Magyar Megmaradásért

Nem adjuk fel

 

V2019Feb17

2008. Augusztus 09., Szombat 10:17

Kullogunk

Írta:  Gavallér János
Értékelés:
(7 szavazat)
A felismerésről beszél (sok minden más mellett), hogy ennyire nem lehetünk barmok, egy letűntkor jogutódlásának tapsolva demokráciáról beszélünk ott, ahol az apák bűneiből felépítkezett hatalom csüng rajtunk.

Megjegyzés a Fábryhoz

http://inforadio.hu/hirek/belfold/hir-147599/2   -    Fábry: "Megpróbálom elkerülni a megőrülést"

A felismerésről beszél (sok minden más mellett), hogy ennyire nem lehetünk barmok, egy letűntkor jogutódlásának tapsolva demokráciáról beszélünk ott, ahol az apák bűneiből felépítkezett hatalom csüng rajtunk.

Történt Gy.F. szerint is, hogy egy szervezettségében az országot lefedő párt, önmagát átcicomázva gazdasági hatalommá nőtte ki magát. Kik ültek hivatali székekben? Kik lehettek befolyásos köztisztviselők? Kik ismerték a társadalom felépítettségének korrupt lehetőségeit?


Párszázezer ember itt a befolyással és tevőlegességgel bíró politika haszonélvezője. Az a párszázezer ember gazdagodott a rendszerváltás óta. Morzsákat ugyan löktek ide is, oda is, de befolyással bíró lehetőségeket csak azoknak, kiknek a szervezett párt és elődje biztosította az elkötelezettséget a kivagyiság oldalán /"Az a személyes sztorim, hogy változtassuk meg ezt a kurva országot, MERT KI FOGJA MEGVÁLTOZTATNI, ORBÁN VIKTOR FOGJA MEGVÁLTOZTATNI CSAPATÁVAL? Vagy C-változat: nem történik semmi."/

Gondolkozzunk csak! Azon emberek csoportja, mely erkölcsileg a rendszerváltozás vesztese kellene, hogy legyen, nemhogy visszafogja magát, szégyenében kussol! Nem. Azon emberek a hatalomgyakorlás egyetlen letéteményesének képzelik magukat. Nos, az én szememben itt van felelőssége az egzisztenciába tunyhadt értelmiségnek (mindegy kitől kapom a fizetésem; egy kis fekete, kiskapun surranó jön még hozzá) magával hozott kádári nézetei miatt, mert sorsát az embernek kell alakítania és felelős mások sorsának alakulásáért.

Nem volt és nincs a magyar társadalomban annyi önbecsülés, hogy azt mondja ilyen párt nem vehet részt a közéletben. A hibák innentől halmozódnak és lassan már nem lesz más út, mint lehajtott fejjel kullogjunk a - „Tetszettek volna forradalmat csinálni!"- gondolat után.

Kollaboránsok sokan a meglévő nyakunkra tekeredő gondokkal.

Megjelent: 4103 alkalommal

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Új írások

Jó honlapok

Oldalainkat 218 vendég és 0 tag böngészi

Látogatók

Hungary 67.5%Serbia 1.2%
Romania 5.2%Canada 1%
United States 4.5%Switzerland 0.4%
Russian Federation 3.4%France 0.4%
Sweden 2.8%Australia 0.3%
Ukraine 2.7%Netherlands 0.3%
United Kingdom 2.1%Belgium 0.2%
Germany 2%Spain 0.2%
Slovakia 2%Italy 0.1%
Austria 1.4%Poland 0.1%

Today: 13
This Week: 3688
Last Week: 4181
This Month: 9968
Last Month: 18550
Total: 2014047

Belépés