Print this page
2009 február 08, vasárnap

Az Ősi Magyar Egyiptomi Nyelv Azonossága

Szerző: Gáspár Vilmos

Volt egyszer egy ősi nép akinek a neve U-GOR volt. A nomád törzs neve U-Gor és a letelepedett törzs neve pedig Új Gur volt (Uyghur). Ezeket most az ‘Uyghur’ néven ismerjük az angol betűzés szerint, és a hazájuk a Nyugat Kina Uyghur Megyéjében található. A mi hires profeszoruk dr. Kiszely István terjedelmes kutatásai is a Magyar – Uyghur rokonságra mutatnak.

The Magyar Egyiptomi Nyelv

Az ‘Új’ szó a névben arra utal, hogy az ősi GOR törzsnek egy Új csoportja alakult. Talán ez a nagy Özönviz után történt, mert a Himalaya hegység északi részén telepedtek meg elöszőr. Az eredeti GOR (Ghur / Gur) törzs, a Col. James Churchward irásai szerint több mint 70 000 éves múltal rendelkezik. Van egy Mai GOR törzs akinek a legendáikban az egyik haza alapitó ‘báttynak’ a neve MaGÓR! Ezek mi a magyarok vagyunk és a nyelvi fejtegetéseken keresztül megpróbálom bebizonyítani, hogy a magyar nyelv az ősi kozmikai túdásra alapozott ‘tudomány’! Mivel a Tibeti írások azt mondják, hogy az Uj Gurok / Ú-GOR-ok (Uyghur) voltak minden fehér embernek az ősei, igy nyugodtan merem állitani, hogy az útolsó megmaradt fehér ember aki még beszéli az alap nyelvet, ami a kozmikai titkokra volt épitve, az már csak a Magyar Nyelv! Mivel az UyGhurok a 70 000 éves múltuk alatt túléltek több természeti csapást és ebből eredendően a nyelvüket a Kozmikai túdásra épitették

gv_002

Ábra 1-1: A Föld MAGja adja a MÁGneses Észak Irányát.

Az U-Gor / Új Gur / Ma Gor szavak rejtenek egy gyököt ami GOR vagy G-R, amely szótőveket megtalálhatunk etnikumi nevekben mint a GÖR-ög, GER-mán, Bul-GÁR és Hun-GÁR. Ezek mind rokonok.

gv_003

Ábra 1-2: A Föld gömbünknek Két Pólúsa van. Az egyik a Mágneses Észak ami a bolygónk ‘MAG’-ját jelképezi és a mitológiai ‘KÖ’ ként ismert. Ezt mi az asztronómiában a Herkules testeként ismerjük az északon, amit hívatalosan ‘KULCS KÖ’-nek hívnak. A másik pólús meg a Poláris Észak.

A Poláris Észak az a megdőlt állapotában van mutatva a Nap sikjához képest. Ez a két pólús amit a mitológiai és vallásos írások a mágikus ‘Életfának’ vagy ‘Világfának’ hívnak. Azt tudjuk a Hoppál Mihály ‘Sámánok’ cimű klasszikus könyvéből, hogy a szibériai sámánoknak mindig ‘Két Fa’ nőtt párhuzamosan az udvarukban. Ezt látni lehet a Hindu mitológiákban is amit később bemutatunk. A szibériai és az északi népek meséiben a Tél Apó nagy szerepet játszik. Őt annyira imádjuk, hogy még a Kereszténység ünnepei közé is bevettük a Mikulást Karácsonykor. Na persze mi lenne akkor ha a hires Tél Apónak nem lenne egy csodálatos fája? Hát természetesen neki is van egy ‘égig érő’ fája amit mi a Karácsony fa néven ismerünk és mivel tudjuk hogy a Tél Apó vagy Mikulás az az Északi Sarkon lakik, igy azt is értjük hogy a Karácsony fa ott nől. A szibériai sámánok dobjai is sokszor ábrázolják a ‘két fát’, a ‘Tél Apó’ – a ‘Sámánt’ ahogy a ‘Szánkó’-jával repül keresztül az égen. Érdekes módon, a ‘második kissebbik fa’ a sámán dobon a NAP-ból nől ki. Ez persze természetes, mert a NAPunk 90 fokban stabilizálja a bolygónk MAGját ami a Mágneses Észak formájában az Északra mutat. Ha valami ‘felfordúlás’ történik a NAPunkal, mint egy nagy Nap Folt Kitörés, akkor ez a stabilizáció elveszik egy időre és a Föld MAGja megcsuszamlik a Poláris Észak féle. Mivel ez megtörténik kb. minden 12 000 évenként, igy egy Mágneses Észak Tengely csuszamlás az ami a titka ezeknek a ‘mágikus fáknak’ és ‘kö szikláknak’ amiből csak az Artúr Király képes kihuzni a kardját, vagy talán a mi hires Attilánk. Ez a roved bemutatkózás a Föld bolygónk geó-dinamójának a mükődésébe szükséges, mert ez az ősi kozmikai tudás amit a Magyar (Egyiptomi Ugor) nyelv megőrzött nem csak 12 000 évig, hanem talán több mint egy 70 000 évig. Ez a tudás lett rá vésve a Piramisok falára magyarul!

gv_004

Ábra 1-3: Két ‘Fa’ vagy két ‘Oszlop’ tartja fenn a Földünket. (Sámán dob ábra, módositott a Hoppál Mihály ‘Sámánok’ cimű művéből.)

Az egyik ‘fa’ az a Poláris Észak ahonnan a Tél Apó jön, a másik pedig a Mágneses Észak íránya, a Föld Magja, ami a Nap által van stabilizálva egy 90 fokos szögben. A Tél Apó / Sámán itt a Perseusz Csillag képet jelképezi ami az ‘északi’ bátty a két haza alapitó bátty esetében a mitológiai beállitásokban. A ‘Szánkó’ pedig a ‘Tűzes Szekere a Napnak’ ami a Taurusz ‘Bi-KA’ csillagképet követi az égben. Ez a bemutatkózás nagyon fontos, mert ezeknek az ismerete fogja megengedni nekünk azt hogy bebizonyitsuk azt hogy a magyar volt a legősibb nyelv és magyarul lettek ezek a titkok leirva elöszőr. Amit az egyiptomi piramisok falán olvasunk erről az is magyarul volt írva!

Az sem véletlen hogy a FÁ-RA-Ó neve is a FA szóval van képezve és a RA szó ami az egyiptomi RÁ Nap Istenre utal. Az ‘Ó’ betű titka megint csak az hogy amikor a kerek Földünk a két pólúsával az ‘Ö’ betű formáját ölti magára akkor minden jó. Ha a Mágneses Észak elcsuszik a Poláris Északhoz, akkor az ‘Ö’ betűből ‘Ó’ betű lesz. Ez persze igy hirtelen egy nagyon új információ és sokunknak egy kis időbe fog telni keresztül rágni magunkat ezen a ‘GÁSPÁR Teórián’! De persze ez nem csak az én teóriám, hanem tudatlanul a Szabad Köműveseké, vallásos irásoké és a mitológiai meséké, csak eddig még senki nem rakta ezt be egy kozmológiai modelbe, hogy megérthető legyen. Természetesen, mint minden új teória, kell az is hogy lehesen le ellenőrizve minden egyes irányból, mert hamis teóriát nem akarunk senki tudatába bele keverni.

gv_005

Ábra 1-4 : Amikor a KAR-ok ‘KA’ jellé válnak.

gv_006

Ábra 1-5: A ‘KAR’-ból ‘KA’ fogalmat már ismerjük, de hogy legyen félre értés ebből, megmutatom az Magyar-egyiptomi hierogliffás jelet ami a ‘NAP’ (Nap Ki-RÁ-ly) nevét tartalmazza, a SZÁJ és a KAR !!!

gv_007

Ábra 1-6: A FÁRAÓ is EGY magyar eredetű fogalom! A KÖZös ÜLés fogalma és nyelvészeti eredete ebből a képből ered.

Amikor a SOLYÓM (Vega / Búkó Solyóm/ Mágneses Észak le ül a Királyné TRÓNjára az a kozmikai közös-ülés! Ezt most bemutatom az Asztronómiai ábrán keresztül is. Ez az egyik legfontosabb titok a mitológiában és észrevehetően ez magyarul lett le írva és kigondolva!

gv_008

Ábra 1-7: Szeptember közepén északra nézve a Tej Úton, ezt a felállás láthatjuk. A ‘Rezonáns’ Kereszt (NÉGY) az amerikai Űr Társaság által a Tej Út közepe, ahonnan a legerősebb Gamma Súgárzás jön. Amikor a Solyóm le ül az ‘Is-Is’ Királyné Trónjára – Koronázás!

gv_009

Ábra 1-8: A Föld két tengelye (‘KÖ’ model) az egyiptomi Magyar ‘Z’ betű azt jelenti hogy a ‘két csomó’ tartja a bolygónk két tengelyét. Is innen ered a KÖ-Z szavunk. Tehát mi KÖ-Ze ennek a KÖZ-MOSi titkokhoz? Minden. KÖZösÜLés, KÖZösség, KÖZvetlen is innen jön!

gv_010

Ábra 1-9: Amikor a Földünk KÉT TENGELYE ‘párhuzamossá’ válik azt mi Egyiptomi Magyarok a KÉT KAR (‘KA’) hierogliffes jelel ábrázoltuk. A két tengely közötti ‘R’ betű kiesik, Ka-R-ból ‘KA’ lesz!

Mivel a Föld ‘két pólusa’ között a SZÁJ jel a Krokodél szája ami az egyiptomi ABC-ben az ‘R’ (‘Ró’) betűként van megismerve. Igy amikor a Föld két tengelye párhuzamossá válik, akkor az ‘R’ betű kiesik és a KA-R szavunkból igy lett a ‘KA’ egyiptomi MAGYAR hierógliffes jel. Persze ha ez csak egy véletlen lenne, akkor nem találnánk több példát, de mivel ez nem véletlen igy nagyon sok példát fogok bemutatni. Mi magyarok voltunk a legősibb egyiptomiak!!!

gv_011

Figure 1-10: A ‘SA’ (Shah), ‘R’ (Ro, kiejte a Kopt ABC-ben), & ‘K’ a kozmikai model kiolvassa a SA-Ro-K szót, ami az északi Sarkokat jelenti. A ‘K’ betű a K-upa hiergliff jel, ami a körnek az alsó ‘fele’. (A kör felső fele meg a ‘T’ betű, ‘felkelő nap’ vagy a ‘KéT Tengely’ idea.)

gv_012

Ábra 1-11: A R ejtő szavaink rejtik ezt a titkot! (R-EJTŐ!!!)

HAMAROSSAN:

MAGYAR EGYIPTOMI HIERÓGLIFFÁK A PIRAMISOKON
avagy a MAGYAR EGYIPTOMI ASZTRÓNÓMIA

 

 

Eltárolt hozzászólások