Print this page
2012 november 20, kedd

Igazságot Kajászónak

Szerző: Fejér Szövetség

Tisztelt vidéki gazdák és a gazdákkal együttműködni szándékozó városi emberek! Alakítsanak településeiken földbizottságokat, amelyek kezelésbe veszik a törvénytelenül, vagy érdemtelenül bérelt földterületeket!

Fölújítva 2014.05.23

Az igazság pere: Kajászói gazdák az NFA törvénytelenségei ellen

2014. május 23., péntek

A mai döntés: már szégyenteljes jogszolgáltatás

A Kúriához fordulnak a gazdák képviselői a törvénytelenség felszámolása érdekében

Tisztelt Szerkesztőségek!
Tisztel Honfitársak!

Az Igazság Perében született mai döntéssel végképp bebizonyosodott, hogy a jogszolgálat a köztudottan törvénytelent is védi, eljárásjogi indokkal, ha kell, de mindenképpen és magas szinten!

A jogállamiságot már végképp megkérdőjelező példátlanul lesújtó döntést hozott ma a Fővárosi Törvényszék a kajászói gazdákat is tagjai között tudó Összefogás a Magyar Földért és Vidékért Egyesület perében, annak másodfokú tárgyalása után, amelyet a már példátlan és ím már két bíróság által és az NFA által sem vitatott törvénytelenség felszámolásáért indított! Többek szerint az elsőfokú tárgyalás bírói döntésénél is mélyebbre süllyedt és szégyenteljesebb állapotokra világított rá a mai döntéssel a Fővárosi Törvényszék.
Azzal az indokkal utasította el a Fővárosi Törvényszék az egyesület fellebbezését, hogy az egyesület, mivel nem rendelkezik közvetlen anyagi érdekeltséggel a perben, ezért nem perelhetett az ügyben.

Arra kötelezte döntésében a bíróság az egyesületet, hogy az NFA (1. rendű alperes) mellett annak a Kiss Árpádnak (2. rendű alperes) is fizessen ügyvédi költségként 325.000 forintot, aki és akinek képviselője egyik tárgyaláson sem jelent meg, s a mai napig törvénytelenül, egy mindenki által tudottan semmis szerződésre alapozva garázdálkodik Kajászón és vesz fel évente több tíz milliós terület alapú támogatást.

Tisztelt társadalmi szervezetek és azokat képviselő Hölgyek és Urak!
Ettől kezdve lehet azon gondolkodni, hogy van-e értelme érdekvédelmi szervezeteket alakítani?!

Tisztelt társadalmi érdekvédelmi szervezeti tagok!
Ettől kezdve lehet azon gondolkodni, hogy van-e értelme érdekvédelmi szervezeteknek tagdíjat fizetni, ha még olyan ügyekben sem járhat el tagjai érdekében az egyesület, mint egy nyilvánvaló törvénytelenség megszüntetése?!

Szégyellje magát minden ez ügyben érintett felelős tisztviselő, hogy a jogalkotás ide juthatott egy országot, egy társadalmat, hogy megkérdőjelezhető az a jog, ami kötelessége egyben minden állampolgárnak, hogy a nyilvánvaló törvénytelenség ellen minden lehető eszközzel lépjen fel!

Tisztelt Gazdatanácsok Szövetsége tagok!
Amennyiben ezt hagynánk, szégyellhetnénk magunkat mi is. Azonban mi nem hagyjuk ennyiben. A Kúriához fordulunk, mert a tisztesség és igazság kötelez bennünket.

A Kajászói Gazdatanács, Gazdatanácsok Szövetsége, az Összefogás a Magyar Földért és Vidékért Egyesület, a Fejér Szövetség hamarosan felhívással fordul Hozzátok és minden tisztességes magyar állampolgárhoz!

Addig is maradunk bizalommal az ősi erényben:
Dr. Boór Ferenc
Gazdatanácsok Szövetség titkára

Forrás: http://gazdatanacs.blogspot.hu/2014/05/a-mai-dontes-mar-szegyenteljes.html
Beküldte Kunavar


 Igazságot Kajászónak,
lehetőséget a magyar gazdáknak és a vidéknek!

A kajászói Gazdatanács FELHÍVÁSA

Törvénytelenség jogot nem alapít (Ex turpi causa non oritur actio)

Honfitársaink!

Vidéki és városi bajtársaink!

Az állami területek földbérleti pályázatai, a nemzeti földvagyon alig 1 százalékáról szóltak, mégis világosan megmutatták, hogy hova vezet, ha megtévesztve hisszük tovább, amit harsognak a kiváltságosok: „Civilek, ne politizáljatok!

Odavezetett, hogy Kajászón egyetlen talpalatnyi területhez sem jutottak a helyiek, nem kevesebb, mint 20 évre. Azonban Kajászó, a Váli völgy csak kiemelt példái azoknak az eseteknek, amelyek Ángyán József részletes tanulmánya révén kirajzolódnak országszerte, hiszen ugyanúgy folytatódott a vidéki gazdák földfosztása Borsod-Abaúj-Zemplén és Baranya megyében. Kajászó csak egy példa, egy kivételes példája annak, mikor az igazság és jog találkozhatott. Az „Őszi határszemle”, majd az „Őszi szántás” eseményekkel országos hírűvé váltak a törvénytelenségek, s a helyiek összefogtak azért, hogy ennek véget vessenek. A föld az élet. A föld a vidéknek értelmes, egészséges munkahelyeket és életfeltételeket terem, ha a helyiek, az ott élők kezelése, felügyelete alatt művelik a földművesek. A földről csak azok rendelkezhetnek, akik ott élnek, akik a földdel együtt élnek.

A "föld" sorskérdése talán az egyetlen, amely megértetheti a városi és vidéki emberekkel, hogy ide nem párt, vagy pártok kellenek, hanem tisztesség a tisztségbe, törvényesség a közéletbe, jogbiztonságban szabadság, pártokon felülemelkedett erkölcsi-közéleti felügyelet, rend kell.

A kormány által meghirdetett program helyes volt, hiszen nem vett volna részt annak alakításában és hitelesítésében Ángyán József, az államtitkári szerepet is vállaló, majd arról lemondani képes közember! A Nemzeti Földalapkezelő szervek tevékenysége viszont azzal nyilvánvalóan ellentétes. A Vidékfejlesztési Minisztérium a törvénytelenségeket és a „titkosított” pályázati rendszert megváltoztatni nem volt képes. A kormány szervei a kormányprogrammal ellentétesen cselekednek. Ez tovább így nem mehet. Kajászó ezért kiált most az igazságtalanság, a megtévesztés ellen, s áll ki a törvényesség helyreállítása mellett.

2012. november 15-én a kajászói Gazdatanács úgy döntött, hogy az Összefogás a Magyar Földért és Vidékért Egyesület – Fejér Szövetség támogatásával 2012. december 1-én

ÖSSZEFOGÁS A MAGYAR FÖLDÉRT ÉS VIDÉKÉRT
MUNKAÉRTEKEZLETET és szolidaritási NAGYGYŰLÉST rendez Kajászón,

melyre meghívja az országgyűlési képviselőket, akik eddig is kiálltak ügyünk mellett, s mindazokat, akik a jövőben kiállnak a helyi, vidéki, családi gazdák, a kis- és középgazdaságok mellett.

1. Tisztelt vidéki gazdák és a gazdákkal együttműködni szándékozó városi emberek! Alakítsanak településeiken földbizottságokat, amelyek kezelésbe veszik a törvénytelenül, vagy érdemtelenül bérelt földterületeket! Felderítik a szabálytalanságokat és felvállalják a nyilvánvaló és fojtogató korrupció felszámolását a földgazdálkodásban! A földbizottságok tagjai ne legyenek párfunkcionáriusok! Legyenek mezőgazdászok, megbecsült gazdák és helyi termelők, feldolgozók, s legyen tagja egy-egy szakjogász, a vidék mellett elkötelezett köztiszteletben álló mérnök- vagy közgazdász személy! Válasszanak képviselőket és jöjjenek december 1-én pártolóikkal, együtt érző honfitársaikkal Kajászóra, hogy közös erővel számoljuk fel a törvénytelenségeket országszerte – nem csupán a kajászói gazdák, hanem – a magyar vidék érdekében!

2. Tisztelt Rácz Sándor, a Földvédő Mozgalom történelmi időkben választott elnöke! Legyen e nagygyűlés vezérszónoka! A Százak Tanácsának és a legkülönbözőbb földmozgalmak tisztelt tagjai! Tisztelt Honfitársaink, akik több országos értekezleten is egyetértettek abban, hogy a földkérdést a helyiek nélkül rendezni nem lehet! Önökhöz szólunk Kajászóról, Fejér megyéből, hogy álljanak mellénk! Sorakozzanak fel a kajászói Gazdatanács küzdelme mellett, s tiszteljék meg részvételükkel, tanácsaikkal a december 1-re meghirdetett rendezvényünket! Mikor, ha nem most, akarnak összefogni, miközben az országgyűlés egy teljesen elhibázott földtörvény tervezetet tárgyal, s miközben nyertes és vesztes egyaránt szenved a Nemzeti Földalapkezelő szervek nyilvánosságot és a helyi gazdákat kizáró pályázati rendszerétől, miközben ugrásra készen állnak a földdel kereskedők, hogy rátegyék kezeiket a magyar földre, s mindenre, amit az magában rejt? Kérjük, csatlakozzanak a helyi kezdeményezésekhez, erősítsék a helyi földbizottságokat és képviseljék őket a decemberi szolidaritási nagygyűlésen!

3. Tisztelt Ángyán József! A magyar társadalmat kell tetszhalott állapotából felrázni. A társadalmi közéletet kell igaz, erkölcsös alapokra visszahelyezni. A vidék parasztságát és városi értelmiségét kell összefogni, egyszerre képviselni. Legyen az összegfogásnak pártatlan szakértője! Folytassa Tanár Úr! Legyen a magyar vidékért aggódó társadalom élő lelkiismerete és fogadja el meghívásunkat a helyi földbizottságok értekezletére!

Kérjük Önöket és minden csatlakozni és részt venni szándékozó szervezetet, magánszemélyt, hogy november 26.-ig jelezzék előzetes részvételi szándékukat a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen!

Igazságot Kajászónak!

Kajászó, 2012. november 16.

A kajászói Gazdatanács nevében az Összefogás a Magyar Földért és Vidékért Egyesület – Fejér Szövetség

Forrás: http://fejerszovetseg.blogspot.ca

2012.11.16

Tisztelt Szerkesztőség!

Tisztelt Honfitársaink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a mai napon, 2012. november 15-én a kajászói Gazdatanács meghozta döntését arról, hogy az Összefogás a Magyar Földért és Vidékért Egyesület, a Fejér Szövetség támogatásával folytatja küzdelmét a törvényesség helyreállításáért az állami földek földbérleti pályázatainak ügyeiben itt Kajászón, de már nemcsak Kajászó jövője, hanem a Váli völgy és egész Fejér megye, azon keresztül Magyarország minden csalódott települése és térsége, a magyar vidék és a városok jövője érdekében.

Ezért megfogalmazta felhívását, amellyel a magyar társadalom cselekvő erejéhez fordul a holnapra meghirdetett

Rendkívüli Sajtótájékoztatón, Kajászón, 2012. november 16-án 17 órakor.
http://fejerszovetseg.blogspot.hu/2012/11/rendkivuli-sajtotajekoztatot-tart-fejer.html

Tisztelettel kérjük, biztosítsák a lehető legnagyobb nyilvánosságot a Gazdatanács felhívásának sikeréhez!

Egyúttal várunk minden értünk aggódót, érdeklődőt és hírvivőt, szeretettel:

Fejér Szövetség Sajtószolgálat
http://fejerszovetseg.blogspot.hu
+36302038648

Forrás; http://fejerszovetseg.blogspot.ca/

2012.11.11

Igazságot Kajászónak - Őszi szántás - a törvényesség helyreállításáért

2012-11-10 23:48:56, szombat

Tisztelt Sajtószerkesztőség!

A kajászói gazdatanács döntésének megfelelő szeptember 17-én történt földfoglalás bejelentésére sem a Vidékfejlesztési Minisztériumtól, sem a Nemzeti Földalapkezelő (NFA) illetékeseitől egyetlen hivatalos válasz vagy megkeresés sem érkezett. A hallgatásuk, talán belátás, beleegyezés, vagy hogyan értelmezendő?

A kajászói lakosságtól érkezett jelzések alapján a gazdatanács tagjai meggyőződtek arról, hogy Kiss Árpád, a lefoglalt területet szabálytalan szerződésben (az NFA pályázati - szabályos, törvényes - felső határát 2200 Aranykorona értékben túllépve) elnyerő nádarató, tetőfedő vállalkozó megbízásából a törvénytelenséget folytatva, súlyosbítva szántatni kezdett a területen.

Teszi ezt annak ellenére, hogy teljesen szabálytalanul kötött szerződést az NFA-val.

Teszi ezt, mert intézkedés képtelen az NFA a földtörvény tervezettel is összefüggésben kifogásolt, rendezetlen és tisztázatlan földbérleti visszásságok felszámolása érdekében.

Teszi ezt, mert hallgat a Vidékfejlesztési Minisztérium az NFA - a kormány programjával és a földtörvény koncepciójával is ellentétes - földbérleti pályázati rendszerében és gyakorlatában sokszorosan feltárt és bizonyított visszaélések miatt benyújtott és a legutóbbi földfoglalásról szóló beadványok ellenére.

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy

a kajászói gazdatanács nevében

az Összefogás a Magyar Földért és Vidékért Egyesület - Fejér Szövetség

az NFA szabálytalan és kormányprogrammal, a földtörvény koncepciójával is ellentétes földbérleti pályázati elbírálási gyakorlata, és a nyilvánvaló törvénytelenség hallgatólagos támogatása miatt

"ŐSZI SZÁNTÁS"

IGAZSÁGOT KAJÁSZÓNAK

LEHETŐSÉGET A GAZDÁKNAK, A MAGYAR TÁRSADALOMNAK A MAGYAR FÖLDÜGYEKBEN

címmel

A TÖRVÉNYESSÉG HELYREÁLLÍTÁSÁRA FELSZÓLÍTÓ

SAJTÓTÁJÉKOZTATÓT ÉS RENDEZVÉNYT TART

2012. év 11. hó 11-én 11 órától

Menetrend

10.30-tól 11.00-ig Gyülekezés - Kajászó Világháborús Emlékművek Emlékparkja (Tejbegyűjtő buszmegállónál)

11.00 Előzetes tájékoztató a törvénytelenség folytatásáról és a gazdatanács döntéséről

11.15-től SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ a kajászói gazdák által lefoglalt területen tartják:

Dr. Boór Ferenc - Fejér Szövetség szóvivő

Magyar Zoltán országgyűlési képviselő, a Mezőgazdasági bizottsági tagja

Telekocsik indulnak Kajászóra Székesfehérvárról

9 óra 30 és 10 óra 00 perckor a Miss Tee Teázó (Ady E. u. 32.) előtti parkolóból

(Telekocsi iránt érdeklődni lehet a +362038648 telefonszámon)

2011. szeptember 8., az Összefogás a Magyar Földért és Vidékért Egyesület (Fejér Szövetség) által a székesfehérvári Civil Központban rendezett GMO-NFA konferencia óta számtalan levélben és indítványban tájékoztattuk az NFA-t és a Vidékfejlesztési Minisztériumot, a Köztársasági Elnököt, a Miniszterelnököt, a Házelnököt és minden közjogi méltóságot, érintett köztisztviselőt, országgyűlési képviselőt a földbérleti pályázatok bizonyított szabálytalanságairól, a kormányzati programban meghirdetett szándékkal ellentétes jogtechnikai és végrehajtási gyakorlatról és kértük azok orvoslását, tettünk tárgyszerű javaslatot a megoldásra, ... MINDHIÁBA!

Válaszra sem méltatni az érintett gazdákat, a beadványokat megfogalmazó önerőből működő társadalmi szervezeteket: ARCÁTLAN PÖKHENDISÉG ÉS FELELŐTLEN ELJÁRÁS A LEGFŐBB NEMZETSTRATÉGIAI KÉRDÉSBEN, A FÖLDTÖRVÉNY és FÖLDGAZDÁLKODÁS ÜGYÉBEN.

Tisztelettel:

Fejér Szövetség Sajtószolgálat

Tájékoztatás a részletekről: +36302038648 telefonszámon

Vonatkozó hírek a szeptember 17.-i kajászói földfoglalásról (megengedhető-e úgy tenni, mintha semmi sem történt volna?):

http://www.miskolciharsona.hu/hirolvaso.php?hir=1891
Klubradio 2012.10.22. 11 órakor  3. rész (10.58.57) élő műsorban elhangzott (a ~7. perctől) 
http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=594163&referer_id=toplist
http://www.168ora.hu/buxa/foldfoglalas-az-allamtitkar-nyertes-szomszedjanak-foldjet-foglaltak-104486.html
http://mandiner.hu/cikk/20121021_duhos_gazdak_foglaltak_el_a_szabalytalan_vallalkozo_foldjet_kajaszon

http://index.hu/belfold/2012/10/21/foldfoglalas/ 
http://greenr.blog.hu/2012/10/20/polgari_engedetlensegi_mozgalomba_kezdtek_az_oligarchak_ellen_a_kajaszoi_gazdak
http://www.therepublic.com/view/story/20f77229419f47809556bbaad7c6f3a5/EU--Hungary-Land-Scandal
http://szentkoronaradio.com/belfold/2012_10_20_kovetendo-pelda-foldet-foglaltak-a-gazdak-kajaszon
http://rekreator.hu/betelt-a-pohar-foldet-foglaltak-a-porul-jart-gazdak/
http://www.eszakhirnok.com/belfold/22340-foeldfoglalas-kajaszon.html

http://nol.hu/belfold/20121019-foldet_foglaltak_a_gazdak

http://www.168ora.hu/buxa/elkezdodtek-a-foldfoglalasok-104322.html
http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/foldet-foglaltak-a-gazdak-2115461
http://www.velencei-hirhatar.hu/hirek/velencehez-kozeli-foldfoglalas
http://www.origo.hu/itthon/20121019-foldet-foglaltak-a-kajaszoi-gazdak.html
http://index.hu/belfold/2012/10/19/foldet_foglaltak_a_gazdak_kajaszon/
http://hirek.animare.hu/elkezdodtek_a_foldfoglalasok+1136497.html
http://www.mezogazdasaginfo.hu/?p=16819
http://hirek.msn.mainap.hu/itthon/foldet-foglaltak-a-magyar-gazdak-38757
http://atv.hu/cikk/20121018_foldpalyazatok_kajaszon_visszavettek_a_helyi_gazdak_a_foldeket
http://www.szabadfold.hu/gazdanet/allami_foldet_foglaltak_el_a_kajaszoi_gazdak
http://www.kielegyenafold.hu/a/_birtokba_vettek_a_foldet_a_kajaszoi_gazdak_-c10080.html 
http://fmh.hu/hirek/20121017_kajaszo_foldtorveny_demonstracio

Továbbította az MVSZ Sajtószolgálat

7645/121110

 

Forrás: http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?n=lambert&pid=122905&blog_cim=Igazs%E1got%20Kaj%E1sz%F3nak%20-%20%D5szi%20sz%E1nt%E1s%20-%20a%20t%F6rv%E9nyess%E9g