20240329
Last updateCs, 08 febr. 2024 7pm

rovas logo

2015 március 01, vasárnap

Verbális antiszemitizmus, vagy inkább magyargyűlölet a másik oldalon?

Szerző: Bene Gábor

A címben szereplő szóösszetétel a bizony a Dohány utcai zsinagógában hangzott el, s valamelyik TV adó azóta is vizionálja ezt a nézőknek.

Talán azt gondolják, hogy ha valamit sokszor elmondanak, az igazzá is válik? (Elismerem, hogy a reklámvilágban ez bevált szisztéma.) Nem tudom kinek juthatott ez a gondolat az eszébe, de mindegy is, hiszen a magyarországi viszonyok ismeretében ilyet, csak olyan személy állíthat, aki nem közöttünk él. Hiszen a magyarság tömege soha nem volt sem antiszemita, sem kazárellenes, bár ezt nagyon rossznéven veszi tőlünk az a bankárkaszt, akinek épp erre lenne óriási szüksége.  (Jó tudni: A hazai zsidó réteg nagyrészt valóban nem is szemita! Sokkal inkább az egykor betért kazár törzsek leszármazottai ők, s nem egy júdeai arab törzsnek a zsidó vallású utódai.)

Ha ugyanis mi valóban antiszemiták lennénk, akkor bizony az arabokkal nem ápolnánk jó viszonyt, mert hogy ők valódi szemiták. Az is megérne egy misét, hogy a bankárkasztnak miért is olyan fontos a mi antiszemitázásunk, hogy erre a jól megfizetett kiszolgáló-személyzetét olyan erősen biztatgatja. Ám ez egy újabb dolgozat lenne, s erről inkább máskor.

Szerintem Merkel asszony teljesen érthető módon nem látogatott el a szabadság térre, mert neki nagyon is kínos lett volna egy olyan emlékmű előtt fejet hajtani, mely egyértelműen az összes áldozat emlékműve, akik elpusztultak a háborúban. Ezek között persze voltak németek, magyarok, oroszok, sőt többek közt zsidók és lengyelek is. Ám ha verbális antiszemitizmus az, hogy a velejéig hazug Heller Ágnes primitív populizmusát pár magyar zsidó cinizmusnak hívja, akkor bizony igaz lenne a vád. Ám épp a hazai médiában jelentős számú - magukat zsidónak tartó -  szereplők szoktak a szólásszabadság érdekében ajvékolni. S ha az a mondat, amit Heller 2006 őszéről mondott valahol nyugaton, hogy mutassunk már egyetlen egy sérültet az 50-ik évfordulón történt események kapcsán, mert szerinte nem volt akkor és ott semmiféle rendőri erőszak... hát az szerintem:valóban verbális magyarellenesség volt tőle a javából. Ennek ellenére nem szólta meg érte komolyan senki, nem vették el állampolgárságát, sőt még kérdőre se vonta senki. Még az állam erre hívatott szerve sem. Azonban a Merkelre váró liberálisok tüntetésén tán még ennél is verbálisabb magyargyűlöletről tett tanúbizonyságot ez a nő. A pénzlenyúlásáról elhíresült filozófusnő szerint ugyanis, ő bizony normális Magyarországot akar, ahol ő követelheti a sajtószabadságot! Könyörgöm, ott nincs sajtószabadság, ahol nem vonnak felelősségre egy véreskezű bolsevik gyilkos (név szerint:Lukács György) követőt, aki ráadásul még filozófus, sőt egyetemi oktató is maradhatott? (Pedig mennyivel jobban állt volna a kezében a takarítóseprő!)

A szépségéről és szemérmetlen hazudozásairól elhíresült filozófusnő azonban nem először váltott köpönyeget, mert ismerjük az MSZMP központi bizottságához írt egykori mosakodásait, ahol egyszerűen megtévedt kommunistának vallja magát. Most pedig megszólal a törvénytelenül bevándorlók érdekében. De ha ez ennyire szívügye a kisebbségek képviselete, akkor tessék gyorsan megalakítani a zsidó nemzetiségi önkormányzatot, hiszen már minden hazai kisebbségnek van önkormányzata, csak a zsidó nemzetiségnek nincs. Én azt mondom: legyen! Hiszen ez nem a magyarságon múlik, mert a magyar törvény lehetőséget ad rá. Ez a lehetőség megadása és a zsidóság többszöri kárpótlása lenne a verbális antiszemitizmus? Vagy az anyagi támogatás, amit pl. a szabadkai, szegedi, stb. zsinagóga felújítására ad az állam? Vagy annak az elhallgatása a médiában, hogy az askenázik nem is szemiták, hanem kazár eredetűek, tehát csak felvették a zsidó vallást és nem is zsidók fajilag? Vagy esetleg az lenne a verbális (?) antiszemitizmus, hogy két szocialista országgyűlési képviselő vihogva csinált viccet a tv kamerái előtt a holokausztból régebben? No de mások pedig üzletet csinálnak belőle, ami szintén nagyon aljas dolog! Az egyik szoci meg is kapta érte a börtönt, bár volt más is a számláján. Vagy Fletó idétlen szövege lenne a verbális antiszemitizmus, hogy ő zsidó, ha zsidóznak? Érdekes, mert én magyar vagyok akkor is, ha magyaroznak és akkor is, ha nem. Hiszen nincs miért szégyelljem magyarságomat. Nekik miért nem természetes, ha valaki zsidónak nevezi őket? Talán szégyellik?

Ha már a profi hazudozókat vettük elő, akkor jöjjön Gyurcsány Fletó. Akinek az évértékelője valóban egy szörnyű provokáció volt, amit a mai jogrend és joggyakorlat tolerál? Csak nehogy a mai joggyakorlók álságossága bennünket is polgárháborúba sodorjon. Egy ilyen sunyi „évértékelés után egy egyszerű szembeköpés már aligha volna neki elegendő" - írta Stoffán György, s biz' egyet is értek vele. A leköpött politikus szerint azonban: „Angela Merkel az Egyesült Államokkal egyeztetett forgatókönyv szerint azért jön, hogy véget vessen Orbán Viktor pávatáncának, a kint is vagyok, bent is vagyok politikájának".

Ez a jól értesültség vezette az országot az adósságcsapda legmélyebb bugyraiba, s kb. ennyire látta a valóságot a hazugságállam egykori miniszterelnöke uralkodásakor. Ha lenne verseny, ahol a leghazugabb miniszterelnök díját lehetne elnyerni, azon azért nagyobb előnnyel indulhatna az államosított zsidóvagyonban tulajként terpeszkedő, „szemkilövető és Hibbant-Néró". (Miért nem adja vissza a házat?)

Én mindenesetre másként látom a hazánkban nem szemitaként létező népcsoport helyzetét, hisz egyetlen zsinagógát sem gyújtott fel senki, még szóban sem, s nem is szokott a nép semmi olyat mondani, ami nem fér be a zsidóviccek kategóriájába. Ha verbális zsidóellenességet akart volna mondani valaki a zsinagógában, azt se tudnám értelmezni, mert a verbális nyilatkozatok – állítólag éppen a zsidóság tolarenciája miatt – a szabad véleménynyilvánítás kategóriájába tartozik!

Végül a kérdés: A franciáknál miért nem verbálisan gyújtanak fel időről-időre zsinagógákat? Ám nem kellene eljutni odáig, de ehhez önmérséklet, s az állandó siránkozás és a nyugati kiszolgálóktól érkező uszítás helyett a befogadó magyarság megbecsülése kellene a hazai zsidóság részéről! Mikor értik már meg, hogy minden ilyen uszítással csak az ateista bankárkaszt érdekeit szolgálják? Mert eltereli a figyelmet a bankárkaszt gyalázatos kamatmanipulációiról, s arról hogy valójában nem kamatot, hanem uzsorát szedtek a szerencsétlen devizásoktól? Merkel itt volt, meghallgatott pár embert, de a véleményét - mint általában a politikusok - nem biztos, hogy kimondta.

Szeged, 2015.február  Bene Gábor

A hozzászólások lehetősége 2023.11.03-án megszűnt.

Alrovatok

Új írások

Hozzászólások