Magyar Megmaradásért

Nem adjuk fel

 

Sze2017Apr26

2009. Május 09., Szombat 08:53

Rimafészer 1. rész

Írta: 
Értékelés:
(2 szavazat)
Válság, az van… A világ nagy organizátorai, a konjunktúra/recesszió okozói, egyben haszonélvezői előtt egyre világosabbá vált, hogy az adott körülmények között az erőltetett gazdasági növekedés nem folytatható tovább.
A természet kizsigerelésére, a szegényebb országok, az értéket előállítók kirablására szakosodott „gazdasági rendszer” elérte azt a kritikus pontot, „tömeget”, melynél a robbanás veszélye nélkül nem bővíthetőek tovább az extraprofitot biztosító virtuális elszívórendszerek, a „szervezetbe” mesterségesen telepített financiális légvárak.

Márpedig a szűnni nem akaró profit-, és hataloméhséget valamilyen formában ki kell elégíteni, vagyis nincs mit tenni, újra kellett osztani a „piacot”.
(Egyébként is, zavaró volt már, az eredetileg csak a kiválasztottaknak fenntartott elitklubba betolakodott bankárocskák sokasága.)  

Azaz; Ha dőlnie kell, hát dőljön!

Persze, nem amolyan hebehurgya módon, hanem – New York tornyainak mintájára – szépen, tervszerűen.
Mindenekelőtt - még a mesterségesen magasan tartott árszinten -, az „előrelátó üzletemberek” pénzé tették részvényeiket, értékpapírjaikat, irdatlan mennyiségű „eszközt” vonva ki ezzel a világ pénzpiacaiból.

Meg is lett az eredménye - az amerikai ingatlanpiac válságának leple alatt -, beindult a hisztéria. Mára a primer (valós) értékhordozó javak, a konkurencia „befagyott” értékpapírjaival együtt töredéküket érik, még a működtethető tőke jelentősen felértékelődött.

És lassan eljön az idő, hogy a lelkük sötét zugában meghúzódó hamiskártyások újraosztják a lapokat, a százalékokat. Helyesebben, részesedésüket az emberiség eljövendő termeléséből, munkájából, vagyis – a többszörös „árfolyamnyereséget” kihasználva - kilóra felvásárolhatják a fél világot.

Hiszen, a tőke éltető eleme a profit, a kufároké pedig a harácsolás. Ergo, újraépülnek az emberi kapzsiság égig érő tornyai.
Hogy, eközben Kovács István vasesztergályos az öngyilkosság gondolatával foglalkozik?

Kedves Pista!
Neked is meg kell értened, hogy többet költöttünk, mint amit megtermeltünk. Add el a kocsit, cseréld kisebbre a házat, s a szebb jövő érdekében húzd összébb a nadrágszíjat.
S ha, majd a jó szerencséd új munkahelyhez juttat, becsüld meg jobban.
Dolgozz többet, kevesebbért!

Főként, ne gondolkozz, és tartsd a szád!

(Folytatása következik)
 

                                                                  B Kántor János

Megjelent: 1315 alkalommal

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Új írások

Jó honlapok

Oldalainkat 265 vendég és 0 tag böngészi

Látogatók

Hungary 68%Canada 1%
Romania 5.8%Serbia 0.8%
United States 5.2%Kuwait 0.4%
Russian Federation 3%Switzerland 0.4%
Germany 2.6%Czech Republic 0.3%
Ukraine 2.6%Australia 0.2%
Slovakia 2.2%Italy 0.2%
United Kingdom 1.7%France 0.2%
Austria 1.6%Netherlands 0.2%
Sweden 1.5%Belgium 0.1%

Today: 78
This Week: 1485
Last Week: 5419
This Month: 18306
Last Month: 25676
Total: 1497727

Belépés