Magyar Megmaradásért

Nem adjuk fel

 

Cs2018Jul19

2016. November 07., Hétfő 21:33

A hitel korcsosulása

Írta:  Gavallér János
Értékelés:
(5 szavazat)
Széchényi István 10000 Ft hitelt kívánt felvenni a bécsi bankból és nem találták hitelképesnek, vagyis fedezet hiányában elutasították.

Volt valamikor tisztességes piaci magatartás a pénzpiacon? Nem valószínű. Ugyanis a bankokat, a bankok mögött meghúzódó gazdasági társaságokat, soha nem érdekelte az emberek sorsa, mostanáig. Mindig találtak újabb és újabb nemzetterületeket, ahol felkínálták a gazdasági fejlődés legújabb vívmányait és csakis azon termékekre, szolgáltatásokra helyezték ki garancia fedezetként hiteleiket, amiből a bankokat működtető gazdasági társaságok további növekedése következett. Azonban, - mint a farkába harapó kígyó- lassan bezárul az újabb és újabb földterületek kizsákmányolása, így rákényszerül „a láthatatlan hatalom" arra az egyszerű valóságra, hogy az emberek az általuk kínált munkaerőpiacon szerzik meg hitelképességüket. Azaz, fontossá válik a minőségi élet biztosítása azért, hogy fizetőképes kereslet álljon rendelkezésre, a kínálat, a profitrealizálás érdekében.

Hazánk, ebbe a csapdába többszörösen belelépett, egy olyan időszakban, amikor a lélek megtisztulása, a bizalom helyreállítása lett volna a legfontosabb. Mert egy „vidám barakk", egy civilizációs védőbástya, mint a serpenyő nyelve kelet és nyugat között, minden korban őrizte a kultúrák közötti kiegyenlítődés lehetőségét, ezért a közösségi tudat alatt, elvárta. -mint az emberiség öntudatra ébresztője-, hogy életszínvonala a fejlett nyugat életszínvonalához csatlakozzon. Vágyaink, nem a szabad népvándorlásról szóltak, hanem egy kiegyensúlyozott jólétről. A pénzoligarchiák, viszont a kimeríthetetlen éhségérzetük újabb áldozataként, ránk szabadították a kóbor hiénáikat, a busás haszon reményében.

A szocializmus végnapjaiban, az arra „illetékesek" megkapták a lehetőséget, hogy vagyonukat azonképp gyarapítják, ami észrevehetetlen az átlag emberek számára (GMK, KFT), vagy épp olyan állásokat, amely a későbbi egzisztencia-pökhendiségük alapja lehetett, azaz a gazdaságot felosztották önmaguk között, majd egy álrendszer váltással hitelesítették pozíciójukat. Az „utánam a vízözön" hozzáállással kisemmizték a társadalmat, majd felkínálták a jóléti államok szolgáltatásait, termékeit. Igen ám, de a társadalom oly kevés tartalékokkal rendelkezett, a társadalmi berendezkedésből is adódóan, hogy csak hitelek felvételével volt képes igazi piaccá válni. A lakosság, bízva a vezetők ítélőképességében –hiszen állandó bizakodást közvetített a média-, élt a hitelfelvételi lehetőségekkel, de az egyre várt „nyugati bérek" sohasem érkeztek meg hozzánk. A felelőtlenség sokszorozódása vezetett ahhoz, hogy a munkabérek már képtelenek fedezni a múlt és a jövő igényeit, képtelen a társadalom kitermelni a gazdasági fedezetet ahhoz, hogy számmisztikai csoda nélkül helyreálljon az egyensúly.

Most aztán, futunk a pénzünk után, vagy talán a bankok egyszerűsíteni kívánják gazdaságpolitikájukat azonképp, hogy nem vándorolnak területről, területre, hanem a lakosságot kényszerítik vándorlásra, egy olyan szemfényvesztéssel, amely ott tart fent csak életminőségi területet, ahol a befolyásuk, gazdasági kínálatuk szavatolt. Rákényszerítik az embereket, hogy harcoljanak egymással az életminőségi területekért, mivel saját tulajdonukat lefoglalták, kisajátították. Az alapvető tévedés, hogy az elme, az emberi ítélőképesség, már eljutott arra a szintre, hogy ne csak felismerje a számára káros folyamatokat, hanem visszájára fordítja a felkínált uzsorát.

A világválság hamarosan eléri azt a szintet, ahol már kezelhetetlenné válik a pénzmágia és véget ér a „trükkök százait" felvonultató könyvelési manipulációk sorozata. Mivel nincs a világon akkora fizetőképes kereslet se a lakáspiacon, se a szolgáltató ipar területén, amely lépést tudna tartani a hozamgarantáló tőke vágyaival, így lassan, de biztosan jön egy olyan káosz, amely előre vetíti a világ újra felosztását és az emberminőség kiegyenlítődését.

2011. 08. 26.

Megjelent: 576 alkalommal

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Új írások

Jó honlapok

Oldalainkat 292 vendég és 0 tag böngészi

Látogatók

Hungary 67.7%Canada 1%
Romania 5.2%Serbia 1%
United States 4.5%Switzerland 0.4%
Russian Federation 3.3%Australia 0.4%
Ukraine 2.8%France 0.4%
Germany 2.7%Netherlands 0.2%
Sweden 2.2%Italy 0.2%
United Kingdom 2.1%Belgium 0.2%
Slovakia 2.1%Poland 0.1%
Austria 1.2%Spain 0.1%

Today: 3
This Week: 2560
Last Week: 5608
This Month: 15336
Last Month: 28161
Total: 1876897

Belépés