ki kapcsolható az admin felületről. A kapcsolót kell csak megtalálni. De a weboldalak különbözősége miatt nehéz lenne megmondani hol keresd. (Támpontként annyit mondhatok hogy általában olyan címszó alá teszik a honlapkészítők a kapcsolókat mint Szolgáltatások vagy valami hasonlót keress. Lehet hogy van olyan is hogy Egyéb, azt is nézd meg.) Azonban ha nincs mód a kikapcsolásra, akkor csak a honlap készítője segíthet.

informatikus


Köszönjük, pont ezt keressük már egy ideje az "extensions" meg a "plugin" listákon, de eddig sajnos eredménytelenül.
Idézet
 
 
levi
#23 szavazás ki belevi 2013-10-10 04:35
Ha a honlap admin felülete nem ad lehetőséget a tulajdonosnak hogy beleszóljon a szavazásba, akkor a kevésbbé tisztességes honlaptulajdonos látogatóként látogatja meg a saját oldalalát, és ott ugyanúgy szavazhat mint bárki más. Sajnos sok honlaptulajdonos alkalmazza ezt a csaló megoldást.

A szavazási lehetőség szinte minden honlap esetében be ki kapcsolható az admin felületről. A kapcsolót kell csak megtalálni. De a weboldalak különbözősége miatt nehéz lenne megmondani hol keresd. (Támpontként annyit mondhatok hogy általában olyan címszó alá teszik a honlapkészítők a kapcsolókat mint Szolgáltatások vagy valami hasonlót keress. Lehet hogy van olyan is hogy Egyéb, azt is nézd meg.) Azonban ha nincs mód a kikapcsolásra, akkor csak a honlap készítője segíthet.

informatikus
Idézet
 
 
Zoli
#22 Pontot teszekZoli 2013-10-06 07:50
Idézet - Hulló Gábor:
...most Leszereltnek azért adok mínusz pontot, mert a szép szavak mögött kevésbbé szép belsőt látok.
.
Mivel a hozzászólások tartalma már egyáltalán nem a fenti cikk tartalmával kapcsolatban vannak írva így pontot teszek ennek a Hulló Gábor által indított alaptalan vádaskodások végére. Az útlósó bejegyzést már fel sem engedtem.

Egyben megkérnék minden olyan tudással rendelkező honfitársat, (ebben akár Hulló Gábor is) , hogy írja meg nekem a címre hogyan tudnám eltüntetni a szavazási lehetőségeket az egész honlapról a hozzászólásoknál.

Már nem először "szórakoztatnak" minket a szavazások végett és érdekes, hogy mindég akad akinek pont akkor akad bele a körme is. "Száz szónak is egy vége"; Nem Mi alakítgatjuk a hozzászólásoknál a szavazást de viszont mi szeretnénk onnan eltüntetni! Ebben segítsetek!
Idézet
 
 
leszerelt
#21 A rágalmazás igazi áldozata nem a megrágalmazottleszerelt 2013-10-05 09:58
Idézet - Hulló Gábor:
Úgy egy héttel ezelőtt, merő kíváncsiságból újból benéztem ide...


Kedves Gábor,

Merészelem föltételezni, hogy rossz élettapasztalataid miatt gyanítasz másokban elsősorban jellembeli fogyatékosságot. Ez érthető is, hisz manapság sokan ekként próbálják magukat előzetesen megvédeni a kiábrándulás gyötrelmeitől.

A nemleges előítélet viszont súlyos következményekkel jár. Sokáig, néha egy életen át, képes lelki gyötrődést okozni áldozatának, miután az ráébred igazságtalanságára, pláne ha azt gúnyolódással súlyosbította. Ha nem, az már egy sokkal súlyosabb állapot tünete.
Idézet
 
 
Hulló Gábor
#20 TöröltHulló Gábor 2013-10-05 01:54
A hozzászóló bejegyzése törlését kívánta. 2013.10.08... Sz.
Idézet
 
 
hulló
#19 Én vagyok a bűnöshulló 2013-09-24 00:51
Én nyomtam kétszer is a Csabinak, bocs, és nem szándékosan csináltam.
Idézet
 
 
leszerelt
#18 A szavazás becsületrendszer-alapúleszerelt 2013-09-14 18:23
Idézet - Zoli:
Kedves Csabi! Most Délvidéken tartózkodok és nem igen van időm a részletes magyarázatra de, megírhatom neked, hogy az én tudásom szerint nem tudjuk alakítgatni tetszés szerint a "jutalmazási" pontokat.
Ha egy hozzá szólásnál lement az érték -1 re akkor ha például én még nem szavaztam volna arra a cikkre (mert a rendszer csak egyszer enged szavazni egy IP -röl) és a zöldet nyomom meg akkor a mínusz egyről visszamegy nullára, és ha még utánam pl. te is a zöldell szavazol akkor megindul a pozitívban. Ez logikus nem?
Szertetettel: >Zoli


Zoli hozzászólását kiegészítve, a szavazás becsületrendszer-alapú. Akinek IP-címe változó, illetve megváltoztatható, annyiszor szavazhat, saját hozzászólásaira is, ahányszor azt becsülete megengedi. Reméljük, hogy cikkeink és jóindulatú hozzászólásaink előbb-utóbb azokra is jó hatást gyakorolnak, akik ma még visszaélnek ezzel a lehetőséggel.
Idézet
 
 
Csabi
#17 Konfuciusz göröngyénél picit többCsabi 2013-08-21 01:03
'Bár részedről lezártad a témát, föltételezem, hogy záró kérdéseddel azt újraindítani szándékoztál, melyre választ is vársz'

Kedves Leszerelt! Ezt nem jól gondoltad, nem vártam választ, a feltett kérdésemet ('Te nem így látod?') nem kérdésnek szántam. Nem jól fogalmaztam meg, valahoy így szerettem volna inkább: remélem te is így látod. Vagy nyílván te is így látod.
Ennek ellenére nagyon is örülök hogy válaszoltál, mert ki nyílvánítottad az egyet értésedet velem, színte mindenben. Amiben nem,:
'Nem osztom azon véleményedet, hogy az igenleges hangnem is háttérbe szorítaná a tartalmat – ha jól értem. Bár egyetértek azon tételeddel, hogy a forma másodlagos szerepet játszik magában a hozzászólásban, szerintem vezető szerepet tölt be az érdeklődésben. Mondjuk úgy, hogy a hangnem a mondanivaló hordozója, azaz a közeg, ami viszi a tartalmat. A poshadt víz épp úgy hordja az élethez kellő ásványokat mint a forrásvíz. De melyikből húznánk egy jót szívesebben?'

Tulajdon képpen az egyet értésünk szinte teljes, mivel én nem írtam azt hogy a z'igenleges hangnem is háttérbe szorítja a tartalmat', bocsi. Vagy legalább is nem akartam ilyet írni, sugallni. ha valahol félreérthető voltam, a szíves elnézésedet kérem. De mivel te tovább is szőtted a gondolatot, reagálnék mert a poshadt vízes hasonlatod nagyon jónak tűnik, de sztem nem az.
'Mondjuk úgy, hogy a hangnem a mondanivaló hordozója, azaz a közeg, ami viszi a tartalmat.' Igen, ezt el fogadom. És azt is hogy a poshadt vízből nem akarnánk meríteni. de a mondanivaló az nem olyasmi amit nem kell figyelembe venni ha a 'hordozó' azaz a hengnem nem kellemes. Ha elég okosak vagyunk, a mondanivalót nem csak meghalljuk hanem merítünk is belőle. A hangnemtől függetlenül. Már írtam párszor hogy 'a nyelvünk nem véletlenül ad lehetőséget a hangnem megválasztására". Bocsi hogy ismétlem magam.
A nyelvünkben a hanghordozásnak, a pozitív vagy negatív hangnemnek is jelentése, jelentés tartalma van. Információt hordoz. Ahogy a hangsúly is, a hanglejtés is, stb. Ezek, eszközei, tényezői a közlésnek!
Feljebb egyet is értettél velem,: 'a hangnem a közlésnek egy jelentős tényezője". És pontosan így van! a hangnem is eszköze, tényezője a közlésnek!, sőt némelykor fontos eszköze!

'egy hozzászólás hangneme elkedvetleníti az olvasót mondanivalója elolvasásától', bocsáss meg ezzel sem 100% értek egyet, éppewn amiatt amiről itt szó van.
És ezzel sem,: (a hangnem) 'vezető szerepet tölt be az érdeklődésben'.
Nem! Hogy van e szerepe vagy nincs, az a mondanivalótól függ!

És a Konficiusz szavaival is mélyen egyet értek de sztem amiről mi itt értekeztünk az túl nőtt a 'tetszési indexen', és picivel nagyobb is göröngynél, mert a nyelvünkkel is kapcsolatos.

Bocsáss meg, ezeket nem hagyhattam meg válaszolatlanul. De hangsúlyozom hogy nem bántás a célom, csak jobbítás. És én itt szeretnék végleg pontot tenni.

Barátsággal: Csabi
Idézet
 
 
leszerelt
#16 Viták és vélekedésekleszerelt 2013-08-20 19:31
Idézet - Csabi:
...Te nem így látod?...


Kedves Csabi,

Bár részedről lezártad a témát, föltételezem, hogy záró kérdéseddel azt újraindítani szándékoztál, melyre választ is vársz. Tehát megpróbálok illően válaszolni.

Egyetértek azon tételeddel, hogy minden nézeteltérésben lappang az összefogás gátlásának lehetősége. Emiatt, vannak, akik kerülik a nézeteltéréseket, remélve, hogy módszerük megvédi céljukat ettől a veszélytől. És van, amikor az együttműködés ezt meg is követeli. Mások viszont nem kerülik a távlatok közti különbségek tudomásul vételét - sőt, keresik is -, hanem fölkészülnek rá. Tudják, hogy lesznek nézeteltérések, és azt is, hogy azok megvitatását nem mindig tanácsos halogatni, mert addig forronghatnak, amíg ki nem robbannak. Ennek szomorú de klasszikus példáját láthattuk nemrég az MNA táborában. Hogy a jelen téma melyik csoportba sorolható, hogy vezet-e valahova, egy külön kérdés, melyre itt csak egy néhány szóban tudok kitérni.

Sokszor a vitatársak kölcsönösen megvilágítják azon tényezőket, melyek a másik fél sajátos távlatából föltételezhetően láthatatlanok. Ezek a legépítőbb viták. Ilyen pl. a jelen nemleges hangnemek összehasonlítása a leminősítő jelzésekkel. Elismerem, hogy azok, akiket ismeretlen látogatók minősítései befolyásolnak, lehet, hogy eltántorognak a hozzászólás elolvasásától, ha az átlag minősítés nemleges. A távlat, amelyet kedves figyelmedbe ajánlok, viszont megvilágítja azt a tényezőt, hogy míg hozzászólásaink hangnemét mi döntjük el, a megítélések minősége fölött semmi hatalmat sem tudunk gyakorolni. Emiatt a (vezérelhetetlen) átlag leminősítő jelzés megjelenése szerintem nem igazán hasonlít a (vezérelhető) nemleges hangnem alkalmazásához. Nem vitatom, hogy az eredmény ugyanaz lehet a fönt említett esetekben. Ezért tartom fontosnak megemlíteni, hogy sokféle látogató jár ide, különböző célokból.

Természetesen vitatható, hogy érdemes-e egyáltalán bekódolni ezt a jelzőt a hozzászólások mellé. Ha jól emlékszem egyikünk sem „ragaszkodott” különösen hozzájuk. Annak idején föltettük előnyeit és hátrányait egy mérlegre, és megítélésünk szerint az előnyök nyomtak többet.

Azt sem vitatom, hogy a hangnem a közlésnek egy jelentős tényezője. Sőt, közvetve, utaltam is erre a tényre az igenleges hangnem ajánlásával. Tehát egyet értek: Éljünk vele. De célszerűen. Föltételezhető, hogy aki bejegyez egy hozzászólást, az azt valamilyen célból teszi. S ha hangneme elkedvetleníti az olvasót mondanivalója elolvasásától, akkor avval nem szolgálja célját. A semleges hangnemet azokban az esetekben ajánlottam, amikor a hozzászólás esetleges megítélése során a megítélés egyenletben a forma értékét nullán akarjuk tartani.

Nem osztom azon véleményedet, hogy az igenleges hangnem is háttérbe szorítaná a tartalmat – ha jól értem. Bár egyetértek azon tételeddel, hogy a forma másodlagos szerepet játszik magában a hozzászólásban, szerintem vezető szerepet tölt be az érdeklődésben. Mondjuk úgy, hogy a hangnem a mondanivaló hordozója, azaz a közeg, ami viszi a tartalmat. A poshadt víz épp úgy hordja az élethez kellő ásványokat mint a forrásvíz. De melyikből húznánk egy jót szívesebben?

Abban viszont egyetértek, hogy a vélemények különböznek, de nem föltétlenül általában. Megfigyelhetjük a hasonlóságot egy megadott műveltségen belül, legyen az hitbeli, erkölcsbeli, gondolkodásbeli, stb. A véleményhozatal szerintem az igazság felé törekvés egyik munkája, azaz a tények megmunkálása egy megadott tudás- és tapasztalat-készlet bevetésével. Ezt a folyamatot befolyásolhatják az egyéni hit, ráérzések, megérzések; az elfogultság, a félelem, a buzgóság, a vágyakozás; úgymint a (sajátos) személyiség szeszélyei. Fejlesztő értékük mások számára változó: A szakvéleményeket általában többre becsüljük, de sokak számára a vélekedő valódi vagy vélt tekintélye is befolyásolja a vélemény értékét.

Tehát kérdésedre válaszolva, én így látom. Igen, hagyjuk az apróságokat ha azok veszélyeztetik az egyetértést a lényegben, de fontoljuk is meg a ma Konfuciuszra latinosított nevű bölcs szavait: „Ember nem hegyeken botlik meg, hanem göröngyökön”.
Idézet
 
 
leszerelt
#15 Devizahitel ügy...leszerelt 2013-08-20 05:09 Idézet
 
 
Csabi
#14 Meg volt a nemzetgyűlésCsabi 2013-08-20 00:31
Meg volt a Kásler féle nemzetgyűlés Budapesten!
magyarnemzetikormany.com/.../. ..
Idézet innen egy hozzászólásból:

„2013.08.19-20-ra Városligetbe szervezett "Nemzetgyűlés"re keresztelt programra indultunk és a Haza Nem Eladó Mozgalom pártgyűlésére érkeztünk. A nagy csinnadrattával beharangozott kétnapos program első napján körülbelül 300-400 fő jelent meg az ország különböző részeiből, végighallgattuk Kásler Árpád 50 perces történelem óráját, majd bemutatta a vezérkarát és bejelentette, hogy pártként indulnak az országgyűlési választásokon. Ezután következett a következő lélekemelő program, egy újabb 40 perces -tömeg fanatizáló- monológ üvöltő hangerő mellett, és ekkor távoztunk, és a tömeg egy része velünk távozott...
De még mielőtt távoztunk azért körbenéztünk a "Nemzetgyűlés"re érkezők részére fenntartott parkolóban és nem meglepve tapasztaltuk, hogy a parkoló autók zömében felső kategóriás BMW, VW, Mercedes, néhány luxus Lexus, de a legolcsóbb is a másfél-kétmilliós kategóriát súrolta... és itt valahol Kásler hitelessége végképp elillant.
Sok támadás érte Kásler Árpádot az elmúlt időszakban, hogy a politika irányába kacsingat, de ezeket a hozzászólásokat, nyílt leveles harcokat próbáltuk csitítani, mondván fogjunk össze, várjuk ki a végét, várjuk meg Kásler országjáró kőrútját. Hát, kivártuk és bebizonyosodott, hogy valóban pártérdekből közelíti meg a devizás kérdést. Mi pedig civil szervezetként semmilyen formában nem azonosulunk, sőt, elhatárolódunk a Haza Nem Eladó Párt nézeteitől, lehet az bármilyen devizás-károsultakat mentő maszatolás is...”
Idézet
 
 
Tejfalussy Andás
#13 2621 Verőce, Lugosi u. 71.Tejfalussy Andás 2013-08-17 14:37
Tejfalussy András okl. mérnök, Ptk. 484-487. §. szerinti közérdekű bejelentésekkel és -javaslatokkal kárelhárító méréstani szakértő, AGROANALÍZIS TUDOMÁNYOS TÁRSASÁG gmk, cégbíróság által kijelölt végelszámoló, 1036 Budapest, Lajos u. 115. www.tejfalussy.com, tel.: +36-202181408
-------------------------------------------------------------
MEHNAM-info  / Jogjavító Kód: deviza-sikkasztokat-feljelentés-130814

Kedves Dr. Dramm Andrea!

Ha a deviza a bankoknál maradt, ők felelősek érte, ha nem kamatozott megfelelően. Bankárok és jogász stb. bűnsegédeik csalási bűncselekménye, hogy a bankárok által nem kamatoztatással és vagy elsikkasztással okozott deviza veszteséget a hitelt forintban felvevőkre akarják áthárítani. Ez elsődlegesen, lásd (Be.55.§ és 212.§) a büntetőbíróságra tartozik, és csak azután a polgári bíróságra. Ha az ügyészség nem hajlandó vádat emelni, mert bűnsegédkezik, akkor pótmagánvádat kell benyújtani a bankárok és ügyészek ellen is. Mivel a polgári bíróságon csak a csalásaik, sikkasztásaik miatt a büntetőbíróságon már nevesített elítélteket és munkáltatóikat lehet kártérítésre kötelezni, A BÜNTETŐBÍRÓSÁGI ÍTÉLETET MEGELŐZŐ KÁRTÉRÍTÉSI POLGÁRI PERI ÍTÉLETRE TÖREKVÉS NYILVÁNVALÓ ZSÁKUTCA, csak arra jó, hogy elévüljön a bűnelkövetők büntethetősége.  

A fentieket tudom válaszolni, tanácsolni a Nemzeti Civil Kontroll mellékelt tájékoztatására.

Verőce, 2013. 08. 14.

Üdv, Tejfalussy András ()Melléklet:


Feladó:
 NCK  a(z) server6.megacp.com domainen keresztül 
címzett:
 
dátum:
 2013. augusztus 13. 23:17
tárgy:
 Dr.Damm Andrea-A Magyar jogrendszer nem okirati elven, hanem akarati elven áll
küldő:
 server6.megacp.com

Polgárjogi Mozgalom

Nemzeti Civil KontrollDR.DAMM ANDREA-A MAGYAR JOGRENDSZER NEM OKIRATI ELVEN, HANEM AKARATI ELVEN ÁLL

Dr.Damm Andrea-A Magyar jogrendszer nem okirati elven, hanem akarati elven áll.Lehet, hogy formálisan valami le van írva, de ha az ami le van írva nem egyezik azzal a bizonyítható akarattal, ami a szerződő félnek... 
TOVÁBB >>> www.civilkontroll.com/.../
Idézet
 
 
Csabi
#12 tetszés indexCsabi 2013-08-16 23:02
Kedves Leszerelt, távol álljon tőlem nem akarnálak megsérteni, de úgy érzem elsiklottál a lényeg felett.
Ha ragaszkodsz a 'mutatókhoz', ám legyen, de emlékeztetnélek:

Leszerelt: 'a hozzászólások nemleges hangneme eltérítheti a figyelmet a tartalomról'
Csabi: 'A leminősítés is eltántoríthat valakit attól hogy elolvassa az ilyen kommentet, és lehet hogy ezért, pont olyn valaki nem olvassa el éppen aki érdekelt lenne abba hogy tudjon róla!'

Leszerelt: 'kizárólag a megítélések és jelzőik szerepét próbálom tisztázni.'
(Kedves Leszerelt! Ezt nem kell tisztázni, mert világos. nem ezzel van a baj.)
Csabi: 'Csináljatok még egy minősítő ikont, és irjátok rá hogy az egyik pár a tartalom a másik a forma. mert így nem egy értelmű.' (Úgy értem, utólag nem egyértelmű az hogy aki megnyomja, miért nyomta meg.)

Kedves Leszerelt! A minden napi életben a vélemények általában különböznek. Ha nem így lenne, nem lenne fejlődés sem. A vélemény különbséget nem mindig felemelő megnyilvánulások övezik, és igen sokszor előfordúl negatív hangnem is. (Csabi: 'A nyelv nem véletlenül ad lehetőséget a hangnem megválasztására, és az is a véleményem hogy ha nem élsz ezzel annak hátrányai ugyanúgy lesznek!')

Kedves Leszerelt! A hozzászólás 'felemelő, megértő, türelmes, honfitársi szeretetet sugárzó' hangneme, fontos, de csak másodlagos. Különben 'a mondandó el fog sikkadni! vagy legalább is háttérbe szorul.'

Kedves Leszerelt! Én elismerem, hogy sok igazság van abban amit mind végig állítasz. Viszont amit én írtam, az legalább annyira igaz minta te igazságod!
De kérlek ne vedd ezt bántásnak, mert nem annak szántam. én nem akartam senkit sem megbántani, téged sem. Ha mégis megtörtént, a bocsánatotokat kérem.
És a részemről én lezárom ezt, mert sztem nem vezet sehova. Az apró, lényegtelen nem egyet értések alá ássák az egyet értést a valóvan lényegi dolgokban. Te nem így látod?

Szeretettel: Csabi
Idézet
 
 
leszerelt
#11 A megítélések és jelzőik szerepeleszerelt 2013-08-16 16:52
Honfitársak,

Próbáltam ügyelni arra, hogy senkit se célozzak. Bejegyzésemet több hozzászólást követően írtam be.

Továbbfejlesztve Zoli bejegyzését, a tetszik/nemtetszik mutatókhoz nincs hozzáférhetőségünk; ez a rendszer egyik bekódolt, pontosíthatatlan sajátsága. A forma hatását a megítélésre szerintem úgy lehet kivenni az egyenletből - ha azt kívánjuk -, hogy a hangnemet semlegesre vesszük.

Tartsuk szemelőtt, hogy nem csak tisztességes látogatóink vannak. Járnak ide bomlasztók, provokátorok, „troll”-ok, stb., úgymint megvezetettek, tudatlanok, kiábrándultak, megsértődöttek, idegenhitű hazugok, gyűlölködők, bosszúállók. A megítélő mutatók célja a hozzászólások átlagos megítélésének jelzése. S ha átlapozgatjuk az oldalakat, meggyőződhetünk, hogy ezt a célt elég jól szolgálják. Sajnos egyesek, a ma divatos „megmondó emberek”, kik a hatalmat bitorlókat védik gazdáik halálos ellenségétől, ember gondolkodóképességétől, ezt az eszközt a világosság-sötétség közti háborúban fegyverként vetik be a közvélemény sugalmazására illetve módosítására. (Ezért tartom fontosnak a tartalom legalább élőtérbehelyezését, de lehetőleg kiemelését, pl. vonzó hangnemmel.)

Ezeket a mutatókat természetesen más célokra is lehet használni – pl. a hozzászóló lelkesítésére illetve elbátortalanítására. Az eltökélteket általában nem térítik el útjukról se a megítélések se a visszhangok – bár lelkierejük tartalékát föltölthetik illetve megcsapolhatják. Tudják, hogy van amit meg kell kérdőjelezni vagy ki kell mondani, akár népszerű, akár nem, és van amit az összefogás érdekében támogatniuk kell, még akkor is ha nem értenek vele egyet. Ezen utóbbi egy elég komoly kihívás, de fölvehető, ha szemelőtt tartjuk, hogy az összefogáshoz csak egyetlen egy közös cél szükséges – függetlenül attól, hogy az mi. (Kedves figyelmetekbe ajánlom: magyarmegmaradasert.hu/.../...)

Hangsúlyozni akarom, hogy nem akarok vélekedni se a cikk, se a hozzászólások tartalmáról. Hozzászólásommal kizárólag a megítélések és jelzőik szerepét próbálom tisztázni.
Idézet
 
 
Csabi
#10 tetszés indexCsabi 2013-08-16 14:48
Kedves Zoli, köszi a magyarázatot. Egy kicsit hevesen nyomtam meg az 'elküldés' gombot, rájöttem hogy rosszul gondolom. Bocsi. Viszont minden másban változatlan a véleményem. Amit írtam azért írtam mert jót akartam vele honfitársaimnak magyaroknak. És sajnálom hogy a magyarok közül sokan még mindig bedőlnek a káslereknek. Ez az egyik legnagyobb baj velünk.
Sajnos hogy van kinek a véleményem nem 'felemelő' és ez számít inkább mint a mondandó. 'A hozzászólások nemleges hangneme eltérítheti a figyelmet a tartalomról', ebben lehet egy kevés igazság is,de csak kevés. A nyelv nem véletlenül ad lehetőséget a hangnem megválasztására, és az is a véleményem hogy ha nem élsz ezzel annak hátrányai ugyanúgy lesznek! Ha sokkal fontosabb a mondandónál a hozzászólás 'felemelő, megértő, türelmes, honfitársi szeretetet sugárzó' hangneme, akkor a mondandó el fog sikkadni! vagy legalább is háttérbe szorul.
Én sok mindenben egyet értek veletek, és nagyra értékelem a tevékenységeteket. Sztem azonban a minősítgetés nem javít ezen, és még meg is osztja a látogatókat. Szükséges ez? Nem elég megosztottak vagyunk a különböző érdekeknek köszönhetően? Nem jobb e egy egyszerű fórum ahol mindenki elmondhatja a véleményét?, normális hangnemben természetesen, de hozzá tsezem hogy a negatív hangnem is normális ha nem kifejetten sértő, és nem trágár!
Továbbra is azt javasolnán hogy csináljatok még egy minősítő ikont, és irjátok rá hogy az egyik pár a tartalom a másik a forma. Ha ezekhez annyira ragaszkodtok mert így nem jó!
Idézet
 
 
Zoli
#9 "manipulált"Zoli 2013-08-16 08:20
Kedves Csabi! Most Délvidéken tartózkodok és nem igen van időm a részletes magyarázatra de, megírhatom neked, hogy az én tudásom szerint nem tudjuk alakítgatni tetszés szerint a "jutalmazási" pontokat.
Ha egy hozzá szólásnál lement az érték -1 re akkor ha például én még nem szavaztam volna arra a cikkre (mert a rendszer csak egyszer enged szavazni egy IP -röl) és a zöldet nyomom meg akkor a mínusz egyről visszamegy nullára, és ha még utánam pl. te is a zöldell szavazol akkor megindul a pozitívban. Ez logikus nem?
Szertetettel: >Zoli
Idézet
 
 
Csabi
#8 manipulált 'tetszés index'Csabi 2013-08-15 22:16
A 3-as 4-es 6-os kommenteknél nincs változás -2, +1, +2, egy nappal ezelőtt az 1-es komment mellett piros -2 volt most hirtelen -4, az 5-ös már -1, de a legérdekesebb az, hogy a 2-es sz. kommentnél -1 volt, és most nulla, ma délelőtt a 7-es mellett még +1 volt, és most nulla!
Itt sztem látszika amanipuláció, mivel a látogatók csak hozzáadni tudnak elvenni nem, (-1-ből lehet -2 de nulla nem, +1-ből lehet +2 de nulla nem). Sztem. És mivel manipulálva lett a 'tetszés index', hagy kérdezzem meg, (mivel én nem tudom,) mitől elégtelen hozzászólás az ötös? Részletes magyarázatot várok! És arra is kíváncsi vagyok, hogy aki leminősített, hogyan tudná úgy meg fogalmazni az ötös kommentet, hogy az tükrözze az én véleményemet, de pont úgy mind az a tartalom benne legyen ami most, és még szeretettel megértéssel stb.. is legyen tele!
Idézet
 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Új írások

Jó honlapok

Látogatók

Hungary 69.2%Norway 1.2%
Romania 5.3%Canada 1%
United States 4%Sweden 0.7%
Ukraine 3.4%France 0.5%
Russian Federation 2.8%Switzerland 0.4%
Germany 2.3%Netherlands 0.2%
United Kingdom 2%Australia 0.2%
Slovakia 1.9%Kuwait 0.2%
Serbia 1.3%Italy 0.1%
Austria 1.2%Poland 0.1%

Today: 368
This Week: 2917
Last Week: 3995
This Month: 5832
Last Month: 25176
Total: 2433410

Belépés