Print this page
2015 február 05, csütörtök

Petőfi Sándor, mi nem tagadunk meg! Hazavárunk! / Kérelem

Szerző: Beke Ernő

Petíció, amely történelmi igazságot kér - Beke Ernő, a kézdivásárhelyi Gyűjtemények Házának alapítója petíciót juttatott el sajtószolgálatunkhoz, amelyben igazságot követel Petőfi Sándornak. „Petőfi Sándor, mi nem tagadunk meg! Hazavárunk !– hirdeti a petíció, amely felszólítja a magyar kormányt és a Magyar Tudományos Akadémiát, „hogy vessenek véget a hazudozásnak, az oktalan támadásoknak, és zárkózzanak fel ők is az aláírók mellé". Alább a petíció, és az aláírási lehetőség.

 

Hazavárunk, Petőfi Sándor, magyarok legnagyobb költője!

Ezért bocsájtjuk útjára ezt a petíciót. A rajta sorakozó aláírások azt a nemes célt szolgálják, hogy Petőfi Sándornak megadassék a végtisztesség, és a még megmaradt, megtalált földi maradványai a haza földjében leljenek örök nyugodalmat.  Ezek az aláírások felszólítják a magyar kormány illetékes szerveit, hogy kapcsolódjanak be Petőfi Sándor igazságának kiderítésébe, vegyék végre tudomásul a meglévő írott, tárgyi, valós bizonyítékokat, amelyek minket is meggyőztek. (Kételkedőknek: Megvannak Petőfi hamvai) Lépjenek fel a bizonyítékok nélkül ármánykodók ellen, akik tagadják Petőfi Sándor életének utolsó szakaszát, 1849-es eltűnésétől 1856-ig, elhalálozásáig.

Tagadják, mert félnek Petőfi szellemiségétől, forradalmi igazságérzetétől, és tagadásukkal a magyar népet félrevezetik, megfosztva a költőt és a népet attól, hogy újra találkozzanak, és egyek legyenek szabadságszeretetükben, elszántságukban, hitükben.  Ez a Hit oly erős, hogy sok gyarló, magának való személyt elmozdíthat meg nem érdemelt magas pozíciójából.

 Gyűljenek az aláírások, és kötelezzék a magyar kormányt, a Magyar Tudományos Akadémiát, hogy vessenek véget a hazudozásnak, az oktalan támadásoknak, és zárkózzanak fel ők is az aláírók mellé, szolgálva e nemes magyar ügyet, úgy ahogyan ezt teszi a Magyarok Világszövetsége, évek óta kiállva és szívvel-lélekkel munkálkodva Petőfi igazsága mellett.  A remény szikrája már lángot fogott, ég már az örökmécses, várva a magyarok legnagyobb költőét hazájába, örök lakásába!  Petőfi Sándor, szeretünk, hazavárunk Téged!

 Isten minket úgy segéljen!                                                    

 Beke Ernő 

Kézdivásárhely – Székelyföld, 2015. január 31-én

Aláírással csatlakozni itt lehet:

http://www.peticiok.com/peticio_amely_tortenelmi_igazsagot_ker 

Továbbította az MVSZ Sajtószolgálat

8513/150203


Kapcsolódó ragyogó riport: itt

petofisziberiaban

Beküldte Hajdu Éva