Magyar Megmaradásért

Nem adjuk fel

 

Cs2020Oct29

2009. November 21., Szombat 17:42

Hatvanöt esztendővel ezelőtt tombolt a kommunista terror a Délvidéken.

Írta:  M.Szabó Imre
Értékelés:
(2 szavazat)
A Délvidék falvait módszeresen rohanták le a kommunisták. A partizánok a legkíméletlenebb módon tuszkolták ki, kínozták meg a békésen éldegélő magyarokat. Főleg az értelmiséget likvidálták, papokat, tanítókat, orvosokat, de a parasztembereket, főleg a tehetősebbeket, ám a nehezen élőket is közhivatalok pincéjében ütötték-verték, a legelemibb higénés feltételeket nem teremtették meg. Minek is. Mondták, nem lesz szükségük rá.

SZENTMISE A DÉLVIÉKI KOMMUNISTA TERROR ÁLDOZATAIÉRT Szent István Bazilika, 2009. november 29. 13 óra, Budapest

Hatvanöt esztendővel ezelőtt tombolt a kommunista terror a Délvidéken.
Legalább 45-50 ezer magyart lőttek a Dunába, a Tiszába, általuk megásott gödrökbe, faluszéleken található dögkutakba.

A titóista partizánok a legkíméletlenebben bántak azokkal a magyarokkal, akiknek semmi közük nem volt a korábbi, a magyar hadsereg bevonulásakor elkövetett katonai bűnökért- melyekért a méltó, mi több nagyon, sőt túlzóan súlyos büntetést kaptak az elkövetők.

Vessünk egy pillantást Szombathelyi Ferenc sorsára.

A magyar hadsereg vezérkari főnökét vádolták meg a partizánok az újvidéki razzia túlkapásaiért. A Honvéd Vezérkar főnöke. Harcolt az első világháborúban, majd a minisztériumba került. 1919-ben tagja volt a Vörös Hadsereg hírszerző és kémelhárító csoportjának. Később többféle tiszti beosztásban szolgált, többek között a Ludovika Akadémián. 1941-ben a Szovjetunió ellen vonuló Kárpát-csoport parancsnoka, szeptembertől vezérkari főnök. Igyekszik meggátolni további magyar csapatok frontra való kiszállítását. 1944-ben német nyomásra menesztik. Hadbíróság elé kerül, ahol felmentik, de a nyilasok Sopronkőhidára viszik.

A háború *után* az újvidéki razzia állítólagos támogatása miatt *előbb 10 évre, majd életfogytiglanra ítélik*. Ismeretlen körülmények között *átadják a jugoszláv hatóságoknak, akik halálra ítélik és kivégzik*.

Délvidéki források szerint *karóba húzták*.

A magyar Legfelsőbb Bíróság 1994-ben az ellene itthon hozott ítéletet hatályon kívül helyezi, a vádak alól felmenti.

A Délvidék falvait módszeresen rohanták le a kommunisták. A partizánok a legkíméletlenebb módon tuszkolták ki, kínozták meg a békésen éldegélő magyarokat. Főleg az értelmiséget likvidálták, papokat, tanítókat, orvosokat, de a parasztembereket, főleg a tehetősebbeket, ám a nehezen élőket is közhivatalok pincéjében ütötték-verték, a legelemibb higénés feltételeket nem teremtették meg. Minek is. Mondták, nem lesz szükségük rá. S valóban:
Kihajtották szegény derék magyarokat a falu szélére. Megásatták velük a gödröket és belelőtték őket. Csúrogon a dögkutakba lökték a halott és bizony félhalott nemzettestvéreinket. Majd bizonyos idő elteltével, a biológiai folyamatok bekövetkeztekor csontjaikat eladták a közeli bőrgyárnak.

Magyar holokaust!

Gyermekeik, korabeli hozzátartozóik közül is alig élnek már. Akik élnek, soha nem felejtik el, mi történt.

Mi történt a magyar ősökkel, szeretteikkel, akiknek a drámája megerősítette bennük a hitet s azt, nem lehet felejteni. Egyesek szerint megbocsátani sem!

A magam részéről mindkét érzést megértem.

A budapesti Szent István Bazilikában évek óta értük, róluk, a lemészárolt magyarokért s értünk szól. Akik megrendülten gondolunk szenvedéseikre.

Akik nem tudjuk tudomásul venni azt, hogy a Délvidéken elkövetett szerb mészárlást soha-senki el nem ismerte, meg nem követte az áldozatok hozzátartozóit s bennünket, magyarokat.

Akik fájdalmát soha senki nem enyhítette!

Csak a lelki vigasztalást nyújtó szentmise.
M.Szabó Imre

Beküldte R. Zsuzsanna

Megjelent: 2266 alkalommal

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Új írások

Jó honlapok

Látogatók

Hungary 68.2%Austria 1.3%
Romania 5%Canada 1.1%
United States 4.5%France 0.9%
Ukraine 3.4%Sweden 0.8%
Russian Federation 2.8%Switzerland 0.4%
Germany 2.4%Netherlands 0.2%
Slovakia 2%Australia 0.2%
United Kingdom 1.9%Kuwait 0.1%
Norway 1.4%Italy 0.1%
Serbia 1.4%Poland 0.1%

Today: 25
This Week: 2081
Last Week: 5363
This Month: 19827
Last Month: 18619
Total: 2499220

Belépés