Magyar Megmaradásért

Nem adjuk fel

 

H2018Jun25

2016. Június 09., Csütörtök 12:06

A népszavazás alaptörvény-ellenes...

Írta:  Joe Wolfy
Értékelés:
(14 szavazat)
Megy a ködösítés a kvóta-rendszer elleni népszavazásról. Jómagam azt látom, hogy nagyon nem tudják miért is tiltakoznak azok, akik nagyon nem szeretnék, vagy inkább látják a csapdát, de nem tudják megértetni magukat másokkal, akik üdvözlik a népszavazást. Nos, ennek okán írtam egy gondolatsort.

* 2015. szeptember 22. Az uniós tagállamok belügy-miniszterei elfogadták a menekültügyi kvótarendszert.

* 2016. május 10. Elrendelte az Országgyűlés a kötelező betelepítési kvótáról szóló országos népszavazást, amelyet a kormány kezdeményezett. A népszavazási kérdés így szól: "Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?"

Magyarország Alaptörvénye, 8. cikk (3) d): Nem lehet országos népszavazást tartani ... d) nemzetközi szerződésből eredő kötelezettségről;

Félretéve minden ellenérzést vagy szimpátiát a pillanatnyilag működő kormányról, miről is szól ez a népszavazás? Fentiek szerint az bizonyos, hogy alaptörvény-ellenes, mert az uniós szerződés-béli kötelezettség megtagadásáról szól, amiről nem lehetne népszavazást kiírni.

Az is bizonyos, hogy a jelenlegi kormány minden eszközzel tiltakozhat bármilyen, a magyar nemzetet hátrányosan érintő kötelezettség keletkeztető uniós határozat ellen. Az is bizonyos, hogy a kérdéses kötelező betelepítésről a magyar nemzet többsége kinyilvánította elutasító akaratát.

Akkor most miről is dönthet a törvénytelenül megszólított magyar társadalom? Netán az országgyűlés törvények feletti lenne? Vagy csak egyszerűen írástudatlanok tömörülése, élén a kormánnyal?

A józan gondolkodóban ellenállhatatlanul felmerül, már megint megtévesztenek. Szigorúan ragaszkodva a leírt kérdés szövegéhez, továbbá a hatályos jogszabályok tartalmához, az országgyűlés az adott kérdésről kialakított döntési jogot kívánja magához vonni. Érthető! Mert a kormány nem tehet szerződésszegő lépést az uniós határozat ellen, de népszavazással megerősített tiltakozást benyújthat a brüsszeli adminisztrációnak. Bár e pillanatban de jure Magyarország nem tagja az Európai Uniónak – ennek okát már többen közzé tették – de facto sem a kormány, sem az országgyűlési képviselők siserahada, nem meri felvállalni a magyar érdekek érvényesítését.

Lehet egy olyan olvasata is ennek a népszavazásnak, hogy a kormány hivatkozva az országuk (mert ez az ő országuk, nem a magyar nemzeté!) ellen indított EU-s eljárás lehetséges következményereire, mégis elfogadja a betelepítési határozmányt, ám akkor már nem tiltakozhat ellene senki, tekintettel a kérdésben hozott döntés jogra, amit az országgyűlés magához vont.

Joe Wolfy

A kiemelések tőlem. >Zoli<

Megjelent: 586 alkalommal

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Új írások

Jó honlapok

Oldalainkat 345 vendég és 0 tag böngészi

Látogatók

Hungary 67.6%Canada 1%
Romania 5.3%Serbia 1%
United States 4.7%Australia 0.4%
Russian Federation 3%France 0.4%
Germany 2.8%Switzerland 0.4%
Ukraine 2.7%Netherlands 0.2%
Sweden 2.2%Italy 0.2%
United Kingdom 2.1%Belgium 0.2%
Slovakia 2.1%Poland 0.1%
Austria 1.2%Spain 0.1%

Today: 25
This Week: 25
Last Week: 5658
This Month: 21983
Last Month: 29812
Total: 1856853

Belépés