Magyar Megmaradásért

Nem adjuk fel

 

V2020Oct25

2018. Április 11., Szerda 11:33

Levél a Fideszre szavazóknak

Írta:  Józan Paraszti Ész
Értékelés:
(38 szavazat)
Összefogásra szólítalak, nem ellenségeskedésre. A mostani választás után nagy lett a felelősséged! Te elhiszed, míg mi, nem Fideszre szavazó, magyar érzelmű emberek nem hisszük, hogy ez a társaság valóban magyar Magyarország építésében érdekelt. Hát segíts, hogy a közös érdekeink érvényesüljenek.

Kedves, Fideszre szavazó magyar honfitársam!

Az országunkban rengeteg problémát kell megoldani. Az elkövetkezendő 4 évben kiderül, hogy a „MIT?” problémákat és feladatokat a kormány majd „HOGYAN?” és „MIÉRT?” fogja megoldani. A Te felelősséged ezután, hogy vakon dicsőítesz egy bálványt – akit valószínűleg személyesen nem is ismersz és nem tudhatod, hogy mit, hogyan, miért tett / fog tenni –, avagy értelmes ember módjára nemzetben, magyar tisztességben gondolkodva véded meg a szavazatoddal adott felhatalmazásod értékét.

Nem kétségbe vonva, hogy Te is magyar érzelmű vagy, a jelen helyzetben Tőled és társaidtól várjuk hazánk és népünk érdekeinek megvédését az általad választottak munkájának szigorú kontrolljával. Mi a szavazó urnáknál megtettük, „amit megkövetelt a Haza”, most Te jössz, hogy megmutasd, mi rosszul gondoltuk, láttuk!

Mi, Fideszre nem szavazók elítéltük a tisztességtelenséget, lopást. Ti azt mondtátok, ez belefér, hisz mindenki lop.

Mi, Fideszre nem szavazók, úgy látjuk, hogy az ország kiárusítása és a magyar nemzet elárulása és kivéreztetése zajlik.

A nézetkülönbségünket két csoportra bontanám: a nemzet halálát okozó problémák – a magyar erkölcsöt szembeköpő problémák.

Az alább felsoroltak meg nem oldása a nemzet halálát jelentik, a legmagasabb prioritásúak a magyarság életterében. Erre szövetkezzünk, ez a legfontosabb. A veszélypontok meghatározásában és e területek védelmében egyet kell értenünk, össze kell fognunk! Viszont – elkötelezettséged alapján – Neked kell a kiválasztottjaidat ellenőrizni és helyes, magyar úton tartani! Hallasd a hangod az alábbiakban, kérdezd képviselődet, hogy ő illetve az országos apparátus miként vélekedik az alábbiakról:

1. Nemzetbiztonság

a. A parlamentben és a stratégiai vezető poszton nem lehetnek kettős állampolgárok. Ugye belátod, nemzetbiztonsági kockázat, hogy az illető mit tesz / tehet a másik állampolgársága érdekében előnyben?

b. Hazánkban fegyveres szervezet csak magyarságra felesküdve, a magyar kormány által 100%-ban ellenőrizve, magyar tulajdonosokkal működhet. Ugye – a sok idegen tulajdonú biztonsági szolgálatot elnézve – tudod, hogy ez jelenleg nem így van? Ugye tudod, hogy mit jelent, ahogy most van?

c. A stratégiai nemzeti vagyon tulajdonjoga (föld, víz, ásványkincsek, energiaforrások, közlekedés, pénzügyi eszközök - pénzkibocsátás illetve az egészségügy, az oktatás, a jogalkotás) 100%-ban magyar kézben legyen, kizárólag magyar érdekek mentén működjön. Ugye tudod, hogy ez nem így van most? Ugye tudod, hogy mit jelent, ahogy most van?

d. A stratégiai ágazatok működtetésére más országokkal, idegen szervezetekkel kötött szerződésekben a magyar érdek garantáltan védett legyen, ne legyen visszavonhatatlan károsodás, kiszolgáltatottság. Ugye tudod, hogy ez nem így van most? Ugye tudod, hogy mit jelent, ahogy most van?

2. Magyarság védelme

a. Magyarország minden értéke, vagyona a magyar népé. Az ország (több)ezer éves történelme meghatározza, hogy mik a hagyományai, történelmi eseményei, kultúrája, vallása, erkölcse, a nemzeti értékei. Semmilyen idegen befogadott nép nem kérdőjelezheti meg, ez ellen nem tiltakozhat, nem tilttathatja le, nem rongálhatja, nem hamisíthatja. Ugye tudod, hogy ez nem így van most? Ugye tudod, hogy mit jelent, ahogy most van?

b. Egy ország attól az, aminek nevezik, ha az országalapító nép polgárai vannak stratégiai (gazdasági, szociális, jogi, oktatási, művészeti, egészségügyi, energiapolitikai) ágazatok élén és még legalább a középvezetői szinten is: Csak ez garantálhatja, hogy az ágazati információk kezelése illetve az ágazatokban hozott döntések az őslakos nemzet érdekei szerint történjenek. Ugye tudod, hogy ez nem így van most? Ugye tudod, hogy mit jelent, ahogy most van?

c. Az országunk népességpolitikájában kiemelkedően fontos, hogy a magyar identitású népesség legyen túlsúlyban. Nem lehet cél idegen – ráadásul kultúrában, vallásban, erkölcsben antagonisztikusan eltérő – népek, fajok betelepítése, el/túlszaporítása. Ide tartozik az abortusz törvény felülvizsgálata is, az emberi élet védelme már a fogantatás utántól. Ugye tudod, hogy ez nem így van most? Ugye tudod, hogy mit jelent, ahogy most van?

d. A magyar ifjúság nevelése a stabil és magyar minőségű jövőnk záloga. El kell szakítani a csengő-zenélő-smsező tenyérnyi kis kütyüktől gyermekeinket. Természet szeretetére, védelmére, mozgásra-sportolásra, magyarságának ismeretére, az idősebbek tiszteletére kell nevelnünk őket, nem pedig egy elektronizált zombinak. Legyen tudásuk, öntudatuk, tisztességük, felelősségérzetük. Ne lehessen gombnyomásra kivezényelni őket az utcára és ha kérdeznek tőlük valamit (pl. az iszlamizálódás ellen tüntetők esetében „Tudod-e hány mecset van Budapesten azon belül milyen pártvezetésű kerületekben van a legtöbb?" /válasz: 12, ebből 11 Fideszes önkormányzatokban, Kérdés: „Akkor most kedves fidelitas-os mi ellen is tiltakozol? Mit is akarsz? Bezáratni ezeket a mecseteket"), akkor nem az a válasz: „Nem nyilatkozom". Ugye tudod, hogy ez óriási probléma? Önálló gondolkodásra képtelen bábuk!

e. A tisztességgel ledolgozott munkás évek után, a befizetett nyugdíjalap nyújtson tisztességes öregkort is. Ne lehessen a nyugdíjhoz való alanyi jogot elvenni és egy törvénnyel a családtagra, gyerekre átruházni az öregek eltartását. A nyugdíjjárulék fizetését törvény írja elő, a pénz az államkasszába folyik be. Ebből a gyermek egy fillért sem lát. Ugye tudod, hogy ez nem így van most? Ugye tudod, hogy mit jelent, ahogy most van?

f. A magyarság elleni erőszakos támadások drasztikus felszámolása. A cigányok által elkövetett rablások, gyilkosságok elhallgatása, a bűnösök elfogása és büntetése legyen végre rendbe téve (megfélemlített intézkedő rendőrök, luxus börtönök, a saját vagyonát védő magyar ember büntetése, stb.). Valódi közbiztonság legyen, a tisztességes emberek védelme, ne a bűnözőké. Ugye tudod, hogy ez nem így van most? Ugye tudod, hogy mit jelent, ahogy most van?

3. Magyar gazdaság

a. Országunk gazdaságpolitikájában kiemelkedően fontos, hogy az ország vezetésében és működtetésében a magyar identitású népesség idehaza találja meg az érvényesülési lehetőségét, életerős, művelt, szakképzett, tisztességesen megfizetett legyen. Ne menjen idegenbe a szaktudás, a kutatás, a magyar találmányok hasznosítása. Nem megengedhető, hogy multinacionális vállalkozások ugyanazért a munkáért nálunk (jóval) kevesebbet fizessenek. Nem megengedhető az, hogy a vállalkozások támogatásában a külföldi vállalkozás sokszorosan előnyösebb felételeket kap az államtól, mint a magyar. Ugye tudod, hogy ez nem így van most? Ugye tudod, hogy mit jelent, ahogy most van?

b. Egy ország gazdaságpolitikájában elsődleges szempont a társadalom, a benne élők gazdasági potenciáljának védelme, akár egy másik kormány által elkövetett gazdasági bűntettek felülvizsgálatával is. ilyen dolog az államadósság kérdése. Antall szerint az államadósság fizetése becsületbeli ügy. Szerintem az államadósság fizetési mértékének drasztikus csökkentése nemzetvédelmi ügy! A már vagy 10-szer megfizetett hitelösszeg adósságspiráljából, uzsorakamatos rendjéből kiugrás egy tettekben is magyar kormány számára kötelező feladat (ld. izlandi példa). Ne fizessünk az uzsorásoknak, fájjon az ő fejük a pénzük miatt. El kell tűnnie a világon egyik legmagasabb ÁFA kulcsnak, a többszörös adóztatásnak, az irreálisan magas, indokolatlan illetékeknek (pl. ingatlanvásárlás esetén leadózott jövedelemből vásárolsz, miért fizetsz ismét illetéket?). Ugyancsak a legrövidebb időn belül meg kell oldani a devizahitelesek 10 éve húzódó, számos öngyilkossághoz vezető sanyargatását (ld. horvát példa). Ugye tudod, hogy ez nem így van most? Ugye tudod, hogy mit jelent, ahogy most van?

c. Egy ország gazdaságpolitikájában alapvetően fontos, hogy minél magasabb szinten legyen önellátó, ne legyen kiszolgáltatva nemzetstratégiai területeken idegen erőknek. Energia, ivóvíz ellátás, műszaki eszközök, stb. Ugye tudod, hogy ez nem így van most? Ugye tudod, hogy mit jelent, ahogy most van?

Nem folytatom. Egyszerre úgysem lehet mindent megoldani. De a fenti területek torz kezelése a magyarság halálát jelenti. A torzulás kontrollja és kiigazítása, a megválasztott vezetők számonkérése a mostani választási eredmények alapján (és a korábbi Fidesz-es tevékenységek alapján is) Neked és a többi, Fideszre szavazó társaid felelőssége.

Vannak „rémhírek", amelyek alapján mi nagyon aggódunk (többszázezer izraeli betelepítése, idegen /mit ad Isten, ez is izraeli/ katonai alakulatok jelenléte, a magyarság teljes kivéreztetése egészségileg, gazdaságilag). Mondhatod, hogy ez nem így van. Nos, a cion bölcsek jegyzőkönyvére, a Kalergi tervre (ugye tudod, mikről beszélek?) is azt mondják, hamisítvány, viszont minden tétele pontról-pontra bekövetkezett / bekövetkezik. Ismered a nyirkai jóslatot? Lehet „népmesének" venni, de az abban leírtak is megtörténtek és egy borzalmas jövőt vetítenek elénk.

Kedves Fideszre szavazó magyar honfitársam! Bizonyítsd be, hogy a fent leírt félelmek alaptalanok. Ha mindketten azt látjuk, hogy Magyarország, azon belül kiemelten a magyar identitású nép épül, szépül, erősödik, akkor hidd el, mi, másokra szavazók is elégedettek, nagyon boldogok leszünk és 4 év múlva mi is azokra szavazunk majd, akik ezidő alatti ténykedésükkel bebizonyították, hogy igaz magyar emberek (mégha egy kicsit /nagyon sokat/ lopnak is, saját zsebre).

Üdvözlettel:
Józan Paraszti Ész

Megjelent: 1586 alkalommal

Hozzászólások  

 
Józan Paraszti Ész
#21 Válasz "magyarnabob"-nakJózan Paraszti Ész 2018-05-07 16:53
Örülök a válaszodnak. Számomra a "pártosdi" nem megoldás, ezért amit a MIÉP-ről kicsemegéztél, annak helyénvalóságát nem vitatom. A 12 pontot nem a MIÉP 12 pontjára értettem, bár az abban leírtak fő gondolatvilágával egyetértek (ezért is szavaztam rájuk).
Számomra Orbán nem elfogadható. Fidesz-Likud testvérpárt, Netanjahu barátság, a különféle költekezése valamint a strómanjai (egy A.Vajna, vagy egy Mészáros Lőrinc sikersztori semmiképp nem magyarázható meg). A teljes behódolás a szólásszabadságot tipró holololo törvénnyel, stb. stb. Én egy magyarellenes országvezetést látok.

Viszont egyetértek Veled a ballib-ek megítélésében. Látom a saját környezetemben is a magyar értékrend, történelem, érdekek iránti teljes közönyt.

Én egy utat látok: magyar emberek magyar jövőt építsenek. Nem ismeretlen, szépen szónokló vezéreket kell követni, hanem a magyar lelket, erkölcsöt. Mert azt én vallom és én élem meg. Ezt a világnézetet valló társakat kell találni és életképes dolgokat felépíteni és terjeszteni.
Idézet
 
 
Rada Róbert
#20 Kaposvár Szántó u 6.Rada Róbert 2018-04-25 09:30
Üdvözlet ! Az talán lehet-e kérdés, hogy Európa adósságba verje magát, velünk együtt, és ezzel támogassuk egy mesterségesen fenntartott állapotot Afrikában és a Közel Keleten, visszafogva Európa belső fejlődését. Nem beszélve ezzel vastagon hozzájárulnak az USA adósságának kifizetéséhez is, vagy Európa legyen önálló, a NATO tól független, politikailag szabad egység.
Idézet
 
 
magyarnabob
#19 nemvagyunkmaszületettbárányokmagyarnabob 2018-04-24 19:06
Kedves Józan Paraszti Ész !

Itt a kerti munkák dandárja. Csak erre történő hivatkozással tudom magam mentegetni a késői válasz miatt, meg azzal, hogy több az írnivaló, mint az idő, amit erre fordíthatok.
Amit az új barázda című leveledben írtál, azokkal általában egyetértek. Ám mivel példaként hivatkoztál a 12 pontra, ezért azt kezdtem elemezgetni.
Amiben egyetértünk, az ez : „Abban ugye egyetértünk, hogy sok a baj, „.
Meg ebben majdnem : „Mindegyikünk a magyar érdekek védelmére, ... , a magyar megmaradásra akart voksolni. „
A középső rész kihúzása két dolgot jelent. A tűz és víz egyesítése nem lehetséges. A ballibek és a jobboldali nemzetiek egyesítése - eszmei szinten - nem lehetséges. Egy jobboldali nemzeti párt programjában a radikalizmus és a nemzetegyesítés szintén antagonizmus. A magam részéről annak is örülnék, ha az egyesítési törekvés helyett a nemzeti jobboldal megbontására/szétzúzására nem tennénk erőfeszítéseket.
A választási eredményekkel kapcsolatban fel kell ismerni, minél radikálisabb egy párt, annál inkább marginalizálódik. Vagy legalábbis lesz egy plafon, amit nem fog tudni átlépni. Lehet ugyan próbálkozni, csak az eredményt tudomásul kell venni .
Mondom ezt én, aki szintén magyar nemzeti radikálisnak vallom magamat. A stratégia szintjén mindenképpen. A távlati célkitűzések szintjén mindenképpen. A taktika szintjén, a pragmatika szintjén azonban a józanság kompromisszumokat követel. A leghosszabb út is egy lépéssel kezdődik és lépésről lépésre tartani kell az irányt.
Kompromisszumként minimum a radikalizmus becsomagolása – és nem az álcázása -
fontos, formai és tartalmi szinten egyaránt. Nagyon fontos továbbá a radikalizmus helye és helyes iránya. Az alapokban nincs helye kompromisszumoknak, az egyes részterületeken, a konkrétumokban pedig a radikalizmus nem a megvalósíthatatlan szélsőségekben hanem a megvalósítható, józan előrelépésekben kell, hogy megmutatkozzon.
Szerintem a nemzeti radikalizmus alapvetően azt jelenti, hogy a ballibekkel, a ballib eszmeiséggel semmiféle közösködés nincs. A magyarság egysége nem a téveszmék és értéktelenség befogadásával, elfogadásával jön létre.
Most nézzük a 12 választási pont bevezetését. Idézem : „...mindenki helyett ki kell jelentenünk: Orbán Viktor szavatossága lejárt. Egy önmagát túlélt despota torzult rendszerében élünk.”
Tekintve, hogy Orbánt a nemzeti jobb ikonikus figurájának tekinti több millió választó, ez az állítás egy ballib mentalitású óriási politikai baklövés. Nem radikalizmus, hanem a jelenlegi közmegegyezés szerinti nemzeti jobb eszme elárulása. Aki ezt az állítást megfogalmazta, az Orbán ellenességével a ballib oldal sűrűjébe helyezte magát, ahonnan hiteltelen minden jobbítási szándék . Már a kijelentés szemléletmódja is ballib jegyeket takar. A ballib módi ugyanis az, hogy mindig más a bűnös, mindig más a felelős, mindig másnak kell megváltozni, itt pl. Orbánnak és rendszerének. Nem mi, magyar emberek, nem mi vagyunk még elég érettek, elég felelősek, elég tökéletesek, nem nekünk magunknak kell még megváltoznunk.
Idézet az 1. pontból : „A MIÉP Ifjúsági Tagozata a nagy létszámú fővárosi tüntetésen minden jelenlévőnél határozottabban nyilvánította ki az oktatási reform, pontosabban radikális oktatási fordulat szükségességét.” Szerintem az említett tüntetés a ballib oldal kormányellenes tüntetése volt oktatáspolitikai reformnak álcázva. Megbocsáthatatlan tett a ballib szutyok közé keveredni. És ez a lealacsonyodás a MIÉP-nél már nem véletlen.

A leveledben ezt írtad : „ Szeretném a személyeskedést kizárni a továbbiakból Veled és minden további hozzászólóval. Remélem, a továbbiakban a "valamiÉRT" fogunk írni egymásnak.
No most az eddigiek, azok személyeskedésnek tűnnek ? Mert ahogyan haladunk a 12 pont problémáinak elemzésében ( és szándékosan nem a Te leveledben felsorolt igénypontok elemzésében) , egyre inkább fog úgy tűnni, hogy a párt programjának bírálata nem elválasztható az azt megfogalmazók személyétől. No mindegy, még egy gondolatot megkockáztatva folytatom.
Idézek : „A nemzetállamok elleni támadás, melyet Soros György és Netanjahu, így szükségszerűen az utóbbi csatlósaként Orbán Viktor rendszere fémjelez, már az iskolában el kívánja venni fiataljaink jövőjét.”
Az idézetből csakis egy dolog világos, bármilyen abszurdnak tűnik is : az illetőknek az Orbán fóbiája annyira elvette a józan eszét, hogy azt kell gondoljam, hogy az illető ténylegesen a ballib kártevést, például Magyar Bálint ténykedését védelmezi.

Az ifjúság nevelése, tudatossági szintjének emelése nemzetünk egyik legfontosabb kérdése. De ballib platformról, ballib gondolkodásmóddal ennek esélye sincs.
Az általad írt levél 2/d pontja már sokkal jobb megközelítése a témának . Eltekintve a banális aktuálpolitikai példálózásodtól, ahol is egy nem kellően differenciált, tehát igaztalan ítéletbe keveredtél. A vallásszabadság ugyanis érték. Valamennyi mecset bezárása - csak mert - hiba. Ám ha egy imahelyen nem Istenhez imádkoznak, hanem a vallás erőszakos oldaláról ( pl. itt a sárija ) prédikálnak, vagy általában nem a lelki felemelkedéssel foglalkoznak, hanem a vallást egy idegen, külső hatalom világi céljai érdekében vagy más vallások ellenében igyekeznek terjeszteni, akkor az maga a vallásszabadság ellenzése.
A fenti helyzetben, ha szándékos provokatív kérdéssel ( a kérdéses önkormányzatok politikai irányultsága) a ballib nézőpontja került előtérbe, akkor erre az egyetlen válasz : KUSS ! A tudás, öntudat, tisztesség, felelősségérzet nevében.
Végezetül : nem érzem magam alkalmasnak egy jobboldali nemzeti párt ideológiájának kidolgozására, tehát ilyesmit ne várjatok tőlem. De a kidolgozott ideológiákból és programokból a ballib eszmeiséget elég alaposan ki tudnám gyomlálni.
Idézet
 
 
Józan Paraszti Ész
#18 Új barázda ... II. részJózan Paraszti Ész 2018-04-18 15:50
Szerintem a magyarságban gondolkodó embereknek egyformán kellene látniuk mik az összefogás pontjai és közösen tenni érte ezeken a területeken:
- a magyarság jövőképe: sok bölcselet nyilatkozza ki, hogy: a múltat nem tudod megváltoztatni, a jelentben cselekedhetsz, a jövő pedig bizonytalan. Lefordítva: a múlton lehet, kell rágódni, de leginkább azért, hogy a mostani helyzet okait feltárjuk és tanuljunk a hibákból és a jókból is. A jelen a Te pályád. Itt és most tedd a helyeset. Jövőkép viszont mindenképp kell, mert egy nemzetmodellt meg kell fogalmazni, amelyben elfogadod a te és szeretteid életképességét és amelynek eléréséhez a jelenben végzett cselekedeteidet igazítani fogod. Vajon van ilyen életszerű, reális "magyar jövőkép"? Tudjuk egyáltalán, hogy mit lehet tervezni Magyarország jövőjével kapcsolatban? Milyen mozgástere van a magyar nemzetnek (nem a politikai pártoknak)? Fogjunk össze, hogy az erre alkalmas embereink lépjenek a modell kidolgozásában és annak megvalósításában.
- a magyarság értékrendjének védelme: történelmünket, hagyományainkat, kultúránkat idegenek, magyargyűlölők által történő rosszindulatú hamisításainak megakadályozása. Mivel még a nemzeti oldalon is megosztottság van sok ilyen kérdésben, legalább azt érjük el, hogy a különböző nézeteket valló "megmondó emberek" ugyanazok kérdésekre ne egymás mellett elbeszélve, hanem bizonyítékok mentén érveljenek. Már látom, hogy ez a nézetem támadható: ez is megoszthatja a magyarságot (pl. István - Koppány). Mégis alapvetően fontosnak tartom a nemzeti értékrend (pl. mint a 12 pont) megfogalmazását, megvitatását és kihirdetését. Fogjunk össze a magyar értékrend deklarálásáért, széles körű megismeréséért, hitelességének megvédéséért, utódainknak továbbadásáért.
- a nemzet szuverenitásának védelme: az ország szuverenitása, a nemzeti vagyon védelme, megakadályozva, hogy bármilyen stratégiai terület (egészség, oktatás, jog, pénzügy, földtulajdon, víz, ásványkincsek, védelmi eszközök, energia, közlekedés, stb.) idegen erők kezébe vagy meghatározó befolyása alá kerülhessen. Ha a magyar színházi igazgató úgy döntött, hogy bemutatja Csurka: A hatodik koporsó c. művének előadását, akkor az legyen bemutatva. Ha az ország természeti adottságai lehetővé teszik az önellátást pl. energiában, akkor az ország kormánya ezt fejlessze. Fogjuk össze az idegen, magyarellenes befolyás ellen. Tiltakozzunk együtt idegen országok fegyveres szervezeteinek jelenléte ellen.
- a magyar nép védelme: a magyar emberek szellemi, lelki és testi továbbá egzisztenciális biztonságának védelme. Fogjunk össze a butító médiák tudatkárosító működése ellen, a magyargyűlöletből elkövetett fizikai támadások ellen, a magyar nép megtévesztése, ezáltal a vagyoni helyzetének spekulatív, rosszindulatú meglopása ellen. Fogjunk össze, hogy a magyar jogrend ne adhasson alapot senkinek sem (politika, gazdasági, államigazgatási, pénzügyi szereplők) a nép kifosztására. Fogjunk össze, hogy az a választott tisztségviselő, aki a magyar érdekek ellen tesz, azt azonnal leváltjuk, és nemhogy mentességi joga volna, de többszörös szigorral legyen számon kérve a nemzet ellenes cselekedete. Mindehhez hozzunk létre egy nemzeti felügyeleti szervezetet (olyan felhatalmazással, mint az Aranybulla 31. cikkelyének nemesi ellenállási joga a királlyal szemben).
- magyar-magyar egyűttműködések építése: vásároljunk magyar embertől, magyar hazából származó alapanyagból készült termékeket. Viszont ahhoz, hogy mindez teljesíthető legyen, fogjunk össze, hogy minél több területen legyen magyar termelés, a magyar termelő, gyártó magas szintű tudással rendelkezzen, minőségi terméket állítson elő, reális-tisztességes áron értékesítsen. Ehhez egy komplex magyar gazdasági programra van szükség. A saját értékek mennyiségi és minőségi ismeretével, a hiányosságok, problémák ismeretével, a fejlesztés módjával, költségeivel, a finanszírozás módjával, stb. Fogjunk össze, hogy legyen egy magyar önellátás fejlesztését támogató "0%" kamattal hitel nyújtó, de a nemzeti szinten mért eredményességet szigorúan megvizsgáló nemzeti pénzintézet, "magyar minőség" minősítési rendszer, legyen egy magyar belső piac, magyar termelőket és piaci érdekeket védő jogi környezettel, legyen egy magyar helyipénz rendszer - nem folytatom, de itt is jelzem: ha valaki tud ilyen magyar alapokon nyugvó gazdaságfejlesztési programot (nem ám uniós pályázatokból, hanem magyar tulajdonban lévő erőforrások alapján), akkor jelezze, szívesen megnézném.
Talán kiindulásnak a további eszmecseréhez ennyi is elég. Javíts, ha az összefogás területeiben és módjában valamit rosszul látok! Egészítsd ki, amit és ahogy Te is fontosnak tartasz.

Remélem, hogy ebben a mederben fog továbbfolyni a virtuális beszélgetésünk és mielőbb akár személyes találkozások keretében is a megvalósításhoz szükséges összefogásra köthetünk egyességet.
Idézet
 
 
Józan Paraszti Ész
#17 Új barázda ... I. részJózan Paraszti Ész 2018-04-18 15:35
Kedves "magyarnabob"!

Szeretném a személyeskedést kizárni a továbbiakból Veled és minden további hozzászólóval. Remélem, a továbbiakban a "valamiÉRT" fogunk írni egymásnak.

Van, ami elválaszt, ez TÉNY: A magyarságban gondolkodók nem egységesen szavaztak. Ennek okát kár boncolgatni, értelmes ember átgondoltan, szabad akaratából és a legjobb meggyőződése szerint X-elt. De ezzel ne foglalkozzunk! A pártoskodás egy tömegmegosztó rendszer. Ha itt leragadnánk, az teljesen felesleges vitát eredményezne.

Van viszont, ami összetarthat, de ez egyelőre csak REMÉNY: Mindegyikünk a magyar érdekek védelmére, ehhez a magyarság egyesítésére, a magyar megmaradásra akart voksolni. Ennek szellemében folytatom a válaszomat is.

Abban ugye egyetértünk, hogy sok a baj, ezeket soroltam fel a vitaindító cikkem törzsében és egyetlen pontra sem kaptam negatív visszajelzést. A levélben és most is hangsúlyozom, hogy ezen problémák és a többi, nem ismertetett probléma megoldásárhoz népi szintű nemzeti ÖSSZEFOGÁS kell! Mindegy, hogy milyen nevű párt van a hatalmon, el kell érnünk, hogy a kormányzati rendszer tevékenysége kizárólagosan a magyar nemzetnek, annak fejlesztésének és védelmének legyen alárendelve. Ne finanszírozzunk kizárólag a világ zsidósága részvételére Budapestre szervezett maccabi olimpiát 30 milliárdért, ne finanszírozzunk zsinagóga építkezést Újvidéken félmilliárdért, ne küldjünk magyar katonákat többezer kilométerre sokmilliárdért, aztán: Paks2, kínai vasút, még aztán: külföldi vállalkozások adókedvezményei szemben a magyar vállalkozások NAV-nyomorgatásával, az állampolgárokra és vállalkozásokra vadászó államigazgatási szervezetek (milliárdos traffipax, NAV), stb. stb. stb. Emellett kötelességünk kiállni pl. amellett is, hogy tisztességes munkavégzés után alanyi jogon járjon a nyugdíj, a magas színvonalú orvosi ellátás (megelőzésben és betegség ellátásában), gyermekvállalás esetén az állami támogatás, stb. És azért is össze kell fognunk, hogy magyar gyermekeink tudásuk alapján valós értékükön bérezve és elismerve érvényesüljenek idehaza, ne kényszerüljenek külföldre menni illetve ne legyenek háttérbe szorítva pl. egy idegen (zsidó) üzleti hálózatépítés miatt. A mi felelősségünk, hogy a magyarság érdekét kontrolláljuk a kormány tevékenységében: ésszel, nyitott szemmel, magyar szívvel - de egyúttal nemzetmentő erővel.
Idézet
 
 
R Zoltán
#16 Nem keltem a másik pártjáraR Zoltán 2018-04-17 12:04
Kedves Jenő bátyám!

Értékeltem mondanivalóidat úgy a megjelölt hozzászólásaidban mint a nekem írt válaszban, amelyeket továbbra is tiszteletben tartok, de meg kell írnom, hogy nem tudtál meggyőzni abban, hogy ez nem erre a honlapra való írás. Így én is befejezettnek tartom eszmecserénket egy kitoldással de ezt már csak megjegyzem nem vitatéma.

"Ráadásul még Te is a másik pártjára keltél"

Én csak a magam gondolatait vetettem írásba és nem keltem a másik pártjára. Ha bármi melléállás gyanítható mondanivalómban az csak a honlap szellemiségvédelme végett lehetett.

Szeretettel: >Zoli
Idézet
 
 
magyarnabob
#15 apokolbavezetőútkikövezésemagyarnabob 2018-04-17 12:03
Kedves Józan Paraszti Ész !

„Összefogásra szólítalak, nem ellenségeskedésre. „

Ez nem igaz. Nem összefogásra szólítasz, hanem szemrehánysz, hibáztatsz, és azért hibáztatsz, amiért érték ítéletünk nem teljesen azonos a tiéddel. A hibáztatás pedig mindig ellenségeskedést szül. És amikor bontod ki a részleteket, kiderül, hogy ostobaságokat locsogva általánosítasz is :

„A Te felelősséged ezután, hogy vakon dicsőítesz egy bálványt ...”

Hát nem is tudom, ezt minek alapján feltételezed minden Fideszre szavazóról ?
A kiemelt rész sokkal inkább tűnik úgy, mint az elméd tartalmának projektálása másra, vagyis nevezetesen inkább te vagy az, aki vakon dicsőítesz egy ( miépes) bálványt !

De folytatom a mondatodat :

„avagy értelmes ember módjára nemzetben, magyar tisztességben gondolkodva véded meg a szavazatoddal adott felhatalmazásod értékét.”

Ez a mondatod / gondolatod erősen hiányos. Duplán hiányos.

Először hiányzik egy mellérendelés. A bocsásd meg a mi vétkeinket, miképpen mi is megbocsájtunk az ellenünk vétkezőknek mintájára. Vagyis, hogy Te is megvéded a saját szavazatoddal valakiknek adott felhatalmazásod értékét.

Avagy Te tudatosan eleve az értéktelenre ( felhasználhatatlanra, eredményt elvileg sem hozhatóra) , a felelősség fel nem vállalására szavaztál ? Mert ha az értékre szavaztál, akkor ugyan mutasd már fel, hogy milyen érték lesz a következő négy évben a szavazatod eredménye ?

Másodszor, ami hiányzik még – és természetesen ez az egész cikkedre vonatkozóan hiányzik- az az elvek kifejtésén túl, tehát az elméleten túl a gyakorlati megvalósítási mód leírása.
Mert szép szép az elméletileg leghelyesebb út kifejtése ( amivel nem állítom, hogy ez itt ténylegesen meg is történt), de a gyakorlati lépések megfogalmazása nélkül ez bizony béna kacsa, jámbor óhaj, vagy éppenséggel csak egy antitézisre váró tézis bejelentése. Tehát hiányzik azon konkrét lépések felvázolása, hogy Te hogyan fogod saját szavazatod értékét realizálni, és mit vársz tőlünk konkrétan, minden körülményt figyelembe véve.

Azért itt hozzátennék még valamit. Jézus gondolatai ( parancsai) értéküket és igazságtartalmukat tekintve nagyságrendekkel a miépes gondolatok fölött álltak, mégse gondolta Jézus azt, hogy ezek a gondolatok ( szeresd felebarátod, legyetek tökéletesek….) kimondásuk után órákon belül átmennek majd a köztudatba és meg fognak valósulni.

Térjünk vissza a főgondolatokra.
„A mostani választás után nagy lett a felelősséged!”

Hát tévedsz ! Elméletileg is, gyakorlatilag is.

Elméletileg a választási rendszerrel, a képviseleti rendszerrel mindig lemondunk felelősségünk egy részéről. Ennek persze nem feltétlenül így kellene lenni. Ennek ugyan már nem sok köze van ahhoz, hogy kire is szavaztunk, de ha elméleteket építünk, akkor annak alapvetően stratégiailag helyesnek kell lenni.

Megpróbálom vázolni : az emberek egyenlősége egy liberális téveszme. A liberalizmus az egyenlőséget a sudrák szintjén, a nulla felelősség szintjén kivánja nivellálni. A világ fennmaradásának azonban egyetlen esélye, ha egyre több embernek a felelőssége, spirituális és szakrális szintje, tudása és tudatossága a sudrák szintje fölé emelkedik. Amennyiben tehát nem a felelősségünk egy részének lemondásáról akarunk beszélni a képviseleti demokrácia szisztémájában, akkor nyilvánvaló kell, hogy legyen, hogy önmagunknál jóval nagyobb tudású, felelősségű és szakralitású képviselőket kell választanunk.

Gyakorlatilag éppen a választások előtt nagyobb a felelősségünk.
A felelősség lényegében egy választási lehetőségek által nyitva hagyott döntési lehetőségek közötti választás megnyilvánulása. A választás után a döntési lehetőségek száma eggyel csökken.

Most látom csak, még az első sorodnál tartok, de már a válasz több mint egy oldal. Ugyanakkor a több irányú mérlegelést igénylő témák még hátra vannak, ha mindezeket ki akarnám bontani, talán a következő választásokra sem végeznék.
Ezért csak néhány kérdést teszek fel :

Komolyan gondolod, hogy a Fidesz szavazók többsége nem a nemzeti jobboldal képviselőit akarta megszavazni ?
Komolyan gondolod, hogy a pillanatnyi helyzetben a parlamentbe a kettős állampolgárok kérdése fajsúlyosabb kérdés, mint az ország elárasztása muzulmánokkal, illetve annak megakadályozása ?
Komolyan gondolod, hogy nem a jobbikosokat szólítottad meg, akik azért – remélem – jórészt még mindig a cigány és zsidó probléma megoldására szavaztak ?
Komolyan gondolod, hogy csak a ballibeknek kellett volna összefogni a választásokra a nemzeti jobboldalnak pedig nem ?
Komolyan gondolod, hogy bármit meg tudna oldani a MIÉP az általad vázolt problémákból, ha netán benn lenne a parlamentben ?
Komolyan gondolod, hogy jobb lett volna, ha a MIÉP bekerül ugyan a parlamentbe, de abba a parlamentbe, ahol esetleg a ballibek adják a kormányt ?
Komolyan gondolod, hogy a hanyatló MIÉP-et akármilyen módszerrel is fel lehet hozni és kormányzó erővé tenni a jelenlegi programjával ?
Komolyan gondolod, hogy ha netán MIÉP kormány alakulna, a jelenlegi nemzetközi politikai/gazdasági erőviszonyok között akárcsak hónapokat is kibírná, ha elkezdené megvalósítani a programját ?
Mi a MIÉP stratégiája és programja mondjuk a következő száz évre a nemzeti jobboldal megerősítésére, az emberek tudatának, szakralitásának megemelésére ?

Egy mondatban : nem összefogásra szólítasz, a szándék szintjén lehet ugyan, de mindig eljátszania a jó szándékkal a pokolba vezető út kikövezését, szerinted ez a józanság ?
Idézet
 
 
Józan Paraszti Ész
#14 PontJózan Paraszti Ész 2018-04-16 11:54
Részemről: pont.
Idézet
 
 
kamu
#13 koholmánykamu 2018-04-16 06:10
Kedves Zoltán!


Miután elkültem az első részt, látom hogy Te is írtál, és hogy nekem címezted.
Röviden válaszolok is rá most azonnal.


* meggondolatlan vagy fiatal....


Fiatal. Legalábbis, hozzám képest sokkal (több évtizeddel) fiatalabb. Ezt a szóhasználatából, a mondaformálásából azonnal tudni lehet. Nem gyerekes, de fiatalos. Abban az értelemben meggondolatlan, hogy híján van az idősebbek megfontoltságának. (Felelősen gondolkodó magyar, nem lesz liberális gondolkodású.)


* másfajta szemlélet....


Liberális szemlélet.


* Fidesz-szavazók felelősségmentesítése.


Amit ezen alcím alatt kérdezel, arra pontos feleletet találsz az imént két részben feltett hozzászólásomban.


* igazi liberális, vagy mai liberalizmus... stb. - "... a mai időben írjuk le és éljük meg a "libsis" minősítéseket azt tudjuk, hogy mit jelent a mai formában és ha erről beszélünk szinte mindenki erre is gondol."


Ez igaz, ámbátor elég baj. Az előbb elküldött hozzászólásban röviden kifejtettem a gondolatomat az eredeti liberalizmusról.
A Drábik nem csak Orbánista, hanem nem is magyar.


Végül az utolsó pont, mely nálad az első helyen szerepel: 1. Nemzetbiztonság


Ami azokban a pontokban írva van, az szinte mind igaz. Én nem azt kifogásoltam. Sőt még azt sem kifogásoltam ami pedig ott áll minden pont végén, szinessel kiemelve, és úgy kezdődik, hogy "Ugye tudod..." Ugyanis ez így, sértő, és nem csak a "Fideszre nem szavazókra" nézve, (hogy a Józan Paraszti Ész szavaival éljek,) hanem a nép egészére. Lehet hogy a magyar nép agymosott (sőt biztos,) de nem hülye!


Ami miatt egyáltalán írtam, az benne van a hozzászólásaimban. A legutolsót amikor írtam, (a kissé hosszúra sikerült két részre bontottat,) már egy kissé fogytán volt a türelmem, mivelhogy az azt megelőzőekben is leírtam ugyanazt, csak nem talált értő fülekre szemekre.
Nem győzkődök tovább. Nem gondoltam hogy ennyi értetlenséggel fogok itt szembe kerülni. Ráadásul még Te is a másik pártjára keltél. Elköszöntem már az előbbi hozzászólásomban is, de meg azért is mert a viaskodás már nem nekem való, ezennel én itt befejezem.


Isten legyen veletek!


Kamuti Jenő
Idézet
 
 
kamu
#12 koholmánykamu 2018-04-16 04:30
II. rész


Most nézzük egyben az előbbi mondataidat:


"... a Fidesz nem tett semmit, a választás alatt nem ígért semmit. Csak egyet szajkózott: Soros - migránsok. Ez egy olyan primitív szint, hogy aki csak ez alapján döntött (ráadásul elhiszi, hogy csak a Fidesz - és pl. a MIÉP nem - tesz Soros és a migráns veszély ellen), az bizony egy egysejtű IQ-ját alulról súrolja. Az is megdöbbentő volt számomra, hogy nem volt miniszterelnök jelölti vita. Ez is egy magyar abszurdum. Az is elgondolkodtató, hogy a szemkilövető miért lehet szabad lábon és miért politizálhat? Talán azért, hogy egy végtelen primitív pártpropaganda minden más pártra, aki a kormánypárt mocskait firtatja, ráaggatja, hogy ezzel a mocsokkal bratyizik. Pl. egy Fidesz szavazó elgondolkodott már azon, hogy a szemkilövető vajon valójában kinek a szekerét tolta a választások alatt, sőt, még korábban is, amikor - ez mondjuk minden magyar ember örömére szolgált - szétverte a kommunista kövület MSZP-t?"


Ez egy lenyomat. Egy kép (rólad). Amely azt mutatja, Barátom, hogy benned forr a gyűlölet a Fidesz-kormánnyal szemben. (Én sem szeretem őket, de a többi parlamenti pártot se jobban. Gyűlölni pedig nem tudok. Őket se gyűlölöm, és senkit sem. Útálni, azt igen.) A Fidesz iránti gyűlöleted olyan mértékű, hogy kivetíted azokra is akik rájuk szavaztak. Ez pedig, Kedves Józan Paraszti Ész, tipikus! Tipikus libsi tulajdonság!
Minden írásnak két mondanivalója van (legalább). Az egyik az, amelyiket meg akarsz mutatni. Azt öntöd szavakba. A másik meg az, amelyiket nem szeretnél hogy más is tudjon róla, ám mivel a jellemzőinket nem tudjuk levetni, így azok megbújnak a beszédünkben és az írásainkban is ugyanúgy. És árulkodnak. Mert annak számára aki képes a sorok közt is olvasni, olyanok vagyunk mint a nyitott könyv.


Írjak cikket? Minek. Nem, Barátom, én nem írok cikket. Hisz abból már annyi van, hogy Dunát lehet rekeszteni vele.
Részben az informácóáradat miatt lesz egyre átláthatatlanabb minden. Az információáradat képes elfedni a valóságot, gátolni, késleltetni az igazság megismerését. Tulajdonképpen egy eszköz az ellen kezében.
Aztán, a rengeteg önjelölt megmondóember okoskodásának is megvan az eredménye: Vita, veszekedés, széthúzás, káosz. S ahogy a sok bába között elveszik a gyerek, a marakodás közben elsikkad minden ami lényeges és fontos. És marad az eredménytelenség s az elégedetlenség. Ha Te másként gondolod, a lelked rajta, és írj jó sok felesleges "cikket".


Kedves Barátom! A pártok hamisságát illetően, alig különbözik a nézetünk. És jó, rendben van, elhiszem hogy egyoldalon állunk. (Bár vannak kételyeim.)
Nagyon különbözik a felfogásunk. (Te liberális gondolkodású vagy, én nemzeti.) Az értékrendünk is eltér. Nem tudom elfogadni amit csinálsz, sem azt ahogyan csinálod. De ellenséged nem vagyok. Barátok nem leszünk, de békejobbot nyujtok.


Végül, álljon itt egy idézet Wass Alberttől:


"4. Szeress minden magyart, mert testvéred Ő: nemzeted fia. Segítsd és támogasd, mert közös hazát adott nektek az Úr. Ki testvére ellen fordul, vagy megcsalja azt: önmagát rövidíti meg ezzel, saját nemzetét gyöngíti, s az Úr parancsa ellen vétkezik. Ki széthúzás magját veti el: romlást arat.
5. Ki bántja a magyart: téged is üt. Nemzeted jussát, igazát védeni kötelességed. Csak úgy lesztek erősek, ha megvéditek egymást. Bárki magyar vesztesége a te veszteséged is.
7. Legyetek bátrak és hűségesek egymáshoz és a magyar nemzethez, mert az Úr szereti a bátrakat és a hűségeseket, s megsegíti azokat, akik az igazság útjain járnak."
(Wass Albert: AMAGYAR NEMZET HÉT PARANCSOLATA)


Üdv. Kamuti Jenő
Idézet
 
 
kamu
#11 koholmánykamu 2018-04-16 04:09
Nem tudom feltenni egyben, kénytelen vagyok két részre bontani.


I. rész


Félbehagytam az előbb, most folytatnám a gondolatmenetet.


A mai liberálisok, szélsőséges baloldaliak. Úgy hiszik hogy a liberalizmus, eredetileg baloldali. Pedig nem, eredetileg nem volt az. És nem volt kozmopolita sem. (Kozmopolita = olyan, személy v. közösség, akit nem fűznek szoros szálak a népéhez, sem a nemzete kultúrájához.)
Eredetileg, középen volt a nemzet fogalma, és körülötte helyezkedtek el a "baloldalibbak" (munkások, proletárok) és a "jobboldalibbak" (tőkések, birtokosok, gazdálkodók, polgárok.) Azonban a gondolkodásmódjukban valamennyien nemzeti érzelműek voltak! Mindannyian elítélték a magukat anarchistának szélsőbalosnak szélsőjobbosnak meghatározókat, és a többi, rendszerellenes, nemzetáruló, diktatúrára törekvőket. (Az anarchizmus: Olyan gondolkodásmód mely minden szervezett hatalmat elítél. A rend felszámolására irányuló törekvés.)
A mai értelmezés szerint a liberalizmus: Szabadelvűség, mely a személyes szabadságon és törvény előtti egyenlőségen alapul, és az egyén szabadságát jelöli meg mint legfontosabb politikai célt.
Az eredeti, a valódi liberalizmus pedig ezzel merőben ellentétes: A közösség szabadsága, védelme minden másnál fontosabb. Vagyis a család és a nemzet szabadsága, védelme előbbrevaló az egyénnél.


A nyugati, liberált társadalomban az egyéni érdek mindenek fölött áll.
Nemzettársadalomban, a nemzeti érdek az első, az egyén érdeke megegyezik a nemzet (-társadalom) érdekével.


Ahogy az egyén dönthet jól is meg rosszul is, egy társadalom is hozhat rossz döntést. Azonban, akár jól döntött (a társadalom), akár rosszul, a következményeket a társadalom minden tagjának viselnie kell.


Mindig annak kell érvényesülnie amit a többség akar. Ez egy társadalmi alap. Az egyén akarata pedig feloldódik a többség akaratában, eggyé válik vele. Mert az egyéni érdek megegyezik a társadalmi érdekkel.


*


Kedves Józan Paraszti Ész! Most látom csak az újabb reakciódat ("Válasz 3")...


Barátom, Te tévedsz, én tökéletesen értem, és jól értelmezem mindazt amit írtál. Te vagy az, aki nem érted(!): A Fideszre szavazók, nem a Fideszre, szavaztak, hanem a bevándorlás ellen! Eh, de mi a francnak túráztatom itt magam, hiszen már annyiszor leírtam, de mintha csak a falnak mondanám ... ... Kérlek szépen, én arról beszélek, hogy amit csinálsz, az rossz! Mert pont úgy gondolkodsz mint a liberálisok! Kettéosztod a szavazókat "Fideszre szavazókra" és "Fideszre nem szavazók" -ra, és így szembefordítod őket! A megosztás azt a látszatot kelti mintha a két tábornak különbözne az érdeke, holott ez nem igaz! A szembefordítás a hatalomnak kedvez.
Azt mondod, egyoldalon állunk. Ez biztos?!


A francba! Elég volt! Ennyi! Hagyjuk a fenébe. Ha nem érted miről papolok, akkor kár a szavakért!


De csak nem bírom ki, Azt írod, hogy:


"... a Fideszre szavazók felelősségét szerettem volna kiemelni ..."


Hát pontosan ez az amit nem kellene! Azért szóltam hozzá egyáltalán, mert a cikked másról se szól mint a Fideszre szavazók felelősségéről! Holott semmivel se nagyobb a felelősségük mint a tied vagy az enyém! (Ezt azonban már nem magyarázom meg, olvasd el itt fenn. Ha felfogod, jó, ha nem, úgyis jó.) Másrészt pedig, Te magad is írod a folytatásban (és alább tőlem is olvashattad,):


"... a Fidesz ... szajkózott: Soros - migránsok."


Ezt jól látod. De ennél többet is tett (illetve tesz a hatalom)! A média által elhomályosítja az emberek agyát! A népet becsapták! (És még hozzá teszem, hogy nem csak ez a kormány! Hanem az összes! Mert mindnek ugyanaz az érdeke!)
A nép, egy massza. A népnek nincsen arca, sem rossz, sem jó. (Wass Albert) Se nem hős, se nem áruló. Senki és semmi. Tömeg. (Eh, de elegem van már belőle hogy mindent el kell magyarázni...!)


"... Ez egy olyan primitív szint, hogy aki csak ez alapján döntött (ráadásul elhiszi, hogy csak a Fidesz - és pl. a MIÉP nem - tesz Soros és a migráns veszély ellen), az bizony egy egysejtű IQ-ját alulról súrolja."


Na hát ez az amit nem volna szabad! Nem a nép felelős a tetteiért, hiszen becsapták(!), hanem csakis az, vagy azok, akik becsapták!


"Az is megdöbbentő volt számomra, hogy nem volt miniszterelnök jelölti vita. Ez is egy magyar abszurdum. Az is elgondolkodtató, hogy a szemkilövető miért lehet szabad lábon és miért politizálhat?"


Ebben egyetértek.


"... egy Fidesz szavazó elgondolkodott már azon, hogy a szemkilövető vajon valójában kinek a szekerét tolta a választások alatt ...".


Mondd kérlek, Te elolvasod amit írok? Merhogy, alább én ezt már taglaltam, de meg még arról is szóltam, hogy "A NÉP NEM LÁT RÁ A POLITIKÁRA"! A népnek fogalma sincs arról hogy mi folyik a színfalak mögött! De Te mégis a népet ostorozod (a Fideszre szavazókat), az ő értelmüket elhomlyosító, félrevezető, politikusok helyett!
Idézet
 
 
R Zoltán
#10 Más szemlélet stb.R Zoltán 2018-04-15 19:29
Kedves kamu!

Nagyon nehéz megértenem milyen "szögből" értelmezed a fenti írásban a hátsó szándékot, a koholmányt, az ékverést, ellenségérzetet stb... Már többször is próbáltam átrágni mi az ami ennyire kiváltotta belőled ezt a fajta szemléletet, ugyanakkor hogy a fenébe találom én elfogadhatónak a magyar megmaradásért honlapra?

Talán először nézzük én miben értek veled egyet.

Írod, hogy akit a józan paraszti ésszel áldott meg a Teremtő, az szerény, megbocsájtó, alázatos, úgy akarja legyőzni a másikat, hogy segíti, úgy segíti, hogy maga fölé emeli. (Kidomborítja, kiemeli a másik képességét.) a lelkében is magyar ember nem bánt másokat... stb. - Ebben egyetértünk.

ebből kiindulva nézem a pontokat ami fel lett sorolva a cikkben. és hogy ne bővítsem a hozzászólást, példának vegyük csak az első pont alattiakat a nemzetbiztonságból:

1. Nemzetbiztonság

a. A parlamentben és a stratégiai vezető poszton nem lehetnek kettős állampolgárok. /itt nem érzek kivetni valót/

b.
Hazánkban fegyveres szervezet csak magyarságra felesküdve, a magyar kormány által 100%-ban ellenőrizve, magyar tulajdonosokkal működhet./itt sem érzek kivetni valót/

c. A stratégiai nemzeti vagyon tulajdonjoga (föld, víz, ásványkincsek, energiaforrások, közlekedés, pénzügyi eszközök - pénzkibocsátás illetve az egészségügy, az oktatás, a jogalkotás) 100%-ban magyar kézben legyen, kizárólag magyar érdekek mentén működjön. /itt sem érzek kivetni valót/

d. A stratégiai ágazatok működtetésére más országokkal, idegen szervezetekkel kötött szerződésekben a magyar érdek garantáltan védett legyen, ne legyen visszavonhatatlan károsodás, kiszolgáltatottság. /itt sem érzek kivetni valót/


És miben térhet el az én nézetem a tiedtől.

* meggondolatlan vagy fiatal....

Nem tudom számodra hány éves lehet egy fiatal, de az én olvasatomban nem vetődött fel ilyen érzés, hogy a fenti írás gyerekesnek, vagy meggondolatlan firkának minősülne. Ellenkezőleg. Meggondolt és érett írásnak tartom.

* másfajta szemlélet....

Mint első válaszomban is próbáltam volna megfelelő magyarázatot találni miért érzed Te azt, hogy a cikk egy másfajta szemlélet?

* Fidesz-szavazók felelősségmentesítése.

Nem menteném én sem fel a Fideszre szavazókat a felelősségvállalás alól mint esetleges közvetett részesei a következményeknek hiszen a vakságuk, agymosottságuk és az anyagi kötődöttség végett szavazták meg őket... (igaz nem annyian mint ezt a csalásokkal beállították.

- Ez már csak úgy jön magamból ... Amik ezután történnek, az elkövetkező rövid négy évben csak is a fideszkormány egyedi félélősege, hogy mi történik a nemzettel. Még csak véletlen sem háríthatják másra, hiszen tejhatalmuk lett és, ezért azt is mondom, ha már igazi nemzeti párt nem jutott be a parlamentbe /itt a MIÉP-re gondolok/ így még jobb is, hogy orbánisták elcsalták a szavazatokat azoktól akik amúgy is nemzet ellenes pártok maguk IS. Sajnálom azon igaz magyarokat is akik még mindég "vonaféle" jobbikra szavazgattak. Az meg kell jegyeznem, hogy szerintem Orbánék most saját csapdájukba estek. Minden amit csak tesznek vagy nem tesznek az csak kizárólag rájuk írható, így a még maradék nemzetben gondolkodóktól is számonkérhetôk, de "netányahhoféle" gazdáiktól is. Senki se fog kegyelmezni nekik ha szakad a húr...

Az az érzésem, hogy nagyon kurta "négy év" lesz! (RÖVID) - Vagy kemény és kegyetlen diktatúrát vezet be, vagy nagyon gyorsan kiüríti csonka-országot a magyaroktól, hogy dolga végeztével minél hamarabb eltüntessen a beígért álomvilágba (a Mór megtette ...) vagy csaucseszkó módra léptetik le.

*igazi liberális, vagy mai liberalizmus... stb.

Ebben sem érthetek veled teljesen egyet, mivel a mai időben írjuk le és éljük meg a "libsis" minősítéseket azt tudjuk, hogy mit jelent a mai formában és ha erről beszélünk szinte mindenki erre is gondol.
Meghallgattam Drábik Jánost is errôl(nem kedvencem mert orbánista elfogult) mikor elmagyarázta a liberalizmus eredeti eszméit és valóban nem a mai forma, talán ezért sem mondja senki ránk, hogy mi liberális érzelműen gondolkodunk....

Ezzel én is zárom soraimat és maradok szeretettel és tisztelettel is irántad.
>Zoli
Idézet
 
 
Józan Paraszti Ész
#9 Válasz 3Józan Paraszti Ész 2018-04-15 16:04
Kedves Kamuti Jenő, kedves Zoli!

Utolsó válaszom. Bár tényleg igencsak primitív szintnek és értelmetlennek tartom, de íme: Pártok közül a MIÉP-re szavaztam, egyéni jelölt lapot áthúztam, mert nem volt a körzetemben MIÉP-es,
A környezetem (ismerőseim) Fideszesei és az N1TV-s riportok Fideszes szavazói késztettek a levél megírására, melynek egyetlen betűjét sem vonom vissza, most is így írnám meg.
Kedves Jenő! Elfogadom, hogy Te valamiért rosszul értelmezed az írásomat, olyan gondolatokat (uszítás, feszültségkeltés) látsz benne, amelyeket én nem tettem bele. De egy dolgot tényleg jól látsz: a Fideszre szavazók felelősségét szerettem volna kiemelni abban, hogy mindazok a problémák ellen, amelyeket a felsorolásomban jeleztem, a Fidesz nem tett semmit, a választás alatt nem ígért semmit. Csak egyet szajkózott: Soros - migránsok. Ez egy olyan primitív szint, hogy aki csak ez alapján döntött (ráadásul elhiszi, hogy csak a Fidesz - és pl. a MIÉP nem - tesz Soros és a migráns veszély ellen), az bizony egy egysejtű IQ-ját alulról súrolja. Az is megdöbbentő volt számomra, hogy nem volt miniszterelnök jelölti vita. Ez is egy magyar abszurdum. Az is elgondolkodtató, hogy a szemkilövető miért lehet szabad lábon és miért politizálhat? Talán azért, hogy egy végtelen primitív pártpropaganda minden más pártra, aki a kormánypárt mocskait firtatja, ráaggatja, hogy ezzel a mocsokkal bratyizik. Pl. egy Fidesz szavazó elgondolkodott már azon, hogy a szemkilövető vajon valójában kinek a szekerét tolta a választások alatt, sőt, még korábban is, amikor - ez mondjuk minden magyar ember örömére szolgált - szétverte a kommunista kövület MSZP-t?
Hidd el, mint Zoli is írta, ugyanazon az oldalon állunk. Épp ezért én többet nem válaszolok, bármit is írj, mert semmi értelme az egymás közötti feszültségnek. Bízom abban (Benned), hogy Te is azt teszed, ami nekem, a magyarságnak jó.
Írj Te is egy cikket, hogy pl. "Merre tovább, magyarok?". Érdekelne, Te hogyan védenéd meg a nemzetet a zsidó uralomtól? Kivel kell szövetkeznünk? Mit tegyünk a földjeink megtartásáért? Mit kéne tenni, hogy magyarok legyenek a döntéshozatalban? Mi kéne tenni, hogy túlsúlyban legyen a magyar identitás, a magyar erkölcs az országban, ne nihilisták, kozmopoliták, csávó-csajok, élősködők-ügyeskedők, stb.? És még sajnos rengeteg egyéb probléma, ami elkezdtem felsorolni és amivel még Te is egyet értettél.
Én a valamiÉRT tevékenykedem, nem pedig a valamik ELLEN. És ez az "ÉRT" a magyarság megmaradása. Ezért is küldtem meg ide a levelemet.

Viszlát a cikked kommentjénél, ahol ígérem, a gondolataidban a jóakaratot fogom látni.
Idézet
 
 
kamu
#8 koholmánykamu 2018-04-14 16:03
Kedves Zoltán, megtisztelsz a kéréseddel. De bocsáss meg, nem értek egyet veled. Én nem úgy látom ahogyan te. Ha egy kétsoros mondatról volna szó, azt mondanám, igazad lehet. De hogy egy ilyen terjedelmű írományból sem tűnik elő a számodra a hátsó szándék, az igencsak elszomorít. Merthogy oly szembetűnő. Ráadásul ott van a beszédes hozzászólása is, mely szinte süt az álságtól.

Az előbbiekhez szeretném még hozzátenni a következőt.
Attól még nem lesz valakinek józan paraszti esze hogy magára aggatja. Az vagy van valakinek, vagy nincs. Akit pedig megáldott vele a Teremtő, az szerény. És megbocsájtó.
És alázatos. Csakis úgy akarja legyőzni a másikat, hogy segíti. Mégpedig úgy segíti, hogy maga fölé emeli. (Kidomborítja, kiemeli a másik képességét.)
A lelkében is magyar ember nem bánt másokat! Főképpen nem, másik magyart, vagy magyarokat! (Mint ahogyan a Józan Paraszti Ész teszi.)
A Józan Paraszti Ész, fiatal és talán meggondolatlan. De nem biztos hogy magyar. (Legalábbis abban az értelemben amit itt leírtam, semmiképp! És azt se feledd hogy az ellen oldal kitűnően álcázza magát. Színészi képességében felülmúl minket!)

Kedves Zoltán, nagy kár hogy teret engedsz a másfajta szemléletnek. Meglásd, még visszaüt.
És gyanítom, hogy a szavaiddal most még lovat is adtál alá.

Egyébként pedig, és mivel a címben azt kérdezed, "liberális-e"...
A magyar emberek világszemlélete liberális. Csakhogy a szó eredeti értelmében! (És nem pedig a mai, hamis értelemben.)

Üdv.
Idézet
 
 
R Zoltán
#7 Liberális-e?R Zoltán 2018-04-14 07:04
Kedves Kamuti Jenő!

Köszönöm, hogy megszólítottál mint szerkesztőt, de kérésemre hagyjuk az urazást-magázást. Ha Teremtőnket és Jézusunkat - TEGEZEM - tegezzük akkor nem kérhetek magamnak megkülönböztetett kiváltságokat mint pl. úr, maga, ön, kend, stb.

Így azonnal meg is ragadom újból az alkalmat itt is és nagyon szépen kérek mindenkit, hogy legalább nekem szólva a tegező viszonyt alkalmazzátok.

Rátérve kedves K Jenő az írásodra és az én látásom szerinti olvasatra. Meg kell vallanom, amikor "Józan Paraszti Ész" vitát nézve kissé elszomorkodva kísértem-kísérem mert én például másképp látom a dolgokat. Nem mondanám "libsis" írásnak. Abban biztos vagyok, hogy mindkét olvasónk igaz jó magyar ember és ha közvetlen szemtől szembe találkoznának erre az első kézfogásnál mindketten rájönnének. Énszerintem és az én olvasatomban Józan Paraszti Ész inkább a tettek embere (nem a fotel és pötyögés) aki írásával valami módon felrázni szerette volna a zombikként szavazni járó népek közül azokat akik még megmenthetők onnan. A felsorolt pontokból ítélve azt is sejtenivélem, hogy a MIÉP-programjával érthet egyet...

A felelősség-hárítással is az én nézetem szerint arra gondolhatott mint én, ha pl. a fideszre szavaztam volna és látnám, hogy annak programja a nemzetem - népem ellen irányul akkor még is van lelkiismeret furdalás. Tehát felelősege annak is van aki az "ismeretlent" oda szavazta. .

K Jenő honfitársam te az én meglátásomban szintén egy igaz jó magyar ember vagy, aki már nagyon elkeseredve szemléli nemzetünk fogyását, irgalmatlan agymosását, az egymás iránti bizalom vesztések sokasága már olykor ellenséget látszat egy-egy olyan írás is ami talán csak egy egyszerű szókimondótól (józan paraszti ész) lett olvashatóvá téve, de nem úgy sikerült mintha azt szemtől szembe mondta volna.

Végezetül kívánok mindkettőtöknek mind hamarabbi boldog egymásratalálást az életben ott csonka Magyarországon (ha jól sejtem). Ha kéritek még abban is segíthetek, hogy magánlevelezésben vagy telefonon beszéljétek ezt meg. Csak annyit kell tenni, hogy nekem bekülditek az élérhetőséget.

Szeretettel: >Zoli
Idézet
 
 
kamu
#6 koholmánykamu 2018-04-14 03:30
"Az írásomból ezek szerint számodra nem világlik ki, hogy: a magyar érzelmű emberek összefogását szorgalmazom ..."


Hát ez az. Pont ez nem világlik ki belőle. Sőt, egyáltalán nem ez tűnik ki belőle.


"Mivel a Fidesz nyerte meg a választást és a saját környezetemből is sok rendes embert ismerek, akik erre a pártra szavaztak, ezért CSAK a Fidesz-es visszásságokat emeltem ki."


Egy frászkarikát! Te az írományodat direkt a Fideszre szavazókra hegyezted ki! Te az írományodban minden rosszat ami ezután következik, a Fideszre szavazók nyakába varrsz! A Te írományodban a Fideszre szavazók a bűnbak! Erről szól az egész!


"... azok, akik a Fideszre szavaztak, ... csak a migráns veszély mantrát érzékelik a mai helyzetben."


Ez a megfogalmazás is sántít. De tény hogy sujkolták a migránsveszélyt. Úgy hiszem, világosan leírtam az ezzel kapcsolatos legfontosabb összefüggéseket.


"Az a Fidesz szavazó, aki ... nem tájékozódik pl. a megszavazott Fidesz-es képviselőjénél, az ugyanolyan sírásója lesz a magyar népnek, mint a választott politikusai."


A nép nem lát rá a politikára, mert azokat a tényezőket amelyek a számára relevánsak, a média elhallgatja! A nép azt sem tudja, kik a politikusai! Így kitől kérdezzen? És hogyan? Keresse fel, menjen el hozzá? Mikor még a nevüket sem tudja?! Arra sincs ideje hogy a neten olvasgasson, mert dolgoznia kell, mert a megélhetésnél nincs fontosabb. Éjt nappallá tesz, amikor végre hazaér beesik az ágyba, és vagy azonnal elalszik vagy az agymosó TV-t hallgatja nézi! Elárulnád hogyan kellene, vagy hogy hogyan, milyen módon kellett volna tájékozódjon(?), nos kérlek, állj elő a farbával!
Barátom, Te egy kalap alá veszed a hazug gazember politikusokat az általuk megvezetett néppel! A választókra kened a politikusok mocskát!


"Éppenséggel Te sem írtad, hogy kire szavaztál, de nem is érdekel, hiszen a billentyűzet mindent elbír, nem lehet ellenőrizni."


Te írtál egy cikket, melyben arról értekeztél hogy mások kire szavaztak, és kidomborítottad hogy de Te, nem a Fideszre szavaztál. Magától értetődő hogy felmerül az olvasóban a kérdés, hogy kire szavaztál. (Az egész írományodra egyben tekintve pedig még az is előtűnik hogy miért hallgattál róla. Mármint arról hogy kire szavaztál.) Én, nem írtam semmi olyant ami miatt számot kellett volna adnom arról hogy kire szavaztam. Mi több, szóba sem került egyáltalán az hogy én szavaztam-e vagy sem. Akkor minek írtam volna?!
Egy magyar észjárású ember fejében úgy zajlik le ez a gondolatmenet, hogy a felszínre se kerül. Nem kell gondolkodnia róla, mégkevésbbé, szavakba önteni. Éppenezért, felmerül a kérdés, hogy a Te számodra miért kell ezt így elmagyarázni?!
Egyébként, nem titok, a MIÉP-re voksoltam. S ha tudnál a sorok közt is olvasni, ezt egykönnyen kitalálhattad volna magad is.


"Ezt a látásmódot javaslom Neked is akár most velem kapcsolatban, akár ha legközelebb egy másik ismeretlennel is vitába keverednél a billentyűzeted mellől. Ugyebár az a rossz, aki a rosszra gondol ... Ezt is a Józan Paraszti Ész mondatja / mondja."


A cikked s a megnyílvánúlásaid alapján ítélve, neked fogalmad sincs mit jelent az hogy józan paraszti ész. - Nos, a józan paraszti ész, mások fölé emel. (Nem csak képesség tekintetében, hanem etikailag is.) Érzed ennek a jelentőségét? Dehogyis érzed. Hiszen Te egy kalap alá veszed a politikusokat az általuk megvezetett néppel! És ráadásul a választókra kened a politikusok mocskát!
De van itt még valami: Józan paraszti esze, csak a magyar észjárású embereknek van.


"Mivel ő rájuk szavazott, nálam több "joga", de kötelessége is van mindazon problémákra, amiket feszegettem az írásomban, a kérdést feltenni, mint nekem, aki nem a Fideszre, nem a liberálisokra, hanem az egyetlen nemzeti jelöltre szavazott."


Ez a mondatod igencsak magyartalanra sikeredett, de sebaj, mert csak ezt akarom kiemelni belőle: "... nem a Fideszre, nem a liberálisokra, hanem az egyetlen nemzeti jelöltre ...". Vagyis azt állítod, hogy nem a liberálisokra, hanem nemzeti jelöltre szavaztál.
Nahát. És még Te mondod hogy a "... a billentyűzet mindent elbír"...! Egyébként, a "nemzeti jelölt" ügyes megfogalmazás, nem nevezted meg a személyt vagy a pártot, találja ki az olvasó, ha pedig nem tudja, akkor (az olvasó) tájélkozatlan.


"... nem minősítelek, hisz semmit nem tudok rólad, akár tisztességes, jó magyar ember is lehetsz. Az ellenséget ott keresd, ahol nyilvánvalóan van, ne pedig kreálj a magad egyet a kitalációid alapján."


Kedves Józan Paraszti Ész! Nem vagyunk egy hullámhosszon, semmilyen téren. De ez, az éremnek csak az egyik oldala. Az előző válaszomban én csupán igyekeztem rávilágítani hogy nem jó úton jársz. Én nem a személyedet támadtam. Ellenben Te, engem támadtál. Ennek jelentőségtartalma van, másrészt ennek megfelelően akartam reagálni, ámde sértő szándék nélkül, és ez fontos!
A Te látásmódod idegen tőlem, ezért nem is csodálkozok rajta hogy felületesen olvasod amit írok. (Esetleg értelmezési nehézséged van, de ezt csak zárójelbe teszem, mert nem akarlak megsérteni.) Azonban úgy látom hogy kezd elfajulni a vita... Annak pedig semmi értelme.


*


A szerkesztő úrnak pedig a figyelmébe alánlom, hogy a fenti írás, liberális retorika, amit az írója itt alul az értelmezésével, látásmódjával alátámasztott. Az írománya nem szolgál magyar érdeket, pontosabban, nem magyar érdeket szolgál.


Tisztelettel és üdvözlettel: Kamuti Jenő
Idézet
 
 
Józan Paraszti Ész
#5 Válasz 2+Józan Paraszti Ész 2018-04-13 13:39
Kedves kamu!

Egy apró kiegészítés...
Az általad hivatkozott 2 cikk éppenhogy az alapja volt mindannak, amit írtam.
Idézet
 
 
Józan Paraszti Ész
#4 Válasz 2.Józan Paraszti Ész 2018-04-13 13:23
Kedves kamu!

Mivel nem ismersz, ezért elnézhető az, amiket rólam írsz, bár bölcsességre nem vall.
Az írásomból ezek szerint számodra nem világlik ki, hogy: a magyar érzelmű emberek összefogását szorgalmazom, akik az általam felsorolt, Fidesz által nem helyesen, sőt a magyarságra nézve ellenségesen kezelt esetekben különösen erős kontrollt kell, hogy tanúsítsunk. Mivel a Fidesz nyerte meg a választást és a saját környezetemből is sok rendes embert ismerek, akik erre a pártra szavaztak, ezért CSAK a Fidesz-es visszásságokat emeltem ki. Mivel azok, akik a Fideszre szavaztak (ismerősi köreimből), az általam felsorolt veszélyekre legyintettek, csak a migráns veszély mantrát érzékelik a mai helyzetben. Migráns veszély van. Brüsszeli nyomás van. Ezzel szemben fellépni helyes. Talán szükségtelen kiemelnem, mert Te is tudod, hogy az afrikai migránsokon kívül más népcsoportok - minden eddigi kormány támogatásával történő - ránk telepedése is megöl minket, magyarokat. Az a Fidesz szavazó, aki e másik veszélyről nem tájékozódik pl. a megszavazott Fidesz-es képviselőjénél, az ugyanolyan sírásója lesz a magyar népnek, mint a választott politikusai. Mivel ő rájuk szavazott, nálam több "joga", de kötelessége is van mindazon problémákra, amiket feszegettem az írásomban, a kérdést feltenni, mint nekem, aki nem a Fideszre, nem a liberálisokra, hanem az egyetlen nemzeti jelöltre szavazott.

Mondhatnám, hogy semmi közöd, kire szavaztam, hiszen ez mindenkinek a saját belügye. Lenne bizonyítékom magamról, de ilyen mélyre nem, ilyen primitív szintre megyek le.
Éppenséggel Te sem írtad, hogy kire szavaztál, de nem is érdekel, hiszen a billentyűzet mindent elbír, nem lehet ellenőrizni. Ezért nem minősítelek, hisz semmit nem tudok rólad, akár tisztességes, jó magyar ember is lehetsz. Az ellenséget ott keresd, ahol nyilvánvalóan van, ne pedig kreálj a magad egyet a kitalációid alapján.

Ezt a látásmódot javaslom Neked is akár most velem kapcsolatban, akár ha legközelebb egy másik ismeretlennel is vitába keverednél a billentyűzeted mellől. Ugyebár az a rossz, aki a rosszra gondol ...

Ezt is a Józan Paraszti Ész mondatja / mondja.
Isten áldjon!
Idézet
 
 
kamu
#3 koholmánykamu 2018-04-13 08:24
"Én nem a Fideszről és pártviszályokról írtam, hanem az országunk olyan problémáiról, amelyek megoldására a magyar érzelmű embereknek össze kell fogni és a mindenkor hatalmon levőket felelősségre vonni, ha nem a magyar megmaradásért tesznek.
Amúgy az elemzéseddel egyet értek, csak nem értem, miért állítod szembe azzal, amit írtam?"


Rendben van, Kedves Józan Paraszti Ész, akkor lássuk, amit irtál:


"Kedves, Fideszre szavazó magyar honfitársam!
Az országunkban rengeteg problémát kell megoldani. Az elkövetkezendő 4 évben kiderül, hogy a „MIT?” problémákat és feladatokat a kormány majd „HOGYAN?” és „MIÉRT?” fogja megoldani. A Te felelősséged ezután, hogy vakon dicsőítesz egy bálványt – akit valószínűleg személyesen nem is ismersz és nem tudhatod, hogy mit, hogyan, miért tett / fog tenni –, avagy értelmes ember módjára nemzetben, magyar tisztességben gondolkodva véded meg a szavazatoddal adott felhatalmazásod értékét. Nem kétségbe vonva, hogy Te is magyar érzelmű vagy, a jelen helyzetben Tőled és társaidtól várjuk hazánk és népünk érdekeinek megvédését az általad választottak munkájának szigorú kontrolljával. Mi a szavazó urnáknál megtettük, „amit megkövetelt a Haza”, most Te jössz, hogy megmutasd, mi rosszul gondoltuk, láttuk!"


Tényleg nem pártviszályokról írtál. Csakhogy, az én válaszom sem arra vonatkozott, hogy Te pártviszályokról írtál! És még csak nem is utaltam ilyesmire. Hanem azt kifogásoltam (kifogásolom,) hogy a Fideszre szavazókat teszed felelőssé a majdan (szerinted) miattuk kialakulható helyzetért.

Én nem állítottam szembe semmit a Te írásoddal. Hanem megpróbáltam elmagyarázni, hogy a nép miért a Fideszre szavazott. Mellesleg pedig még az is kiderül belőle (a magyarázatomból) hogy a hatalom, manipulálta a népet, következésképpen nem a nép a felelős a történtekért, de meg még arról is szóltam hogy milyen oknál fogva manipulálható a nép olyan könnyen. Tehát a kifogásom az írásoddal szemben az, hogy megosztod vele a népet. Jóknak állítod be a hasonszőrűeket, (az olyanokat mint Te magad,) és rosszaknak a Fideszre szavazókat. Holott a nép, egy!, és mindannyiunknak ugyanaz az érdeke, mindannyi ugyanazt akarja, ámde fogalma sem volt hogy mi volna a megfelelő választás, (melyik párt,) hiszen sem MIÉP-ről, sem másegyébről nincs információja, éspedig azért nincs amit írtam. (Azért nincs mert a fősodratú média elhallgatta, elhallgatja. Netet bújni pedig nincs idejük a dolgozó embereknek, mert a megélhetés az első.)


Azt írod, érthetetlen az utolsó megjegyzésem. Ez volt az(?): "Szerintem ezt a cikket nem a józan paraszti ész diktálta. Ez a cikk egy liberális koholmány."


Ismét kiemelek az írásodból egy apró részletet, hogy megvilágítsam: "Mi, Fideszre nem szavazók elítéltük a tisztességtelenséget, lopást. Ti azt mondtátok, ez belefér, hisz mindenki lop. Mi, Fideszre nem szavazók, úgy látjuk, hogy ..."


Úgy jellemezted magadat (magatokat, hogy "mi Fideszre nem szavazók".
Ez tipikus, ilyen a liberálisok retorikája.


"Nem kétségbe vonva, hogy Te is magyar érzelmű vagy, a jelen helyzetben Tőled és társaidtól várjuk hazánk és népünk érdekeinek megvédését az általad választottak munkájának szigorú kontrolljával. Mi a szavazó urnáknál megtettük, amit megkövetelt a Haza, most Te jössz, hogy megmutasd, mi rosszul gondoltuk, láttuk!"


Tehát, Ti, a szavazó urnáknál megtettétek "amit megkövetel a Haza". Ami pedig bizonyára azt jelenti, hogy a volt ellenzéki pártok valamelyikére szavaztatok, melyek bármelyike is került volna hatalomra, ott folytatná ahol a Fidesz abbahagyta, lévén hogy a pártok mind egy tőről fakadnak. (Sőt, még ennél is többről van szó, mivelhogy a JOBBIK, MSZP, LMP, DK, EGYÜTT, MOMENTUM, stb., az a liberális vonualat, amelyről emlitést tettem.)

Ha nem liberális gondolkodású volnál, akkor nem "Fideszre nem szavazóként" aposztrofáltad volna magad! Az egészen biztos hogy nem a MIÉP-re szavaztál, (vagy más hasonlóra,) mert azt merted volna hangoztatni. Sőt, megjelöltél volna szervezetet, (szervezeteket,) alternatívát, amelyre a buta Fideszre szavazók szavazhattak volna! De nem tetted, mert ha kiderül hogy a liberális pártok közül választottál, akkor kilógna a lóláb!
Tehát a "liberális koholmány" értelme, az, hogy úgy ahogyan Te, csak erősen liberális beállítottságúak írnak.


Az írásod azon részével melyben arról írsz hogy mik a faladatok, egyet tudnék érteni, ha nem mindvégig a Fideszre szavazóknak címezted volna, és ha nem nekik róttál volna fel mindent, pontosabban, ha nem csakis őnekik róttál volna fel mindent.

A Te írományod "liberális értékekről" vall, a célja pedig (szerintem) egyértelmű: Feszültségszítás.
A Te felfogásod messze eltér az enyémtől, és mindazokétól akik felelősen gondolkodnak a magyar megmaradásról. Továbbra is az a véleményem hogy az írásod nem való ide.


Sajnálom.
Idézet
 
 
Józan Paraszti Ész
#2 VálaszJózan Paraszti Ész 2018-04-12 07:58
Kedves kamu!
Én nem a Fideszről és pártviszályokról írtam, hanem az országunk olyan problémáiról, amelyek megoldására a magyar érzelmű embereknek össze kell fogni és a mindenkor hatalmon levőket felelősségre vonni, ha nem a magyar megmaradásért tesznek.

Amúgy az elemzéseddel egyet értek, csak nem értem, miért állítod szembe azzal, amit írtam? Különösen érthetetlen az utolsó megjegyzésed.
Idézet
 
 
kamu
#1 koholmánykamu 2018-04-12 06:46
Kedves, Józan Paraszti Ész! Szerintem meg elvetetted a sulykot. Már ha valóban, magyar emberként véled úgy a dolgot ahogyan írod, és nem ellenség vagy akinek az a célja hogy éket verjél, hogy méginkább eltávolodjunk egymástól.

A Fidesz, nem megnyerte a választást, hanem trükkel megválasztatta magát. A trükk többrétű volt. Egyrészt engedte sok kamupárt létrejöttét. A kampány felaprózta az ellenzéket, és elaprózódtak a szavazatok is. A másik pedig az volt, hogy a nagyobb ellenzéki pártok, mind, a Fidesz szekerét tolta, azáltal, hogy a kampányát úgy építette fel, hogy kitűnjön, nem a magyar nép mellett áll. Erre legjobb példa Gyurcsány, aki mindvégig nyíltan magyarellenes retorikát folytatott. Nyílvánvaló hogy így nem lehet Magyarországon választást nyerni, és ezt neki is pontosan tudnia kellett, mégis így tett. (Miért?) A Vona, szinte szétrobbantotta a pártját. (Miért?)
Azért mert így kellett lennie. Így kívánta meg valakiknek az érdeke. A Fidesznek nyernie kellett.

Két fő vonulat látszik, az ortodox és a liberális. De az ellentét csak látszólagos, mindettő ugyanazt akarja. Például, elpusztítani szíriát. Oroszországot. Iránt. Kínát. De a legszörnyűbb hogy a mi országunk kell nekik. A jobboldali arcot mutató Fidesz, (a többi párttal karöltve,) magyar bőrbe bújva, ellehetetlenít, elüldöz, kiirt bennünket. A "szűkséget" ez szülte: magyarmegmaradasert.hu/.../...
Hogy még világosabb legyen a kép, tessék még ezt is elolvasni: magyarmegmaradasert.hu/.../...

Birka szavazókról meg hülyék országáról lehet olvasni, pedig ez nem igaz. Az igaz hogy jól működik a média agymosó programja. De azt is figyelembe kell venni, hogy a nép dolgozik. Mert élni akar. És még ha eszébe jutna is hogy a média hazudik, nem ér rá az interneten kutatni alternatív hírek után.
A nép nem látja át a világot, hiszen csak álhíreket propagandát, riogatást, megtévesztő reklámokat lát. Ezek pedig azt az érzetet keltették hogy ha nem a Fideszre szavaz, akkor jönnek a migránsok. Ha a liberálisokon múlna, akkor így is lenne. A bevándorlás Nyugat-Európát már tönkretette. Magyarországgai is ugyanaz történne. De tény hogy a Fidesz a bevándorlókkal riogatva szerezte a voksokat.
A Fideszre szavazók döntő többsége nem a Fideszre szavazott, hanem a bevándorlás ellen!

Szerintem ezt a cikket nem a józan paraszti ész diktálta. Ez a cikk egy liberális koholmány.
Minek kell ilyet megjelentetni?
Idézet
 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Új írások

Jó honlapok

Látogatók

Hungary 68.3%Austria 1.3%
Romania 5.1%Canada 1.1%
United States 4.5%France 0.9%
Ukraine 3.4%Sweden 0.8%
Russian Federation 2.8%Switzerland 0.4%
Germany 2.4%Netherlands 0.2%
Slovakia 2%Australia 0.2%
United Kingdom 1.9%Kuwait 0.1%
Norway 1.4%Italy 0.1%
Serbia 1.4%Poland 0.1%

Today: 19
This Week: 4167
Last Week: 4695
This Month: 16550
Last Month: 18054
Total: 2495943

Belépés