Magyar Megmaradásért

Nem adjuk fel

 

Cs2017Jul27

2016. Július 31., Vasárnap 19:13

Jövőre is találkozunk a megemlékezésen, Szegeden: július 30-án!

Írta:  Dr. Bene Gábor
Értékelés:
(4 szavazat)
Horthy Miklós kormányzó urunkra, a Nemzeti Hadsereg fővezérére méltósággal, tisztelettel emlékezők többször is megkapták Szegeden a szélsőséges és náci jelzőt. Ám mindez csak a Rákosi-Gerő és a Kádár éra ideológiájának szintjén rekedt, hiányos történelmi ismeretekkel rendelkező, elbutított zsidó és nem zsidó vezetők részéről jelentkezett.

Az alsóvárosi ferences templom ünnepi és hálaadó misét adott az egykori plébánosa Zadravecz István szerzetes, majd tábori püspök – a Szegedi Kapisztrán – emlékére. S a szegedi emberek naponta láthatják Horthy Miklós kormányzó urat a Hősök kapujának freskóján fehér lovon, amit Aba-Novák Vilmos világhírű művészünk örökített meg. A fiatalok talán nem is emlékezhetnek rá, hogy a freskót a bolsevik korszakban levakolták, ezzel hatalmas károkat okoztak a műben, ám hála a restaurátoroknak, ma már teljes szépségében megtekinthetjük. Az, hogy idén nem állunk meg a Honvéd téren, nem emlékezünk meg a református templom alapítójáról és első adományozójáról csakis annak köszönhető, hogy a tavalyi évben, de előtte sem volt hajlandó a tiszteletes úr fogadni minket, mert Horthy nevétől megretten a tudatlan ember. Megretten, ha pap, ha prédikátor, ha egyszerű ember. Pedig, hogy ez a templom megszülethetett, az kizárólag a Horthy-családhoz kötődik, mivel nekik köszönhető, hogy az első 5000 pengőn kívül még a telket is ők intézték el, amin a templom építése megkezdődhetett.

Igét hirdetők azonban erről megfeledkezve, bezárják a templomot, ha az emlékmenet erre jár. (Idén a beszédemtől eltérően véletlenül nyitva volt a templom, de Minden bizonnyal azért történhet ez, mert a zsidó hitközség szerencsétlen, agymosott elnöke – Lednitczki András cikkeket írt egykor a Délmagyarba, amivel megpróbált lejáratni bennünket, s különösen ellenem szóltak a sorai. Pedig soha nem voltam zsidógyűlölő, sőt magam javasoltam közösségünknek, hogy koszorúzzuk meg annak a két zsidóembernek a sírját, akik pénzzel is segítették a Nemzeti Hadsereg felszerelését. Talán érdemes is megemlítenünk a neveiket: Dr. Beidl Samu gyáros, aki 1938-ban hunyt el, s addig a szegedi Izraelita hitközség elnöke volt. Valamint Wimmer Fülöp aki a kereskedelmi és iparkamara mellett a kenderfonógyár elnöke is volt. Ebből is látszik, hogy minden korban vannak olyan zsidóemberek is, akik nem lenézett gójként kezelik a magyart, hanem a jogok és kötelezettségek egyensúlya alapján embernek, sőt segítendő nemzeti közösségnek. Mi emlékezők szólni szoktunk a Horthy-korszak alatti konszolidációról, sőt a halálra ítélt csonka ország fellendüléséről. Valamint arról, hogy a kormányzó idején igen sok zsidó embert megmentettek, mivel a budapesti gettó védelmére az esztergomi páncélos ezredet is felrendelte a kormányzó, és az országos deportálás csak addig tartott, amíg nem tájékozódott a kormányzó, hogy a munkatáborokban nem csak munkatevékenység folyik. Persze ne feledjük el, hogy színház és uszoda is állt a foglyok rendelkezésére, sőt kórház is, amit ugye csak valódi munkatábor esetén tudunk értelmezni. Horthy Miklós kormányzót a XX. század legnagyobb államférfijának érezzük mi, aki nem csak a Nemzeti Hadsereg felállításával, nem csak a kisantant elleni ügyes fellépésével, hanem már a trianoni tragikus döntést követően nemzetmentő politikát folytatott. Ezt a darabokra tépett országot, nemcsak életben tartotta, - pedig nyugati közgazdászok csak pár hónapot, de legfeljebb egy évet jósoltak a csonka országnak - de fel is emelte, sőt az igazságos etnikai határok irányába mozdította el a területi csonkításunkat. Ezért elfogadhatatlan, sőt felháborító, hogy a rendszerváltást követően nem rehabilitálták, hisz még a nemzetközi bíróság sem vádlottként, hanem tanúként hallgatta meg Nürnbergben. Tudnunk kell, hogy ma is vannak még elvakult gyűlölködők, akiknek a szavaikból áradt a buta, tudatlan indulat. Meglehetősen sok fiatal is van köztük, ami nagyon elgondolkodtató. Az iskolákban nem azt tanítják tehát, ami a valóság. Helyette egy virtuális hamisítás részesei vagyunk, ahol a polkorrekt beszéd a legteljesebb hazugságok áradatát jelenti. Ennek ellenére a kitartó ünneplők éppen 15 éve járják ezt az utat, hiszen 2001-ben vonultunk először a Hősök kapujától a Földmíves utcáig, s mindkét helyen mécseseket helyeztünk akkor el. Itt a lehetőség arra, hogy megemlékezzünk Seres Tiborra, aki az első úton is velem tartott, bár jó pár éve már csak a mennyországból segíti a vonulásunkat.

Az első, vagy a második alkalommal kérdezte meg tőlem Tibor, hogy szerintem miért éppen a magyarságot akarják antiszemitaként beállítani egyes zsidók? Hiszen Magyarország volt az európai zsidó menekülők egyetlen mentsvára, hiszen a liberális és az emberi jogokra annyira kényes Amerika sem fogadta be őket, mert számtalan zsidókat szállító hajót fordítottak vissza Európa felé. Sajnos talán éppen ez a befogadás volt a legnagyobb bűnünk, hiszen nem valósult meg a zsidóság teljes szelekciója, amit a cionista zsidóság szeretett volna: hogy Izraelbe csak a minőségi zsidók tudjanak eljutni, akik a fiatal zsidóállam hasznára lesznek majd. Ne feledjük el, hogy az 1917-ben kiharcolt, vagy inkább kizsarolt Balfour-doktrinát az angolok nem teljesítették, így talán még érthető is, hogy miért volt szükség egy második világháborúra is, ahol a Brit világbirodalom büntetése teljessé vált, hiszen minden gyarmata elveszett a „győztes" Londonnak. Egy ilyen győzelem, jobb helyeken vereségnek felel meg. Ám Izrael állama 1947-ben létrejött, s nem csak a „minőségi zsidók", hanem askenázik és szefárdok műveletlen tömegei is Izraelbe aliáztak.

A gyűlöletkeltés és gyalázkodások tehát nem véletlenek ellenünk. A két világháború közti Magyarországról, nem sok igazságot tanulhat ma az ifjúság. Pedig állítólag liberális demokráciában élünk és az bizony állítólag nem a bolsevik ideológiára épül. Legfeljebb bolsevik tanárok oktatják a saját szájízük és vélt vagy valós érdekeik szerint. A tények nem nagyon zavarják őket, mint ahogy a sajtó egy jelentős részének is, a ránk maradt marxista történészek munkái a mérvadók. Az MTA bűne, hogy e kérdéskörben képtelenek voltak előre lépni, a pártoké, hogy a régi rendszer hívei a történelemkutatás területén és a felsőoktatásban még a mai napig a helyükön maradhattak.

Ezért sikerül még ma is, az igazsággal ellentétben a „bűnös nemzet" vádját életben tartani. Egyre inkább szükséges tehát az a munka, amit Zetényi Csukás Ferenc barátom folytat – kár, hogy ma nem tud velünk lenni – aki ugyanis Horthy Miklós kormányzó betöltött szerepének, eredményeinek és hibáinak, valós, igaz tények alapján történő feltárására vállalkozott, szerintem sikerrel. Aki nem ismeri a múltját, annak jövője sem lesz, s ez igaz a magyarságra éppúgy, mint a hazai zsidóságra, akik mintha behunyt szemmel élték volna végig az elmúlt évtizedeket a kommunista diktatúra bukásától a mai napig. (Erről jelentetek meg rövidesen egy könyvet Zsidókérdés magyar szemmel... címmel.) Mi szegediek azonban – hűen a szegedi gondolathoz – nem akarjuk becsukni a szemünket, sőt egyre inkább látni akarjuk ellenségeink mesterkedéseit. A mai nap persze az emlékezésé. Az alsóvárosi parasztgazdákra, a gazdakör elnökére – Vajas Józsefre, a lánglelkű és lángszavú Zadravecz páterre, s a fővezérre: Horthy Miklósra. Nekünk lelki szükségletünk ez az emlékezés, mert tudjuk, hogy mekkora áldozatot hoztak, s tudjuk, hogy nekünk is meg kell majd honunk a magunk hasonló áldozatát, ha elérkezik az idő. Emlékezzünk és hajtsunk előttük fejet, s együtt mondjuk ki az igét: HISZEK EGY ISTENBEN, HISZEK EGY HAZÁBAN.....

Megjelent: 328 alkalommal Utoljára frissítve: 2016. Július 31., Vasárnap 19:23

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Új írások

Jó honlapok

Oldalainkat 186 vendég és 0 tag böngészi

Látogatók

Hungary 68.1%Canada 1%
Romania 6.1%Serbia 0.8%
United States 4%Switzerland 0.4%
Russian Federation 3%Kuwait 0.3%
Germany 2.9%Australia 0.2%
Ukraine 2.8%France 0.2%
Slovakia 2.2%Italy 0.2%
United Kingdom 1.9%Czech Republic 0.2%
Austria 1.6%Netherlands 0.2%
Sweden 1.5%Greece 0.2%

Today: 265
This Week: 2133
Last Week: 4501
This Month: 18073
Last Month: 25582
Total: 1567823

Belépés