20240329
Last updateCs, 08 febr. 2024 7pm

rovas logo

2018 június 11, hétfő

Tiltakozás a Szigetszentmiklós-Lakihegyen megkezdett környezetpusztítás ellen !

Szerző: Deli Károly, Csizek Csaba

MIÉP TILTAKOZÁS / A Magyar Igazság és Élet Pártja elnöksége a napokban értesült a Szigetszentmiklós-Lakihegy területén megkezdett környezetpusztításról.

A MIÉP elnökség tiltakozását fejezi ki az állami szervek és egy magánvállalkozás titkos háttéralkuja által megvalósult környezetpusztítással szemben!

Hivatalos közleményünkben követeljük,- a helyi lakosság elől is eltitkolt összes dokumentum, megállapodás azonnali nyilvánosságra hozását,- és a feltehetően korrupt háttéralku árán elkezdett környezetgyilkos projekt azonnali felfüggesztését!

A Duna védett vízgyűjtő területén, állásfoglalásunk szerint nem működhet komposztáló,- és gyeptéglaüzem, amely több tucatnyi fa kivágásával,- a terület természeti környezetének felborításával, tönkreteszi a helyi lakosok életét, a hozzávezető,- a lakott területükön átvezető út építésével,- és a naponta rendszeres sűrű teherautó-forgalommal súlyosan rontja életminőségüket!

Az akciót a bolsevik-pártállami idők diktatórikus rombolásaihoz hasonlíthatjuk csak! Melyben, a magát nemzetinek, demokratikusnak hirdető kormány hivatalai átnéznek a helyi lakosságon, egy ilyen, tervezett változtatásról még a közvetlenül érintett lakosokat sem tájékoztatják! Követeljük a Vízügyi hatóságtól,- a kormányirányítás alatt álló Vízművektől,- Szigetszentmiklós kormánypárti polgármesterétől minden dokumentum,- titokban kiadott engedély azonnali nyilvánosságra hozatalát, a projekt azonnali leállítását,- és a vállalkozóval,- a terület visszarendezésének, rehabilitációjának azonnali megkezdését.

Elvárjuk a „nemzeti kormány"-tól, hogy ne csak a „nemzet nevében", hanem a nemzet tagjainak érdekében dolgozzon! Hiszen hatóságai, helyi kormánypárti polgármestere a helyi hatalmas tiltakozás mérlegelése és elfogadása helyett a pusztítást végző vállalkozóval azonnali bosszúhadjáratba kezdett! „Véletlenül" épp most vizsgálta felül az évtizede itt élő tiltakozó családok építési engedélyeit, és szólította fel őket a sok éve felépített házaik,- lakrészeik lebontására?! Hátha megfélemlíthetőek ezzel, és felhagynak a tiltakozással?!... Hogy is hangzott a kampányszlogenjük? „Nekünk Magyarország az első"?!...

Amennyiben a hatóságok,- illetve Szigetszentmiklós Önkormányzata nem számolja föl a pusztító projektet, ez újabb döntő érv, a terület leválására, függetlenné válására külön Önkormányzattá alakulására a szomszédos,- szintén semmibe vett településekkel összefogva. Lakihegy Buckával, Felsőtaggal, Üdülősorral együtt, népszavazással kíván így leválni a kormány-diktatúra vezette Szigetszentmiklósról, ahogyan azt a közelben Soroksár tette Pesterzsébettől!

A MIÉP,- mint a parlamenten kívüli pártok egyik legnagyobbja,- támogatja a helyi lakosság jogos tiltakozását és kezdeményezését. Támogatjuk a helyi Buckai Szövetség Egyesület, Csizek Csaba elnök,- és a MIÉP helyi Szigetszentmiklósi szervezete elnöke Bejan Angelika vezetésével indított lakossági tiltakozást és mozgalmat.

Tisztelettel: A Magyar Igazság és Élet Pártja elnöksége.
Deli Károly, a MIÉP elnökhelyettese


 Buckai Szövetség Egyesület KÉRDÉSE:

Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatósághoz fordulva: Önök tényleg adtak engedélyt fakiirtásra, természetkárosításra, gátrendszer gyengítésre és MOL vezeték sértegetésére?

Tisztelt Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság! és Kedves további címzettek!

Helyszíni tájékoztatások szerint Szigetszentmiklós Lakihegyen a Téglaházi útnál a Nagy Dunai gátrendszer mellett a Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság engedélyével irtják a több évtizedes egészséges fákat és pusztítják az élőkörnyezetet is ki. Ezeket a beszámolókat ismerve hivatalukat nem akarjuk elhinni, s az erre vonatkozó engedélyekről csak hallottunk, de látni nem láttuk! Így első kérdésünk adta-e ki ilyen engedélyt? 

Ha nem adtak, akkor a munkálatokat nem értjük, de ha adtak, akkor engedjék meg a következő kérdéseket: 

·       Felmérték-e, hogy a fák kipusztítása egy gátrendszer tövébe, milyen hatással van az árvízvédelemre? 

·       Felmérték-e, hogy milyen fák kerülnek, kiírtásra, s azoknak milyen hatása van az élő környezetre? 

·       Engedélyt adtak-e több évtizedes és egészséges fák kiirtására? 

·       Engedélyt adtak-e a környező és felháborodott lakosság terrorizálására, illetve arra, hogy egyes magáningatlanokra például palákat dobáljanak be? 

·       Engedélyt adtak-e arra, hogy a fapusztító a MOL vezetékét és előírásait ne tartsa tiszteletbe és a 23 – 23 méter távolságtartás helyett fölötti rángassa a fákat és végezzen dózeroló tevékenységet? 

·       Nem-e lehetne leállítani ezt a természet romboló tevékenységet? 

·       S ha le lehet, akkor az mikor következhet be? 

Válaszukat előre is megköszönjük! 

Szigetszentmiklós, 2018. Június 9 

Tisztelettel: 

Csizek Csaba 

BUCKAI SZÖVETSÉG EGYESÜLET

Elnök

Részletek ITT

Készült; B Angelika ajánlata nyomán

A kiemelések a Magyar Megmaradásért szerkesztőtöl.

A hozzászólások lehetősége 2023.11.03-án megszűnt.

Alrovatok

Új írások

Hozzászólások