20240419
Last updateCs, 08 febr. 2024 7pm

rovas logo

2009 június 27, szombat

Jogos volt Vata lázadása

Szerző: Geönczeöl Gyula

     A jelenlegi, Alkotmánynak csúfolt alaptörvényt Solyom László és hasonszőrü elvtársai eszkábálták össze. A fő gondjuk az volt, hogy NE merüljön fel az alkotmányozás kérdése és nehogy előkerüljön a Mindszenty által is megvétózott rezsim illegitimitása, ezzel együtt a történelmi jogra helyezkedő, emelkedő nemzet ügye.

     Sólyom felesége a Baranya megyei pártfőtitkár lánya volt, maga is kiszemelt, kiemelt káder.

Mindvégig Kádár környezetéhez tartozott, s amikor véletlenül egy nyaraláson Spanyolországban maradtak a feleségével, Kádár hozta vissza.

Kiküldték Keletnémetországba jogot tanulni, meg tanitani. Namár most a szovjet alapokra helyezett abszolutista, római jogi formákon létező, törzsi elemekkel teli német jog teljesen idegen a magyar szokásjogtól, mert smmi köze a római jogra alapuló abszolutista germán joghoz. Ami ellen számtalan szabadságharcot vezettünk, lévén a habsburgok csak abszolutizmust képzeltek el, ami a rabszolgatartó Róma patriarchális uralkodói jog gyakorlata. Ezt az egyház is átvette és már István király idején egyértelmüvé vált, hogy ebbe a szabadságjogokat taposó európai állapotba mi nem férünk bele. "Jogos volt Vata lázadása", (kiemelte: >Zoli<) mindenki lázadása az embertelen állapotokat ránkerőszakoló rezsimek ellen.

  Ma sincs másként. Sólyom és társai számára a jog az abszolutista erőszakoskodás, ami a szovjet jog francia forradalmi terror idejéből összeszedett ötleteivel van tarkitva és minden részében a józan értelemmel áll szemben. Sólyom és társai felelősek a mai helyzetért, mert annak alapjait ők rakták le és ők azok, akik kádárista, szovjet agyukkal a magyar kibontakozás hatalmas, illegitim, bünöző, tevékeny akadályai.

Geönczeöl Gyula, Felvidék

A hozzászólások lehetősége 2023.11.03-án megszűnt.

Alrovatok

Új írások

Hozzászólások