Magyar Megmaradásért

Nem adjuk fel

 

Cs2020Nov26

2014. Február 18., Kedd 07:21

Élményállapot

Írta:  Gavallér János
Értékelés:
(4 szavazat)
Egyik, vagy másik csapat győz – kit érdekel a tény-, az élményállapot, az illúzióhatás a fontos: Megtettünk mindent a csapatért, és megnyugszik a lelkünk. Elengedjük a bennünk lappangó feszültséget, elfogadjuk azt, amin változtatni nem tudunk. Egy állapot véget ér.

Az élet élményállapota viszont örök. Jó volna, ha megtanulnák a politizáló szakemberek! Örökké meg kell tenni mindent annak érdekében, hogy az életünk és utódaink élete lelki békében játszódjék! Az élet az a terület, ahol nem hirdethet Mammon őkelme se győztest, se vesztest, mert dimenzió fogságunk rezonanciája béna élményállapotba bilincseli az összes résztvevőt. Tudatalatti érzelemazonosság – Isteni szimpátia -, köt össze minden embert, ha tudomást veszünk róla, ha nem és ez az emberi mélylélektan határozza meg a közérzetünket, az egészségünket, vagy épp a teherbíró képességünket. A demokratikus változások, - a köznyelvben csak „nyüves-rendszerváltás" -, tetszhalott élményt teremtett, hiába kozmetikázza így-úgy Orbán Viktor (megjegyzem az egyetlen valamire való manipulátor az utóbbi időkben). A társadalom nagyon rossz lelkiállapotban van, azaz nincs meg benne az az élményállapot, amikor az ember nyugodtan tér este pihenőre, hogy tudni illik minden tőle telhetőt megtett.

Most vagyunk kénytelenek gyakorolni a demokratikus jogainkat, választani fogunk. Ne legyen senkinek kétsége afelől, hogy csak reflexszavazás fog történni, nagyon alacsony részvételi aránnyal. Egy pszichológiai elemző kutatás bebizonyítaná, hogy az évszázadok során a nemzedékekbe sulykolt szolgalelkűség kényszere vezeti csak az embereket a szavazó fülkébe. De nem a „ Vox Populi" ( a Nép Hangja) dönt, mert a nép hangja a lelkiismeret.

Az a lelkiismeret, amelyik nemzedékek fájdalmát és boldogságát épp úgy őrzi, mint a természet törvényeit meghazudtoló gyarmatosító hatalmak kérlelhetetlenségét is. Nem érzi a magyar ember a szabad akarat emberi jogát: Lehetséges, hogy giccsnek szánták az „Emberi Jogok Nyilatkozatát"? Mert hiába a hőzöng-lózung, ha a pénzügyek és a gazdasági törvények kalodába zárják a szabad akaratot.

Nem szeretném, ha unokám és az ő unokája, még mindig kamatrabszolgaként gyakorolná demokratikus jogait! Mert míg szemrebbenés nélkül nullákat reccsentenek (lufi pénzt) az államközi szerződésekre kölcsön címen, az csupán egy engedély a kizsákmányolóktól arra nézve, hogy dolgozhatunk, de az előállított javakból, az elkövetkezőkben végzett munkánk bizonyos hányadára igényt tart. Természetesen nem lehet tisztünk megítélni egy-egy gigaberuházás biztonságosságát, szükségességét, de mint meccsre járó emberek, a jövő nemzedék élményállapotát féltve, nyugodtan szeretnénk már végre a staféta botot átadni. Papír fecnik jogán (lufi pénz) nem követelhet semmilyen hatalom géplelkű engedelmességet! Mert hát az élményállapot (a tisztességesen végzett munka eredménye az Isteni szimpátia), amennyiben kielégítetlen, annullálja a nézőkben a végeredményt, így legközelebb zárt kapus mérkőzésre kerül sor (a rossz emlékű Chilei Augusto Pinochet, „a kedvenc", jut eszembe).

Fel kellene hagyni az emberek hülyítésével, mert valami nincs rendben a fogyasztói társadalommal, azért a gyereket, a társadalmat alkotó egyént, nem kellene kiborítani a mocskos vízzel együtt!

2014. 02. 17.

Megjelent: 1366 alkalommal

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Új írások

Jó honlapok

Látogatók

Hungary 67.2%Austria 1.3%
United States 5.7%Canada 1%
Romania 4.8%France 0.9%
Ukraine 3.4%Sweden 0.9%
Russian Federation 2.7%Switzerland 0.4%
Germany 2.4%Netherlands 0.2%
Slovakia 1.9%Kuwait 0.2%
United Kingdom 1.9%Australia 0.2%
Norway 1.5%Italy 0.1%
Serbia 1.3%Spain 0.1%

Today: 79
This Week: 3496
Last Week: 7754
This Month: 27832
Last Month: 21911
Total: 2529187

Belépés